Hei kaikki alle 20-vuotiaat kirjailijanalut ja muuten vaan innostuneet kirjoittajat, tämä on teille:


Kehitysyhteistyöjärjestö Plan ja kirjanjulkaisupalvelu BoD™ - Books on Demand GmbH järjestävät nuorille tytöille kirjoituskilpailun unelmien kunniaksi. Voittaja palkitaan 999 euron arvoisella BoD Profi -kirjanjulkaisupaketilla. Hän saa kirjoittaa kirjan, jonka toimittamisessa hän saa apua ammattilaisilta! Lisäksi kaikista kirjoituksista valitaan parhaimmat, joista BoD julkaisee kirjan.

Mikä sinusta tulee isona? Kerro meille suunnitelmistasi tulevaisuuden suhteen!  Yläkoulun lähestyessä loppuaan tai lukiota käydessä tulevaisuuden suunnitelmat alkavat pikkuhiljaa valjeta, vaikka olisikin epävarmaa, miten toiveensa toteuttaa. Kaikilla on kuitenkin unelmia ja haaveita, joita kohti he kulkevat.

Unelmiensa seuraaminen vaatii rohkeutta ja peräänantamattomuutta. Ammatin valinta on yksi elämän suurimmista päätöksistä ja mahdollistaa monien suunnitelmien toteutumisen. Millaiset mahdollisuudet sinulla on toteuttaa haaveesi? Millaisessa ympäristössä olet kasvanut ja kumpuavatko unelmasi harrastuksistasi tai joistakin kouluaineistasi? Kerro meille, miten aiot tehdä haaveittesi ammatista totta!

Osallistu näin: Kirjoita noin 500 sanan tarina word-muodossa, liitä se sähköpostin liitetiedoksi ja lähetä osoitteeseen info@plan.fi. Osallistu 31.3. mennessä.

Kirjoituskilpailu on osa Planin maailmanlaajuista Koska olen tyttö -kampanjaa.bod_kirjakuva

bod_kirjakuva

Yhden naisen tarina:

Jos olisin kirjoittanut oman tarinani yläasteikäisenä, haaveissani olisi ollut ykkössijalla kauneudenhoidon ammattilainen. Olin täysin vakuuttunut, että haluan touhuta muodin ja kauneuden parissa loppuelämäni. Määrätietoisesti hain yläasteelta suoraan kosmetologikouluun ja pääsin sisään. Aikuiset ympärilläni vihjailivat lukion suuntaan, mutta kieltäydyin kuuntelemasta ja pidin pääni.

Opiskelun edetessä kuitenkin huomasin, että ala ei sittenkään ollut minua varten, joten pyyhkäisin valmistumisen jälkeen suoraan Tampereen ammattikorkeakouluun. Markkinointi&viestintä oli tulevaisuudestaan hieman epävarmalle nuorelle naiselle se seuraava mielenkiinnon kohde.

En kuitenkaan missään vaiheessa katunut kosmetologin tutkintoa. Koulusta jäi käteen rakkaita ystäviä, elämänkokemusta ja kädentaitoja. Ilman tuota koulua en ehkä olisi tässä, nyt. Sivupoluillakin pitää välillä  käydä, että näkee selvemmin.

Mikä minusta sitten tuli. Tällä hetkellä tilanteeni on ideaali levottomalle luonteelleni. Olen päivätöissä yrityksessä, missä pystyn vaikuttamaan työnkuvaani (vastaa koulutusta) ja muun ajan touhuan rakkaiden tyyliasioiden kanssa. Mahtavan harrastuksen kääntäminen työksi on asia, mistä olen todella onnellinen. Saan joka päivä tehdä sitä mitä rakastan ja siitä saa palkkaa. Päivätyöni avulla voin kehittää osaamistani muille osa-alueille kuin tyyli/kauneus, minulla kun täytyy aina olla sormet vähän joka sopassa. Jos en kirjoittaisi päätyön ohella blogeja, tekisin varmasti harrastuksenomaisesti pariakin eri työtä ihan vain mielenkiinnon vuoksi.

Jos totta puhutaan, en vieläkään tiedä mitä haluan tehdä isona, mutta vihdoin olen ymmärtänyt, että sekin on ihan ok. Pidän ovet auki maailmaan enkä kuvittele tekeväni (tai edes halua tehdä) samaa työtä eläkeikään asti. Olen vaihtelunhaluinen, työ on vain yksi osa elämää. Ties mitä kivaa tulevaisuus tuo mukanaan!

Arkana unelmana horisontissa siintää yrittäjyys, mutta vielä puuttuu määrätietoisuus ja välineet asian toteuttamiseen. Mutta onneksi elämä ei ole kilpajuoksu, unelmia ja pitkän tähtäimen tavoitteita voi pitää ilmassa ilman toteutuspakkoakin.

Jos minun pitäisi matkustaa ajassa taaksepäin antamaan neuvoja yläasteikäiselle itselleni, sanoisin että Niina, tee elämälläsi niinkuin itse haluat ja seuraa sitkeästi omia polkujasi, riemastu muutoksesta ja avaa mielesi mahdollisuuksille. Aina pitää olla haaveita, elämä ei ole koskaan valmis.

***

Että nyt näppis sauhuamaan sitten, on teidän vuoronne! Tarinoita halutaan mahdollisimman paljon erilaisista taustoista tulevilta tytöiltä, joten jokaisen kirjoitus on tärkeä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (15)

1/15 | 

Voi Nelliina, mä en voi tarpeeks kiittää et mainostit tätä kilpailua ! Oot ehkä joku ajatustenlukija tai jotain, sillä just tänään hetki aikasemmin ajattelin, miksei pitkään aikaan oo ollu mitään kivoja kirjotuskilpailuita.. :D Kiitos <3

Heli
2/15 | 

Onko tässä väliä, että millä tyylillä tekstin kirjoittaa? Voiko se olla kertomuspohjanen tai sellainen fakta ja esse tyylinen ?

3/15 | 

Voi olipas sulla hyvin samanlaisia ajatuksia kuin mulla. Mä tosin en ole vaan jotenkin vielä sisäistänyt sitä, että vaikka ei tiedäkään miksi isona haluaa, olisi ok. Tai ehkä ympäristö ei ole sitä hyväksynyt? Ehkä ne on sitten muut kun ajattelee, et 30v+ vailla jotain tiettyä päämäärää on vähän onneton lastu lainehilla. Mutta ompahan tullut kokeiltua monenlaista, hankittua monia koulutuksia ja osaamista eri aloilta. Ehkä sitä yrittäjyyttäkin jossain vaiheessa uskaltautuisi kokeilemaan :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

mä stressasin joskus 25-vuotiaana että mitä musta tulee apua, mutta kun täytin 30v, jotenkin rauhotuin ja totesin että hitto miten kivaa minulla on _juuri tässä hetkessä_ joten ajattelin elää nyt, enkä huolehtien miten elän joskus hamassa tulevaisuudessa :) samoin heitin romukoppaan entistä tiukemmin perinteiset naisiin iskeytyvät odotukset että olet joko uraohjus tai perheäiti, minä kun en aio olla juuri nyt kumpaakaan vaan ihan puhtaasti tehdä sitä mikä itseäni kiinnostaa, joten ympäristö voi kohdistaa paineensa vaikka roskapönttöön, don`t care ;D uskomattoman vapauttava tunne olla ottamatta paineita oikeastaan juuri mistään ja vain elää.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

4/15 | 

Voi että, tää on ihan miuta varten! Kiitos vinkistä, kirjoitin äsken 504 sanaa suoraan sydämestäni :) Laitan tästä vinkin ja oman tarinani blogiini :)

5/15 | 

...paitsi että tajusin vasta nyt lukea, että tuo on alle 20-vuotiaille, dääääm! Noh, sinne meni tarina silti :D

Mari
6/15 | 

Minä mietin, että Niina minkä ikäisille ihmisille suurinpiirtein ajattelet kirjoittavasi kun teet blogia? Mietin, että mahtaako täällä olla enimmäkseen parikymppisiä lukijoita ja sitä nuorempia? itse kuulun vähän alta 30 ryhmään ja tämä kilpailu ei siis koske minua. Mutta kaikille muille aikuisille blogin lukijoille kirjoituskilpailuja kannattaa etsiä kustantamojen omilta sivuilta. Isoimmilla kustantamoilla on usein kilpailuja menossa. esimerkiksi kirjoittamista opettavien opistojen sivuilta ja facebookissa on erilaisia kirjallisuus aiheisia ryhmiä, joissa tiedotetaan myös kirjoituskilpailuista. Varmasti sieltä löytyy jokaiselle halukkaalle kiinnostava aihe. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

kenttätutkimus on osoittanut että lukijani ovat skaalalla 12v --> 67v :D Se on ihan käsittämätön ikäjakauma, mutta olen tosi iloinen että juttuni tuntuvat viihdytävän kaiken ikäisiä, eivätkä ole sidottu vain yhteen ikäluokkaan :)

Kiitos vinkistä, toivottavasti moni kirjoittamisesta kiinnostunut bongaa sen.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

tiia
7/15 | 

Saako otsikko olla vapaa, eikä siis tarvitse käyttää tuota Mikä minusta tulee isona?

8/15 | 

Mielenkiintoinen mahdollisuus... tosin en tiedä, uskaltaisinko kumminkaan osallistua, saatika tietäisinkö, miten osallistumiseni toteuttaisin... ehkäpä vielä kuitenkin osallistun, haavetyöni kun nyt satun kuitenkin tietämään - toimittaja ;)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012