*kirja on arvostelukappale, saatu Gummerukselta. 

Olin täysin myyty Mikko Kamulan esikoiskirjalle, Ikimetsien sydänmailla, joka oli avaus nyt jo kolmanteen osaan edenneelle Metsän kansa -sarjalle. En pysty vieläkään käsittämään, että kirjailija tässä kirjoittelee vasta ensimmäisiä kirjojaan! Uppouduin taas kerran muinaisten suomalaisten elämään niin totaalisesti, että taisin unohtaa koko muun maailman kirjaa lukiessa. Täsmälleen sama vetovoima on ollut kaikilla kolmella osalla.

Kolmas kirja on nimeltään Tuonela. Jo nimestäkin voinee päätellä, että tarina kuljettaa lukijan tällä kertaa maan päältä kuolleiden valtakuntaan. Kamula on kansanperinteen tutkija ja osaa herättää muinaiset uskomukset järisyttävällä tavalla henkiin. Kirjoja lukiessa on tullut väkisin mieleen, että jos historiantunnilla osattaisi käydä 1400-luvun Suomea ja mytologiaa edes puoliksi yhtä kiinnostavalla tavalla läpi, oppilaiden huomio olisi taattu. Joskin itse rakastin historiaa kuivakkaampanakin versiona. Vaikka Kamulan kirjat ovat fiktiivisiä tarinoita, puitteet ovat kuitenkin totta. Sekä suomalaisten historia että Kalevala herää kirjan sivuilla eloon. 

Pääosassa sarjan kolmannessa osassa jatkuu edelleen Juko Rautaparran perheen tarina. Perheen kuopus ja tietäjäoppilas Tenho on matkannut manan maille, muun perheen jatkaessa elämäänsä Rautaparran tilalla. Perheen naimaikäistä tytärtä Varpua ollaan lähettämässä miehelään ja esikoispoika Heiska puolestaan lähtee uhkarohkealle pelastusretkelle karjalalaisten maille, voittaakseen mielitiettynsä sydämen.

Tenhon matka Tuonelassa kulkee rinnakkain muiden tapahtumien kanssa. En muista, että olisin koskaan lukenut näin elävää kuvausta kuolemasta. Hieno kokemus kaikkiaan. 

Tiedättekö, en uskalla kirjoittaa juonesta juurikaan enempää, etten pilaa kenenkään lukukokemusta. Suosittelen näitä kirjoja täydestä sydämestäni jokaiselle, joka haluaa tempautua suomalaisen mytologian maailmaan tai ihan vaan kansamme historiaan. Tai taitavasti kerrottuun tarinaan. Seikkailuun! Kirjoissa riittää niin monta tasoa, että on vaikea nimetä niiden parasta antia. 

Kommentit (5)

Chenille
1/5 | 

Niin samaa mieltä! Rynnin heti kirjan julkaisupäivänä ostamaan, koukutan myös lähipiirini tähön sarjaan, niin paljon sitä hehkutan. Täältä olen alunperin vinkin sarjaan saanut, isoimmat kiitokset siis siitä!!!

Aarne
2/5 | 

En ole koskaan ennen odottanut yhtä innokkaasti kirjasarjan uusia jatko-osia.
Mikolla on uskomaton kyky vetää lukijansa mukaan kirjojensa maailmaan.
Neljättä osaa odotellessa...

Sanjana
3/5 | 

Mekin äitini kanssa ihan koukussa! Kiitos vaan, että arvostelit ekan kirjan :) 

Ihan huikeita kirjoja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010