Niin. Haluaisin edes joskus syödä appelsiinin niin, että en saa mehua a) silmääni b) vaatteilleni ja c) että kädet eivät olisi kyynerpäitä myöten nesteessä. Olen taistellut tämän ongelman kanssa lapsesta asti, jolloin yksinkertaisesti kieltäydyin syömästä noita pirulaisia. Eipä tämä ikä ole paljon tilannetta muuttanut. Pitäkööt tunkkinsa. C-vitamiini on yliarvostettua.

Riittävän randomin alun jälkeen sujuva siirtyminen nasuun. Tadah:


Olin tänään päätähuimaavan rohkea ja läksin ulos ilman villahousuja. Räystäältä tippuva vesi on riittävä lupaus keväästä krhm. Räystäältä tippuva lumi taas on saanut minut lähes hysteeriseksi! Kuljen kaduilla tuijotellen yläilmoihin ja mietin koko ajan mielessäni mihin hyppään, jos lunta romahtaa alas. Alan kohta valita kävelyreittini sen mukaan, missä ei ole taloja lähellä. Tosi helppo nakki keskustassa...

Appelsiinit ja lumi, I hate you!

Kommentit (46)

katariina

et oo kyllä ainokainen, joka jättää mieluummin appelssiinin syömättä kuin vaihtoehdon, että vaatteet on siinä nesteessä ja kynnenaluset oranssit :D

Miisa

Se pitääkin veitsellä leikata tarpeeksi moneen osaan ensin, että sen saa kuorittua! : D Väärä tekniikka vain.

Joo appelsiinit ovat paholaisen keksimä hedelmä - siinä on liikaa sitä valkoista skeidaa .. siksi mä en syö niitä :P

Itse olen paininut saman ongelman kanssa, mutta hiljattain olen keksinyt ratkaisun! Ota appelsiini ja ojenna se poikaystävällesi! Pyydä häntä kuorimaan se kertomalla kuinka paljon vahvemmat hänen sormensa ovat kuin sinun. Toimii! Muista kehua vuolaasti jälkikäteen, kuinka nopeasti ja siististi poikaystävä hommas suoriutui, niin saatat saada apua useamminkin ;)

Mie oon ratkaissu asian sillä, että lohkon appelsiinin veitsellä kuorineen ja jyrsin lihat lohkoista. Sotkee toki sekin taktiikka jonkin verran (ainakin veitsen ja leikkuulaudan), mutta ei syö hermoja läheskään niin paljon.

SaraJana

Komppaan tätä täydestä sydämestäni!! Eli leikkaa appelsiinin kuorineen lohkoiksi ja syö vähän samaan malliin kuin esim. melonin lohkot. Ja ei kyllä sotke eikä ruiki mehua ympäriinsä! :)

Nimimerkillä 27vee enkä osaa kuoria appelsiinia ollenkaan - eikä tarvii opetellakaan ;D

Ellu

Mä olen keksinyt tänä talvena uuden konstin: kuorin appelsiinin taloushanskojen kanssa. Pruuttaa se siltikin nestettä välillä minne sattuu mutta kädet pysyy puhtaina:D

Itse olen myös tuijotellut tänään taivaisiin ja pelännyt tippuvia lumikasoja. :D

Ihanan keväinen tuo asusi! Pitäisi itsekin rohkeammin käyttää hameita näin talvellakin. Ja kohtahan on jo kevät. :))

nnnn

IHANA hame<3 Tuo on varmaan jokin harvinainen vitange/kirpparilöytö?

Keksisipä joku appelsiinin, jonka syöminen ja kuoriminen olisi yhtä miellyttävää kuin banaanin... Inhoan tuon räiskymisen lisäksi sen valkoisen "lihan" nyhvämistä.

Athelas

Täh, kuinka te oikein kuoritte appelsiineja, jos saatte mehut lentelemään? Mä otan veitsen ja leikkaan kantapalan pois. Sitten teen neljä kuoren syvyistä viiltoa ympäri koko hedelmän, eli tuloksena on kahdeksan osiota, jotka irtoavat tuosta noin vain kun sieltä kantapalan puolelta lähtee kuorimaan. Sitten varovasti lohkot irti toisistaan ja syömään, eikä edes yhtä talouspaperia tarvi =D.

Alva

Mäkin olin vuosikausia syömättä appelsiineja, kunnes sain kuningasidean: appelsiini kannattaa kuoria puukolla samaan tapaan kuin omena, maun mukaan poistaen pelkän oranssin kuoren tai myös sen alta löytyvän valkoisen osan. Sitten vaan appelsiini pieniksi palasiksi samaisella puukolla ja palat suuhun vaikka haarukalla, jos ei halua sormiaan liata. Johan väheni ne ärsyttävät mehuroiskeet :D

Tiitu

Komppaan tätä! Sain lahjaksi joskus ja kirosin mielessäni voiko turhempaa vehjettä olla, nyt tuo on muodostunut yhdeksi niistä keittiöjutuista joita tarvitsee päivittäin. Ei siis tosiaankaan turhake jos appelsiinit maistuu.

Sindu

Haa! Mulla on sulle ratkaisu: Ostin itse viikko sitten ihan tuikitavallisen sitruspuristimen, enkä voi ymmärtää kuinka olen voinut elää iman sitä! vasta puristettu appelsiini mehu=parasta. Ei appelsiinia silmissä, nenässä, otsalla... NEROKAS keksintö!

Tuispaus

Pakko kommentoida! Tupperwarella ainakin oli joskus ihan mieletön appelsiininkuorimaveitsi. Sellainen oranssi muovipötkylä, jossa oli hieman terävempi "veitsiosa", joka sekin oli muovia, joten varsinaista terää siinä ei edes ollut. Kuskasin sitä joskus mukananikin - perfect! Toimi kuin tauti appelsiiniin kuin appelsiiniin! Yritin joskus ostaa sen siskoltani, mutta eihän se halunnut siitä luopua, vaikka olikin kai joku satunnainen kaupanpäällislahja.

Hemuli

Jep, meillä on semmonen kans, enkä tiedä miten selviäisin ilman sitä! =D

Mistä niitä sais lisää?!

Anyone?

Mervi

Tuo tupperwaren appelsiininkuorija on kyllä PARAS KEKSINTÖ IKINÄ. Sitä kuulemma saa vielä jostain, jos tuntee oikeita henkilöitä, eli jonkun esittelijän kans kaverustumaan ja kyselemään. :D

snout

Itsekin suosittelen tota fiskarsin appelsiinin kuorimaveitseä. Sillä saa helposti ja näppärästi kuoren ja valkoisen osan pois.

Et oo ainoa hysteerinen ilmoihin tuijottelija. Oon yleensä se, joka sanoo kaikille, ettei kannata pelätä turhuuksia ,ja että elämä on kivempaa, kun ei pelkää ja ajattele pahinta. Mutta en vaan voi sille mitään, että kuolemauutiset, jotka johtuu katoilta tippuvasta lumesta ja jäästä saa mut ihan paniikkiin. Eilenkin ihan mun edessä tipahti maahan pieni keko lunta Näsilinnankadulla. Yhyy, en mee ulos enää :<

Mietin juuri tänään, että onpas jäänyt jääkaappiin ostetut appelsiinit hyllylle lojumaan. Itsekin painin tuon kuorimisongelman kanssa ja puristankin mielummin appelsiinit mehuksi sähkökäyttöiselläni mehunpuristimellani ;) Onhan se vähän turhake, mutta on se aika kiva, kun saa nopeasti sitruunamehut ja appelsiinumehut.

emp

Ihmettelin kanssa miten appelsiinin voi muka kuoria niin, että mehut tulee päälle. Täällä on hyviä vinkkejä jo tullutkin. Siis kanta pois ja kuoren syvyisiä viiltoja ja siitä vain naps kuori pois ja nam hyvää on. :)

Koska muuten julkistetaan emp arvonnan voittajat? Vai olenko missannut?

Laura

hei, onks toi sun hame H&M:ltä? ja onks siellä alla jokin alushame taikka tylli tms.? tuo hame nimittäin näyttää tosi tutulta, itelläni on samantapainen. näyttää tosi kivalta tuollaisena pöyheänä!

oot muuten maailman söpöin bloggaaja! ja ihanaa ku oot Tampereelta, ettei kaikki oo tuolta pk-seudulta!

(mulle tuli ihan sellanen "teini joka laittaa ihailijapostia idolilleen" -olo. ehkä tää siirappisuus riittää. ;))

Miten hassua, ostin (ja söin) ekaa tänään, ekaa kertaa vuosikausiin, appelsiinia! Oon karttanut niitä juurikin sen typerän kuorimisen takia, mutta Israelilaiset Jaffa-appelsiinit oli hyviä ja helposti kuorittavia - ainakin nää mun ostamat yksilöt :)

maria

täältäkin ääni puristimelle. itse ostin juuri hajonneen muovisen tilalle metallisen, jonka luulisi kestävän vähän kauemmin..

-

Appelsiinin saa kuorittua siististi, jos appelsiinin kuori on pehmeä ja irtonaisen oloinen. Välillä tietää, että nyt tursuu ja pahasti, kun kuori on jämäkkä eikä siinä auta mitkään neljään osaan viiltelyt ja hatun poistamiset, tiukassa on ja pysyy kunnes nestettä on ties missä :(.

Ahhahhaa, oli pakko lukea postauksen ensimmäinen osa ääneen avokilleni. Se ei vaan osaa kuoria appelsiinia, vaikka olen kädestä pitäen näyttänyt monta kertaa kuinka helposti se käy. Kai sillä sitten on jotain tekemistä asian kanssa, että mie oon kuorinu appelsiineja kakarasta asti ja avokki ei vissiin koskaan mun opetuksia ennen. :--D

Ja kyllä, sitä saatanan nestettä roiskuu silti välillä silmään vaikka olisi kuinka taktiikka hallussa. Se on varmasti jokin niiden itsepuolustuskeino (ihmis)petoja vastaan....

Sinini

Mutta kai oot huomannut, että joistakin appelsiineista se kuori lähtee tosi helposti? En nyt ihan muista minkä merkkistä oli, ehkä Jaffa? Vähän niinku Bruño mandariinit/klementiinit (en ikinä muista noiden eroa, mutta tarkoitan sitä makeampaa) on aina sairaan hyvälaatuista ja makeaa! :) Ehkä sun pitäis siirtyä niihin? Tai sitten sähän voit leikata appelsiinin veitsellä lohkoiksi kuoren kera, jolloin voit pitää kuorista kiinni ja purra sen mehulihan pois :) tässä tosin vaarana, että appelsiinia on poskilla... ehkä vaan noi Bruñot olis helpompia :D

...

Itsehän en voi sietää edes niitä kalvoja appelsiinissa,joten syön appelsiinit samalla tavalla kuin greipit ja sitruunat eli greippilusikalla :)

Mieki kyllästyin appelsiinin kuorimiseen, nykyään lohkon sen vain osiin ja syön siitä, tarpeeksi pieniä lohkoja niin ei oo koko naama ja kädet mehussa :D tai veitsellä "nyljen" sen turkkilaisen jogurtin sekaan, hunajaa mukaan ja omnom.

Vilma

Itse olen oppinut kuorimaan appelsiinin tuskallisen harjoittelun tuloksena. Lohko appelsiini kahteen tai neljään osaan, niksi on siinä, ettet tuikkaa sitä veistä liian syvälle niin, että se osuu hedelmälihaan. Kuoret lähtee helposti eikä joka paikka tulvi mehua.

noora

Appelsiinien kuoriminen on raivostuttavaa! Mulla on sellainen Tupperwaren kuorimaveitsi, mutta ei sekään sotkemiseen auta. Mehua lentää joka puolelle ja sitä valkoista saa nyppiä irti ikuisuuden ajan, ennen kuin appelsiini on syömäkelpoinen. :D

satsumas

Jos syöt appelsiinia pelkän C-vitamiinin takia, niin helpommalla pääset syömällä paprikaa... Moninkertainen määrä C-vitamiinia verrattuna appelsiiniin.

Asu on kyllä ihan napakymppi! Itse olen ratkaissut appelsiiniongelman sillä, että laitan mieheni kuorimaan. Sillä verukkeella tietenkin, että "kulta, sinähän sitä haluat syödä. Mutta jos sinä syöt nii kai minäkin voin vähän saada?" Ja söpösti silmien räpsyttelyä. Toimii melkein joka kerta ja saan syödä appelsiinini ilman, että sitä on joka paikassa.. :P

Katri

Mä en syö appelsiinia paitsi silloin, kun olen vanhempieni luona ja iskä kuorii mulle appelsiinin :D En vaan osaa eikä kyllä oikein huvita harjoitellakaan. Iskän kuorima appelsiini on vaan parasta! Niin ja oon 28v :D

La--u

mulla on toi sama ongelma appelsiinin lisäks kiivin kanssa :D ei siitä saa palaakaa irti ilman et vihreitä mehutilkkoja on valkosella pöytäliinalla

janina

Appelsiini pitää tietysti leikata kuorineen siivuiksi, ja sit mutustella sitä siihen tyyliin :) ei tarvi repiä sitä valkosta tahnaakaan siitä päältä ensin metrin vertaa irti!

appelsiinitar.

appelsiinin täydellinen kuorinta ohje:

1. pyörittele appelsiinia pöytää vasten kuin pullia hetken aikaa.

2. leikkaa terävällä veitesellä lakki ja kanta pois.

3. tee neljä pystysuoraa viiltoa.

4. sitten viillä lakkipuolelta valkoisen osuuden ja appelsiinin välistä ympäriinsä.

5. ja aloita sieltä lakkipuolelta veteleen suikaleet alaspäin.

näin miulla ainakin aina onnistuu kuoriminen niin etten joudu mehusotaan ja ei tarvi myöskään syödä pahaa valkoista osuutta, koska se lähtee pyörittelyn ansiosta paremmin pois :) jee!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012