Ylikäyttö, siinä se lempivaatteiden ja -asusteiden perusongelma oikeastaan on. Lempikengät kuluvat liian nopeasti hyvästä materiaalista ja huollosta huolimatta, ja halpa tekonahkavyö heittää veivinsä sitäkin nopeammin. Harmi, sillä juuri tämä vyö tuntuu toimivan kaikkien kesämekkojeni kanssa.


Tekonahka on alkanut kupruilla oikeastaan joka kohdasta. Buu. Eihän tämä rahallisesti iso menetys ole (maksoi pari euroa alessa joskus vuosia sitten) mutta hyviä vöitä ei löydä sitten mistään. Perusvöitä kyllä, mutta näitä letti/punosvöitä ei. Tissivyöt voisivat tulla takaisin muotiin, niin pääsisin täydentämään vyövarastoja :D
Viimeinen kuva laittoi muistamaan retiisit, jotka piti kylvää jo aikoja sitten.

Kommentit (16)

Äni
9/16 | 

Osaisikohan paikallinen suutari tehdä vastaavaa aidosta nahasta? Voisi ainakin käydä kysymässä. :) Itse sain sieltä hyvinkin innovatiivisen ja edullisen ratkaisun tuunata lapsien puhkikuluneita kenkiä. Halvemmaksi tuli kuin uusien tai edes käytettyjen ostaminen, varsinkin kun koon puolesta olivat vielä passelit. ;)

10/16 | 

Olen miettinyt tuota aivan samaa! Tästä syystä olen pohtinut, että voisinkohan viedä lempi käsilaukkuni (joka valitettavasti on keinonahkaa) nahkurille, joka tekisi siitä aitonahkaisen "kopion". Tätä mietin myös siitä syystä, että saisin samanlaisen laukun eri värisenä. :D
Voisitkohan sinä viedä tuon vyön nahkurille ja pyytää tältä vastaavaa, mutta nahkaisena? Luulisi sitten kestävän edes vähän pidempään ja olisi mekoille aina vyö kaveriksi. (:

11/16 | 

Mulla kengät ylikuluu aina! Vähintään yhdet tennarit menee kesässä, Converset kesti kaksi. Talvikengät, vaikka niitäkin on pari kpl, menee aina yhdessä talvessa. Minkäs sille voi kun kävelee niin paljon :D

hanna
www.hannamariav.com

12/16 | 

Aaaa, retiisit! Olen muutenkin vähän jäljessä pihalle istutettavien kanssa, kun on niin kylmä, ettei taimia voi viedä pihalle, niin tuntuu, ettei muitakaan vielä uskalla istuttaa. :/

APina
13/16 | 

Kannattaa tosiaan etsiä hyvä suutari :) Mulla oli joku markkinoilta ostettu superkiva iso halpislaukku, joka alkoi hajoamaan käsiin. Paikallinen suutari purki laukun ja teki siitä kaavat uuteen nahkaiseen versioon!

Kati
14/16 | 

Ollaan juuri Pargassa lomalla ja täällä myydään vaikka minkämoisia punosvöitä vaikka missä väreissä ja ovat aitoa nahkaa.. :) Hintaa 5-10€. Eli Kreikasta löytyy! :D

15/16 | 

Punosvöitä on kyllä todella vaikea löytää nahkaisina! Kelpuuttaisin itselle useampia sellaisia, pitänee varmaan teetättää jollain suutarilla taikka tehdä itse paksuista nahoista sellaisia kun on nahkakurssitkin käyty ja punominenkin onnistuu. :)

Valkoinen tähdikki
16/16 | 

Täällä jo pari aiempaa kommentoijaa ehtikin ehdottaa, että kävisit paikallisen suutarin juttusilla. Minäkin suosittelisin tätä vaihtoehtoa lämpimästi! Saisit juuri sen mallisia vöitä kuin itse haluat - ja jopa itse valituissa väreissä. Olen itse oppinut suutaripalvelujen käyttäjäksi vasta viime vuosina (ei vain kenkien huoltoa vaan myös laukkuihin vuorikankaan laittamista tai laukkuhihnojen vahvistuksia...)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012