Takana on superkiva viikonloppu ystävien kanssa, olen saanut kokata sisällä ja ulkona, leipoa ja tehdä kaikkea sellaista pientä ja ilahduttavaa mitä nyt tässä tilassa ylipäänsä kykenen tekemään. Ihan täydellinen rentoutuminen ja mielen tyhjennys. Mona sen eilen hyvin sanoi, että kun herää meiltä, tuntuu kuin heräisi mökiltä. Olen täsmälleen samaa mieltä, aivoni eivät ole vielä kääntyneet lopullisesti siihen ajatukseen että oikeasti asun täällä, enkä vain lomaile.

Mutta no, eiköhän se loman tuntu kohta lopu kun neiti Potkija saapuu maailmaan. Menin idiootti vielä lukemaan fiktiivisen kirjan kolmen naisen ensimmäisestä vauvavuodesta, joka oli kaukana ruusuilla tanssimisesta. Että pitänee mennä tanssimaan ruusupuskiin vielä kun voi :D Tämä on kyllä melkoista jännää kun ei tiedä yhtään mitä odottaa. Päässä risteilee kauhuskenaariot aina vuosisadan koliikista itseni kaltaiseen maailman helpoimpaan vauvaan, joka vain syö ja nukkuu tyytyväisenä. Äitini mukaan minä nukuin alusta asti niin pitkiä unia että hänen piti käydä tarkistamassa että olenko ylipäänsä elossa. Unenlahjat jatkuvat edelleen, nukahdan ihan mihin tahansa ja milloin tahansa haluan, ympäristöstä ja desibelitasosta riippumatta.

s8kesä14
s8kesä14


s4kesä14
s4kesä14


s5kesä14
s5kesä14

Nyt pitäisi sitten seuraavaksi alkaa kuvailemaan kenkiä huutonettiä varten, aika harventaa hieman kenkähyllyjen sisältöä. Minä vain tosissani inhoan huutonetin käyttämistä myyjän ominaisuudessa, kun pitää mitata ja tutkia jokainen milli myytävästä tavarasta. Live kirppismyynti on niin paljon helpompaa, kun ostaja saa itse arvioida omien kriteeriensä mukaan vaatteet ja kengät heti kättelyssä. Heitän sitten linkkiä huutikseen kun kohteet ovat kaikki siellä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (48)

Ninnu

Koska laskettuaika olikaan, vai onko se salaisuus? Masun koosta päätelleen ei enää kauaakaan =P

Sennu

Ajattelin juuri vähän samaa. Kuvien perusteella vauvavatsa on nimittäin kivasti "laskeutunut". Laskettu aika on aika summittainen juttu, vauva tulee milloin on valmis :D Lykkyä synnytykseen <3

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ei ole salaisuus, 19.7. la mutta että ens viikolla raskaus on jo ns täysiaikainen neuvolatädin mukaan joten sit vaan :D

Olen aina ihmetellyt tuota kun puhutaan että vatsa on laskeutunut, minusta tuntuu että vatsa on ollut viimeisen pari kuukautta ihan samanlainen, tai että ainakaan itse en tiedosta "laskeutumista" :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Katrinsessa

Siis eikös sun omatkin synttärit olleet 19.7.? Tai siis, muistanko ihan väärin? Kun kröm, mullakin ne on silloin :D

Heidi

Aika iso osa vapautta siinä häviää, kun vauva tulee. Se kai se loppujen lopuksi suurin muutos ja vaikein asia on.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

kyllä varmasti, mutta ei se ajatuksen tasolla ainakaan ole vaikealta tuntuva asia, olen niin tottunut siihen että päiväni ovat aikataulutettuja minuutilleen muutenkin kahden työn ja sitoutumista vaativan harrastuksen ja valmennuksen kanssa, nyt vaan sitoutumisen kohde vaihtuu töistä ja harrastuksista vauvaan :) ja olen tosi sopeutuva tyyppi, eli voisin näin etukäteen kuvitella että asenne ratkaisee pitkälti miten tämänkin asian kokee.

Nämä varmaan ovat niitä kuuluisia viimeisiä sanoja heh..

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

atomi

Kun vauva on toivottu ja odotettu, ei silloin ajattele vapauden menetystä. Onhan parisuhde ja muutkin tärkeät ihmissuhteet tavallaan hyvinkin sitovia.Onni vauvasta täyttää mielen:) Molemmat tyttäreni olivat koliikkivauvoja, toinen huusi vuoden ja toinen puoli vuotta, mutta kuitenkaan en muistele noita aikoja katkerana, vaikka en mikään superäiti ollutkaan. Pärjäätte varmasti hienosti ja huomaat, että aikaa jää omille jutuillekin

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Olen huidellut menneinä vuosina vapaana ja huolettomana, reissannut ja touhunnut niin paljon kuin sielu sietää, joten odotan ihan luottavaisin mielin aikaa tulevaa :) ja superäidiksi ei kenenkään pitäisi edes pyrkiä, naiset asettavat itselleen (ja toisilleen...) ihan kauheita paineita äitiyden suhteen vaikka kyseessä on maailman luonnollisin perusasia. Ja meitä on tässä perheessä kaksi tasavertaista vanhempaa, joten sitä omaa aikaakin jää ihan väkisin jos sitä kaipaa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Heidi

Tuolla vapauden menettämisellä en niinkään tarkoita menoja, vaan esimerkiksi sitä, että saisi rauhassa syödä, niin että ehtii maistella, käydä vessassa ilman, että joku huutaa suoraa huutoa oven takana... :D

Mutta mutta, en minäkään tätä nykyistä elämää pois vaihtaisi.

Vauvavuosi on todennäköisesti rankka ja se muuttaa koko elämän. Siihen ei tosissaan voi varautua. Itse koin, että noin 9-10kk:n kohdalla alkoi helpottaa ja nyt 15kk:n kohdalla on tullut pari kokonaan nukuttua yötäkin! Jos joku olisi sanonut odotusaikana että valvomme vuoden täyttä häkää olisin pelästynyt pahemman kerran, mutta lopulta se vuosi meni äkkiä ja aika lapsen kanssa vaan paranee kun se ihan pikkuvauvaaika on ohi. Hyvä siitä tulee! :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Yritän olla lataamatta mitään odotuksia etukäteen ja otan vastaan sen mitä tulee, sisäinen umpirealistini on vielä elossa, joskin raskaushormonit ovat horjuttaneet sitä pahemman kerran :D

Ja tosiaan juuri tuo seikka että vauva-aika on niin älyttömän lyhyt, pitää yrittää nauttia siitä(kin) vaikka olisi kuinka rankkaa.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Mira

Mitä mitä kenkiä?! :) Ostin sulta Pakkahuoneen kirppikseltä H&M+Versace-kengät --> olen ollut tyytyväinen, joten odotan innolla, mitä tuleman pitää!

Joo kannattaa tosiaan tanssia siellä ruusuilla vaan :D Meiän tyttö ei tosin ole valvottanut kuin yhden 2kk pätkän ihan tosissaan, mutta puolivuotiaasta on pääsääntöisesti nukkunut täydet yöt sairasteluja ja satunnaisia hairahduksia lukuunottamatta. Ja vapautta ja omaa elämääkin on. Omasta asenteesta on paljon paljon kiinni :) Paitsi se koliikki yms. "kivat" jutut joille ei voi mitään vaikka mitä tekis.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

hahah yritän :D olin melko järkyttynyt kun törmäsin tässä taannoin ystävään joka oli ollut 3 kuukautta koliikkivauvan kanssa, ja tyttöparkaa ei meinannut tunnistaa! Väsymys on jännä asia, se muuttaa sekä ulkonäköä ja persoonaa. Tosin, onneksi tuokin on väliaikaista vaan, ja se elämä sieltä puskee esiin kun vauvavuosi on takana.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Pippa

Ehdottelet muutamille naapureille, että miten olis pihakirppispäivä, ja pistätte ihan oman tapahtuman pystyyn :)

annika

Ymmärrän noi jännitykset, mutta etköhän pärjää oikein hyvin! Loppujen lopuksi koliikki tai vaikka hankalat allergiat ei oo kauheen yleisiä, eikä se elämä välttämättä niin rankaksi muutu. Kunhan luottaa itseensä niin sekin auttaa jo paljon. Äkkiähän se mieli mustuu jos ei saa tarpeeksi nukuttua, mutta pitää vaan muistaa että se on ohimenevää. On siinä vauvassa niin paljon kaikkea kaunista ja ihanaakin. Ei sille oikein mikään vedä vertoja :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

eipä se auta kuin ottaa vastaan mitä tulee, jännäten enemmän tai vähemmän :) tunneskaalahan nyt vaihtelee ihanaaihanaa -päästä aina apuapelottavaa -päähän, mutta eiköhän se näin mene jokaisella ensikertalaisella. Minä onneksi nukun ihan milloin vaan, ja 10 minuutinkin unet takaa pirteyden taas pariksi tunniksi eteenpäin. Tai ainakin elän toivossa että tämä ominaisuus minussa helpottaa vauvavuotta :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

annika

Varmasti helpottaa :) Mä ainakin oon sellanen, että esim yöllä nukahdin saman tien imetyksen jälkeen kuten vauvakin. Ihan eri juttu jos ois aina vaikee saada uudestaan unen päästä kiinni.

Paju

Aah, niin ihana maha :)

Mistä hame on hankittu, olen etsinyt samanlaista, mutten ole löytänyt "oikeaa harmaan sävyä". Toi vois olla just se.

Vielä tosta hiusten suoristumisesta, mulle on käynyt ihan samoin. Ihan uskomatonta mitä kaikkea raskaus voi aiheuttaa. Sopii sulle kyllä tosi hyvin. Satutko tietämään palautuuko yleensä oma tukka vai onko tämä nyt sitten suoruutta jatkossakin?

Riepu

Onko ihan mahdoton ajatus tehdä materia postausta, eli ihan rehellisesti mitä ja millaisia juttuja oletta lapselle hankkineet, käytettynä/uutena? :) kiinnostaisi kovin.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

varmaan jotain juttua vauvahankinnoista tulee luontevasti blogin kulkiessa eteenpäin. Emme ole hankkineet kuin ne kaikkein välttämättömimmät (minimimäärä vaatteita, hoitopöytä, vaunut, sänky, turvaistuin, punkka ja vaipat yms), en kannata turhan tavara-arsenaalin hankkimista vauvalle joka ei loppujen lopuksi tarvitse juuri mitään hilavitkuttimia ja kasvaa vaatteistakin kuukaudessa yli. Inhoan kaikkea ylimääräistä krääsää, se pätee myös tässä asiassa :) Äitiyspakkauksessakin oli jo melko paljon kaikenlaista.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Karo

Piti tulla kommentoimaan sitä, että toi suora tukka otsiksella on aivan älyttömän hyvä! :)

Karo

Heh. :) Niin tää kommenttihan tuli ihmiseltä, jonka oma tukka on tikkusuora käsittelemätön ja vihaan sitä päätä pitkin menemistä... Hiusten värjäämisen uudelleen aloittamista vastaan tässä on viime vuodet taisteltu. :D

kiika

Ihana tukka! Ihastelin sitä ja huomasin aikaisemman postauksesi että ole ottanut teipit pois. Kyllä kannatti, väri ja malli on kaunis!

Anne

Oliskohan Pieniä Maanjäristyksiä? Luin itsekin vastikään ja oli tälläsen hömppäloverin mielestä tosi viihdyttävä kesäpäivän romaani :) Nopea- ja helppolukuinen!

Se onki joskus taannoin tullu luettua. Pitäskö hakea juhannuslukemiseksi !

NOPPA

Vanha kunnon autotalli/pihakirppis ois poikaa, mutta vaatii tietysti ostajakuntaa lähettyville...
Inhoan samoin nettimyyntiä.
Nuo unenlahjat! Ei tietoakaan. Olen lapsesta asti nukkunut aika huonosti ja omat lapset eivät vauvanakaan nukkuneet pitkiä päiväunia, toisaalta vähän paremmin nukkuivat yönsä.
Esikoinen nukkui maxim. tunnin päikkärit ja oli elohopea liikkeissään koko varhaislapsuuden. Keskimmäinen herttainen, mutta järjesti kaksivuotiaasta lähtien parhaat uhmakohtaukset aina JULKISILLA paikoilla....on kannettu kainalossa rimpuilevaa pois leikkipuistosta, josta olkapää ei koskaan toipunut... Nuorimmainen, ainoa tyttömme, on aika enkeli ollut onneksi =)
Unenlahjat pitkittävät taatusti elämää ja lisäävät mielenterveyttä!!!

juhannusruusu

Veikkaan, että vaavi voi saapua aiemmin maailmaan kuin l.a. ;) oletteko pistänyt vetoja pystyyn lähipiirin kanssa lasketusta ajasta?:D

Jostain taasen olen kuullut, että jos äiti on itse hyvä nukkuja jne...niin vaavikin voi hyvällä tsäkällä olla, meillä ainakin kävi niin. Onnellisia hetkiä loppuodotukseen!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012