Meillä oli ihan superihana viikonloppu. Pitkästä aikaa omaa aikaa ihan vain meille kahdelle. Saimme mennä minne huvittaa, tehdä mitä huvittaa ja vain olla. Miniloma oli täydellinen menestys. Tutkimusmatkamme kohdistui tällä kertaa Helsingin Punavuoren pikku putiikkeihin, kahviloihin ja divareihin.

Kaikkihan alkoi niin, että Scandicilta kysyttiin, olisinko kiinnostunut testaamaan Staycation minilomaa. Pyörittelin miniloma-ajatusta mielessäni ja totesin, että se olisi itseasiassa aivan mahtava idea. Sitä jostain syystä tuppaa unohtamaan, että Suomessakin voi olla turistina! Valitsimme hotelliksi Scandic Marskin Helsingissä, koska sen sijaintia on hieman vaikea ylittää. Keskellä ihan kaikkea. Ja mikä parasta, matkakohteemme Punavuori ihan nurkan takana.

Punavuoritekijä tuli mukaan siten, että minulla oli lahjakortti gTIE:lle ja koska sen sijainti oli Punavuoressa, päätimme tutkia kulmakunnat oikein kunnolla. gTIE muuten tarjosi yllättävän ratkaisun nahkahuivihaaveisiini, en olisi odottanut ihan näin nopeaa suoritusta :D

Sukelsimme siispä eilen puolen päivän aikaan ulos ydinkeskustasta. Eräs IVANAhelsinki saattoi osui matkan varrelle, ihan vahingossa.


h14

h14


h5

h5


h4

h4

h6


h8

h8


h9

h9

Molemmilla oli jotain punaista ;) Tarvoin maihareillani koko päivän ja ei oikeastaan voi kuin kehua. Tukevat jalassa, askel ei ala painaa ja iso hymy aina kun katsoo jalkoihinsa. Mitä sitä muuta kaipaa.

Pituuseroja Ruuturouvan ihanassa näyteikkunassa.


h10

h10


h11

h11


gtie

gtie

gTien hämäävä logo katuvalossa aivan väärässä paikassa sotki turistien suunnistuksen hetkeksi aivan kokonaan. Hämmentävän pikku logon tarkoitus selvisi kuitenkin, kun löysimme varsinaisen liikkeen. Omistaja Jenni kertoi, että kyseessä on gTien vanhan liiketilan paikka, jonka katukuvaan logo on jäänyt elämään omaa elämäänsä.

Ei riittänyt, että minä innostuin kaikkien niiden korujen ja nahka-asusteiden keskellä, mutta Sakukin sai osansa. Mies odottaa tällä hetkellä postista saapuvaksi upeaa juhlasolmuketta, jonka Jenni lupasi saada valmiiksi ennen ensi viikonlopun tulevia hääjuhlia.

Saku ja levykaupat, erottamaton pari.


h13

h13


h12

h12

Lounas oli tarkoitus syödä jossain Punavuoren ravintoloista, mutta ikävä kyllä ne eivät olleet auki vielä silloin kun nälkä iski. Joten suuntasimme Virgin Oiliin. Takuuvarmasti hyvää salaattia.


h3

h3


h2

h2

Lounaan jälkeen vielä pikakierros keskustassa (no siellä stockalla...) ja sitten check-in hotelliimme. Muutama riemunkiljahdus saattoi kuulua käytävään kun tajusin että huoneessamme on sauna! Ja koska me oltiin lomalla, skumppa&mansikat kuuluivat asiaan. Jotain hyötyä Hulluista Päivistä, edullisia mansikoita.


h15

h15


ivanahelsinki copper chain

ivanahelsinki copper chain


h1

h1

Ja illalla vielä kavereiden kanssa ysibaariin. Ihana, rentouttava ja onnistunut pikkuloma arjen keskelle ilman kammottavia lentokenttärutiineja ja sardiinipurkkilentokoneita? Kyllä, Suomessakin voi lomailla. Eikä siihen tarvitse kuulua aina mökkiä ja hyttysiä.

******************

Kilpailu:

Ja loppuun pikku ylläri, nyt jollain teistä on mahdollisuus saada oma miniloma (1 yö kahdelle hengelle) vapaavalintaisena päivänä, vapaavalintaisessa Scandicissa ympäri Suomen!

Runoile tämän postauksen kommenttiboxiin, miksi juuri sinä ansaitset miniloman arjen keskelle. Poikkeuksellisesti tällä kertaa en arvo voittajaa, vaan valitsen sen itse. Päätöksestä ei voi valittaa ;)

1. keksi nimimerkki ja kirjoita sähköpostisi sille varattuun kenttään, se ei näy muille.

2. käy tutustumassa Staycation -ideaan KLIK.

3. kerro, miksi juuri sinä tarvitset / ansaitset / haluat miniloman Suomessa.

4. vastausaikaa on torstaihin 14.10. klo 24:00 asti, julistan voittajan perjantaina.

Lomaonnea :)

Kommentit (424)

ellu
1/424 | 

Ansaitsen loman,vaikka vain minin,sen takia,että ainoa lomani viimeiseen kahteen vuoteen on ollut yksi yö Tampereella hotellissa-muuten elo menee töissä,koulussa ja vanhojen hauvojen kanssa kotosalla.Miniloma sopii juuri siksikin-en raski olla kauempaa erossa hauvoista.Kuitenkin se yksikin päivä ja yö on ruhtinaallista lomaa jonka jälkeen taas jaksaa seuraavat pari vuotta.

2/424 | 

Voi luoja, loma... Mitä se on?

Aloitetaanpa alusta. Olen pienenä tyllerönä kiertänyt kirjaimellisesti koko Suomen, viettämättä kuitenkaan ainuttakaan yötä hotellissa. Meillä oli asuntovaunu. Luksusta se ei ollut, mutta kelpasi pikkutytölle :)

Kesälomat olivat lapsena pitkiä ja rentoja, ja täynnä helppoutta ja huolettomuutta. Nykyisin kesät täyttyvät työstä, ovat täyttyneet sen jälkeen kun täytin 15. En ole viettänyt kesälomaa kesän 1996 jälkeen. Enkä muutakaan lomaa, työt ovat vieneet joulut, hiihtolomat, pääsiäiset... You name it, I've worked it.

Tänä syksynä kaipaisin pientä irtiottoa ehkä enemmän kuin koskaan. Kamppailen opintojeni ja töiden yhdistämisen kanssa, yritän elää parisuhteessa ja nähdä kavereitakin. Vapaa-aikaa ei juurikaan ole, ellei sitä itselleen tee. Ja koska työt tarkoittavat rahaa, menen yleensä vapaillani töihin.

Mikäli voittaisin pikkuisen irtioton, ottaisin kullanmuruni, joka sietää jatkuvat töissä ravaamiseni ja koulustressini mukisematta (no okei, ehkä vähän mukisten) ja veisin hänet hotelliin yhdeksi yöksi. Aikaa kotikaupungista poistumiseen ei ehkä kuitenkaan olisi, mutta olen varma että hotellissa oma kotoinen Oulukin tuntuisi kuin uudelta paikalta.

Lisäbonuksena vielä sen verran, että sekä miulla että tuolla murulla on synttärit ihan kohta, itselläni 21. päivä ja mussulla viikkoa myöhemmin. Miniloma olisi täydellinen synttärilahja meille molemmille, ja voisimme samalla juhlistaa kaksi vuotta täyttävää yhteistä eloammekin.

Tulipas kirjoiteltua, en ole varmasti ikinä kirjoittanut näin pitkää kommenttia kenenkään blogiin. :)

Toivottavasti onni suosii, ja vaikka ei suosisikaan, niin tämä on ehkä mahtavin kilpailu koskaan! Osaan kuvitella monta sellaista, joille loma keskellä pimeää syksyä tekisi todella hyvää. Sitä paitsi, mikä olisikaan ihanampaa kuin sytytellä hotellihuoneessa kynttilöitä ja vain olla.

jjansku
3/424 | 

Koen ansaitsevani miniloman siksi, koska olen koko vuoden opiskellut ahkerasti ja lukenut YO-kirjoituksiin. Nyt viimein alkaa vähän helpottaa. Keväällä sitten taas alkaa luku-urakka ja sitä ennen olisi kiva päästä rentoutumaan ja vain OLEMAAN, joten tässä loppusyksystä / alkutalvesta miniloma kuulostaisi paremmalta kuin hyvältä! Ainiin, ja en ole KOSKAAN ollut hotellissa! (paitsi ulkomailla, mutten siis Suomessa.)

-A-
4/424 | 

Ystäväni tarvitsee talven kaamokseensa piristystä ja miniloma (minun seurassa tietty) voittaa lisäravinteet lääkkeet 6-0.

Pixie-
5/424 | 

Olisi ihana saada tuon oman murun kanssa, lähteä hetkeksi jonnekkin ja rentoutua kahdenkesken. Meillä olisi ensi kuussa 3-vuotispäivä ja sitä olisi ihana juhlistaa pienenä yllätyksenä kullan kanssa. Hotelliviikonlopuista on ollut usein puhetta mutta, emme ole saaneet toteutettua sitä. Koska vapaata aikaa ei hirveästi ole ollut ja rahatilanne on ollut aika tiukka.

Miniloma olisi ihana irtiotto töistä ja arjesta.

Toivottavasti onni suosii ja saisin ilahduttaa kultaa arjen keskellä :)

Elisa
6/424 | 

Et pysty edes kuvittelemaan miten moneen matka-aiheeseen kilpailuun ja arvontaan olen viimeisen puolenvuoden aikana osallistunut, onni kuitenkaan suosimatta. Olen niin epätoivoisesti halunnut edes pienelle minilomalle tässä kylmenevässä syksyssä, että en oikeen tiedä mitä tekisin. Poikaystäväni opiskelubudjetti ja minun työttömyyteni eivät ole ihan oikeat välineet matkailla Suomessa tai ulkomailla, joka tietenkin tarkoittaa sitä ettei niitä matkoja tule tehtyä.
Olen luonteeltani seikkailunhaluinen ja rakastan pieniä nautintoja ja valokuvaamista... ja matkustamista. En ole juurikaan päässyt kiertämään maailmaa, sillä pienenäkään perheellämme ei ollut varaa lähteä reissaamaan niinkuin niin monen kaverieni.
Joten toivoisinkin, että kerrankin minua onnistaisi tämäntyyppisessä kisassa... jos ei, niin onneksi palkinto menee jollekin toiselle minilomasta haaveilevalle :)

Todella ihana kilpailu :) kiitos mahdollisuudesta.

Sonja
7/424 | 

Tällainen miniloma olisi minulle ja poikaystävälleni enemmän kuin paikallaan, meillä oli viikko sitten perjantaina 2-vuotispäivä, mutta herra on ollut ulkomailla töissä nyt kaksi viikkoa ja on vielä ainakin kuun loppuun, eli kaksivuotispäivän viettäminen jäi pelkkiin tekstiviestillä/messengerissä vaihdettuihin toivotuksiin... ja onhan tässä muutenkin hieman jo ikävä.

Meillä on vielä muutto edessä marraskuussa ja käytännössä kaikki muuttovalmistelut ja pakkaamiset jäävät nyt minun harteilleni toisen ollessa pois.

Olisi kiva päästä viettämään yhteistä hemmotteluviikonloppua hotelliin pitkän eron jälkeen ja myös päästä vähän purkamaan muuttostressiä (siltä kun ei tällä tavaramäärällä voi välttyä).

Saima
8/424 | 

Oooh, eipä voisi parempaan aikaan tämä idea tulla. Nyt ollaan niin loman tarpeessa että pää halkeaa. Tässä kamppaillaan opiskelun kanssa, kun kaikki tehtävät kaatuu samaan aikaan niskaan, töissäkin pitäisi ehtiä käymään ja olisi se ihanaa tuon ukonkin kanssa nähdä muutenkin kun tästä tietokoneen ruudun takaa kurkkien. Ja kaiken kiireen lisäksi olisi muuttokin kohta edessä..voi tätä stressin määrää. Lomaakaan ei ole tullut vietettyä niin pitkään aikaan etten edes muista! Opiskelijoilla kun on tapana työskennellä ne lomat ja viikonloput =/ Kyllä tuo miniloma Suomessa olisi jo kuin lottovoitto. Kun palkinnon voittaisi olisi "pakko" järjestää yksi viikonloppu tyhjäksi kaikenmaailman velvollisuuksista ja oikeasti nollata pää.. Ja ennenkaikkea nauttia ja tutustua kotimaan tarjontaan. Erityisesti tuo Helsinkiloma kiinnostaisi itseäkin :)

rinkku
9/424 | 

idea kuullostaa loistovalta! Poikakaveri asuuu toisessa kaupungissa, ja tapaamiset on aina kauheen aikataulun sanelemia ja se luo stressiä. Vielä pitäis päälle puoli vuotta odottaa että pääsee asumaan saman katon alle, joten olis ihan mahtavaa päästä yhdeksi yöksi erakkoon ja karkuun ainaista järjestelyä ja vaan nauttia toistemme seurasta <3
Takana on raskas syksyn alku ja sen vuoksi oon aikalailla ollu huonolla tuulella, olisi ihana tällälailla toinen yllättää, korvaukseksi jaksamisestani :)

Vivian
10/424 | 

Kaikki ansaitsevat mielestäni miniloman rikkomaan arkiruutiineja! Syksyn saapuessa itseäni harmittaa ainakin se, että tuntuu ettei ole tarpeaksi aikaa kierrellä kaupungissa valoisaan aikaan ja nauttia viileästä ilmasta. Miniloma tulisi tarpeeseen, koska olen jo muutaman vuoden työskennellyt joka lauantai ja viikonloppulomien järjestäminen on tuntunut hankalalta. Jos siihen olisi tälläinen mahdollisuus tuntuisi lähteneminenkin helpommalta! :>

Kat&amp;Jan
11/424 | 

Meillä oli 10-vuotishääpäivä kesällä ja olin sen päivän töissä... Olisi ihana herkistellä häämuistoja <3 ja avioliiton onnea kuluneelta ajalta

Hensku
12/424 | 

Erosin keväällä pitkästä parisuhteesta ja jäin asumaan pariksi kuukaudeksi yhteiseen asuntoomme. En kerinnyt sisustaa asuntoani mieleisekseni koska edessä oli muutto uuteen kaupunkiin opiskelujen merkeissä. Sain tuttujen kautta tietää ihanasta asunnosta mutta siihen liittyi yksi mutta, asunnossa olisi kesän aikana putkiremontti. Aikataulut menivät kuitenkin niin hyvin yhteen että opiskelujen aloittamispäivästä remontin valmistumiseen olisi vain viikko. Niimpä irtisanoin asuntoni hyvillä mielin kun töistäni koitti kesäloma ja pakkasin tavarani muuttolaatikoihin jotka raijattiin äitini luo odottamaan remontin valmistumista. Tarkoituksena oli siis majailla opiskelupaikkakunnalla ystävien luona. No, viikko piteni viideks. Ja sen jälkeen kahdeksaksi. Tämän hetkistä tilannetta en ole tohtinut kysyä, kahden viikon päästä pitäisi olla valmista, toivottavasti. Olen siis majaillut ilmapatjalla, erossa rakkaista koiristani jotka ovat olleet äitini (ja kasvattajansa) luona hoidossa, eläen matkalaukkuelämää. Tarviiko mainita migreeniä joka on kiusannut, kiitos ilmapatjalla jumiutuneen selän? Ei kivaa! Miniloma olisi luksusta tämän rankan elämänvaiheen jälkeen, päästä rentoutumaan ja shoppailemaan, nukkumaan pehmeään sänkyyn ja nauttimaan hotelliaamupalasta. Aaaaah...

13/424 | 

Olipas kivoja kuvia, oikein lomaisia! :) Tällaista minilomia voisi harkita omallakin kohdalle, yksi yö hotellissa ei maksa maltaita kun hieman kurkkii tarjontaa etukäteen, ja aikaa voi todellakin kuluttaa vain kuljeksimalla, ei aina tarvitse shoppailla niin urakalla. :)

Täällä näkyy olevan jo hirmumonta kommentoijaa, jotka ansaitsevat miniloman enemmän kuin minä, joten taidan jättää tämän arvonnan suosiolla väliin ja tehdä miniloman vaikka ihan omilla varoilla. :)

M
14/424 | 

Minulla on ollut äärettömän huno onni tänä vuonna.
Koko vuosi on mennyt pieleen.
Asia toisensa jälkeen menee päin määntyä ja välillä on vaikea yrittää vaan jaksaa...
Valmistuin koulusta ja olen ahkerasti hakenut töitä omalta alalta + kaikilta muilta aloilta, mutta kuitenkin olen edelleen työttömänä.
Rahat eivät riitä mihinkään ja opintolainaakin on pakko lyhentää kuukausittain.
Mihinkään huveihin ei jää koskaan rahaa.
Myös ihmissuhteissa on ongelmia..
Erosimme pitkäaikaisen poikaystävän kanssa ja jatkoimme ystävinä.
Muutama päivä myöhemmin rakkaani kuoli yllättäin. :(
Nyt minun on myös pakko muuttaa asunnostani koska se on liian kallis ja täällä on talvella pirun kylmä.
Tapasin uuden miehen joka vaikutti ihanalta, mutta paljastuinkin täysin feikiksi, oli pelkkää puhetta, lapsellinen ja pinnallinen. ;(
Olen mielestäni vähintäänkin ansainnut loman ja pientä iloa tähän elämään.
En ole ollut koskaan suomessa hotellissa, ainoastaan ulkomailla.
Muutoinkin kotimaanmatkailu on ollut vähäistä, valitettavasti.

ellliii
15/424 | 

olen just muuttanut pääkaupungista tampereelle ja alkoi ihan itkettää, kun katsoin noita helsingin lomakuviasi! vaikka entisessä kotikaupungissa tulee vierailtua, on se eri asia mennä mamman nurkkiin pyörimään tai joka kerta jonkun frendin tykö. jos voittaisin miniloman, nauttisin täysin siemauksin omasta ihanasta kaupungista eli helsingistä, mutta hieman vierain silmin.

en tiedä miten arvot, mutta toivon silti, että arvonnan voittaa joku joka sitä oikeasti kaipaa! oma haikailu on kuitenkin aika pientä, mutta päätin jakaa, kun nousi tunteet pintaan... :) onhan tää tamperekin ihan jees, hihii!

Maria
16/424 | 

Kävin kurkkaamassa tuolla nettisivuilla ja vaikka yleisilme olikin hyvin romanttinen päätin silti osallistua.

Erosin tänään poikaystävästäni 5 vuotta kestäneen suhteen jälkeen. 2 viikon päästä myös 5 kuukautta kestänyt raskas työrupeama päättyy, jonka jälkeen jään työttömäksi.

Tämän kaiken jälkeen aion tavoitella suurinta haavettani ja pyrkiä opiskelemaan eläinlääketieteelliseen. Luvassa on siis ankaraa opiskelua koko talven ja kevään. Asiaa ei helpota se, että muutan vanhempieni luo asumaan 24 vuotiaana... Mutta uhrauksia on tehtävä unelmiensa eteen, eikö?

Aion siis aloittaa "alusta" puhtaalta pöydältä ja katsoa mihin elämä vie. Tähän tilanteeseen sopisi täydellisesti miniloma, joka on tarkoitettu vain itselle, omaan hyviinvointiin. Mahdollisesti joku rakkaista ystävistä mukana tai sitten vain ihan yksin ajatuksiaan ja tunteitaan selvitellen. Puhelin suljettuna voisin kävellä kaupungin katuja, vaeltaa sinne minne tie sattuu viemään, käydä kahvilla ja syödä hyvin. Nukkua puhtaissa lakanoissa, pehmeään peittoon kääriytyneenä, hyvä kirja seurana. Mikäli ylimääräistä rahaa löytyisi, lähtisin jonnekkin kauemmas selvittämään päätäni, mutta tämän hetkinen tilanne pakottaa laittamaan kaiken ylimääräisen rahan talteen.

Ihanaa, että teillä oli ihana viikonloppu, mielestäni kaikki ansaitsevat miniloman tästä arjesta :) Eiköhän kaikilla paina työt tai jokin muu asia päälle sen verran, että loma olisi tarpeessa ja kelpaisi kenelle vaan :)

dee
17/424 | 

Ansaitsen miniloman, koska olen köyhä opiskelijanreppana, joka kasaa itselleen liikaa tehtävää eikä osaa koskaan sanoa ei. Syksyllä iltojen pimetessä myös minun yleensä positiivinen elämänasenteeni luikkii johonkin piiloon. Koulu tuntuu ankealta, rästihommat kasaantuvat ja ahdistavat äärettömän paljon, työpaikan metsästys ei etene työhaastatteluita pidemmälle, pojat feidaa ja opiskelijaboksin siistinä pitäminenkin tuntuu ylivoimaiselta. Kaikki on siis aivan perseellään ja pieni piristys harmaan arjen keskelle tekisi poikaa. :-D

saanu
18/424 | 

Itsellä ei ole varaa lomailuun, mutta se totisesti tekisi hyvää! Avomieskin on parhaillaan intissä, eikä totisesti tule nyt liikaa nähtyä yhdeksään kuukauteen, niin vähänkö olis ihana yllätys hänellekin, kun pääsisi viikonloppulomaansa viettämään romanttista viikonloppua minun kanssani kahden jossain inttiajastusten saavuttamattomissa! Ja oon varma, että miniloma tekisi hyvää parisuhteellemmekin.. :)

Kata
19/424 | 

Ihania kuvia ihanasta Punavuoresta!

Minä ansaitsisin miniloman, koska 3 lapsen kotiäitinä en ole lomaillut vuosiin rakkaan mieheni kanssa missään kaksin.

Asumme pienessä tuppukylässä Helsingin lähettyvillä ja olen jo pitkään haaveillut hotelliyöstä Helsingissä ihan kahdestaan. Nimeomaan noita samoja ihania Punavuoren putiikkeja haluaisin kierrellä kaikessa rauhassa ilman, että kukaan kiskoo lahkeesta ja hokee:"Äiti, mennään jo puistoon!"

Lisäksi hotelliyö ilman klo 06.30 tapahtuvaa herätystä olisi liian hyvää ollakseen totta. Minä rakastaisin munilomaa ja olisin varmaaan parempi äiti kullanmuruilleni ainakin jouluun asti :-)

Vilma
20/424 | 

Tarvitsen miniloman koska olen ollut puolitoista vuotta sairauslomalla toistuvan keskivaikean masennuksen vuoksi. Siis sairaus"lomalla", oikeasti sairastaminen on ollut kokopäivätyötä iänikuisine terapioineen, perhetöineen, kuntoutuksineen, lääkärikäyntineen, kelasotkuineen, sossuntädin tapaamisineen, you name it. Haluaisin edes yhden yön ajan ajatella että olen terve ja tavallinen, lomalla elämästäni. Lomalle ottaisin mukaan kuusivuotiaan poikani, joka muutti kesällä iskän luokse kun äiti oli vähän väsynyt. Käytäis Scandicin lähellä leikkipuistossa leikkimässä niin kauan että persaukset jäätyy ja sit mentäis kylpyyn ja pelattais hiirenloukkua ja syötäis karkkia ja valvottais tosi myöhään ja nukuttais vierekkäin isossa sängyssä. Kohta poika on niin iso ettei se halua enää äitin viereen nukkumaan, pitää ottaa sitä ilo irti vielä kun voi.

21/424 | 

Osallistun kilpailuun ihanan yh-äitini puolesta, joka tekee pitkiä päiviä töissä vain siksi, että saisi meille lapsille siistit vaatteet ja jotta meillä olisi kaikki hienoa, ja samalla tinkii itse monista asioista. Hän joutuu myös kestämään kahden teinin kiukuttelua ja oikuttelua, eikä ole ollut ns. kunnon lomalla vuosiin ja nyt olisi jo hyvä aika. Ja samallahan se olisi pieni loma myös meille nuorille ;>
Mielestäni hän todella ansaitsisi pienen loman kaikesta! :)

Kimmy
22/424 | 

Miksi juuri minun pitäisi ansaita voittaa miniloma?

Ehkä en miksikään, ehkä siksi, että viime kerrasta kun olin lomailemassa tuli tänään täyteen tasan 10 kuukautta :)

Olen opiskelija maksullisessa koulussa, jossa ei korvauksia saa päivistä, joina olet poissa, vaan maksat nekin päivät, tämä siis estää pidempien lomien vieton, joten mikä olisi täydellisempää opiskelijalle, kuin miniloma? Varsinkin voitettu sellainen, sillä oma kouluni tulee viemään 3000 euroa, eikä sen vuoksi ole oikein varaakaan lähteä lomailemaan yhtikäs minnekkään..

Minilomakin riittää siihen, että pääse irti hieman arjesta ja tuomaa sitä ylellisyyttä elämään, jota jokainen silloin tällöin tarvitsee :)

Essi
23/424 | 

Tarvitsen sekä haluan miniloman rakkaan kultani kanssa. Olen tällä hetkellä vielä muutaman kuukauden inttileski, ja olisiko mikään sen parempi tapa viettää minilomaa vain ja ainoastaan rakkaansa kanssa hotellissa, ainaisen kotimöllötyksen sijaan. Vaikka ei siinä toki ole mitään vikaa, mutta olisi ihanaa viettää ja nauttia vain ja ainoastaan kahdenkeskeisistä hetkistä tämän arjen keskellä, edes pieni hetki ylellisyydessä.

Kaisa
24/424 | 

Oi, loma!

Haluaisin matkata Tampereelle tapaamaan parasta ystävääni. Tuntien maratonipuheluiden ja skypekeskustelujen sijaan olisi ihanaa köllötellä yhdessä hotellin vällyjen välissä touhukkaan päivän jälkeen, ja halata toista silloin kuin huvittaa, eikä vain haaveilla sen mahdollisuudesta. Mulla on koulua ympäri vuoden, ja olisikin todella mahtavaa irrottaa yksi päivä maailman parhaalle ihmisille.

25/424 | 

Voi laatuaika olisi enemmän kuin tarvittua/odotettua/toivottua... uusi harjoittelupaikka imee kaikki mehut, hirveä ressi koulun (ne kaikki rästihommat :/) ohella olevista töistäkin... laatuaikaa olisi tarpeen koska ex-avosiippani kanssa yritämme uudestaan,takana riitaisa ero ja kivinen taival ennen sitä.. nyt jos koskaan olisi ihana päästä tästä kaikesta karkuun ja olla vaan kahdestaan ja tutustua (ehkä jopa rakastuakkin) uudestaan toisiimme... <3 hänen vuorotyöstä ja minun koulu-harjoittelu-työ-yhdistelmästä johtuen yhteinen aika on muutenkin kovin vähissä..
armollinen nelliina, suo laupeutesi langeta päällemme :)

mamih
27/424 | 

Pakko osallistua! :) Olen ehdottomasti sitä mieltä että poikaystäväni ansaitsisi pienen loman arjesta. Raukka suorittaa tällä hetkellä asepalvelusta ja on kökkinyt armeijassa jo tammikuusta asti. Muutama kuukausi vielä jäljellä eli vuoden nakki napsahti. Poikaystävällä on tällä hetkellä viidettä viikkoa jatkuva kuume, yskä, nuha ja selkäkipu, mutta koska intissä ei tunneta sanaa lomailu niin siellä se painaa hampaat irvessä ja itku kurkussa :

28/424 | 

Onni on minulle sitä, että hymyilyttää ja saa nauttia arjestakin, jota tällä hetkellä kiire, stressi ja ahdistus eivät ole kiusaamassa tututtuun tapaan. Kyllästyin paniikkihäiriööni ja päätin alkaa onnellisemmaksi. Se kävi lopulta paljon helpommin kuin luulin, vaikka vieläkin on päiviä ettei uskalla tai edes halua uskaltaa.

Koska tänään tässä, uskallan harkita ajatusta vieraaseen paikkaan menosta ja vieraiden ihmisten (hotellivirkailijoiden) tapaamisesta, olen onnellinen ! Minusta tuntuu, että elämä tosiaan voittaa, eikä se ole enää vain pelkkä kulunut fraasi, jota minä olen itselleni ja muille hokenut - siitä on tullut yhtäkkiä totta, ja minusta se on melko kaunis tarina.

En tiedä oikein mikä on perusteluni minilomailulle. Ehkä se, että olen jaksanut olla vahva, ja nyt tuntuisi hyvältä päästä rakastamaan jotakin kaupunkia jonkun ystävän kanssa hyvin lujaa !

Delilah
29/424 | 

Meinasin kirjoittaa että ansaitsen miniloman koska kun muutama viikonloppu sitten piti viettää hotelliyö miehen kanssa (ensimmäisen hääpäivän kunniaksi), veimmekin rakkaan kissamme lopetettavaksi yllättävän sairauden vuoksi. Huomaan kuitenkin että monella on vieläkin rankempaa, eikä oma surkea ensimmäinen hääpäiväni enää tunnu ihan niin raskaalta. Voimia kaikille joilla on vaikeaa, toivon että jaksatte pimeässä syksyssä. Jokainen voi viettää pienen miniloman kotona, sytyttää kynttilän ja lukea hyvää kirjaa, muistaa kiittää ja ihailla itseään, ja antaa itselleen anteeksi. Ihminen luo itse usein omilla odotuksillaan mahdottomia tilanteita, ja toisinaan pitää ottaa askel taaksepäin ja pysähtyä huomaamaan että ansaitsee enemmän.

Linda
30/424 | 

Ystäväni valmistui viime keväänä lähihoitajaksi ja emme ole juhlineet vielä hänen valmistumistaan, joten mikä olisikaan parempi tapa juhlia, kuin viettää miniloma Suomessa jossain hotellissa ja nauttien kulttuurista ja uusista maisemista. Hän ei paljon matkusta, joten olisi ihana näyttää hänelle paikkoja!

Ankkuli
31/424 | 

Haluaisin mennä poikaystäväni kanssa minilomalle kun hän pääsee vapaille armeijasta :) Olemme seurustelleet vuoden mutta koulujen ja nyt tämän kesällä alkaneen armeijan takia emme ole päässeet oikein lomailemaan yhdessä, olisi ihanaa päästä yhdessä hemmottelemaan toisiamme oikein kunnolla!:) Asumme pikkukaupungissa Lohjalla ja Helsingin yöelämä on täyttä luksusta meidän pubeihin verrattuna,mutta se on harvinaista herkkua sillä ikinä ei ole kiva lähteä baari-illan jälkeen kalliilla yöbussilla yli tunnin reissulle kotia päin. Sammalla sain heti inspiraation tuosta postauksesta että haluaisin kanssa Punavuoren nähdä, sillä poikkikseni Valtteri on sinne armeijan jälkeen muuttamassa (lapsuuden veli kun isoveikkakin asui:D)niin olisi kiva munkin vähän tutustua paikkoihin. (olen kuullut paljon juttja "punavuoren ahven" ja "hilpeä hauki" nimisistä paikoista, onko tässä nyt joku kalastaja kaupunginosa kyseessä?:D) Eihän sitä tiedä josko olen hänen mukana sitten vuoden päästä sielä muuttamassa, pidetään peukkuja! :)

Ps. RAKASTUIN NOIHIN KENKIIN, mulle maiharit ei ole oikein iskenyt kun pelkään että jalat näyttää sitten aina niin hirveän isoilta, mutta noi on niin suloiset tommoset pikkaset!:)

pampuli
32/424 | 

Tarvitsen minilomaa. Ensinnäkin, minulla on ollut erittäin rankkaa viime aikoina. Kotonani on ollut suhteellisen suuri remontti. Kaikki paikat tuntuvat olevan aivan sekaisin. Ihan sama minne katsoo, kaikkialla on pelkkää kaaosta. Olisi ihanaa saada irtiotto arjesta ja unohtaa kodin sekasorto hetkeksi. En myöskään näe poikaystävääni kovin usein, joten olisi mukava viettää hänen kanssaan viikonloppu yhdessä, ilman minkäänlaisia velvoitteita.

Tiia
33/424 | 

Tämä kuulostaa niin hyvältä jutulta! Mulla on tässä syksyn alkuun jo ehtinyt kehittyä mukava stressi, kun pitäisi opinnäytetyö tehdä ja töissäkin käydä ja tulevaisuus vain stressaa ylipäätään. Pieni irtiotto tässä kohtaa tekisi hyvää ja olisi kiva päästä käymään esimerkiksi Turussa "hyvällä syyllä", jotenkin ei vain tule muuten lähdettyä Suomen kaupunkeihin tutustumaan, vaikka ne kiinnostaisivatkin.. Ja kaiken lisäksi kuun loppuun osuu sopivasti synttärinikin, tässä olisi mukava yllärisynttärilahja :)

Johanna
34/424 | 

Eli siis runoile... Selvä :)

Miniloma voittona olisi,
monelle sen osuvan soisi.
Tahtoisin minäkin pienen tauon,
siispä omat perusteluni tässä lauon.
On minulla mies ja lapsia kaksi,
taloa on pystytetty asuttavaksi.
Mies raksalla raataa jo kolmatta vuotta,
tosin ei aivan suotta.
Sillä joskus talomme valmistua täytyy,
mutta sydän ikävästä räytyy.
Miehellä aikaa vain lapsille raksan ohella riittää,
vaikka siitä pitää minun kyllä kiittää!
Mutta kahden tahtoisin kanssaan viettää hetken,
tehdä vaikka pienen minilomaretken.

Lapset, koulu ja työ,
minun aikani pääosin syö.
Itselle aikaa hyvin vähän jää,
mutta tärkeintä olisi tää:
Hetki siis rakkaani kanssa ihan kahden,
jaksamme sillä taas tulevan raksavuoden.

35/424 | 

poikaystäväni on ollut armeijassa viime tammikuussa asti ja siellä olisi tarkoitus olla vielä 89 aamua. yhteinen aika on näin ollen kortilla ja kun kummatkin asumme vielä omissa kodeissamme, ei rauhaa tunnu saavan ikinä - aina on joku kiljumassa, koputtelemassa oveen. olisi ihana päästä pakoon, edes hetkeksi, kaikkea arjesta ja nauttia ihan vain yhteisestä ajasta. oma,yhteinen koti on vielä haaveissa - ehkä ensi kesänä, toistaiseksi täytyy tyytyä tähän järjestelyyn. olemme päässeet yhdessä reissuun kaksin vain kerran, viime syksynä ja yhteiseloa on kuitenkin ollut jo lähes viisi vuotta. kesällä oli suunnittelilla minireissu johonkin päin suomea, mutta ikäväkseni en saanut töitäni koskaan sopivasti järjestettyä: tuntui, että istuin joka viikonlopun töissä. yhteinen, pienikin reissu olisi ihan luksusta ja eikä tarvisi huolehtia mistään: aamulla hotellin aamupalalle, päämäärätöntä kuljeskelua uudessa kaupungissa ja hyvää ruokaa ravintolassa. yhteinen viikonloppu oman rakkaan kanssa olisi pieni pala unelmaa.

Hurrikaani
36/424 | 

Haluan miniloman, että voisin antaa sen äidilleni. Haluaisin niin kovasti ilahduttaa ja piristää häntä, mutta olen eri maassa kuin hän ja minulla ei ole varaa oikein muuhun kuin soittaa hänelle, ja kirjoittaa tietysti, mutta olisi kivaa antaa jotain vähän erikoisempaakiin. Viime aikoina on ollut vain kovin rankkaa, sairaustapauksia ja muuta ikävää. Äitini kantaa huolta kaikista, ja pelkään että se on hänelle liian rankkaa. Pieni irtiotto tekisi hyvää.

Aneli
37/424 | 

Arjen keskellä olisi kaikista ihaninta antaa jollekkin tärkeälle henkilölle jotain piristävää.
Haluaisin viedä äitin jonnekkin pienelle matkalle mutta meidän budjetille ei sovi Italian matka minne olemme haaveilleet menevämme. Ja äitini inhoaa shoppailua ja vaatekauppojen kiertelyä joten olisi aivan huippuihanaa vain olla jossain eri kaupungissa ja tutustua sen kaupungin muihinkin anteihin kuin vaatekauppoihin (tietysti ne pitää tsekata, mutta vain ihan nopeasti, ja vain vahingossa).
Äitini olisi tämän ansainnut kaiken sen jälkeen mitä äiti on tehnyt ja miten selvinnyt syövästä viime vuosina. Ja tällä voitolla olisi huippua päästä livahtamaan ilman talon miespuolista porukkaa, mikä tuskin muuten onnistuisi.

38/424 | 

Koska mieheni ei vie minua koskaan minnekään,minä voisin viedä hänet. Romanttinen miniloma voisi olla enemmän kuin tarpeen kiireisen arjen keskellä. Monta paikkaa on Suomesta näkemättä ja olemme yhteisen kuuden vuoden aikana olleet kerran hotellissa yötä. Tarviiko enempää perustella=)

Iloista syksyn jatkoa Nelliinalle!

jen
39/424 | 

Viime vuonna aloittaessani uudessa työssä joulukuussa 2009, jatkoin töitä toukokuulle 2010 ilman päivääkään lomaa ja heti vanhassa paikassa lopetettuani eräänä perjantaina, aloitin uudessa työssäni seuraavana maanantaina. Töissä olen ollut siis viime joulukuusta asti putkeen, ja kesälle suunnitellut Särkkiskin ja Serena jouduttiin jättämään avokkini kanssa väliin, koska molemmat oli töissä vuoroviikonloppuina. :(

Minulle on seuraavan kerran tulossa lomaa joulun aikoihin, joten alkaa oma pian jo vuoden töitä tehnyt pää- ja kroppaparka pikku hiljaa vaatia jotain rentoutumista ja pakoa arjesta. Mutta, nuorena jaksaa. (tai niin sitä ainakin sanotaan)

hanna
40/424 | 

Voi, joku hotelliloma olis niin luksusta opiskelijapariskunnalle. Ollaan molemmat varsin alkupuolella opiskelujamme ja Kela hengittää niskaan kun lisää pitäisi tehdä vaikkei aikaa edes ole. Vaikka muutin poikaystäväni kanssa ihan juuri äsken yhteen, yhtäkkiä yhteinen aika onkin minimissä. Kun nyt asutaankin yhdessä, ei sitä enää osaakaan tarkoituksella järjestää aikaa vain toisilleen kun ennen toisen näkemistä ei tarviksekaan tehdä opiskeluasioita loppuun lähteäkseen toisen luo. Molemmat vääntää tutkielmaa kilpaa itsensä kanssa eikä päästä edes nukkumaan yhdessä kun toisella on kuitenkin vielä kesken kun toinen luovuttaa. Ei sillä että tässä hirveän monipuolista laatuaikaa voisikaan viettää - uuden asunnon takia päiväbudjetti on huimat kymmenen euroa! Se humpsahtaa aika äkkiä ruokaan ja lääkkeisiin. Ah, alkaa oikein itkettää kun kirjoitan tätä, on tullut tässä stressailtua rahan takia ja suoraan sanottua ikävöityä toista sen verran viimeaikoina. :D Vaikka joutuisinkin pyytämää yksityisestä lainatoimistosta (=vanhemmiltani, ei kiva) rahaa tällaiseen staycationiin ruokia varten, olisi se täysin sen arvoista, että pääsisin rakkaani kanssa ensimmäistä kertaa Tampereelle - se on meille kuitenkin hyvin jännä kaupunki, koska tavattiin siellä ensimmäistä kertaa ja kun kävin kaksissa pääsykokeissa (oon aika varma että jännitin paljon enemmän sitä, uskaltaako toista ottaa kädestä kiinni tai edes katsoa silmiin, kuin pääsykoemenestystäni...). Päädyttiin sitten molemmat Jyväskylään mutta aina Tamperetta ajatellessani vatsani täyttyy perhosista, tästä syystä se olisi täydellinen romanttinen lomakohde meille :)

(Pakko myöntää etten tämän kirjoittamisesta sitten silmien vettymiseltä välttynyt, toisen rakkaus ja rakastaminen on kuitenkin muuttanut mun elämää niin paljon parempaan suuntaan etten olisi voinut sitä millään pari vuotta sitten uskoa. Mun ihanin, oot niin rakas ja tärkeä ettet uskokaan.)

41/424 | 

Takana on vaikea vuosi niin itselleni kuin miehellenikin. Kumpikin olemme sairastuneet vakavasti ja siitä pikkuhiljaa toivumme. Olemme mieheni kanssa olleet yhdessä jo 17 vuotta ja siitä 16 naimisissa. Kaikenlaisissa paikoissa olemme matkustaneet, vaan Helsinki on ollut satunnaisten ulkomaanmatkojen välietappina. Ihanaa olisi päästä vähäksi aikaa uuteen ympäristöön ihan vaan kahdestaan ajattelematta ikäviä asioita ja keskittymällä vaan toisiimme, unohtaen kaikki sairaudet ja vastoinkäymiset :]

Siilikissa
42/424 | 

Tarvitsen loman, koska mulla ja avokilla ei ole vielä tähän mennessä (reippaasti yli vuosi yhdessä) ole ollut aikaa tai rahaa reissata missään. Molemmat painamme töitä tukka putkella ja yhteinen aika on kortilla. Ulkomaanreissua olemme suunnitelleet, mutta tällä hetkellä on pakko priorisoida rahan- ja ajankäyttöä johonkin muuhun. Ja jossain välissä sitä parisuhdettakin pitäisi ehtiä hoivailemaan...

Lisäksi, mulla on kaapissa tuliterä ihana musta satiininen mekko, joka tarvitsisi päästä korkkaamaan. Se piti laittaa päälle tänä menneenä viikonloppuna (piti siis lähteä ulkoilemaan siipan kanssa) mutta homma meni puihin, koska oltiin molemmat aivan poikki rankan työviikon jälkeen. Mekko kaipaisi ehdottomasti jonkin erikoistilaisuuden, jolloin se saa ensiesiintymisensä. :)

m
43/424 | 

En tiedä minne kommenttini hukkui kun ei tullut esiin?
Noh, kokeilen uudestaan..
Minulla on ollut äärettömän raskas vuosi.
Ensin oli stressiä koulusta ja sitten kun valmistuin, en saanut töitä.
Haastatteluja pidemmälle en ole vieläkään päässyt.
Olen hakenut töitä omalta alalta + kaikkea mahdollista muuta työtä, mutta ei ole tärpännyt.
Kahvinkeitin meni rikki ja oli pakko ostaa uusi.
Seuraavaksi hajosivat stereot ja nyt en voi kuunnella musiikkia ilman kaiuttimien ärsyttävää suhinaa..
Myös puhelimeni meni rikki ja vein sen huoltoon, jonka jälkeen se toimi entistä huonommin.
Ostin vähillä rahoillani halvan uuden puhelimen ja siihen muistikortin, jotta voin ladata paljon musiikkia lenkkipoluille..(koska mp3 soitin ei toimi)
Noh, kotona huomasin että puhelimen mukana ei tullut datakaapelia ja tietokoneen bluetooth ei toimi.
Datakaapeli on kaupoissa loppuuunmyyty ja ei ole tietoa koska on taas saatavilla.
Eli en saa puhelimeen musiikkia ladattua.
Rahat ei riitä mihinkään ylimääräiseen tai huveihin kun ei ole töitä ja kallis vuokra + opintolainan lyhennykset pitää hoitaa.
Vuokra on älytön ja asunnossa on kylmä.
Pakko taas muuttaa mahdollisimman pian.
Ihmissuhteissa on myös ollut ongelmia.
Erosimme pitkäaikaisen poikaystävän kanssa ja muutamaa päivää myöhemmin hän kuoli täysin yllättäin. ;(
Minulla on hirveä ikävä.
Elämältäni putosi pohja, minulle läheisin henkilö johon saatoin aina luottaa, on poissa.
olen aivan loppu ja joskus on vaikea uskoa parempaan tulevaisuuteen.
Oma terveyskin alkaa jo rakoilla.
Tapasin uuden miehen joka vaikutti ihanalta, mutta paljastuikin pinnalliseksi ja lapselliseksi.
Hän oli täysi feikki ja kaikki oli pelkkää puhetta.
Sekin vain on lisännyt tuskaani ja vähentänyt uskoa onneen.
Olen mielestäni loman tarpeessa.
En ole koskaan ollut suomessa hotellissa ja muutenkin kotimaanmatkailu on ollut valitettavan vähäistä.
Ja matkailu ylipäätään, kun ei sitä ylimääräistä rahaa koskaan ole. :(
Ehkä miniloma saisi minut piristymään ja jaksamaan taas pitkän ja kylmän talven yli ja uskomaan parempaan?

Jenu
44/424 | 

oi ihanaa, en ookkaan ennen nähnyt tota sun miestä täällä! ei voi sanoo muutaku että sulonen pari!

45/424 | 

Voi miten suloiset lapaset Sakulla!

Miksi mie ansaitsisin loman? En voi väittää, ettenkö olisi lomaillut vuosikausiin kuten muutamat edeltävien kommenttien kirjoittajat, joita kyllä sympatisoin hurjasti ja soisin miniloman jokaikiselle heistä.

Itse en kuitenkaan ole ikinä viettänyt lomaa tai edes yhtä yötä hotellissa. Kertaakaan 20 elinvuoteni aikana en ole käynyt missään Scandicin tapaisessa ja kokemukseni hotelliaamiaisista ja -huoneista rajoittuvat niiden siivoamiseen, sillä lukiolaisena keräsin taskurahaa hiihtokeskushotellin vaihtopäiväsiivouksia tekemällä. Siksi minusta olisi ihanaa olla kerranki itse se, joka sujahtaa hotellin pehmeisiin lakanoihin herätäkseen aamulla nauttimaan sämpylöitä ja appelsiinimehua astioista, jotka joku muu tiskaa.

Lomaseuraksi ottaisin äitini, sillä hänkään ei vähätuloisena ole tainnut vuosikymmeniin hotelliin päästä, sitä siivoamista lukuunottamatta (hän toimi huonesiivoajana yli 10 vuotta elättääkseen minut, vaikka työ ei todellakaan vastannut hänen koulutustaan, joka on pukuompelija) Emme ole äidin kanssa koskaan olleet mitään maailman parhaita ystäviä, osaksi siksi että olin vähän vaikea teini enkä osannut arvostaa mammaani. Nyt, kun olen asunut vuoden poissa kotona opiskelujen takia, välimme ovat kuitenkin alkaneet muuttua parempaan suuntaan, mistä olen kovin iloinen.

Viime vuonna äiti en ehtinyt vierailla luonani Oulusssa (opiskelukaupunkini) kertaakaan ja toivonkin, että tänä vuonna se onnistuisi. Asun kuitenkin pienessä solukämpässä, jonne mammaa on vaikea majoittaa ja siksi minusta olisikin valtavan hienoa, jos voisin viedä äitini yöksi hotelliin ja sen jälkeen tutustuttaa hänet uuteen asuinkaupunkiini. Eihän meistä varmaan kertaheitolla parhaita ystäviä tule, mutta yhteinen miniloma voisi olla hyvä alku :)

Tiia
46/424 | 

Palkinto kuulostaa todella hyvältä ja tulisi tarpeeseenkin. Teilläkin on varmasti ollut unohtumaton miniloma!

Lähtisin Staycationille poikaystäväni kanssa Lappeenrantaan. Tilanne on tämä: asumme molemmat vielä kotona eli siis vanhempiemme luona. Mies on nyt armeijassa ja itse käyn lukion viimeistä vuotta. Sanomattakin selvää, että stressi on molemmille tuttua, kun taas yhteinen aika on kortilla. Täydellinen rentoutuminen ja arjesta poispääsy kuulostaisi houkuttavalta ja auttaisi ikävään, sekä omalla kohdallani myös koulutyön kanssa jaksamiseen.
Viikonloppuja, joita meillä on mahdollisuus viettää yhdessä, osaa toki arvostaa jo nyt, mutta pieni extra ei koskaan olisi pahitteeksi. Omaa rauhaa, romanttinen hotelliyö rakkaan seurassa ja maittava buffetaamiainen - mitä muuta tyttö voi toivoa?!

Muun muassa Helsinkiin tai Tampereelle olisi ihana lähteä, mutta ne ovat valitettavasti kaukana nykyisestä asuinpaikasta. Siksi valitsisin kohteeksi Lappeenrannan, joka on tuleva asuinkaupunkimme. Opiskelut vievät meidät sinne tulevana syksynä, ja mielessä on jo pidempään ollut tutustuminen uuteen paikkaan. Hotelliyö vieraassa kaupungissa mahdollistaisi asuinalueiden katselun - ehkä myös mahdollista tulevaa työpaikkaa voisi yrittää etsiä, kuten myös shoppailumahdollisuuksia ja yöelämän tarjontaa.

Tästä tuli nyt pitkä kommentti, mutta tuossa ovat vain päällimmäiset syytä, miksi haluaisin testata Staycation -lomaa. Olisihan se ihana yllätys rakkaalle, kun voisi ilmoittaa, että viikonlopulle x on varattu hotelliloma eli yhteisen tulevaisuuden suunnittelua ja irtiottoa arjesta! ;)

n
47/424 | 

a) en ole koskaan ollut hotellissa
b) olen halunnut aina hotellilomalle esimerkiksi kylpylään, enkä ole ikinä päässyt!
c) Olen äärettömän pihi laittamaan tuollaiseen rahaa
d) kotona on aina niin sotkuista, että olisi ihana päästä joskus jonnekin muualle. :D

Jonna
48/424 | 

Voi pojat loma!

Syksy on lähtenyt takkuisasti käyntiin. Kesälaitumelta (Lue: kesätöistä ja äänensävy muutenkin hyvinhyvin katkera) palaaminen koulunpenkille on ollut hyvin tuskallista. Alkusyksy meni haaveillessa olemattomien kesälomamatkojen perään, sillä eihän niihin ole varaa. Eikä varsinkaan kun valtio rankaisee opiskelijaa työnteosta, tarkoittaa lisää töiden tekoa. Seuraava huomio, jonka huomasin, oli se että voisin todellakin alkaa opiskelemaankin niiden töiden lisäksi, että ei tarvitse maksaa niitä viimeisiäkin tukipennosia takaisin.

Viimeisen kolmen viikon ajan olen laiminlyönyt nukkumista ja etenkin rakkaita ystäviäni koska olen tuskassa vääntänyt öisin rästissä olevia koulujuttuja ja päivisin joutunut työskentelemään. Silmäpussit ovat ainakin kilometrin pituiset ja koko naaman peittävät. Huomasin myös että puhelimeni on ollut jo pidemmän aikaa mykkänä, sillä ystävät ovat jo antaneet periksi, eivätkä jaksa enää soitella, koska tietävät jo vastaukseni : "en mie kerkeä, kun mulla on niin paljon vielä hommaa"... Ei kukaan ole soittanut pariin päivään, ei edes oma äiti! Elän sosiaalisessa tyhjiössä!!!

Kuukauden päästä pitäisi helpottaa kuitenkin hiukan, mikä onkin tervetullut valonpilkahdus risukasaan. Jos voittaisin miniloman, palkitsisin itseni ja yhden ystäväni ja saisimme otettua menetettyä aikaa takaisin. Irtiotto kaikesta arkirutiineista tekisi silloin hyvää!

P.S Kuittaahan kofeiini univelat?

49/424 | 

Yrittäjänä ja etenkin vaatealan yrittäjänä on vaikea vapaallakaan irrottautua työasioista. Niinpä hyvin usein myös iltaisin ja viikonloppuisin kotona pää askartelee työjutuissa. Myös kaupungilla kierrellessä tulee kaikkea katseltua sillä silmällä kuin nyt yrittäjä voi vaatteita katsella. Ja luonnollisesti työhön liittyvät juoksevat asiat on hoidettava pääasiassa varsinaisen työpäivän jälkeen, joka tietysti lyhentää varsinaista vapaata aikaa. Etenkin sesonkiaikana tulee paiskittua pitkiä päiviä ja viikonloppujakin niin että pää siinä meinaa sekaisin mennä. Avomies haluaa tukea yrittäjyyttäni sen minkä pystyy, mutta aina ei isännänkään kärsivällisyys riitä kun työasiat alkavat ottaa liiaksi valtaa vapaa-ajalta. Asioiden täydellinen unohtaminen yleensä vaatii todellakin kotoa poistumista muutamaksi päiväksi niin että koko elinympäristö muuttuu hetkeksi. Miniloma olisi yrittäjälle juuri täydellinen ratkaisu. Ei tarvitse olla pitkään poissa työn äärestä jota rakastaa ja josta jokapäiväinen leipä on kiinni, mutta saa kuitenkin työasiat täydellisesti pois mielestä. Ja mikä parasta, sen voisi tehdä oman kullan kanssa ihan kaksin! Miniloma olisi lisäksi täydellinen synttärilahja sillä kuun lopussa täyteen tulee 38v. =)

Iiris
50/424 | 

Teillä on ollut ihana loma :)

Minä tarvitsen miniloman koska olen tavannut ihanan ihmisen, jonka kanssa haluaisin tutustua neutraalissa ilmapiirissä.
Asuinkaupungissamme meillä on yllättäen ilmennyt useita yhteisiä ystäviä sekä hyvässä ja pahassa, molemmilla työkiireet ja jatkuvat työpuhelut, minulla vielä bonuksena asunnon remontti. Olen lyhyen tuttavuutemme aikana viettänyt kaksi viikkoa työmatkoilla.
Kaipaan niin paljon hänen viereen, jonnekin missä saisimme tutustua ihan rauhassa toisiimme neutraalilla maaperällä. Alku on ollut vähän takkuisaa yleisen häsän ja kiireiden takia, eikä me olla vietetty pitkää aikaa yhdessä.
Jotta tuttavuutemme etenisi pienen askeleen, meidän nähtävästi pitäisi ottaa lomaa kotiympyröistä.
Joskus täytyy lähteä minilomalle, nähdäkseen lähelle :)

Baw
51/424 | 

Viikonlopun mittainen miniloma kelpaisi tänne enemmän kuin mielellään. Lähtisin Helsinkiin ja ottaisin mukaan parhaan ystäväni, koska tämä ei ole IKINÄ käynyt siellä. Ollaan molemmat ihan loppu stressaavan syyskuun jäljiltä (yo-kirjotukset..) ja tekisi ihan tosi paljon mieli lähteä tästä kaupungista pois edes pariksi päiväksi ja unohtaa tyhmät itsenäisenä suoritettavat kurssit.

Naela
52/424 | 

Hei Nelliina!
Veisin ystäväni minilomalle. Hän on juuri eronnut onnettomasta avioliitosta ja haluaisin piristää häntä. Elämä ei mene aina niin kuin olisi toivonut/suunnitellut mutta tosi ystävyys kestää.

P.S. Todennäköisesti tulisimme Tampereelle :)

Mymmeli
53/424 | 

Minä ansaitsen ihan ehdottomasti tämän hemmotteluhetken mieheni kanssa! Menimme reilu vuosi sitten naimisiin ja hääyö on vieläkin viettämättä... Pitihän se hääyö viettää jo silloin vuosi sitten, mutta elämä löi hieman kapuloita rattaisiin. Ensin elettiin elämän onnellisinta aikaa ja seuraavaksi koettiinkin sairastuminen, leikkaus ja pitkä sairasloma ja silloin kyllä tunteita koeteltiin! Kun päästiin taas normaalielämään kiinni, päivät täyttyivät lasten hoidosta, kotitöistä, miehen työmatkoista yms, jonnekin se on vain hukkunut se kahdenkeskinen aika eli me ansaitsemme toisen mahdollisuuden saada se hääyö!;D

Sofia
54/424 | 

Olen 22 vuotta ja olen seurustellut nyt pari kuukautta, ensimmäistä kertaa elämässäni. Perhe ja sukulaiset ovat kovasti kyselleet josko poikaystävä olisi jo löytynyt, ja nyt haluaisin viedä heilani kotikaupunkiini näytille. Hän tosin on tyttö:)

Yssi
55/424 | 

Ansaitsen miniloman (tai pidemmänkin), koska:
- syyskuun olin koululla 8-16 ja lähes joka päivä töissä 17-23.15
- lokakuun ja marraskuun alun olen arkisin työssäoppimassa 8-16 Turussa ja viikonloppuisin Salossa töissä 17-23.15
- plus samalla olen hoitanut muuttoani sekä yrittänyt selvitä vanhempien yllätyssairastelusta (tulehduksia ja aivoinfarkteja)

Mikä vapaa-aika? Yöunet? Ei ole näkynyt..

Käyttäjä1910
Liittynyt4.12.2015
56/424 | 

Piristäisin itseäni minilomalla. Erosin juuri poikaystävästäni ja pieni irtiotto arjesta parhaan ystävän kanssa olisi mahtava keino unohtaa sydänsurut hetkeksi. <3

Peppi
57/424 | 

Yksi sana: opinnäytetyö. Palautus muutaman viikon päästä ja stressi korkeimmillaan. Tämän lisäksi painan töitä ja viimeisiä kursseja. Myös avomies olisi loman tarpeessa, eli tuo tulisi meille kuin tilauksesta. Itse Helsingissä asuvana suuntaisin johonkin pohjoiseen! :)

Mukavaa syksyä!

T, Peppi

Ansa
58/424 | 

Elämä kohtelee minua tällä hetkellä varsin hyvin: olen työharjoittelussa unelmieni paikassa ulkomailla. Asialla on myös kääntöpuolensa... nimittäin parisuhteeni toinen osapuoli on edelleen Suomessa. Parivuotisen taipaleemme aikana ollaan asuttu eri kaupungeissa koko ajan, kolmeen otteeseen myös eri maissa. Tilanne ei ole muuttumassa ainakaan seuraavaan vuoteen, sen jälkeen.. kuka tietää? Palaan Suomeen jälleen joulukuun alussa, jossa olen koditon kahden viikon ajan. Toki voin majailla vanhempieni luona, ja poikaystäväni kämpässä toisella puolella Suomea. Siinä kyllä parisuhde kieltämättä hieman kärsii, kun elelee tällaista kassielämää, ja on aina vieraana toisen luona. Siksi viikonlopun mittainen miniloma tekisi todella hyvää, kumpikin olisi vieraassa ympäristössä, eikä ympärillä olisi muutenkaan sellaisia häiriötekijöitä, kuten muotiblogit ja playstation :) Ulkomailla ollessani olen tajunnut myös sen, etten ole matkustellut Suomessa juuri ollenkaan, ja asiaan olisi hetimiten saatava muutos. Opiskelijabudjettiin hotelliyöpymiset eivät kuitenkaan kovin usein mahdu. Miniloman voittaminen sopisi siis paremmin kuin hyvin, ja matkakohteena olisi jokin minulle ja poikaystävälleni täysin tuntematon kaupunki Suomessa!

M
59/424 | 

Minä tarvitsisin miniloman ihan yksinkertaisesti sen takia, että olen niin kamalan köyhä ettei millään ole itsellä tuollaiseen varaa.

Näin opiskelijabudjetilla mennään, enkä saanut edes kesäksi kesätöitä vaikka hakemuksia lähti joka suuntaan varmaan 50 joten ei ole niistäkään jäänyt säästöön. Kesä oli muutenkin niin kituuttamista koska en saanut Kelalta mitään tukea eikä viimeinen vaihtoehto sossukaan onnistunut koska avopuolisoni oli töissä (hänkin kuitenkin aika pienellä palkalla jolla ei oikein kahta elätetty).

Käytiin sitten keräilemässä pulloja aina viikonloppuiltaisin, niistä saikin sitten aina muutaman euron.

No, onneksi kuitenkin pääsin tuuraamaan siivouksia nyt syksyllä, joten saa edes muutaman kympin enemmän rahaa, mutta onhan se hintsusti rankkaa opiskella rivakasti + siihen päälle käydä siivoamassa pitkin poikin. Yhdessä paikassa mulla oli jopa oma henk. koht. stalkkeri, joka seurasi mua jatkuvasti ja huusi että miten kehtaan olla roskieni kanssa siinä maksavien asiakkaiden tiellä. Monta kertaa tuli itkua tuherrettua siivouskopissa.

Juu, ja nyt kun alkaa olla kylmät ilmat niin voin alkaa varautua siihen että olen n. kuukauden välein flunssassa ihan sama kuinka paljon D-, C- jamitävaanvitamiineja vetää, liikkuu hyvin ja nukkuu, niin aina vaan tulen kipeäksi ja sekin ottaa aika paljon voimille.

Ei se mun elämä nyt ihan kamalaa onneksi ole, tsemppaamalla pärjää pitkälle mutta piristäisihän tuollainen palkinto huomattavasti mieltä :)

Pääsyy tälle lahjakortin tarpeelle oli kuitenkin se, että haaveissa oli vuosipäivän kunniaksi mennä pikkuiselle lomalle johonkin päin Suomea, että saisi tavallaan juhlaa arjen keskelle mutta eihän meillä tuommoiseen hotelliyöhön varaa ole.

Eli siis edellä mainituista syistä tarvitsisin miniloman, hieman kateellisena katselin tuota teidän omaanne :)

Ann
60/424 | 

Ihanan kuuloinen loma teillä ollut! Pitäisi itse helsinkiläisenä nauttia ihan kotikaupungistakin välillä ajan kanssa.. :)

Ansaitsisin itse loman, koska viimeiset kirjoitukset oli hetki sitten ja lukio on nyt paketissa. Itseasiassa mun piti tällä hetkellä olla viettämässä pari kuukautta Californiassa, mutta käytännön ongelmat kaatoi matkasuunnitelman..harmittaa! Sitäkin miniloma voisi vähän korvata. Lisäksi ottaisin mukaan työmyyrä-poikaystäväni, jonka 12 tuntisiksi jatkuvasti venähtävät työpäivät rasittaa jo molempia. :)

61/424 | 

Tarvitsen miniloman koska olen 20 vuotias ja burn-out on jo aivan käsillä. Opiskelen keskimäärin 8-10 tuntia päivässä, käyn siinä ohessa töissä, yritän olla hyvä tyttöystävä, yritän pitää huolta yhteisestä kodista ja kolmesta marsusta, yritän ehtiä urheilemaan ja näkemään ystäviä - yritän siis toisin sanoen tehdä aivan liikaa vuorokauden tuntimäärään ja omiin voimavaroihin katsottuna. En muista millon viimeksi olisin lomaillut kunnolla, kun olen lomalla yliopistolta teen töitä ja kun taas on töistä lomaa käytän lomani opiskeluun. En edes muista millon viimeksi olisin viettänyt täysin stressittömän tai huolettoman päivän. Aina jossain vaiheessa päivää sitä tajuaa että ei hemmetti ois pitäny lukea enempi siihen ens viikon tenttiin tai että ois pitäny ottaa vielä se yks iltavuoro tälle viikolle tai ois pitäny imuroida tai pitää marsuja enemmän sylissä tai päivittää ainejärjestömme nettisivuja tai mennä kaverin kanssa kahville tai jäädä aamulla viideksi minuutiksi pidempään poikaystävän kainaloon makoilemaan tai tehdä sitä tätä ja tota. Aikaa ei vain ikinä tunnu olevan tarpeeksi.

Jos pääsisin minilomalle, niin pakottaisin itseni täydelliseen stressittömyyteen. Suuntaisin pois kotipaikkakunnaltani ja ottaisin poikaystävän mukaani. Tenttikirjat, läppäri ja kalenteri jäisivät kotiin ja puhelinkin olisi pois päältä. Jotenkin täydellisen stressittömyyden saavuttaminen kotioloissa tuntuu mahdottomalta; keittiön ohi kävellessä näkee tiskausta odottavat tiskit ja puruja matolla, tenttikirja odottaa lukijaansa olohuoneen pöydällä ja to-do-lista tietokoneen työpöydällä muistuttaa kaikesta siitä mitä pitäisi vielä tehdä. Parin päivän täydellinen aikatauluttomuus rakkaimpani kanssa kuulostaa juuri sopivalta lääkkeeltä tähän stressiin.

Cel
62/424 | 

Uskoisin loman antavan minulle voimaa jaksaa / selviytyä masennuksen täyttämässä arjessani. Saisin vihdoinkin viettää yhteistä aikaa kaukana asuvan hyvän ystäväni kanssa.

noora
63/424 | 

Haluaisin miniloman itselleni ja poikaystävälleni. Poikaystäväni lähtee pian Afrikkaan perheensä luokse ainakin kolmeksi kuukaudeksi, emmekä siis näe toisiamme pitkään aikaan. Vietämme viimeisiä yhteisiä päiviä ennen eroa ja olisi kiva jos saisimme olla rauhassa edes sen yhden päivän ilman arjen rutiineja, haluaisin hemmotella häntä jollain erikoisella ennen kuin hän lähtee.

Mimmi
64/424 | 

Miniloma on se, mitä toivon, mutta en uskalla toteuttaa. Rahat tuntuvat juoksevan kohti laskuja, joiden jälkeen lomarahaa ei löydy, vaikka etsii. Ottaisin meidän Miniin mieheni kuskiksi ja huristeltaisiin kohti yhteistä aikaa. Olemme olleet naimisissa vajaa kolme kuukautta ja yhteinen aika on kadonnut. Olemme eri aikaan töissä ja arki on niin arkista, että pelkään hukkuvani siihen. Lomalla olisimme yhdessä ilman mitään muuta. Se tekisi ilmaa kuljettavan aukon arkeen ja aurinko pilkottaisi suoraan sisään.

piupali
65/424 | 

Oiii mua alko melkeen itkettää ku luin tästä kilpailusta! :D Just tänään puhuttiin aviomiehen kans (yyyyyh millä muulla nimellä vois kutsua 22-vuotiasta naimisissa olevaa poikaa? :D) että tekis nii hyvää lähtee viikonlopuks pienelle kaupunkilomalle. Mutta ollaan kumpiki alotettu just korkeakouluopiskelut, että ehkä sit viiden vuoden päästä :P Meidän parisuhde on ollu vähä vaikeuksissa lapsettomuuden takia, mutta nyt ollaan pääsemässä "kuiville". Tajuaa että elämään täytyy keksiä muitakin unelmia, eikä laskea kaikkea yhden kortin varaan. Rakastan muruani niin paljon, ja meidän onni on vielä tärkeämpi kuin se mahdollinen lapsi! En halua käyttää lyhyttä ainoaa elämääni pelkkään murehtimiseen. Noh, näitä ajattelin siis perusteluksi.. Kunnes luin muiden perusteluita ja tulin siihen tulokseen että täällä taitaa olla moni muu enemmmän loman tarpeessa ku minä ja muruni :)

Piki
66/424 | 

Kyselisin semmoista, että onko mahdollista tuohon minilomalle ottaa vauvaa mukaan? Tuossa kun lukee, että kahdelle hengelle, mutta vauvalle ei tarvitsis omaa sänkyä tms. Mikäli tämä on mahdollista, niin osallistun ehdottomasti. Jos ei, niin älä ota tätä kommenttiani huomioon :)

Pikkuloma olisi erittäin paikallaan. Kärsin pahasta ihosairaudesta, jonka takia olen eristäytynyt semipahasti neljän seinän sisälle. En halua törmätä kaupungilla tuttaviini, en jaksa kauhistelua ja taivastelua. Olisi ihanaa päästä toiseen kaupunkiin, voisi jopa lähteä uloskin pelkäämättä ja stressaamatta. Olipas meillä myös hääpäiväkin tuossa joku tovi sitten, jälkikäteinen "hääpäivälahja" olisi tämä loma siis myös :)

67/424 | 

Jään maanantaina äitiyslomalle ja "loma" on kyllä hieman kyseenalainen määritelmä..esikoista odottaessani mammalomalle jäänti todella oli lomailua,mutta nyt,puurrettuani ison mahan kanssa päivät kotona vilkkaan kaksivuotiaan kanssa,huomaan kaipaavani kipeästi kahdenkeskistä pientä hetkeä mieheni kanssa..ajatella,yksi heräämätön yö ensimmäistä kertaa pariin vuoteen,aamulla heräily silloin kuin itseä huvittaa..rakkaan miehen kainalosta,joka välillä tuntuu jo liiankin vieraalta näin kiireisessä ja väsyttävässä rytmissä..ahh,se tekis meille niin hyvää.Eikä hetki kotitöistäkään pahaa tekisi..yritä siitä rentoutua kuin tiskipöytä uhkaa täyttyä kattoon saakka ja pyykkikori räjähtää pikkumiehen avustuksella pitkin kämppää..

Kyseistä pikku hemmottelupätkäähän on suunniteltu jo raskauden alusta saakka,mutta mikä kehveli siinä lie onkaan,kun aina nuo peijakkaan rahat tuntuvat juoksevan käsistä suoraan laskuihin,pikkuisten rattaisiin,uusiin vaatteisiin vauvalle,esikoisen talvitakkiin..puhh.Se siitä minilomasta sitten..Eli nyt jos olisi kyseiselle pienelle kahdenkeskiselle hetkelle pienikään mahdollisuus,voisi se pelastaa paljonkin suhdettamme,jota iso mullistus taas uhkaa..hetken hengähdys ja kaikkeen jaksaisi taas suhtautua ihan uudella innolla ja toivolla ja uskaltaa luottaa siihen,että syysaurinko halaa vielä meitäkin ja kyllä me jaksetaan.

K
68/424 | 

Minä tarvitsen miniloman ehdottomasti siksi, että teen gradua sekä valmistumiseen vaadittavia opintoja samaan aikaan toisen alani syventävien opintojen kanssa. Sen lisäksi teen töitä ja olen mukana useammassakin luottamustoiminnassa. Lomailua en ole siis ehtinyt edes ajatella hyvin pitkään aikaan. Eikä siihen ikävä kyllä nyt olisi edes todellakaan rahaa.
Miniloman ansaitsen taas sen vuoksi, että olin jo varannut ihanan muutaman päivän kaupinkiloman viime keväälle kun olin huomannyt kalenterissa muutaman löysemmän viikon, jotka olisivat mahdollistaneet loman. No, sitten tuli tuhkapilvi ja pilasi kaiken...

x-ray
69/424 | 

Kerrankin sellainen kilpailu, johon tekee oikeasti mieli osallistua -ei itsensä, vaan jonkun toisen tähden. Äitini.

Äitini, jos kuka ansaitsee pientä hemmottelua arjen keskelle. Miksikö? Mistäköhän aloittaisin.. Äitini perusti yrityksen alkuvuodesta 2007 ja pääsi sen myötä toteuttamaan suurinta haavettaan. Hän kerkesi hieman yli vuoden pyörittää sitä, kunnes joutui ryöstön kohteeksi. Siinä menivät kaikki rahat ja elintarvikkeet pilautuivat. Rahaa yrityksen jälleenaloittamiseen ei ollut ja mikä pahinta, aseella uhkaaminen ja kyynelkaasu-pippurisumute -mixin saaminen silmiinsä jätti suuret traumat. Hän ei siis missään vaiheessa voinut jatkaa yrityksen pitoa.

Kulut (laina, sähkö jne.) juoksivat kuitenkin koko ajan aiheuttaen velkakuormaa. Äitini oli pudonnut takaisin pienelle eläkkeelleen, joten hieman yli 500 euron kuukausitulot eivät millään riittäneet laskuihin. Mitä ryöstäjä sai aikaan? Sen, että äidiltäni on menossa talo alta, joutuu hakemaan ruoka-avustusta diakonialaitokselta ja hän on menettämässä luottotietojaan. Äitini, joka pystyi 50 vuotta elättämään neljä lasta pienillä tuloillaan.

Haluaisin äidilleni pientä luksusta arkeen, pakoa ongelmista -vaikka se olisikin vain hetkeksi. Antaisin mitä vain, että hän voisi hetken nauttia elämästään murehtimatta millä sen maksaisi. Valitettavasti minulla ei opiskelijana ole mahdollisuutta antaa sitä hänelle. T

Anteeksi vuodatus, koen vain tämän asian tärkeäksi. Rakastan äitiäni, haluan nähdä hänen hymynsä. :)

Idaaa
70/424 | 

Ansaitsisin loman, koska tarvitsisin (ihan vain pientäkin) irtautumista harmaan arjen keskellä - ja niin tarvitsisi myös poikaystäväni. Ahkeria opiskelijoita kun olemme (ja opiskelijabudjetin ja -elämän tietäen lomailuun ei jää juurikaan rahaa eikä aikaa)! Miniloma toimisi itselleni varmastikin myös hyvänä torjuntana kaamosmasennusta vastaan, sitä jaksaa pimeämmän vuodenajan yli kun saa vähän omaa aikaa rakkaan kanssa ♥ Ja tällainen lomamuisto jos mikä piristäisi vielä pitkälle kevääseen. Elämä koostuu pienistä teoista ja iloista! :)

PS. Sinä ja Saku ootte kyllä niiiin suloinen pari, tuitui :> Kaikkea hyvää teille kahdelle!

71/424 | 

Miniloma hotellissa miehen kanssa kahdestaan tekisi kyllä terää monien valvottujen öiden jälkeen. Vaikka nykyhetki onkin juuri sitä mitä olen aina halunnut, 4kk ikäisen vauvan vanhempina kahdenkeskistä aikaa miehen kanssa ei oikeen ole ja rahatilannekkaan ei lomailua oikein salli kun omiin vaatteisiinkaan ei ole varaa laittaa rahaa :p Voitto "pakottaisi" miut viimeinkin antamaan lapsen mummolle hoitoon (on kyllä pyydellyt, mutta mie en ole raaskinut erota poitsusta) yöksi ja saisin mahdollisesti nukkua koko yön ilman keskeytyksiä :) Paitsi jos niitä itse haluaa ;D

mmnks
72/424 | 

Muutin alkusyksystä uuteen kaupunkiin unelmieni opiskelupaikan perässä. Suunnitelmat yhteenmuutosta poikaystävän kanssa menivät uusiksi, sillä herralla on opinnot kotikaupungissamme vielä kesken. Nyt eletään molempia raastavassa etäsuhteessa, jossa viikonloput tarjoavat ihania, mutta tavoittamattomissa olevia, välähdyksiä siitä, miten asiat voisivat olla, jos asuttaisiin saman katon alla. Ulkomaanmatkasta on ollut puhetta, mutta käytännössä aika ja rahat eivät riitä.

Miniloma toisi ihanaa luksusta hankalan arjen keskelle. Sitä voisi hetkeksi unohtaa koulustressin, sosiaaliset paineet ja etäsuhteen ongelmat. Näytti tuo teidän lomailu niin ihanalta, että damn, pakkohan tuollaista on koettaa tavoitella!

Anniina
73/424 | 

Voi, ihan herkistyy lukiessa näitä kommentteja, kun on tänään ollut aika herkkä päivä (ja kuuntelen kaikkia itkubiisejä tässä samalla).

Miulla on tänään (tai siis eilen, eli 10.10.) ollut varmaan elämäni huonoin syntymäpäivä, heräsin aamulla äitini viestiin jo pitkän aikaa huonokuntoisena olleen tätini poismenosta yöllä. Päivähän on sitten mennyt potiessa huonoa omaatuntoa, kun en käynyt katsomassa tätiä sairaalassa, ja kuinka eilenkin vain juhlin, vaikka tätini on todella huonossa kunnossa. Sama oli myös viime vuonna, toinen tätini oli synttäreideni aikaan sairaalassa.
Pahaa mieltä vain lisäsi poikaystävän lähtö takaisin armeijan harmaisiin, taas ei voi viikkoon kääriytyä toisen kainaloon pahan olon yllättäessä.
Meille tuli miehekkeen kanssa myös kaksi vuotta täyteen tuossa puolitoista viikkoa sitten, ja vuosipäivää olisi ihanaa päästä viettämään vaikka sitten jälkikäteen kahdestaan johonkin toiseen kaupunkiin (sen viikonlopun, kun allekirjoittanut nimittäin makasi sängyssä angiinan ja 39 asteen kuumeen kourissa) vielä ennen kuin rakas joutuu olemaan ehkä jopa 3 tai 4 viikkoa putkeen kiinni leirien vuoksi. Yhdessä oloa ei siis ole siunautumassa paljoa ennen tammikuuta.

Mutta kuka tahansa kilpailun voittaakaan, vietä ihana pieni irtiotto arjesta ja nauti :)

Marjo
74/424 | 

Miniloma tulisi tarpeeseen, sillä mieheni ja minä olimme koko kesän työttöminä (ja mieheni on edelleen) emmekä näin oikeastaan voineet tuhlata rahaa mihinkään matkusteluun/ilonpitoon, kun kesä meni murehtiessa miten maksetaan seuraava vuokra.

Viime kesä oli ehkä kurjin pitkiin aikoihin, sillä vanhempieni koira kuoli. Koko alkukesä meni surressa mikä hauvaa vaivaa ja loppukesä itkeskellessä ikävää, kun rakas karvakorvamme jouduttiin päästämään vihreämmille niityille.

Pieni miniloma olisi huippujuttu harmaaseen arkeen, rakkaan aviomiehen kanssa.

Laura
75/424 | 

Mulla on jo miniloma ollut suunniteltuna monta viikkoa, mutta majoitus uupuu edelleen! Kuulin nimittäin tuolloin aikoinaan jymyuutisen: heti Prodigystä seuraavaksi kovin drum'n'bass -poppoo, Pendulum, tulee joulukuussa Suomeen, ja vielä millä tavalla - Suomen suurimpien reivien pääesiintyjäksi! Ajattelin, että tuonne on mun ja mieheni aivan pakko päästä, p-a-k-k-o. Ja mikä vielä parempaa, tajusin, että saan annettua tämän tapahtuman miehelleni synttärilahjaksi marraskuussa!

Mutta reivit ovat Kaapelitehtaalla, me taas asutaan Tampereella. Siispä keksin, että mies saa tästä vielä paremman paketin: vietetään yö ylellisesti hotellissa, käydään ennen reivejä syömässä hyvin, ja seuraavana päivänä voidaan käydä vaikka hierouttamassa tamppaamisesta rampautuneita jalkojamme (meillä on Helsinkiin lahjakortit). Asiassa on vain yksi mutta. Mä olen opiskelija. Ei mulla ole varaa ostaa lippujen ja muiden lisäksi vielä hienoa hotellihuonetta. Mutta se olisi niin hienoa, pehmeät, kuohkeat lakanat ja aamiainen vuoteeseen! Sellaisen synttäriviikonlopun haluaisin miehelleni antaa. Varsinkin, kun mies vei mut kerran Tallinnaan oopperaan mun synttärilahjaksi!!! Pitäähän mun edes yrittää antaa sille samalla mitalla takaisin!! :D

Katri
76/424 | 

Tarvitsen/ansaitsen/haluan miniloman suomessa koska tarvitsen syyn tulla lomalle suomeen, ennen kuin mulle käy Andy McCoyt täällä nykissä. Suomi on maailman paras maa, niinhän se Newsweek tässä taannoin kertoi! :)
Reissuun ottaisin mukaan mun oman isin, koska ei olla nähty piiiiiiitkään aikaan ja isi tekee aina ihan liikaa töitä (+ sitten mä voisin raahata isin shoppailemaan eikä oma lompakko kevenisi, mutta tätähän ei mainita ääneen. :D)

-Katri

Kiia
77/424 | 

Oikeastaan tahdon loman rakkaalle äidilleni. Äitini on sairastanut kohta 6 vuotta tautia, jonka syntyperää ei tiedetä. Ikää hänellä on 38 ja verenkierto jaloissa on heikentynyt ja veritulpan riski on suuri. Jalat turpoavat, puutuvat ja ovat jatkuvasti ruvilla. Äitini ei tästä syystä pysty matkustamaan lentokoneella, joten kaukaiset kreikan matkat jäävät haaveeksi. Lisäksi hiljattain tapahtunut avioero, neljän lapsen hoitaminen, joista yksi sairastaa vaikeaa diabetestä ja yhdellä on touretten oireyhtymä. Kallis vuokra ja lasten hoitaminen vievät rahaa, eikä rahaa ja aikaa jää matkusteluun juuri ollenkaan. Itse en opiskelijabudjettini takia pysty äidilleni tarjoamaan juuri mitään, joten olisi ihanaa, jos hän saisi edes hetkeksi omaa aikaa ja mahdollisuuden rentoutua. Äiti on rakas. <3

pöllö
78/424 | 

Koska kirjallinen ulosantini on ihan kukusta ja olen erittäin heikoilla voittaa tämä kilpailu, jätän löpinät ja kerron, että siksi, kun ystävältä tuli 40vuotis juhlakutsu Tampesteriin ja me halutaan lähtee miekkosen kanssa pilettämään meijän vanhaan opiskelu kaupunkiin. Ja pääsis täältä hevonkukku-maalta vähäks aikaa huitsiin, nii!

Risukasa
79/424 | 

TARVITSEN minilomaa, koska: Olen jo yli kahden vuoden ajan työskennellyt kaikki lomani ja viikonloppuni ylioppilaaksi opiskelemisen ohella tienatakseni rahaa perheemme elämiseen. Perheemme jäi aikalailla tyhjän päälle, kun isäni hylkäsi minut ja veljeni ja jätti äitini, lähtiessään aivan yllättäen 15 vuotta nuoremman naisen matkaan. Nykyisin isäni elää kahden uuden lapsensa ja tämän nykyisen vaimonsa kanssa onnellisena aivan kuin minua, veljeäni ja äitiäni ei koskaan olisi ollutkaan. Hän ei myöskään maksa sitä mitä hänen kuuluisi maksaa, joten perheemme on hyvin tiukoilla. Yksinhuoltaja äitini saa niin pientä tuloa, että minun on pakko lainata iso osa palkoistani perheemme yhteiseksi hyväksi mm. ruokaan ja moniin korjaustöihin, joita vanhassa talossa ilmaantuu jatkuvasti. (tälläkään hetkellä ei sisälle tule lainkaan lämmintä vettä vaan kaikki on hoidettava kylmällä vedellä). Tällä hetkellä en opiskele vaan yritän työskennellä niin paljon kuin mahdollista, jotta voisin säästää rahaa tulevaisuutta varten. Sääli kyllä rahansäästäminen on vaikeaa juurikin esimerkiksi tuon yllämainitun ongelman korjauskustannusten takia, joten minulla ei ole varmaaan ikinä rahaa siihen että saisin edes pienen loman arjesta.

ANSAITSEN miniloman, koska: Olen mielestäni tehnyt niin paljon töitä ilman kunnollisia lomia, että olen vähintäänkin ansainnut edes yhden päivän loman. Olen tähän lähes 20 vuoden ikään mennessä nähnyt ja kokenut niin paljon rankkoja ja ikäviä asioita, että nyt olisi jo viimein aika saada elämän suunta nousuun ja edes pieni auringonsäde tähänkin risukasaan. Lisäksi en ole koskaan ollut ulkomailla, enkä edes suomessa matkustellut juurikaan muuta kuin ehkä pienenä, jolloin isämmekin vielä välitti minusta ja veljestäni. Minkäänlaisessa hotellissa en ole ikinä yöpynyt, sillä siihen ei ole koskaan ollut varaa.

HALUAN miniloman, koska: Voisin samalla tarjota sekä itselleni että rakkaalle äidilleni, joka on parhaansa yrittänyt meidän eteen, edes pienen hetken irti kohtalaisen kurjasta arjestamme. Pääsisimme jonnekin, jossa suihkusta tulisi kunnolla vettä pienen lorottelun sijaan ja hanoista lämmintä vettä, puhumattakaan kunnon sängystä. Pieni miniloma toisi valoa pimeään syksyyn ja ehkä tulevaisuus näyttäisi paremmalta.

Saaruchi
80/424 | 

Haluaisin voittaa miniloman koska luovuttaisin sen vanhemmilleni. Vanhempani on siis kokeneet äidin aivoverenvuodon ja äidin pienimmän siskon menetyksen samaan aikaan.. Samaan saumaan tuli vielä avomieheni isän kuolema joten tapahtumaa on riittänyt vähän liikaakin ja mun vanhemmat on jaksanu kaikest huolimatta pyörittää omaa yritystä kokoajan pitämättä päivääkää kahdenkeskistä lomaa ja oonkin suunnitellu että joululahjaks antaisin jonkun kivan kylpyläloman tai risteilyn jos en mitään muuta keksi ja tää tulis nyt tosi hyvään aikaan. :) Mun äiti ja iskä on selvinny niin hyvin kaikista vaikeistakin asioista täs 2 vuoden sisällä et haluisin oikeesti antaa niille edes sen yhden yön kahden kesken ilman kokoajan soivaa puhelinta ja huolta työnteosta.. Olisin niin onnellinen jos äiti pääsis edes hetkeks lomailemaan kun ei rahaa eikä aikaa oikein muuten ole..

pimpelipompsista
81/424 | 

Hmm, mielenkiintoinen tällainen minilomakonsepti! Ei aina tarvitse lähteä ulkomaille, vaan voi ihan omassa kotimaassakin lomailla, ja kun menee varta vasten hotelliin lomailemaan, niin onpahan heti lomafiilis, huolimatta siitä missä päin maailmaa on! Ekologista ja tukee suomalaisten työllisyyttä.

Minä tarvitsen minilomaa siksi, että kohta palaa käämit, alkaa olla pinna kireänä jatkuvan kiireen vuoksi, muttei ole kunnolla aikaa, eikä kyllä rahaakaan lomailla. Vaikka kyllä muusikkokin edes joskus tarvitsee lomaa.

Dmorf
82/424 | 

Heipat ja moikat!
En ole ikinä ennen ajatellut "lomailua" Suomessa, kylmässä ja pimeässä Pohjolassa. Vasta nyt silmäni aukesivat ja huomasin, että olen tainnut menettää aika paljon.
Olen 17-vuotias, mutta nähnyt silti maailmaa enemmän kuin monet muut. Isäni on ulkomaankaupanjohtaja, ja hänen mukanaan olen matkustellut ympäri maailman. Olen syönyt Pekingin ankkaa Kiinassa, katsastanut pyramidit Egyptissä, nähnyt Las Vegasin kasinot ja ratsastanut norsulla Thaimaan sademetsässä. Tuntui että kaikki on jo nähty ; ennen tätä postausta.
Tuntuu ihmeelliseltä, että minua kiinnostaa jokin näin... tavallinen. En ole ikinä käynyt Suomessa kotikaupunkini ulkopuolella shoppailemassa tai muuten vaan kiertelemässä. En ole ennen edes miettinyt sitä, miten kiinnostava Suomi itseasiassa onkaan. Olisi hienoa voittaa miniloma ; kierrellä päivä vaikkapa Helsingissä tai Tampereella.
Luulen, että minun itseni tavoin moni suomalainen nuori ei arvosta Suomea tarpeeksi. Olisi hienoa saada tilaisuus nähdä millainen tämä oma kotimaa nyt sitten onkaan, vaikka yksi miniloma ei varmasti kylläkään riitä sitä näyttämään . :)

ilii
83/424 | 

Hurjan ihastuttavalta vaikuttaa minilomat! Ja voi kuinka hienoja kuvia, kova polte tuli päästä Helsinkiin :)

Jos lahjakortti on voimassa yli puoli vuotta, niin olisin halukas osallistumaan.

Poikaystäväni joutui akuuttiin aivoleikkaukseen muutama viikko sitten ja kuntoutuminen on alkanut hiljalleen, vielä on kuitenkin pitkä matka kuljettavana ja syksy ja talvi taitettavana ennen, kuin toivottavasti päästään takaisin siihen "normaaliin" elämään. Hatara arvio kuntoutumisen kestosta on yli puoli vuotta ja se tuntuu tällä hetkellä lähes loppumattoman pitkältä ajalta. Onnea oli hurjan paljon matkassa siinä mielessä, että kuntoutumisen pitäisi tapahtua täysin, aina ei ole näin hyvin.

Poikaystäväni tekee äärettömän kovaa työtä kuntoutumisen suhteen ja olen miettinyt, että haluaisin kovasti palkita hänet jotenkin "suuremmin", tämä kisa nyt tuntui jotenkin osuvan täydellisen oikeaan ajankohtaan. Haluan kertoa ja osoittaa poikaystävälleni kuinka tärkeä hän minulle on ja kuinka suunnattoman ylpeä olen hänen kuntoutumisestaan. Arjessa sellaisten asioiden esilletuominen tuntuu liian usein unohtuvan.

Opiskelijana ja heseduunarina ei mitään leffanvuokrausta suurempia yllätyksiä ole voinut tuolle miehekkeelle järjestää, ei rahallisesti eikä oikeastaan ajallisestikaan. Viimeviikkoina on jäänyt myös työvuorot vähiin, käytännössä kaikki aika iltaisin ja viikonloppuisin on kulunut sairaalassa kannustaen.

Nyt olisi ihana syy varata ensi keväältä yksi viikonloppu vapaaksi nauttiaksemme toistemme seurasta. Ja ajatus siitä, että pieni irtiotto olisi luvassa (erityisesti ajatus hotelliaamiaisesta..... aah), motivoi varsinkin silloin, kun tuntuu, että mistään ei tule mitään ja parantuminen junnaa paikallaan.

Päivä kerrallaan parempaa kohti kuitenkin :)

ja Nelliina, keep up good work, sun blogi on super!

nancy
84/424 | 

olen kohta 20v täyttävä nuori neitonen joka on valitettavasti ollut työttömänä tässä kohta yli puolisen vuotta..mikä ei todellakaan ole herkkua. Tämän vuoksi joudun asumaan vanhempieni luona mikä on vielä vähemmin herkkua.. ja en ole puoleen vuoteen päässyt käymään missään muualla paikkakunnalla...joka tympii erittäin paljon, mutta minkäs teet kun raha ei kasva puussa ja lukuisista työnhauista mikään ei ole tärpännyt.. ei auta muutakuin toivoa.

85/424 | 

Mentiin naimisiin perjantaina Nycin lomalla ja majoitutaan täällä toisten ihmisten nurkkiin. Hääyö jäi siis hieman vaisuksi, joten me tarvitaan hääyö jossain, missä saadaan olla kaksin rauhassa. Olis ihan mahtavaa! <3

overdose
86/424 | 

Huu, kokeilen itekkin onneani (:

Elikkä minilomaa haluaisin yrittää voittaa vanhemmilleni. Meillä on ollut aika rankat ajat kotona tässä viimeisen puolen vuoden aikana, ja oon valitettavasti itekkin aiheuttanut paljon stressin aiheita porukoille, joten haluaisin vastapalvelukseksi kaikesta ihanasta mitä ne on mun puolesta tehnyt, tarjota edes tällasen lyhyen loman. Meillä on tosiaan ollu vaikka mitä - iskältä on kuollu kaks sisarusta, meijän tosi rakas koira kuoli, vuokrarästien vuoksi jouduttiin myymään auto ja nykyisenä stressin aiheuttaja on mun koulufobiani jonka vuoksi on meijän kaikkien elämä vaikeutunut paljon. Tää olis lomaa samalla niin vanhemmille, kuin mullekkin (yö yksin kotona :D), joten olis ihanaa voittaa. Etenkin kun meidän viimeisin loma oli yheksän vuotta sitten päiväristeily Tallinnaan. Ees yks hotelliyö olis varmasti ihana yllätys porukoille.

Eppub
87/424 | 

Olen paranemassa juuri 7 vuoden anoreksia-kurimuksesta ja tämä loma olisi ihan huippu osoittaakseni itselleni että minäkin olen huolehtimisen ja hemmottelun arvoinen. Samalla loma olisi kiitos rakkaalle joka on jaksanut nämä vuodet vierellä.

mju
88/424 | 

Oi voi mitä menitkään lupaamaan. Näitä lueskellessa todella tulee tunne, että joka ikinen tarvitsee sitä minilomaa itselleen tai läheiselleen. Löytyisiköhän tollainen lahjakortti kaikille? :)
Miksi itse sitten olen ahne pikkupossu ja yritän voittaa sen itselleni. Tänä syksynä aloittelen ihan uutta jaksoa elämässäni; uusia opiskeluja, kariutunut ihmissuhde, työpaikan vaihto... Tahtoisin päästä nauttimaan niistä asioista, jotka ovat ja pysyvät, vaikka muu elämä ympärillä olisikin välillä myrskyisää. Joku ystävä mukaan ja tutkimaan kotosuomea, parantamaan maailmaa yön pikkutunneilla, vaihtamaan hetkeksi maisemaa...
Eli tavallaan olen vain tavallinen tallaaja joka on miniloman tarpeessa. :)

Nti Turhan Hepsankeikka
89/424 | 

Jos minä saisin päättää maailman rytmin, olisi paras aika elää aina öisin.
Kouluun ei tarvitsisi raahautua viikon ajan kahdeksaksi ja jos pitäisi se olisi iltakahdeksan.
Neljän vuoden kuluttua olen toimittaja, koulut käyty ja deadline määräisi, milloin herätys piippaa.
Edessä on vielä viisi (5) päivää korkeakoulua, sitten kaksi (2) töitä ja taas kaksi (2) korkeakoulua.
Huhhuijaa että sitä voikaan ansaita melkein kaksi viikkoisen syysloman!
Ehei opiskelijabudjetti jousta, joten väsynyt tyttö viettää nuo 12 päivää penkoen kaapin aarteet kirpputorille, äidin jääkaapilla gourmetruokavarkaissa ja mielikuvitusmatkoilla Galapagossaarille kilpikonnia tapaamaan.
Käännän rytmin nurin kurin.
Nauran aamuisin töihin lähteville, kun itse vasta kiskon peittoa korviin.
Siitä tulee hauskaa. Hauskempaa se olisi jossain muualla, kuin omassa myyränkolossa.
Elämä ei ole konkreettinen, mutta pitäisi osata tehdä irtiottoja. Ottaa irti. Saako loman ottaa irti?
Minulla väsyttää ja 5000 merkkiä odottaa journalistista kosketustani.
Viiden (5) tunnin kuluttua alkaa uutisviikko ja minä tahtoisin unohtaa arjen.
Kuka lohduttaisi Nyytiä ja auttaisi minua?

nane
90/424 | 

Olen tällä hetkellä pitkällä omalla lomalla kaukana kotoa aivan yksin. Ja kun palaan koti Suomeen olisi mitä mahtavinta päästä pienelle lomalla yhdessä rakkaan kanssa.. <3

Hennu
91/424 | 

Mulla ei ole nyt aikaa kirjoitella tähän mitään kilometrin pituista stooria siitä, miksi juuri mun pitäisi voittaa tää loma, koska kimppakyyti töihin on jo kohta pihalla, mutta lyhyesti ja ytimekkäästi: kaksinkeskinen aika rakkaan kanssa. Irtiotto meidän kolmesta lemmikistä ja sotkusta joka meidän kotia vallitsee. Ehkä tälläisella saisi uutta piristystä tähän kaikesta huolimatta ihanaan syksyyn.

eskilstuuuuna
92/424 | 

Loman kaipuu on valtava täälläkin. Käyn töissä ja olen juuri aloittanut opiskelut uudestaan siihen päälle. Opiskelu on ihanaa ja mielenkiintoista (kuten on duunikin, ainakin useimmiten), mutta välillä koko urakka tuntuu ylivoimaiselta.

Tiedän, että hetkellisesti voi helpottaa välillä, mutta perus- ja aineopinnoissa kuluu seuraavat pari vuotta vähintään. Vaikka yritän mennä kurssi kerrallaa, koko paketin ajatteleminen tuntuu ylivoimaiselta. Loma olisi paikallaan ja kun ulkomaille ei ehdi, kotimaamatkailu kuulostaa hyvältä :)

Heli
93/424 | 

Mielestäni ennen kaikkea mieheni ansaitsisi pientä hemmottelua, koska hän palaa pian kotiin oltuaan kuukausikaupalla viimeistelemässä väitöskirjaansa maapallon toisella puolella. Koti on tietenkin paras paikka, mutta kyllä skumppa ja mansikat varmasti hänellekin maistuisivat :)

94/424 | 

Ansaitsen pienen miniloman, koska olen 2-vuotiaan ihanan prinsessan yksinhuoltajaäiti, jolla ei ole juurikaan vapaapäiviäkään, saati lomia! Tyttöni on todella ihana ja kiltti lapsi, ja tietenkinhän se on pelkästään äidin hyvän kasvatuksen ansiota. ;) Siispä miniloman ottaisinkin palkintona hyvästä työstä, tunnustusta kun kotiäitiydestä ei koskaan saa!

Outi Poks
95/424 | 

Miniloma!No hei haloo ja apua,meille kiitos!Jaa että miksikö?No minähän veisin tuon ukonkäppänen hotelliin juhlistamaan 10v kihlajaispäivää 19.12 (joo-o....ei vieläkään kuulu sitä punaista hääpukua,valkokultasormusta ja grillibileitä rokilla) jospa sitä silloin voisi TAAS hienovaraisesti muistuttaa (nalkuttaa) että naimisiinkin voisi mennä.Johan tässä on jo rintamamiestalo,kahjot katinlaiskimukset,Veera-Rakas 2v ja "a-p" syntymässä helmikuussa.Ei,volvoa ei ole eikä tule.Ja vielä helsinkiin hotelliin niin pääsisi maalaisjuntitkin ihmettelemään!ja vielä pisteeksi i:n päälle....Uskallatko kieltää raskaana olevalta naiselta hotelliaamiaisen?

Helga
96/424 | 

Ansaitsisin loman, koska minulla on juuri opinnäytetyön kirjoittaminen edessä ja koulussa muutenki viimeinen rankka rutistus ennen joulun valmistumista. Olisi ihana irtautua hetkeksi koulutöistä ja tehdä jotain aivan muuta.

Palkinto olisi myös siksi osuva, koska haluaisin viedä poikaystäväni Helsinkiin kiertelemään ja näyttämään ihania paikkoja. Näin opiskelijana ei ole varaa lähteä hotelliin yöpymään, joten.... :P

Elina
97/424 | 

Oih, miniloma... Menimme naimisiin 10.10.10 yli kymmenen vuoden "harkinnan" jälkeen. Valitettavasti häämatka jää tekemättä tänä vuonna, sillä joudun pian lähtemään pitkälle työmatkalle miehen jäädessä kotiin :( Pieni loma kahdestaan hotellissa olisi aivan mahtava yllätys.

Ninp
98/424 | 

Minä ansaitsisin loman, koska olen ollut 1,5 vuotta lomailematta(äitiyslomalla kylläkin, joka ei ole tuntunut lomalta),kaipaisin kunnon irtiottoa lapsiperheen arjesta, johon kuuluu jokapäiväinen blogien selaus ;) olisi mukava päästä itse tekemään jotain, joka olisi sen arvoista, josta voisi kirjoittaa blogiin, jos sellaisen omistaisin ;D eikä aina vaaan rutiininomaista touhua, mikä tosin on ihanaa ja elämää! tahtoisin pukeutua, meikata kuin lomalainen ja tuntea ihanan jännityksen tunteen mahassa, kun saa pakata lempi vaatteet ja meikit mukaan "matkalle"! ja lähteä viettämään yötä/iltaa mieheni kanssa ilman koiria ja lasta :D tekisi terää!

Carita
99/424 | 

Voi; miulle kelpais nyt yks mini loma ihan siis ko nappi silmään. Aloitimme uuden elämän miehekkeen kanssa toisella paikkakunnalla opiskelujeni takia, ja alkuunhan olin et kyl mie kestän ja jaksan koti-ikävää.. No eihän täällä ole ystäviä samanlaisesti ko mistä tullaan, ni koulun jälkeen olo on vähän niin ja näin.. Ja syyslomaki menee miehen kanssa reissatessa sinne ja tänne, ei meille yhteiseloa jää olleskaa.. Mutta pilke silmkulmassa silti mennään etiä päin ;) Ps: rrrakastan maihareitas <3

Charlotte
100/424 | 

Minä tarvitsen miniloman siksi, koska olen lopen uupunut (ilmeisesti 150hlön juhlien järjestäminen, muutto, gradu ja toisen työn opponoiminen plus normikoulu- ja kotityöt ovat yhdessä liikaa). Ansaitsen loman, koska en ole käynyt missään, en yhtikäs missään vuoden 2004 jälkeen. Vai lasketaanko se, että käy autolla iltapäivämutkan ulkomailla=Haaparannalla ostamassa halpaa karkkia? Haluan edes yhden yön minilomalle Suomeen, koska en ole käynyt Helsingissä moneen vuoteen ja oikeasti ulkomaillakin vain 2004 ja 1999. Jokainen kaverini on käynyt tai on vielä menossa tänä vuonna ulkomaille ja minä olen kateudesta vihreä. Vihreä on kaikkea muuta kuin lempivärini, joten olisi parhautta saada edes jotain minne itsekin mennä lomalle (=vanhempien jääkaapin tyhjennysreissua ei voi laskea, siellä elämää ei voi katsoa lomaksi, you know), varsinkin kun olen seurustellut poikaystäväni, tulevan avomieheni kanssa toista vuotta, emmekä ole käyneet yhdessä yhtikäs missään (muutenkuin siellä vanhempieni luona karkkienostoreissulla). Olisi mukavaa todistaa väite "ensimmäinen loma parisuhteelle on oikea koitinkivi" niin vääräksi kuin vain olla ja voi.

Laretzki
101/424 | 

Ansaitsisin miniloman mielestäni siksi, että en koko kesänä päässyt pitämään pätkääkään töitä tehdessäni opintoihin liittyvää maatilaharjoittelua. Ihan kuin tämä ei olisi riittänyt tilan isäntä oli kettumaisin ihminen ikänä ja teki kesästäni h****tin.

Toinen perusteluni löytyy naimisiinmenosta :). Emme nimittäin ole päässet minkäänlaiselle häämatkalla toistaiseksi. Häiden jälkeen sunnuntaina juhlapaikan siivoamisen jälkeen tuli samantien minulla lähtö opiskelupaikkakunnalleni, joten se siitä yhteisestä kuherruskuukaudesta kun molemmat asuvat eri paikkakunnilla ja näkevät toisiaan aivan liian harvoin. Hotelliyö toisi arkeen mukavaa luksusta ja molemmat pääsisivät hetkeksi rentoutumaan.

Kirjallinen ulosantini on kaukana herkyvästä ja hauskasta jolla voisi vaikuttaa päätökseesi mutta parempi koettaa kuin katua. Vaikka näitä muita kommentteja luettunani olen vain pikkuinen pisara valtavassa tulvassa. :D

102/424 | 

Ansaitsen miniloman ihanaisen mieheni kanssa, sillä yhdessä ei olla käyty missään sitten alkukesän. Aina on lapset mukana jokapaikassa ja kaikkialla. Lomaile siinä sitten. Oikeesti! Mulla päivät täyttää käsitöiden tekeminen, niin itselle, lapsille, miehelle kuin myytäväksikin ja mies tekee kolmessa vuorossa töitä tehtaalla. Mikä olisikaan ihanampaa kuin pakata kimpsut ja kampsut laukkuun ja suunnata vaikka tuonne ihanaiseen Helsinkiin ja Punavuoreen tsekkaamaan levykauppoja ja muita aarteita... voi huokaus. Anna se palkinto meille! Mä niin ajatuksissani pääsin jo matkalle...

Köyhä LL
103/424 | 

Voih!
kaikki kamut, kaiffarit, ystävät, työkaverit, koulukaverit, vanhemmat, sisarukset, opettajat ja randomit naapurin tyypit tuntuu varailevan lomia Berliiniin, Tallinnaan, Tukholmaan.... ihan joka paikkaan ja suurin "mesta" missä olemme onnistuneet avomieheni kanssa käymään viimeisen kahden vuoden aikana on Syötekeskus ja sielläkin ihan vain päiväseltään (En valita, siellähän oli aivan ihanaa lasketella!). :D opiskelijana ei ole mahdollisuutta elää ihan sitä ihaninta luksusta, joten olisiko maan mainiointa ottaa hani kainaloon ja suunnata scandiciin vähän halailemaan ja fiilisteleen.. <3 Tulisi meille niin tarpeeseen! Ja onhan tuossa 4v- päiväkin tulossa ennen joulua, joten olisipa ihana yllättää tällaisella lahjalla.

Hotelliaamiainen, hotellin valkoiset pehmolakanat, hotellisängyt, uintimahdollisuus, hotelliruoka... <3 parhautta!

Johanna
104/424 | 

Olisipa ihanaa saada miniloma synttärilahjaksi, täytän 26 14.10. :D Mieheni on tosi nihkeä lähtemään minnekään, edes elokuviin, koska kuulemma kaikki maksaa niin hirveästi ja on mukamas niin kaukana. Ei toivoakaan saada synttärilahjaksi muuta kuin onnentoivotus, ja sekin noin 16.10....

Pam
105/424 | 

Loma ja hetkellinen pako arjesta tulisi ehdottomasti tarpeeseen. Parin viime viikon aikana oli päällekkäin rankka koeviikko, neljä yo-koetta sekä muut tutkielmat ja esseet, mikä verotti jaksamista. En ole ehtinyt kaikkien kiireiden vuoksi käydä kaupoillakaan erittäin pitkään aikaan ja vaatekaappi tarvitsisi pikkuhiljaa täydennystä kaikkien sukkahousujenkin vedellessä viimeisiään. Opiskelijabudjetti estää omatoimisen lähdön, joten tämä on ainoita mahdollisuuksia päästä koluamaan muuta Suomea.

Masu
106/424 | 

Olisin loman tarpeessa siksi, että odotan vauvaa mieheni kanssa ja olen voinut ihan järkyttävän huonosti koko raskausajan. Mies on ollut kultainen ja huolehtinut kotitöistä, mun hyvinvoinnista ja kuljettanut mua töihin aina, kun on ollut tarpeen. Mies siis kaipaisi palkintoa mun tsemppaamisesta ja minä pienen levähdystauon raskaasta työn ja pahoinvoinnin täyttämästä arjesta. Paras palkinto eli pienokaisemme syntyy vasta alkukeväällä.

Milkku
107/424 | 

Äitini täyttää pian 50v. ja opiskelijana hienot lahjat rahan puutteessa jäävät hankkimatta(toisaalta mikäs sen parempi lahja kun tyttären seura ja läsnäolo juhlapäivänä). Kuitenkin olisi mahtavaa, jos mamman saisi vietyä juhlimaan ihan hotelliin ja suunnaksi voitaisiin ottaa äitylin lapsuudenmaisemat tuolla Oulun suunnalla!

108/424 | 

Tätä syksyä on värittänyt kolme erilaista stressaavaa asiaa. Nämä ei ole mitenkään järjestyksessä eikä olo varmastikaan olisi näin väsynyt ja stressaantunut, jos kärsisin vaikka vain yhdestä stressiä aiheuttavasta asiasta. Näiden kolmen summana olo on kyllä ollut välillä niin jyrän alle jäänyt ja ahdistunut.

1) Avomies on elokuusta lähtien asunut käytännössä puolet viikoista toisella paikkakunnalla töitä paiskien. No ei siinä mitään, mutta kun...

2) Pieni koiranpentumme on kärsinyt pian kuukauden päivät pitkittyneestä flunssasta, johon ei tunnu mitkään lääketropit auttavan. Sydän sykkyrällä olen kuunnellut yksikseni pikkuisen köhimistä, huolehtinut sitä, miksi flunssa ei hellitä ja pahimpina hetkinä pelännyt, että pikkuinen on oikeasti vakavasti sairas esim. sydämestään tai keuhkoistaan. Eikä kotona ole ketään, kenen kanssa kuunnella keuhkojen pihalle yskimistä ja ketä lohduttaisi hermoromahduksen partaalla...

3) Kaiken tämän keskellä pitäisi vielä vääntää päivästä toiseen opparia, vaikka ajatukset ovat jossain aivan muualla ja keskittymiskyky käytännössä nolla. Päivät ja viikot kuluvat ja deadline on joka päivä lähempänä ja lähempänä...

Kolme viikkoa tätä hullunmyllyä jäljellä olettaen, että kaikesta huolimatta opinnäytetyö on lokakuun alussa siinä kuosissa, että sen voi luovuttaa. Sen jälkeen olisi ihana suunnata johonkin minilomalle yhdessä miehen kanssa rentoutumaan ja nauttimaan niistä pienistä kivoista asioista elämässä ja tietysti toisistamme myös. :)

sofi
109/424 | 

minusta minulle kuuluisi ihana pieni hemmottelu raskaan koulutyön keskelle!ps.myös siksi etten mä ikiinä oo voittanu mitään

Inke
111/424 | 

Olen ehdottomasti miniloman tarpeessa, sillä pidempään minulla ei olisi edes aikaa. Tenttejä puskee päälle tiheään tahtiin, jonka vuoksi vietän päivät keittiön pöydän ääressä naama kiinni tenttimateriaaleissa. Olen kuitenkin kunnianhimoinen ja jaksan, jotta valmistuisin ensi keväänä! Viikonloppuisin, eli ainoana vapaa-aikana, olen töissä. Se on ainoa mahdollisuus tehdä töitä, jotta ne eivät häiritsisi opiskelujani liikaa. Olisi kerrankin mukava sanoa, että en pääse töihin, sillä nyt lähden MINILOMALLE!! Sen olisin kyllä opiskeluiltani ansainnut...

iituliina
112/424 | 

Minä ansaitsen, melkein tekee mieli jo sanoa että tarvitsen, loman, vaikka ihan pienenkin, kaiken arjen keskelle.
Meneillään olevan abivuoden kiireiden ja lukemisten takia lomaa ehdottomasti kaivataan, saamaan pois mielestä myös ne kaikki miljoonat (-no suunnilleen niin paljon niitä on) kertauskurssit ja liian aikaiset herätykset liian pimeisiin aamuihin.

Anne
113/424 | 

Eiköhän meistä jokainen ansaitse minilomansa! Minä yksinkertaisesti HALUAISIN miniloman, mutta en mene sanomaan että ansaitsen sen suuremmin kuin muut lukijat. Mutta omalla mittapuulla tietty ansaitsen.
En kärsi tällä hetkellä pimenevien iltojen masennuksesta, viihdyn työssäni, parisuhde kukoistaa, läheiset ovat terveitä ja näen heitä säännöllisesti. Tämä kunniaksi tahtoisinkin lähteä minilomalle juhlistamaan juuri tätä hetkeä, sitä että kaikki sujuu tällä hetkellä kivasti.

Mimmi
114/424 | 

Meillä on juuri muuttohärdelli takanapäin ja odottelemme esikoista maailmaan saapuvaksi. Ennen mammalomalle jäämistä yritän tsempata ja jaksaa joulukiireet työssäni kukkakaupassa..Olisi mukava hengähtää tämän kaiken kiireen (sekä itse aiheutetun että työn mukana tulevan) keskellä ja nauttia hetki kahden kesken, koska pian se ei enää ole niin helposti järjestettävissä :) Siihen hemmotteluun riittää ihan vain hotellihuoneen fiilis (ei aina tarvitse lähteä ulkomaille!) ja kaupunkiin tutustuminen käsi kädessä. Kaiken kruunaa rauhassa nauttittu aamiainen <3

Pirpana
115/424 | 

Mulla on monta syytä miksi ansaitsisin miniloman.
Ensinäkin mä en ole ehtinyt koko kesänä lomailemaan kun kaksi viikkoa, josta siitä osa oli viime talven talvilomaa. Opiskelu ammattikorkeassa ja kiire töissä ei vaan ole mahdollistanut lomaa, koska en osaa lomailla, jos tiedän, että töissä odottaa kaaos eikä kouluhommien tekeminen ole lomaa.
Lisäks mä olen nyt raskaana enkä neljän kuukauden päästä pääse enää mihinkään yksin pariin kymmeneen vuoteen :) Odotan lasta yksin ja akkujen lataus ennen pikkuista tulisi kyllä tarpeeseen.
Ja lisäksi mun piti lähte lomalle ruotsiin nyt syksyllä, mutta se peruuntui yllättävän sairauden vuoksi (en tarkoita omaa tilaani :D).
Lisäks musta olis ihanaa mennä lomalle, mä en koskaan ikinä voita mitään ja mä rakastan syksyä eikä mikään olisi parempaa Suomessa lomailuaikaa.
Kiitos :)

Suvi
117/424 | 

Luin nämä kommentit läpi ja jokainen vastaaja on minilomansa ansainnut tai on sen tarpeessa. Mutta sehän ei estä minua yrittämästä ;)

Vuosi 2010 on ollut meille todella haastava. Mieheni kävi viime joulukuussa "rutiini"leikkauksessa, josta kirjoitettiin kuukauden sairasloma. Parantuminen venyi ja sairaslomasta tulikin viiden kuukauden mittainen. Henkiset voimavarat alkoivat olemaan molemmilla koetuksilla, kun arki täyttyi haavanhoidosta (mitäpä sitä ei rakkaansa vuoksi tekisi?), terveyskeskuskäynneistä ja epätoivoisesta parantumisen odottelusta. Mistään vakavasta ei ollut kyse, mutta pitkä sairasloma käy mielenterveyden ja talouden päälle. Kun mies saatiin kuntoon, niin parin kuukauden päästä lääkärit totesivat, että leikkauksesta ei siihen alkuperäiseen vaivaan edes ollut hyötyä, vaan vaiva uusiutui.

Kun mies saatiin kuntoon alkoivat auto-ongelmat. Tähän mennessä olemme kesäkuun jälkeen käyttäneet n. 2000 euroa autoon, eikä loppua näy.

Olen oppinut tämän vuoden aikana, että raha on vain rahaa ja tärkeintä elämässä on rakkaus ja hyvinvointi. Kuitenkin nyt olisi ihana päästä vähän tuulettumaan, saisimme sitä laatuaikaa mankeloiduissa lakanoissa ja ihanan hotelliaamiaisen äärellä. Parasta olisi myös yllättää mies minilomalla :)

Sikurina
118/424 | 

Pieni miniloma arjen keskellä piristäisi. Ukkoseni tekee töitä kauempana kotoaan ja päivittäisiin työmatkoihin menee aina niin paljon aikaa, että yhteinen aika on kortilla. Asumme molemmat omissa kämpissämme, alkuvaiheessa kun suhteemme vielä on. Tämä seikka syö vielä entistä enemmän yhteistä aikaamme. Lokakuu on kaiken huipuksi vielä metsästyskautta, ja metsästyshän on ukkoseni harrastus, joten erityisesti tähän aikaan vuodesta yhteistä aikaa on todella vähän.
Summa summarum: En haluaisi kiukutella ukolleni hänen tiukasta aikataulustaan ja olisi ihana yllättää hänet positiiviseti tälläisella minilomalla. :)

119/424 | 

Ihanalta näyttää teijän miniloma :) Mä olen kuullut noista maihareista vain huonoa, mutta joskus näinkin päin! :>

Jaana
120/424 | 

Yksi ainoa hotelliyö - siitä olisin yhtä onnellinen, kuin pari vuotta sitten olisin ollut maailmanympärimatkasta. Meillä on 1-vuotias, maailman ihanin ja reippain pieni tytöntyllerö. Neiti on hurjan kiltti, mutta vaatii seuraavaa silmää ihan koko ajan, sillä nyt eletään sitä aikaa, kun aletaan ottaa ensimmäisiä haparoivia askeleita. Myös yölliset maitobileet ovat alkaneet meillä uudelleen. Tähän yhtälöön kun lisätään se, että olen äitiysloman päätteeksi mennyt jo takaisin töihin, niin päiväunia en pääse missään välissä nukkumaan ja jatkuva univelka alkaa näkymään naamasta...ja kuulumaan suusta, eh. Mieheni tekee kahta työtä ja vielä opiskelee kaiken päälle, joten melkoista hulabaloota ja sumplaamista on aikataulujen kanssa...Huh!

Todennäköisimmin käyttäisimme hotellilahjakortin omassa kotikaupungissamme, Oulussa. Veisimme pikkuneidin mummolaan mummin ja ukin kanssa konttaamaan ja harjoittelemaan omia askeleita, kun itse lähtisimme viettämään treffi-iltaa (oioioioioi, niinkuin silloin joskus, kun oltiin vielä kahden....) ravintolaan, leffaan ja Oulun uuteen upeaan (näin olen kuullut) Scandiciin nukkumaan(!!!!) Y-K-S-I Y-Ö U-N-T-A Y-H-T-E-E-N P-U-T-K-E-E-N ja aamulla herätys vasta 10 aikoihin....mmmmm. heaven!!!!

121/424 | 

Miniloma todellakin tulisi tarpeeseen! Elämäni on tällä hetkellä mielettömän hektistä: opiskelun ja töiden lisäksi minulla riittää harrastuksia melkein joka sormelle, ja tyypillisenä arkipäivänä juoksen paikasta toiseen aamusta pitkälle iltaan. Kihlatun kanssa ei arkisin ehdi vaihtamaan kuin pari sanaa ja pusua, ellei venytä nukkumaanmenoa puolille öin. Viikonloppuisin on onneksi aikaa puuhata yhdessä, mutta silloinkin takaraivossa jyskyttävät tekemättömät kouluhommat ja kotityöt oppikirjojen ja likaisten astioiden möllöttäessä syyttävästi näkökentässä. Arjesta olisi syytä irtautua!

Rakastan matkustelua ja haaveilen parin viikon lepolomasta ulkomailla, mutta moiseen ei ole aikaa eikä varaakaan, kun ylimääräiset säästöt pistetään asuntotilille tai sukan varteen häitä varten. Eikä minulla tällä hetkellä ole edes voimassaolevaa passia, kun en halua uusia sitä ennen sukunimen vaihtumista. Ulkomaanreissu, pitkä loma ja omilla rahoilla kalliisti reissaaminen ovat siis poissuljettuja vaihtoehtoja. Niinpä miniloma kotimaassa olisi ihan täydellinen keino vaalia parisuhdetta, poistaa stressiä ja tutustua kenties johonkin aivan uuteen kaupunkiin maamme rajojen sisällä -itseasiassa niin täydellinen, että taidan harkita moista, vaikkei voitto kohdalle osuisikaan. :)

marjut
122/424 | 

Olen kolmen lapsen yksinhuoltaja sanan varsinaisessa merkityksessä, lasten isää ei näy eikä kuulu joten omat täysin lapsivapaat hetket on todella vähissä. Itseasiassa kokonaista lapsivapaata vuorokautta minulla ei ole ollut viimeksi kun joskus ennen lasten syntymää eli reilut 6 vuotta sitten, joten tuollainen miniloma tulisi todella tarpeeseen. Itse olen haaveillut tuollaisesta jo vuosia, mutta ei ole tullut toteutettua ihan jo rahan takia enkä myöskään viitsi isovanhempiani vaivata lapsevahdeiksi tuollaisen takia, mutta jos sattuisin voittamaan loman niin sehän olisi pakko käyttää pois ;-) Nyt alkaisi jo olemaan pidemmän kuin muutaman tunnin "lapsiloman" tarpeessa, sillä viimeksi olen ollut joskus maaliskuussa viimeksi viihteellä ja alkaa hermot todella jo kaivata rentoutusta noilta pieneltä vilkkailta "enkeleiltä" =)

Vanilja
123/424 | 

Olisi ihanaa saada kahdenkeskistä aikaa mieheni kanssa. Häntä kun on kovin vaikea saada innostumaan mihinkään lähdöstä (ellei kyse sitten ole jostain autoihin liittyvästä), vaikka sitten reissussa tykkää ollakin. Voittolomalle kun olisi pakko lähteä ;)) Loman tarpeessa olisimme kumpikin, töitä on tehty kovasti. Lisäksi toivoisin pääseväni täältä pikkukylästä tutustamaan edes pikaisesti Helsingin kauppoihin ja johonkin hyvään ravintolaan, vaikkapa tässä kuussa olevien synttäreideni kunniaksi ;)

Hedelmasalaatti
124/424 | 

Me miehen kanssa todellakin tarvittisiin minilomaa ! Nooh ensinnäkin, kun on tuo ihanainen pikku lapsonen meille siunaantunut, niin sitä kahden keskistä aikaa on hyvin hyvin harvoin. Toisekseen, meillä on talon rakennus-projekti kesken ja mies, joka sitä tällä hetkellä hoitaa (minä kun en perustuksista, lvi-suunnitteluista sun muista pahemmin ymmärrä), on ihan piipussa jo vaikkei edes itse rakentaminen ole päässyt alkuun, kun rakennusluvat on vasta vetämässä. Eli ennen marraskuuta meillä olisi mainiosti aikaa viettää yksi yö hotellin huomassa voimia keräillen tulevan talven/kevään varalle, jolloin päästään tosi toimiin talon suhteen. Ja kolmanneksi, eipä sitä rahaakaan tuon rakennus-prokkiksen takia ole mihinkään lomiin laittaa, seuraavaan 20 vuoteen ainakaan :D Ja paras syyhän on tietenkin se, että mä olen jo monen vuoden ajan halunnut päästä Tampereelle käymään ! Olen viimeksi joskus 10 vuotta sitten siellä käynyt ja oli niin kiva paikka, että tahtois uudelleen (Ja täältä Helsingistähän on niin pitkä matka, ettei sinne ihan noin vaan lähdetäkään ;D )

Tuuli
125/424 | 

Ajatus minilomasta alkoi kuulostaa niin houkuttelevalta, että vaikkei voittoa tulisikaan, voisin sellaisen järjestää! Oma tarinani menee näin: Pääsin nyt syksyllä aloittamaan opintoni Jyväskylän yliopistossa, mutta poikaystävälleni ei käynyt yhtä hyvä tuuri ja hän jäi Tampereelle. Eihän puolentoista tunnin junamatkassa mitään, mutta mokoma päätti ottaa välivuodestaan maksimaalisen hyödyn ja lähti syksyksi interreilaamaan, joululomaksi alpeille laskettelemaan ja tammikuussa armeijaan. En epäile hetkeäkään että viidettä vuottaan käyvä parisuhteemme tästä vuoden "tauosta" pahemmin kärsisi, mutta en voi väittää etteikö kiireetön, yhdessä vietetty miniloma tekisi terää! - ihan vain itsenikin kannalta, opiskelu on rankkaa :-D

Jenni L
126/424 | 

Emme kihlattuni kanssa kerkeä viettää juuri yhtään aikaa yhdessä. Ja silloin kun sitä vapaa-aikaa olisi, hänellä on paljon menoja ja puhelin soi taukoamatta. Välillä teemme viikonloppureissuja sukulaisten luo, mutta niitä ei kovin rentouttaviksi tai kahdenkeskiseksi ajaksi voi sanoa. Olisi aivan mahtava päästä edes yhdeksi yöksi rentoutumaan KAHDESTAAN tarpeeksi kauas kotoa ja kavereista ettei miehenkään puhelin/menot voi häiritä. Ja niin, että minäkin voin kerrankin rentoutua/rauhottua kunnolla kun ei tarvisi huoltaa kahta koiralasta.

127/424 | 

Kyllähän jokainen opiskelija tarvitsee loman jossain kohti, kun talvet paiskitaan koulussa ja kesät töissä. Viimeinen syksyni koulussa on ollut hirmuista rutistusta ja se olisikin mukava päättää vaikka vain minilomaan (koska työt alkaa heti koulun jälkeen) jossain muualla kuin täällä perähikiällä pohjoisessa.

128/424 | 

Tarvitsen miniloman todelakin! 2 vuotta kotona alle 2 vuotiaiden lasten kanssa tekee tehtävänsä. Edessä on vielä äippäloman jälkeen työnhaku koska entinen työpaikka meni nurin äippälomani aikana...

130/424 | 

Viimeiset kolme vuotta minun ja mieheni elämä on pyörinyt pikkumiehemme pillin mukaan. On valvottu enemmän, kuin nukuttu. Yritetty suoriutua töistämme. Vuorotyöt ja siihen päälle molempien opiskelut. Koulujen loma-ajat = mahdollisuus saada edes vähän lisää tuloja, joten ei lomaa vaan töitä. Nyt syksyn aikana olemme molemmat todenneet, että pieni loma olisi ihan tervetullut. Pikkumies saa onneksi lomailla mummun luona aina halutessaan, mutta me aikuiset emme muka saa järjestymään yhtään vapaata. Koska viimeksi olemmekaan olleet kahdestaan yötä jossain muualla kuin kotona, hääyönä?

Veera
131/424 | 

Talvi tulee kovaa vauhtia ja kaamosmasennus valtaa mielen väkisin, vaikka asunkin nykyisin pääkaupunkiseudulla. Tuntuu, että kun bussi jarruttaa, ei ole voimia pitää kiinni ja lentelee vaan holtittomana ympäri bussia. Menin elokuun alussa naimisiin ihanan mieheni kanssa. Se oli elämäni parasta aikaa, jota nyt muistelee lämmöllä ja toivoisi, että voisi kokea vielä joskus samanlaisen päivän. Nyt tuntuu, että kiire ja stressi painaa kumpaakin ja kumpikin tarvitsisi rentouttavan miniloman yhdessä. Olisi ihana pakata laukkuun yhdeksi yöksi tavarat ja suunnata kohti rentouttavaa yhdessä oloa. Blogisi on ihana ja lopuksi: puhuthaan luultavasti Sakun kanssa samalla murtheella nimittäin olhaan samalta paikkakunnalta :)

Maian
132/424 | 

Ihanan näköinen miniloma!

Itse totesin tänään juuri syksyn olevan oikein parisuhteen "kulta-aikaa" sillä itselläni olisi kokopäivätyön ohessa työn alla mm. amk:n opinnäytetyö, työharjoitteluraportti, kinkkinen virtuaalikurssi ym. Kihlattu tekee myös hiki hatussa töitä. Lisäksi jotenkin mystisesti jokaikiselle arki-illalle on joku harrastus/illanvietto/tapahtuma/muuten vaan "pakollinen" meno. Ties kuinka monta seuraavaa viikonloppua puolestaan vietämme täysin eri paikoissa, kun tehokkaasti päällekkäin menevät mm. työmatkat, tyttöjen ja poikien viikonloput, mummon 75-vuotissynttärit jne. Lisäksi olen vielä ankaralla säästökuurilla ensi kesän pitkää lomareissua varten, joten syksyyn (tai kevääseenkään) ei ole tiedossa minkäännäköistä irtiottoa.

Näin ollen palkintona valmistumisesta, tehokkaasta työnteosta, läheisten huomioimisesta, ostolakosta ja vaikka mistä yksi parisuhdetta piristävä Staycation olisi todella ansaittu :)

133/424 | 

Täälläkin yksi minilomaa kaipaava.. Mitään tuollaista ei ole taas toviin ehtinyt, koko kesäkin meni töissä - edes mökillä en kerennyt käymään muutakun yhden yön verran. Tuntuu arki nyt jo niin uuvuttavalta, vaikka kuinka siitä nautinkin.

Kaveriani en nää kuin tosi harvoin ja hän asuu kaukana.. Hänkin paiskii töitä kauheata tahtia ja viimeaikoina saanut niin kovasti huonoja uutisia, että olisi mahtavaa päästä kunnon minilomalle viettämään aikaa yhdessä :)

Nekku
134/424 | 

En halua olla töykeä, mutta tämä on ainakin jo toinen kommnetti, missä puhuraan erosta ja sen jäkeen poikaystävän/rakkaan yllättävästä kuolemasta.. Ja sen jälkeen uuden kaverin tapaamisesta joka olikin feikki/pinnallinen/mitälie..

Toivottavasti Nelliina seulot nämä copycatit/monikertaosallistujat hitsiin :/

nennni
135/424 | 

Meille kävi kultani kanssa niin, että tavallaan "löysimme toisemme liian myöhään", joten olemme olleet melkein koko seurusteluaikamme etäsuhteessa. Tällä hetkelle kultani on vielä kaiken lisäksi armeijassa, joten näemme todella harvoin. Toki joka kerta kun näemme, on aivan ihanaa, mutta aina siinä sivussa on kullan vanhemmat ja kaverit "häiriköimässä" näkemistämme, joten kahdenkeskeistä aikaa ei aina hirveästi jää. (Toki ymmärrän täysin, että miestäni haluaa muutkin nähdä kuin vain minä, joten en valita :)Olisi silti ihanaa, että joku kerta kun mieheni taas pääsee lomille, saisin viedä hänet jonnekin vain rentoutumaan, saisimme viettää kahdenkeskeistä aikaa ja nauttia toisistamme, ilman häiriöitä. Armeija kuitenkin on melko rankkaa aikaa, joten uskoisin miniloman tulevan miehellenikin todella tarpeeseen. Loma minimuodossa olisi jo pituutensakin vuoksi passeli, koska armeijan lomathan ei tunnetusti mitään kovin pitkiä ole. Muuten meillä ei oikein ole mahdollisuutta lähteä minkäänasteisille lomille, koska mieheni luonnolliesti tienaa kuin päivärahaa armeijassa ja mullakin on töitä niin vähän tarjolla, että kaikki raha menee elämiseen ja siihen että pääsen edes niinä viikonloppuina käymään miestä moikkaamassa, kun hän lomille pääsee.

Ps. Olette todella kaunis pari! On pitänyt tulla monta kertaa se sanomaan ja nyt vasta onnistuin :D

136/424 | 

Voi että! Miten mielettömän ihanaa olisi saada miniloma! Minä ja mieheni opiskelemme, joten meillä ei ole ollut aikoihin varaa tehdä reissuja muualle kuin vanhempiemme luo tai mummolaan. Meillä myös menee opiskeluaikataulut/ vapaa-ajan aikataulut ristiin ja se on ihme, jos olemme yhtäaikaa kotona. Tälläkin viikolla emme ehdi pahemmin viettämään kahdenkeskistä aikaa.

Eihän nämä ole mitään ihmeellisiä syitä, mutta kun ajan ja rahan puute rassaa arjessa ja parisuhteessa, niin tällainen miniloma voisi tehdä terää. Juuri sen ajan me pystyisimme irrottautumaan arjen hulabaloostamme.

Ja ehkä tässä alkaa korvat sauhuamaan opiskelustkin, nollaus ois kivaa.

Ja ehkä siksi, ettei tarvitisis kotona katsella tiskivuorta.. hotellissa sellaista ei näe : D

Mama loves heels
137/424 | 

Meillä on vajaa 1 1/2-vuotiaat kaksoset, mieheni käy työssä toisella puolella Suomea, ollen vain viikonloppuisin kotona. Tästä syystä olisi ihan kiva saada rentouttava, "laatuaika"-loma kahdelle. :)

nennni
138/424 | 

Pari kirjoitusvirhettäki näköjään mahtui mukaan vaikka olevinaan tarkastin tekstin monta kertaa :D

139/424 | 

Viime kesä toi elämääni monta suurta muutosta - aivna yllättäen. Juhannussunnuntaina törmäsin kuin sattuman kaupalla maailman ihanimpaan poikaan, jonka kanssa nyt seurustelen. Kesä kului kotikaupungin katuja yhdessä kuluttaen ja lämpimistä kesäöistä nauttien. Ah, mikä kesä.

Heinäkuussa onneni särkyi hetkeksi, posteljooni toi mukanaan kirjeen, joka mursi maailmankuvani säpäleiksi. Kauan odottamani opiskelupaikka meni sivu suun parin mitättömän pisteen vuoksi. Harvoin on maailma näyttänyt niin toivottomalta.

Onneksi kesä kääntyi kuitenkin loppua kohden taas ihanaksi. Sain kotikaupungistani vakituisen työpaikan ja aloin etsiä parhaan ystäväni kanssa kämppää keskustasta. Tuon ihanan pojan kanssa kaikki meni loistavasti ja olimme onnellisia, sillä opiskelupaikattomuuteni tarkoitti samalla meille vuotta samassa kaupungissa.

Eräänä aurinkoisena heinäkuun lopun päivänä posteljooni onnistui kuitenkin taas järkyttämään elämääni. Olin sittenkin saanut opiskelupaikan, mutten suinkaan Tampereelta vaan Jyväskylästä. Onnenkyyneleet sekoittuivat pian haikeuden kyyneliin - Jyväskylään muutto tarkoittaisi kahden ja puolen tunnin ajomatkan mittaista etäisyyttä minun ja poikaystäväni välille. Kuinka haikealta voikaan näin onnellinen tapaus tuntua.

Nyt olen asustanut Jyväskylässä puolisentoista kuukautta ja kyllähän tämä elämä on uomilleen asettunut. VR:llä on suht ahkerasti tullut matkusteltua takaisin etelään ja poikaystävän autokin on tänne pariin otteeseen matkannut.

Vaikka kaikki järjestyi hyvin, olisi jokin astetta erikoisempi arjen piritys paikallaan. Hämeenlinnaan matkatessani yhteistä aikaamme syövät niin molempien kaverit kuin perheemme. Jyväskylässä puolestaan yhteista rauhaamme rajoittaa solukämppäni kolme kämppistä. Miniloma rakkaan kanssa voisi olla juuri sitä, mitä me molemmat tarvitsemme. Poikaystäväni kärsii työttömyydestä ja minäkin olen kuluneen puolen vuoden aikana ehtinyt kokea niin monta stressiä ja järkytystä, että loma kelpaisi. Jos miniloma siis tälle pienelle tytölle napsahtaisi, voitaisi arvonnan minun lisäkseni myös romantiikka.

Missu81
140/424 | 

Hei ihana Nelliina! :)

Meillä on mieheni muutaman viikon kuluttua yksivuotispäivä, joka on samalla puolivuotishääpäivämme.

Olemme todellakin saaneet taistella rakkautemme eteen (ongelmia ovat aiheuttaneet niin mieheni vanhemmat kuin molempien hirviömäiset exätkin), joten enemmän kuin mitään haluaisimme nyt juhlia MEITÄ, mutta asiassa on pari MUTTAA:

Ensinnäkin, olemme suurehko uusperhe, eli mieheni ja minun lisäksi perheeseemme kuuluu neljä 4-12-vuotiasta lasta.

Ja toiseksi, mieheni työn takia perheemme on tällä hetkellä jakautunut kahtia.
Mieheni työskentelee yli 400km:n päässä, joten näemme lähinnä viikonloppuisin, jos silloinkaan ja lapsiperheenä "kahdenkeskinen laatuaika" on luonnollisestikin vähissä.

Olisimme siis enemmän kuin kiitollisia, jos saisimme syyn pyytää isovanhempia kaitsemaan lapsia ja pääsisimme nauttimaan toisistamme kaikessa rauhassa pienen miniloman merkeissä! :) <3

Tiina
141/424 | 

Olen aloittamassa uuden työn ja valtavan stressin keskellä miniloma tulisi todella tarpeeseen.

Karoliina
142/424 | 

Voi, tuo olisi kyllä aivan ihanaa! :) Sain juuri graduni valmiiksi, ja kaipaisin todella pientä lomaa (ja palkintoa valmiista gradusta, hih). Lisäksi mieheni tekee aivan liikaa töitä, ja se todella verottaa jo parisuhdettammekin :( Mies parka on itsekin ihan ylistressaantunut ja loppuunpalanut. Tekisi todella hyvää sekä mieheni terveydelle että parisuhteellemme päästä hetkeksi karkuun arkea ja keskittymään vain meihin kahteen. Tämän lisäksi koira-parkamme on sairastellut paljon ja aiheuttanut meille monia unettomia öitä. Nyt tilanne alkaa onneksi näyttää paremmalta.

Paula
143/424 | 

Oi, loma - vaikka sitten mini! Kaikkihan meistä olisi ansainnut sellaisen!
Itse teen kahta työtä, joten usein viikonloput vierähtävät työn merkeissä. Puolisoni on tuore yrittäjä, joten yhteistä vapaa-aikaa on aivan liian vähän. Saattaa mennä viikkoja, kun yhdessäolomme on vain sitä, että nukutaan vierekkäin. Talvi on vielä kaiken lisäksi työmme puolesta sesonkiaikaa, joten se vähä yhteinen aika kutistuu entisestään. Lisäksi päätyössäni on käyty YT-neuvotteluja, vaikka jo tälläkin työntekijöiden määrällä töihin hukkuu, eikä mitään ehditä tehdä ajallaan. Voi stressiä...

Toiseksi, en ole koskaan nähnyt Turkua. Kesällä piti tehdä viikonlopun reissu sinne, mutta eipä ehditty. Olen kuullut Turusta niin paljon kaikkea ihanaa, että sinne on pakko päästä!

Kolmanneksi, puolison synttärit lähestyvät kovaa vauhtia, eikä mulla ole vieläkään synttärilahjaa! Voi ei! Pieni irtiotto arjesta olisi ihan kunkkua :D

Sitä etsii väkisinkin arjen harmaudesta pieniä onnellisuuksia ja ilon aiheita, kuten syksyn kirpsakat ilmat ja ihanat värit, kissojen syliin-kömpimiset, ne pienet yhteiset hetket, tuoreet croissantit ja ensilumi... Mutta kyllähän niitä toki löytyy aina enemmän, kun on jotain, mitä odottaa :D

Berry.
144/424 | 

Edellisestä lomastani ja lomamatkastani on kulunut jo useampi vuosi, mutta sitäkin tärkeämpi syy päästä nyt lomalle on se, että tahtoisin pienen irtioton arkeen itselleni ja miehelleni. Asumme eri paikkakunnilla, hän tekee pitkiä työpäiviä ja itse vastavalmistuneena aktiivisesta työnhausta huolimatta keikun työkkärin listoilla... Tilanne on hieman kuormittava ja tuleva pitkä talvi vähän synkistää mieltä, mutta olen varma että oikealla asenteella kaikki järjestyy parhain päin. Pieni hengähdystauko olisi kuitenkin enemmän kuin tervetullut.

Ritz
145/424 | 

Haluaisin loman, jotta voisin yllättää mieheni hääpäivänämme (24.11.). Mies tekee fyysisesti raskasta työtä ja pieni hemmotteluviikonloppu ei varmasti olisi hänelle pahitteeksi. Ja tietenkin hotelli aamiainen kruunaisi kaiken :) Pidämme molemmat Suomessa matkustelusta. Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun kaikkia ihanuuksia löytyy Suomen rajojenkin sisäpuolelta.

Terhi
146/424 | 

Mahtava ajoitus tällä arvonnalla. Seitsemän viikkoinen pikku jälkikasvumme on valvottanut ikänsä määrän viikkoja äitiään ja olin jo päättänyt hemmotella itseäni lähikuukausien aikana minilomalla omassa kotikaupungissani Helsingissä.

Ajatus antaa voimaa yön pimeinä tunteina kun seurustelen äänekkään pikkukääpiön kanssa. Miltä tuntuisikaan olla vuorokausi täydellisessä rauhassa ja hiljaisuudessa ylellisessä hotellihuoneessa. Haaveissani kulutan päivän shoppaillen ja sushi lounasta nauttien, alkuillasta tapaisin ystävää viinilasillisen merkeissä ja loppuillan pyhittäisin hyvälle kirjalle ja kylvylle, nukkumaan hyvältä tuoksuviin lakanoihin viimeistään kello 22. Hyvin levätyn yön jälkeen kotiin palaisi akkuja ladannut, hyväntuulinen minä. Näin sitä oppii nopeasti arvostamaan arjen pikku asioita jotka aiemmin oli itsestäänselvyyksiä tai jopa tylsiä;)

Onnea mulle arvontaan!

Jenni H
147/424 | 

Minä en tahdo itselleni lomaa, koska olen vasta 17 vuotias, mutta toivoisin vanhemmilleni yhteistä lomaa, ihan vain kahden kesken. He ovat viimeksi käyneet yhdessä lomalla yli 20 vuotta sitten, mikä on minusta hieman liikaa. Asun maatilalla ja täälä on ihan hirveästi tekemistä kokoajan ja äitini hoitaa ne kunniakkaasti joka päivä, kun iskä käy vielä töissäkin. Iskän tultua kotiin, molemmat ähertävät pihalla joissain hommissa, kuten koneita huoltamassa, korjaamassa jotain sikalassa tai kuivaajalla. Vanhempani eivät ehdi oikein rentoutua ja rauhoittua kahden kesken. Yritän patistaa molempia, että se lähtisivät lomalle jonnekkin edes hetkeksi, mutta he vaan naurahtavat ja sanovat ettei millään ehdi.
Loma olisi hyvä näin loppusyksystä tai sitten talvella, koska meillä on AINA kauhea häslinki keväällä, kesällä ja alkusyksystä maatilan hommien takia. Toki isukkini käy nyt syksyllä kaikenlisäksi viikonloppuisin hirvimettällä, mutta enköhän saisi hänetkin suostuteltua lähtemään oman vaimon kanssa jonnekkin. ;p

Roxanna
148/424 | 

Ihana tunnelma välittyy tuosta teidän minilomastanne! Itsekin kovasti sellaisesta haaveilen. Arkinen aherrus on omalla tavallaan ihan mukavaa, mutta kyllä liika on aina vähän liikaa.
Elämässäni on nyt meneillään varsin kiireinen vaihe, kun opiskelu vaatisi isoakin isompaa loppurutistusta ja työssäkäyntikin pitäisi hoitaa kunnialla. Viikonloppuvapaita ei ole, kesälomaa ei ole ollut sitten ala-asteen, jouluisinkin kaksi virallista pyhäpäivää ovat olleet ainoat lepohetket. Kaupanala kun ei hiljene kunnolla milloinkaan...
Olen tavannut ihanan miehen (itse asiassa tasan puoli vuotta sitten), jonka kanssa yhteiset hetket ovat täyttä kultaa - mutta niitä vain on äärimmäisen harvoin. Kärsivällisesti odotamme aikaa, jolloin yhteistä aikaa olisi enemmän kuin tunti siellä ja täällä, ja miniloma olisi muutakin kuin hengähdyshetki omalla sohvalla.
Pieni Staycation kotikaupungissamme Tampereella olisi sekin mahtava irtiotto, mutta pakko myöntää, että rakastan Helsinkiä! Ja viime visiitistä kauniiseen pääkaupunkiin lienee jo kolmisen vuotta.

Ihanaa syksyn jatkoa, blogisi saa minut aina hymyilemään!

149/424 | 

Teillä on ollut ihana miniloma!

Mä nautin kans pienistä irtiotoista arjesta. Valitettavan harvoin vaan on oikeasti varaa.
Mun syyni siihen, että toivoisin palkinnon osuvan kohdalleni, ei ole kauhean kummoinen. En ole lukenut muiden vastauksia, mutta olettaisin, että joukossa on elämän suuria kriisejä, joihin tarttis etäisyyttä, tai suuria juhlahetkiä, joista voisi tehdä vieläkin merkityksellisempiä.
Mä toivoisin minilomaa itselleni ja ukkokullalleni sen takia, että meidän täytyisi saada yhteistä omaa aikaa ihan vaan rennosti, ihan kuten teidän minilomanne oli. Lääkärikin on tätä meille määrännyt :)

rusina
150/424 | 

Ah, tarvitsisin lomaa sillä elän "ruuhkavuosia" kombolla 2 tarhaikäistä lasta, 1 työssäkäyvä + työn ohessa opiskeleva äiti ja 1 yksityisyrittäjä isä. Voit vain kuvitella koska olemme viimeksi päässeet viettämään kahdenkeskistä aikaa hotellissa;)

Kirppu
151/424 | 

Haluaisin minilomaselle oman ihanan mieheni kanssa, koska asumme viikot erillämme, minä Helsingissä ja hän Lappeenrannassa, töiden takia ja siksi näemme toisiamme niin vähän. Ja paikkana voisi olla iki-ihana Turku.

rusina
152/424 | 

Ah, tarvitsisin lomaa sillä elän “ruuhkavuosia” kombolla 2 tarhaikäistä lasta, 1 työssäkäyvä + työn ohessa opiskeleva äiti ja 1 yksityisyrittäjä isä. Voit vain kuvitella koska olemme viimeksi päässeet viettämään kahdenkeskistä aikaa hotellissa;)---ja lisätään vielä sähköpostiosoite..

Nade
153/424 | 

Opintojen keskellä ei ole aikaa viikonloppua pidemmille lomille eikä muutenkaan rahaa lomailla, vaikka sellainen mahdollisuus joskus tulisi, joten tällainen kustannettu miniloma olisi kyllä tässä vaiheessa todella tervetullut!

Jenny
154/424 | 

Melkein neljä vuotta sitten tutustuin internetin kautta mua vuotta nuorempaan tyttöön. Aluksi pidin häntä rasittavana, mutta pian huomasin, miten uskomaton ihminen hän on. Hän on mun paras ystäväni, kuin pikkusisko, jota mulla ei koskaan ollut, ja mä haluan suojella sitä kaikelta. Mä vihaan jokaista kilometriä meidän välillämme, ja niitä on reippaasti yli tuhat. Näin tän tytön viimeksi Helsingissä kaksi vuotta sitten. Meidän lomat ei ikinä natsaa yhteen ja epäilen muutenkin, ettei meidän porukat päästäis meitä matkustamaan yksin toisen luo. Nyt hänellä epäillään leukemiaa, ja mua satuttaa ajatella, etten ehtisi nähdä häntä ennen kuin mitään pahaa tapahtuu, jos tapahtuu. Jos voitto osuisi mulle, mä soittaisin sille heti itkien ja pakottaisin asiat kulkemaan niin, että se pääsisi mun kanssa minilomalle. Mulla on hirveä ikävä sitä ihmistä.

Sannnna
155/424 | 

Hei Niina,

Haluan osallistua järjestämääsi kilpailuun jossa palkintona on miniloma kahdelle. Minulla ei valitettavasti ole kerrottava mitään sydäntä riipivää tarinaa siitä miten huonosti minulla menee, sillä elämäni on tällä hetkellä aika ihanaa. Olen ehkä yksi maailman pahimmista shoppailuhulluista ja nyt olenkin ansainnut pienen irtioton arjesta sillä olen kuukausia kärvistellyt ystävieni mukana ostoksilla ja kaupoissa ostamatta juuri mitään! (Pieniä heräteostoksia netistä ei tietty lasketa mukaan.) Ja nyt minä olen todistanut sekä itselleni että muille, että minä tosiaan pystyn halutessani siihen. Jos minä pääsen minilomalle niin minähän lähden ja minä shoppailen sieluni kyllyydestä ja tuhlaan rahaa ja ostan ainakin kolmet kengät ja muutaman asukokonaisuuden ja nahkatakin ja rakastan niitä kaikkia enemmän kuin mitään! Matkaan lähtisin luultavasti parhaan ystäväni kanssa joka tarkoittaisi sitä, että ilta olisi varattu hyvälle ruoalle, viinille ja meidän tapauksessamme luultavasti aika kovalle biletykselle. Miniloman teemana olisi elämästä nauttiminen juuri tässä hetkessä!

Lilliputti:)
156/424 | 

Heips vaan :)
Kävin kurkkimassa nettisivut, tosin ne vähän tökki ja jumitteli. Kivalta näytti ja lomafiilis syttyi, olispas hauskaa! :)

Vastauksia on tullut kauheasti ja varmasti määrä vain kasvaa. Kaikkihan lomaa tarvitsevat, mutta niinpä vain minäkin yritän vakuuttaa tarvitsevuuteni!

Ansaitsen loman, koska olen opiskellut kiltisti ja opiskelen koko vuoden taas samalla töitä tehden, 2-3päivää viikossa. Sen lisäksi teen samalla harjoitteluja, että pääsisin joskus oman alani hommiin :) Olisi tosi mukavaa siis viettää lomaa, vaikka mini sellainen, koska rahat, jotka töistä saan menevät uuden tietokoneen säästämiseen (edellinen hajosi ja keväällä pitää aloittaa opinnäytetyö).
Haluaisin loman, koska haluaisin kerrankin yllättää poikaystäväni. Koska hän on töissä, hänellä on varaa joskus yllättää joillain asioilla, joihin menee rahaa. Tietenkään kaikkiin yllätyksiin ei tarvita suuria varoja, mutta olisi ihanaa yllättää itsekin jollain reissulla tms :) Poikakaverillani on tiukka syksy remontin, perheessä tapahtuneen surun takia ja töissä on kiirus. Olisi siis ihanaa päästä rentoutumaan.

Kivaa syksyn jatkoa Nelliina! :)

Kantsi
157/424 | 

Miniloma! Kuulostaa täydelliseltä!
Kesällähän yleensä tavataan lomailla, mutta me olemme mieheni kanssa olleet vuorotellen sairaslomilla. Juuri parhaaseen loma-aikaan hän joutui leikkaukseen ja niinpä ihania kesäkelejä ihailtiin ikkunan takaa sängyssä maaten. Hänen parannuttuuan oli minun vuoroni ja olen vielä toipumassa suhteellisen isosta polvileikkauksesta. Siispä mikä olisi nyt ihanampaa kuin mennä yhdessä minilomalle ja nauttia kiireettömästä (ja kainalosauvattomasta/pyörätuolittomasta/kipulääkkeettömästä) yhdessäolosta!

Hoo
158/424 | 

Tollanen miniloma, irtiotto arjesta, olisi just sitä mitä tän kaaossyksyn keskelle kaipaisin. Opiskelu, työt ja muut kiireet täyttää kalenterin niin, että ennen joulua näyttää olevan kokonaista kolme viikonloppua täysin vapaana. Jos voittaisin tällaisen miniloman, käyttäisin sen totaaliseen pysähtymiseen ja laatuaikaan kaksin oman muruseni kanssa - etäelo ei aina ole kaikkein mukavinta, lisäksi kummankin kiireet välillä rajoittavat näkemisiä ja tällaisen kyyhkyläisparin ikävä on kova! Etenkin miehenpuolikkaani kannalta miniloma osuisi oikeaan osoitteeseen, lievittämään stressiä ja miniloman verran kahdenkeskistä aikaa auttaisi jaksamaan taas eteenpäin - omalla kohdallani se myös lataisi akkuja tiukkaa kandikevättä varten.

kuutio
159/424 | 

Suurin syy osallistumiseeni on, etten ole ikinä ollut missään lomalla. Olen kyllä ollut hotelleissa Suomessa, mutta ne päivät ovat olleet aikataulujen riivaamia urheilukilpailujen takia, joten ei niistä ole oikein pystynyt nauttimaan. Hotellit merkitsivät paikkaa, jossa nukkua, ei rentoutumista.

Ottaisin mukaani äitini. Äitini siksi, että hän viettää suurimman osan aikaansa työn, ruokakaupan ja neljän seinän sisällä (isäni ei halua lähteä minnekään, eikä varaakaan ole). Hän on haaveillut vuosia "vaikka edes yhdestä hotelliyöstä" jossakin kaupungissa, että saisi vain olla.

Haluaisin tarjota tämän mahdollisuuden hänelle.

Lor
160/424 | 

Olen menossa serkkuni kanssa Helsinkiin joulukuussa katsomaan lempibändimme keikkaa, jota serkkuni ei ole ikinä nähnyt livenä ennen, minä olen kerran. Serkkuni on kahden pienen lapsen melko pahasti masentunut äiti, joka elää tuilla eikä ole ollut missään lomalla sitten häämatkansa neljä vuotta sitten. Itse olen juuri yliopistosta valmistunut yksityisyrittäjä joka tekee töitä kaikki viikonloputkin että saisi kuukausipalkasta käteen jopa sen verran, että sillä pystyisi elämään vuokranmaksun jälkeen. Yleensä se ei onnistu kovin hyvin ja olen esimerkiksi tässäkin kuussa joutunut luopumaan sellaisista ylellisyyksistä kuin ravintolassa käymisestä ja kunnon silmänympärysvoiteesta. Odotamme molemmat tätä Helsingin-reissua todella innoissamme, mutta kun jo lippujenkin maksu teki meille tiukkaa ja vielä pitäisi hankkia junaliputkin, olemme miettineet päämme puhki mahdollisimman halpaa yöpymispaikkaa hostelleista rautatieaseman lattiaan. Olisi aivan MAHTAVAA päästä sanomaan serkulleni, että yöpymisongelma on nyt ratkennut. :)

Jenni
161/424 | 

Hui, paljon on meitä lomaa kaipaavia :o)

Lyhyesti: Vaihe vaiheelta tehty, jo kuusi vuotta kestänyt taloprojekti, kaksi lasta (kolmas tulossa :o)), kolmivuorotyö.

Kaikki siis hyvin, mutta pikkuloma kahden kesken olisi i-ha-na...

P.S. Ja nuo kengät! Pakko rakastaa.

Nagiel
162/424 | 

Täytän perjantaina 20.v, olisi ihan mukava synttäriextralahja voittaa miniloma :)

Muutoinkin 3-vuorotyötä sairaalassa tekevälle ei aina nuo viikon/kahden viikon lomat tahdo oikein järjestyä, mutta minilomat ovat meille kuin tehtyjä.

Tinka
163/424 | 

Oivoi! miniloma kuulostaa aivan luksukselta!! Viiminen vuosi on ollut todella rankkaa aikaa minulle, avomiehelleni ja meidän lapselle. Ollaan erottu, muutettu eriosotteisiin, mukana kuvioissa ollut muita naisia yms. shittiä. Mutta nyt olemme palanneet yhteen ja tuollainen miniloma olisi täydellinen parisuhteen "kohentaja"!! Rahatilannekin meillä on aika kurja, joten omasta pussista ei ole mahdollista pulittaa minkäänlaista lomaa :/

Ruby
164/424 | 

Loma, edes miniloma, rakkaan kanssa samalla MANTEREELLA, olisi suoranainen pelastus tähän ankeaan elämäntilanteeseen. Mieheke on jo toista lukukautta opiskelemassa ulkomailla ja nähty ollaan vain kesällä ja Skypen mahdollistamana. Jouluna kun poikaystäväni kotiutuu, ainakin toistaiseksi, en keksi mitään parempaa syytä ansaita yhteistä minilomaa samassa maassa, samassa kaupungissa ja kasvotusten. Ikävä tekee hulluksi, taloudellinen tilanne ei salli omaa matkustelua miehen perään ja kuitenkin rakkautemme on kestänyt tämän. Voi, mikä ihana yllätys olisi tällainen yhteinen pikku loma!

Muistan, Nelliina, kun harmittelit jo viikonlopun eroa miehestäsi. Täällä sitä on kestetty kohta taas monta kuukautta ja aika ankealta tämä elo tuntuu. Rakkaus voittaa, mutta pientä avitusta se ehkä tarvitsee <3

Annu.
165/424 | 

En edes muista milloin viimeksi olisin viettänyt yön hotellissa!

Tämänhetkinen tilanteeni sopisi hotellihemmotteluun paremmin kuin hyvin. Olen nimittäin tutustunut maailman ihanimpaan poikaan, jolla on kyllä maailman suloisin hymy. ;) Olisi ihanaa viettää edes se yksi yö kaukana "kaikesta", ja keskittyä vain toiseen. Siinä samalla saisi tutustuttua toiseen myös ei-niin-omassa ympäristössä.

166/424 | 

Olemme murun kanssa seurustelleet nyt neljä vuotta käymättä kertaakaan yhdessä missään lomalla. Emme ole viettäneet yhtään yötä yhdessä poissa kotoa, laivalla pari kertaa olemme käyneet mutta silloinkin isommalla porukalla eli kahdenkeskeistä aikaa ei kovasti ole ollut.
Arjessa huomaa monta kertaa, että se ihan oikeasti järjestetty kahdenkeskeinen aika tuppaa unohtumaan. Kaupassa käynti tai television katsominen yhdessä ei varsinaisesti aja samaa asiaa! :D Ja vaikka kuinka rakastankin meidän kahta karvakasaa (koiraa) niin olisi ihanaa pitkästä aikaa nukkua murun kanssa sängyssä ihan vaan kahdestaan ilman elävää lämpöpatteria peiton alla tai tyynyllä.

Sandra
167/424 | 

Hops!

Mulle Staycation tarkottais sitä kuulusaa parisuhdeaikaa. Vaik meidän "rakkauren herelmä" onki tärkeint maailmas nii yks aamu voitas miälellää alottaa kakkavaipa sijast hotelliaamiaisel! :D Eikä siit illast ja yäst kahdestaa tiätty kauheest haittaakaa koitus, heh.

Gagamell
168/424 | 

HEi!
Haluaisin yllättää rakkaan aviomieheni ihanalla minilomalla Tampereella! Olen tällä hetkellä kotona ihanan 1- vuotiaan poikani kanssa; kotihiiri nauttii tästä kaikesta eikä kaipaa kylmiä aamuja dösäpysäkillä ja juoksemista töissä sinne tänne. :)Me tehdään pojan kanssa mitä lystätään!

Ennen kuin vauva syntyi kaikki varoittelivat, että sitten kun vauva tulee niin ei pääse enää mihinkään!! No totuus on, että kyllä pääsee, mutta ei kahdestaan kun toinen jää taaperon kanssa kotio :)

Olisi ihana irtautua kotoa ja tehdä tutkimusmatka Tampereelle, käydä syömässä ja jorata jollain hyvällä keikalla!!
Ja jos ja kun voitan tämän kilpailun, niin saan nauttia Nelliinan shoppailuvinkeistä, Putiikki Rannalla pitää ainakin tsekata!!! ;)

Pus pus ja mus mus ja kuolapusuja pojalta ja mieheltä korrekti kädenpuristus!

Vaahtokarkki
169/424 | 

Olemme poikaystäväni kanssa olleet todella pitkään kaukosuhteessa. Kummatkin asuvat vielä toistaiseksi vanhempien luona ja opiskelevat, joten omaa rauhaa ja yhteistä aikaa ei kovinkaan usein ole. Olen myös kokenut viimeisen vuoden ajan melkoisesti ikäviä asioita ja poikaystäväni on todella saanut tukea minua. Pieni hotelliloma olisi erittäin kaivattu. Saisi ajatukset hetkeksi pois ikävistä asioista ja voisi keskittyä vain toiseen.

deleted_
170/424 | 

Olen erittäin kiireinen lukiolainen. Jos sana "lukiolainen" ei riitä tarpeeksi kiireiseksi, lisätäänkö että olen MUSIIKKIlukiolainen. Eli normaalin kuusituntisen koulun jälkeen ovat vuorossa kuoro, musiikkiteatteri, erilaiset soittotunnit, liikunta, bändit... Lisäksi aikaa pitäisi riittää erinäisten koulutehtävien tekemiseen; äidinkielen esseet, pitkän matematiikan mahdottomat laskut, englannin sanojen opiskelu, musiikin teorioiden opiskelu ja kertaus. Ja tunnollisena musiikin opiskelijana soittoläksyjen harjoitteluun täytyisi löytyä tunti aikaa illasta per soitin. Ja minulla soittimia on kolme! Myös tulevia konsertteja täytyisi ehtiä suunnittelemaan. Niitä löytyy kyllä aina. Lisäksi meillä on pieni porukka joka tekee radiolähetyksiä kerran kahteen viikkoon eikä se todellakaan ole niin nopeaa hommaa kuin kuvittelisi.

Vaikka syysloma jo kolkuttaakin ovea, ei varmasti tekemisen puutetta tule. Arvoisa äidinkielen opettajamme antaa meille vähintään kaksi neljän sivun esseetä kirjoitettavaksi sekä Tuntematon Sotilas pitäisi lukea samalle kurssille. Kitaraa täytyisi soittaa entistä tehokkaammin, koska tutkinto kolkuttaa jo oven takana.

Lisäksi asun omakotitalossa kolmen muun sotkuisen opiskelijan kanssa. Ruokaa pitäisi jaksaa laittaa lähes joka ilta ja kämpän täytyisi pysyä siistinä. Tietenkään opiskelijan budjetti ei riitä mihinkään ylimääräiseen; kuukaudessa pitäisi pärjätä 200 eurolla, josta menee 250 euroa vuokraan. Yritäpä siinä sitten pärjätä, kun joka kuukausi tili menee 50 euroa miinukselle.

Ei tässä paljoa aikaa jää rauhoittumiseen ja ihmissuhteiden hoitamiseen. Olisi unelma kun saisi olla edes yhden viikonlopun tekemättä mitään. Mutta se unelma on erittäin pitkän ajanjakson päässä. Joululomalla en varmasti saa olla rauhassa, koska kemian kirjoitukset ovat heti keväällä ja niihin pitäisi valmistautua.

Olisi upeaa, jos saisi lähteä pois tältä paikkakunnalta, tuulettua samoista naamoista ja rentoutua edes kahden päivän ajan!

Emppu
171/424 | 

Heippa. Voi miten ihana pieni kaupunkiloma Hkissä piristäisi parisuhdettamme. Mies on rakentanut yhteistä taloa jo kohta 3v ja minä hoitanut kotijuttuja ja pientä poikaamme kotona saman ajan. Mies raahautuu kotiin joka ilta vasta ysin jälkeen, minä olen tehnyt lämpimiä voileipiä iltapalaksi, kun en enää muuta keksi. :) Jos me laitettaisiin lapsukainen hoitoon ja mentäisiin kahdestaan viettämään pieni loma. Se olisi enemmään kuin tervetullutta tähän pieneen perheeseen.

TaiChi
172/424 | 

Kyl maar piän breikki kelpaas pois Turkkusest. On täs sen verra tullunna luettu tenttikirjoi poikines ja bruukattu käyrä töis nii ettei ol tullu rakkaintka ollenka nähty. Voi sitä ilon päivvä ku sais hiema skumppaa siemail' ja oman kullan kainalos vaa naatiskella.

Emmi
173/424 | 

Ai mikä loma?

Semmosesta en osaa enää edes haaveilla, kun edellisen oikean loman olen viettänyt 17-vuotiaana viikon Kreikassa. Nyt olen siis 23-vuotias nuori nainen, kahdessa eri työpaikassa töitä paiskiva workaholic. Jos vaikka sillä verukkeella saisin taisteltua itselleni viikonloppu- vapaan, että olen voittanut sen kilpailussa ja se on käytettävä :D.

174/424 | 

Mä tarvitsen lomaa poikaystävästäni. Niin, luit oikein, en halua viettää mitään minilomaa poikaystäväni kanssa vahvistaakseni parisuhdettamme, vaan haluan viettää laatuaikaa ystävieni kanssa. Nämä ystäväni asuvat kuitenkin muilla paikkakunnilla, joten en tapaa heitä kovin usein.

Poikaystäväni on lähdössä omien kavereidensa kanssa pitkälle lomamatkalle Espanjaan, joten kaipa minäkin ansaitsisin pienen breikin. Lisäksi tällä voisin tarjota toisen puoliskon lahjasta pitkäaikaistyöttömälle ystävälleni, jolla ei ole varaa lähteä omilla rahoilla hotellilomalle.

Sonja
175/424 | 

Tämä on helppoa :) Tarvitsen miniloman, sillä olen raskaana! Laskettu aika on tammikuun lopussa ja nyt meillä on tuoreen aviomieheni kanssa viimeiset hetket olla ihan kahdestaan ennen kuin alkaa yöheräämiset ja vaipanvaihdot pienen tissiriippuvaisen käärön kanssa ;) Ja mikäs sen parempaa olisi, kuin lähteä rentoutumaan johonkin hotelliin koto-Suomessa, kun ei sitä oikein ulkomaillekaan viitsi (tai edes halua!) lähteä. Ah, hotellin lakanat ja aamupala!

Terhi
176/424 | 

Kelpaisi breikki kotoSuomessa. Käyn Tampereelta Hesassa töissä päivittäin ja mies tekee samaa. Tällä hetkellä ei ole varaa matkailla mihinkään ja aina, jos haluaa matkailla täytyy se suunnitella hyvin etukäteen. Kissoille pitää löytää hoitopaikka ja järjestää aikaa.
Olisi ihanaa ottaa viikonlopun mittainen breikki omista rutiineista, ja vaikka tulla Helsinkiin oikein lomalle ja nähdä muutakin kuin Pasilan asema ja pitäjänmäki.
Tai Kuopioon, jonka läpi olen vain ajanut. tai Ouluun, joka on lapsuuden kaupunkini, mutta muuttunut 11 vuodessa niin kovasti, etten välttämättä enää tunnistaisi.
Saisi herätä myöhään ja käydä brunssilla jossain ihanassa paikassa tai kierrellä kaupungilla tutustumassa nähtävyyksiin, mitä Suomessa ei ikinä tule tehtyä.
Ei tarvitsisi stressata kissoistakaan, koska jos hoitopaikkaa ei löytyisi, ne voisi ottaa vaikka mukaan :)

Minea
177/424 | 

Minä tarvitsen miniloman, koska poikaystäväni on armeijassa ja yhteiset hetket ovat jääneet vähiin viimeisen vuoden aikana. Ikävä on kova kun nähdään harvoin, muutaman viikon välein. Eikä tällä hetkellä ole rahaa lähteä mihinkään viettämään yhteistä lomaa kun itse olen työttömänä ja poikaystävä siellä armeijassa. Olisi niin ihana viettää aikaa ihan kahden kesken ihan vaan vaikka se yksi yö!

MiMa
178/424 | 

Opiskelen kolmoistutkintoa, eli tapauksessani vaatetusalaa ja lukiota samassa, mikä on TO-DEL-LA rankkaa. Arkipäivisin koulua on pahimmillaan 8-20.30, joten olisi ihanaa päästä minilomalle hengähtämään - juuri vaikkapa Helsinkiin parhaan ystäväni kanssa! Juuri nyt olen niin poikki, etten jaksa perustella mitenkään todella iskevästi ja vakuuttavasti miksi just mun pitäisi voittaa, joten tyydyn vaan toivomaan hartaasti peukut pystyssä.

179/424 | 

Ahhhh miniloma Helsingissä olisi unelmaa <3

Olen vähän väliä reissaamassa ulkomailla, mutta Suomessa en ole kertaakaan reissannut, ellei kyseessä sitten ole ollut örvellysfestarointi. Tälläkin hetkellä tiedossa on reissut Lontooseen, Viroon ja USA:han Houstoniin ja vasta kesällä vietin 3 viikkoa Kanadassa Torontossa.

Helsinki on minulle niiiiin vieras paikka, suoraan sanoen Lontookin on minulle kaupunkina tutumpi. Miniloma Helsingissä olisi ihana irtiotto arjesta ja ulkomaan reissuista serkkuni kanssa. Yleensä kun matkustelen yksin, olisi tämä ihanaa vaihtelua :-)

hanna
180/424 | 

ihanalta näyttää! ansaitsen loman sen vuoksi, että olen joka päivä töissä ja viime kesän kesälomastanikin vietin yli puolet sairaalassa. olen nyt alkanut vielä harrastuksena käymään päivätyöni vapaapäivinä toisessa kaupungissa sivutyössä. tuo vaihtelua raskaaseen asiakaspalveluun ja sitä paljon kaivattua ylimääräistä rahaa, mutta joskus olisi kiva vain olla ja unohtaa työjutut ja sairaalavisiitit :) ja se sairautenikin, joka vuoksi sairaalaan minut passitettiin, tuli työtapaturman seurauksena... jouluna tulee vuosi sairastelua putkeen, aina ei vaan jaksaisi :D

Jenjen
181/424 | 

Itse en varsinaisesti lomaa tarvitsisi, mutta haluaisin viedä rakkaan mummoni lomalle. Hän on ollut yrittäjä viimeiset 30 vuotta ja pitänyt lomaa viimeksi yli 10 vuotta sitten! Toisin kuin yrittäjistä usein ajatellaan, että ovat hyvin tienaavia, mummoni ei ole ja se on ollut suurin syy, ettei ole päässyt lähtemään lomalle. Mikä on todella harmi, sillä mummoni on uskomattoman hyväsydäminen ihminen ja aina auttamassa muita, eikä koskaan valita vaikka elämä on yhtä laskupinoa ja työtä. Siksi. Mekin suuntaisimme Helsinkiin ja Korkeasaareen, koska mummo on puhunut haluavansa siellä joskus käydä.

Heidi
182/424 | 

Tämäkin tarvitsee miniloman! Menimme kesällä mieheni kanssa naimisiin ja teimme ihanan häämatkan eksoottiseen kohteeseen, josta ei olisi halunnut palata ollenkaan kotiin. Paluu arkeen olikin harmaa ja ankea ja vieläkään en ole päässyt (1,5 kk loman jälkeen) työrytmiin tai muutenkaan innostunut arjesta. Siksi juuri miniloma olisi tarpeen, jotta voisimme nauttia kauniista Suomestamme ja hengähtää hetken.

O.M.
183/424 | 

1) Poikaystävä tarvitsee kuullemma lomaa minusta, 2) ottaisin mukaan äidin, jota on ikävä ja joka tarvitsee ja ansaitsee lomaa aivan eniten.

Janna
184/424 | 

I'd like to win Stayaction,
no stress, just satisfaction,
for one day, for one night,
the idea already feels so right!

It's so dark and I'm feeling blue,
so many things, so much to do,
need a little break, little holiday,
starting tomorrow or even today!

Your holiday sounded great,
playing a tourist, I can't wait,
strawberries and champagne,
this is the best campaign!

elmeri
185/424 | 

Heippa!!! Olisin kovasti miniloman tarpeessa koska olen joutunut asumaan evakossa jo yli 2kk.Omaan asuntooni tuli vesivahinko ja poikaystäväni lupasi majoittaa minut remontin ajaksi omaan hulppeaan yksiöönsä, 27 neliötä =)Olen tehnyt toukokuusta saakka kahta työtä 6.00-14.00 päätyössä, ja illaksi 15.00-20.00 myyjänhommiin.Yhteinen aika on ollut todella kortilla vaikka saman katon alla punkataan vielä jonkun aikaa.Lähinnä sellaista ai moro, miten sunpäivä meni, kiva,mennäänkö nukkuun =)Olisi mukava päästä viettään yhdessä RENTOUTTAVAA aikaa, unohtaa hetkeksi työt, remontti ja pikkukopin ahtaus =)

Noora
186/424 | 

Vietän tällä hetkellä kolmen viikon ihanaa sairas"lomaa" rikkoutuneen polveni takia. Palaan hektiseen työhöni kuun lopussa ja sitten ei taas taida pahemmin vapaa-aikaa löytyä ennen joulua. Tällä hetkellä haaveilenkin juuri pikareissusta Tampereelle, sillä huonona kirpparishoppailijana haluan päästä oppimaan taidon kunnon kirpputoreilta. Nythän sitä aikaa olisi lähteä, mutta kainalosauvat-shoppailu-yhtälö ei oikein innosta.

Lisäksi 1. joulukuuta yhteiseloa tuon miehisen rötväleeni kanssa tulee kuluneeksi 4 vuotta, ja suunnittelimme että tänä vuonna voisimme yrittää lähteä jopa ulos syömään, niin miksei minilomalle. :) Viime vuonna romanttinen ateriamme oli makkarakeittoa kynttilänvalossa omassa keittiössä, mikä tosin oli mukavaa sekin.

Lillyann
187/424 | 

Enpä ole aikaisemmin kilpailuun osallistunut, mutta tähän on aivan pakko. Hmm, mistähän sitä aloittaisi...

Olemme poikaystäväni kanssa seurustelleet 5,5v ja asuneet yhdessä 2 vuotta. Olemme molemmat opiskelijoita täällä Tampereella, mutta vuodenvaihteen jälkeen mies lähtee muualle opiskelemaan. Emme ole viettäneet kertaakaan seurustelumme aikana yhteistä, kahdenkeskistä lomaa. Rahat eivät riitä ja silloinkin kun olisi juuri ja juuri varaa, ei opinnot anna myöten. Nyt kun mussuni on lähdössä pois yhteisestä kodistamme, haluaisin viettää viimeisellä yhteisellä joululomallamme jonkun ikimuistettavan hetken, joka lämmittää talven pimeina yksinäisinä iltoina. Olen suunnitellut, että kosisin miestäni. Olemme molemmat 21 vuotiaita ja yhteistä taivalta ollaan tehty jo monta vuotta. Olemme molemmat toistemme ensimmäiset seurustelukumppanit, mutta tuntuu, että tämä on se oikea. Haluaisin tehdä kosinnasta ikimuistoisen, mutta varaa ei ole. Rakastamme molemmat talvea ja jos voittaisin, menisin Luostolle tai Rovaniemelle ja kosisin lumen ja tähtien keskellä, kynttilöiden loisteessa.

Viviente
188/424 | 

Miksi juuri minä ansaitsisin miniloman? Syitä voisin luetella tähän loputtomiin, sillä tämän hetkinen elämäntilanne on sen verran hektinen, että hengähdystauko olisi todellakin paikallaan.

Viikot vierähtävät lisätunteja vuorokausiin rukoillen, sillä koulusta alkavat olla viime metrit käsillä. Stressi ei todellakaan yritä pukata, vaan se on vallannut jo ruumiin joka sopukan muistuttaen joka ikisestä tekemättömästä tehtävästä. Koska opinnäytetyön tekeminen tuntuu täyttävän tällä hetkellä yli 90 prosenttia arjestani, kaipaa mieli todellakin jonnekin muualle..

Noin kuukausi olisi vielä jäljellä tätä piinaa, ennen kuin saa luvan kanssa vähän hengähtää. Ja juuri siihen rakoon olisi ihana sijoittaa miniloma, joka veisi ajatukset pois koulusta. Saisi rentoutua ja keskittyä välillä siihen parempaankin puoliskoon, joka onkin jo nurissut huomion puutteesta. :)

Pääosin näistä syistä olen mielestäni loman ansainnut. Ja niin on kyllä jokaikinen, joka lopputyönsä kanssa puurtaa!

Noitarumpu
189/424 | 

Miniloma olisi täydellinen tarpeisiimme. Ei ole rahaa tai aikaa lähteä pidemälle matkalle.
Tarvitsisin tämän loman siksi, että haluaisin viedä äitini lomalle. Hän on ollut aika maassa viimeisen parin viikon ajan, koska hänen työsopimuksensa loppui ja hän on siis nyt ilman työtä. Äitini todella tarvitsisi lomaa saadakseen hetken rentoutua. Meillä on ollut nyt kotona kaikkea muuta kuin rentouttava ja mukava ilmapiiri. Kilpailu tuli täydelliseen aikaan, koska olen miettinyt jotain reissua.
Valitsisin Oulun hotellin. Sinne meillä on "lyhyt" matka ja voisimme käydä samalla tapaamassa sukulaisia ja tuttuja ja pappaa sairaalassa.

Sanna
190/424 | 

Tämä haluaa "tarjota" miehelle häämatkan. Tai oikeastaan lähes ensimmäisen matkan kaksin, ovat laskettavissa yhden käden sormilla. En vetoa lapsiin, taloon, rahatilanteeseen, kiireiseen työelämään, harrastuskiireisiin, nykyiseen vauva-arkeen tai edes ikävään. Ihan vain siihen perustavaan asiaan että harmittaa ettei oltu häämatkalla ja mahdolliseen 10 vuotishääpäiväänkin on tovi aikaa. En tiedä piristääkö se suhdetta tai arkea mutta olisi kiva kokeilla miten kaksin pärjätään.. Mitä se "me kaksi" on kun yleensä on aina vain "perhe".

Reilun 7 vuoden yhdessäoloon kuuluu 6 vuotta avioelämää ja kaksi lasta ja itserakennettu talo ja pari työuraa ja yksi urheilu-ura. Häämatka ei aikoinaan ollut päälimmäisenä listalla eikä ole vieläkään - mutta voisi olla ihan kiva!

Catti
191/424 | 

Enpä tiedä ansaitsenko itse lomaa tai minilomaakaan. Mutta kämppikseni ja paras ystäväni ansaitsee. Hän tekee töitä täysin toisten määräysten mukaisesti. Silti hänelle valitetaan ja vihjaillaan, että sun pitää tehdä lisää ja enemmän ja juuri silloin kun muut haluaa. Esimies ei näitä toiveita esitä, vaan yksi työkaveri, joka on vain ottanut vallan työpaikalla. Ystävälleni sanotaan, että hän on ylimääräinen ja siksi hänen pitää tehdä sitä ja tätä, vaikka tehtävät kuuluisivatkin toisille. Hän hoitaa tehtävänsä ja siirtyy työpisteestä toiseen, kun sitä pyydetään, silti, kun hän ei tiennyt että yhtenä aamuna hänen olisi pitänyt tulla iltavuoroon, hän sai haukut. Ja monta kertaa samasta asiasta. Palkka alalla on pieni, ja koska tahansa voi joutua ylimääräisenä ulos firmasta, tai ainakin kyseisestä työpaikasta, jonnekin toisaalle. Ystäväni sairastui viime viikolla työnsä takia ja oli sentään 4 päivää saikulla, mutta nyt taas töihin ja jälleen eri työpisteeseen, jossa ei ole koskaan käynytkään. Uuh, jos hän nytkin tulee yhtä kipeänä kotiin, en saa häntä kuitenkaan menemään lääkäriin, vaan hän kärsii hiljaa. Tulen niin surulliseksi ja vihaiseksikin, kun ajattelen hänen tilannettaan, että omatkin työmurheet unohtuu. Mutta hänen vuokseen osallistun tähän. Onnea loman voittajalle, oli se sitten kuka tahansa!

Oija
192/424 | 

Hei!

Sain äskettäin kuulla, että odotan ensimmäistä lastani. Hurjaa, pelottavaa ja jännittävää! Ajatuksissa ei pyöri nyt mikään muu, vaikka miten yrittäisi.

Staycation-loma Tampereella antaisi ne tarvittavan erilaiset puitteet avomiehelleni ja minulle, että voisimme tuulettaa päitämme ja elää vielä hetki kuten rakastuneet kolmikymppiset, jotka ovat vapaita tulemaan ja menemään.

Pilvi
193/424 | 

Mulle lomaa ja äkkiä
En tahdo aamuisin kiskoa päältäni täkkiä
Kovalla kiireellä kouluun kaahottaa
ja tunneilla tylsistyneenä kököttää
Missä piilee vika kun en ole iloinen
aina kaikuu nauru keinotekoinen
Sitä mietin
yksin istuen
Kunnes älyän
haluan luokseni ystävän
Tai ei meille, jonnekkin muualle
Ehkä hotellille?
Staycation kuulostaisi hyvältä
nuo murheet on niin syvältä
Lomalla voisi surut heittää pois
ehkä sitten hymyilläkkin vois.

Hahhah : D
Muuten, aivan Kuolattavan Ihanat Kengät! <3

maritus
194/424 | 

Aivan ihana idea tuollainen miniloma! Itsellä nyt kauhea stressi ja lievä ahdistus painamassa päälle kun valmistuin kesällä insinööriksi ja oman alan töitä ei tunnu löytyvän. Tuollainen hetken miniloma Suomessa tekisi niin hyvää. Tuo teidän testaama hotelli kuulostaa TÄYDELLISELTÄ. Sen turvin ehkä jaksaisin tätä ahdistavaa työnhakua ja saisin uutta energiaa siihen.

T
195/424 | 

Minä veisin minilomalle aviomieheni ja julisimme 10-vuotista yhteistä taivaltamme, 5-vuotis hääpäiväämme, mieheni 31-vuotissynttäreitä ja minun 26-vuotissynttäreitä.
Nauttisimme vain toisistamme ilman arjen pyöritystä ja kohta jälleen alkavaa vaipparallia yöherätyksineen.
Pikkulapsiarki on ihanaa ja antoista, mutta myös kovin raskasta ja helposti tulee unohtaneeksi olevansa myös nainen ja vaimo eikä vain äiti.

Caramea
196/424 | 

Minä ansaitsen/tarvitsen miniloman siksi, että olen paahtanut koko rankan jakson koulussa ihan täysillä. Tenttejä, isoja projektitöitä, luentopäiväkirjoja, opintokäyntejä... Kaiken olen saanut ajoissa valmiiksi ja hyvin tehtynä vieläpä. Tuntuu vain, että pää räjähtää kohta tähän hektiseen työtahtiin. Ja kun loma kerran on kahdelle, voisin houkutella poikaystävänikin mukaan... :D

Kukkis
197/424 | 

Hih hih. Sorry, mutta mua naurattaa ja kauhistuttaa jo etukäteen urakka, joka sulla näiden kilpailuviestien lukemisessa tulee olemaan..! Ota ehkä vähän lisää skumppaa ja mansikoita avittamaan ;)

Kukkis ansaitsisi miniloman miehensä kanssa, koska...

... kirjoitan tätä viestiä tahmapuurot puserossa. Saisipa tämän kerran syödä aamiaisen rauhassa ilman rakkauden hetelmiä, joiden ruokatavat ovat vielä "hieman" hakusessa.

... mun miestä on aivan mahdoton yllättää. Sillä on joku yliluonnollinen kyky vaistota, että suunnittelen jotain. Mutta koska en tässä vaiheessa tiedä voittaneeni, mitään arvattavaa ei ole!

... haluan pomppia hotellin jättisängyssä, juosta käytävillä, lojua kylpyammeessa ja unohtaa hetkeksi ympäröivän maailman.

199/424 | 

Lapsiin on tylsä vedota. Ja silti.
Elämän varmasti merkityksellisimpiä, mutta kieltämättä tylsimpiä aikoja, ovat pitkät kuukaudet höpöhöpöhöpöttämässä pienelle ihmiselle joka ei vielä juurikaan osaa vastata sanoin.
Minilomailisin miehen kanssa ennenkuin seuraava yllätyksellinen vaippapaketti saapuu keväällä.

Koska haluan kerrankin purra sen niskaa rauhassa.

200/424 | 

Miniloma olis ihana juttu,
sinne lähtis mukaan tuttu
Opiskelijabudjetti kaiken pilaa,
miniloman voitto olis tosi kivaa
Poikaystävän kun sais yllättää,
hymy molempien suuhun leviää

Ajattele siis (kosmetologi)opiskelijoita ;)
miniloman saamista ei mikään voita!

Anteeksi, runosuoni ei nyt oikein sykkinyt.

auringonkukka
201/424 | 

Ihania, koskettavia tarinoita! On varmasti vaikeaa valita niiden joukosta se, joka pääsee lomalle, vaikka niin moni tuntuisi olevan pysähdyksen tarpeessa. Itsellekin opiskelun, töiden ja vapaaehtoistöiden yhdistäminen on haastavaa, päivät ovat pitkiä ja toimeentulo tiukassa. Silti yritän ehtiä pysähtymään silloin tällöin, olemaan vaan ihan itsekseni tai avomiehen/hyvän ystävän seurassa, tekemään jotain mukavaa ja rentouttavaa, irtautumaan arjen oravanpyörästä. Sitä varten ei aina tarvitse edes lähteä kotoaan tai kotikaupungistaan pois :) Tampereella asuville suosittelen esim. kävelyä Pyynikinharjulla ja munkkikahveja Näkötornin kahvilassa, tai vierailua esim. Rajaportin tai Kaupin saunalle tai astetta hemmottelevampaan paikkaan Tampereen kylpylälle Lapinniemeen :) Muutamalla eurolla tai kympillä voi saada aikamoisia elämyksiä.

Jos saisin valita, tällä hetkellä lähtisin minilomalle toiseen kaupunkiin opiskelemaan muuttaneen avomieheni kanssa. Monen vuoden yhdessäasumisen jälkeen jouduimme muuttamaan pois ihanasta yhteisestä asunnosta ja muuttamaan kahteen eri osoitteeseen. Emme voi nähdä toisiamme usein, ja koska molemmat asumme opiskelija-asunnoissa, ei yksityisyyttä ja rauhaa ole koskaan. Joskus meinaa usko loppua, kun yhdessä oleminen on olosuhteiden takia niin hankalaa. Olisi ihanaa olla vaan kahdestaan, ilman arkisia velvotteita ja ympärillä pyöriviä kämppiksiä ja perheenjäseniä, ja keskittyä vaan oman rakkaan kanssa olemiseen :)

Minä vain
202/424 | 

En tavoittele minilomaa itselleni vaan siskolleni ja hänen miehelleen. Tiedän heidän olevan stressaantuneita ja haluaisin piristää heitä. Miniloma olisi täydellinen. He eivät paljon voi matkustella tai tehdä mitään, koska opiskelijoilla ei ole varaa, mutta miniloma olisi hyvä, sen voisi tehdä lähellekkin mutta silti voisi rentoutua ja ottaa hetkeksi lomaa opiskelusta ja arjen stressistä. Lisäksi heillä on muutenkin mennyt asiat päin mäntyä viime aikoina ja heillä on jo positiivisuus loppunut. Tiedän, että tämä auttaisi heitä taas jaksamaan koulussa ja töissä. Miniloma mahdollistaisi, että he voisivat kerrankin vain nauttia toistensa seurasta. Heillä on tulossa vuosipäiväkin ja heillä ei ole rahaa juhlistaa sitä mitenkään erikoisesti, tämä olisi täydellinen yllätys heille. (:

Kupla
203/424 | 

Haluaisin Staycation-lomasen, koska hotellin peitto ja tyyny voittaa kotipeiton ja -tyynyn mennen, tullen ja palatessa. Lisäksi Ateneum odottaa kävijöitänsä, minua ja miestäni!

204/424 | 

Tuli pieni alemmuuden tunne, kun luin muutamia lomatoivekommentteja sillä moni varmasti ansaitsisi sitä enemmän kuin minä. Mutta eihän aina voi ajatella muiden ongelmien/arjen/tms olevan vaikeampia kuin omani, joten silti haluan koittaa onneani. Haluisin miniloman oikeastaan poikaystävääni varten, joka on maailman ihanin ja huomaavaisin. Hänellä kävi pari vuotta sitten paha työtapaturma, jonka takia hän joutui pitkälle sairaslomalle. Tämän sairasloman aikana Lepran UPM vaneripuoli lopetettiin ja näin ollen työpaikkakin meni. Itse valmistuin artenomiksi tammikuussa ja sen jälkeen olen yrittänyt päästä edes johokin töihin, mutta toivotonta on ollut. Olen päässyt kyllä työmarkkinatuella tekemään hommia, mutta rahaa niistä ei suuria summia silti tule. Haluisin kuitekin palkita poikaystävääni, sillä hän on ollut miulle suuri tuki ja aina aatellut miuta.. mm ostamalla miulle lahjakortin Iron Fist kenkiä varten. ;) Mutta itselläni ei ole paljoa mistä antaa takaisin ja miusta tämä olisi ihana tapa palkita häntä. :)

Ninah
205/424 | 

Olisi aika irtisanoutua 24h:ksi arjesta, työstä, ystävistä ja harrastuksista. Hetken rauha ihan vain meille.
Saisi itse päättää mitä haluan tai ei halua.
Ajattelisi vain meitä, kerrankin.
Vuorokausi tuulen heittelemänä, ilman sitoumuksia tai suunnitelmia. Kaksin.

ank
206/424 | 

Haluaisin kovasti lähteä pienelle lomalle rakkaista rakkaimman eli äitini kanssa. Hän tekee raskasta apteekkityötä, pitkää päivää hektisessä ja välillä aika kireässäkin ilmapiirissä, tavaten päivittäin enemmän tai vähemmän vaikeita asiakkaita. Itse opiskelen lukiossa ja meneillään on myös minulla rankka vaihe, kun koulua on päivittäin 8-16 (pelkkiä lukuaineita) ja jakson lopussa odottaa 7 koetta. Äiti ja minä molemmat rakastamme Helsinkiä, ja jo muutaman vuoden ajan on ollut suunnitelmissa ja haaveissa lähteä Pääkaupunkiseudulle pienelle lomalle, mutta yhteistä aikaa tuntuu olevan niin vaikea löytää, ja kun sitä ylimääräistä rahaakaan ei niin mahdottomia ole. Haaveilen siitä, että saisin kävellä Helsingin pieniä katuja, ihailla arkkitehtuuria, istua pikkuisissa kahviloissa, käydä katsomassa merta ja nautiskella ja rentoutua. Ja erityisesti haaveilen siitä, että saisin jakaa hetket äitini kanssa. Meillä on kivaa yhdessä ja pidämme samanlaisista asioista, harmi vaan näitä yhteisiä hetkiä on aivan liian harvoin. Olisi kuitenkin ihanaa yllättää äiti, sillä hän jos kuka on aina, siis AINA minun tukenani, neuvojanani, ystävänäni ja kuuntelijanani. Hän iloitsee puolestani ja luotan häneen kuin kallioon, enkä tiedä mitä tekisin ilman häntä. Rakastan äitiäni.

207/424 | 

No ensinnäkin siksi että elän opiskelijabudjetilla ja kaikki ylimääräiset rahani menevät joka kuukausi tyhmiin lääkärilaskuihin tai antibiootti kuureihin ja siksi että mun parhaalla kaverilla on synttärit ja mulla ei oo rahaa ostaa sille lahjaa niin ois ihanaa lähteä sen kanssa minilomalle. :) Plus tietty että mä en koskaan käy missään, paitsi seinäjoella, mutta se nyt ei varsinaisesti ole mikään lomaelämys kun käyn siellä äidin luona, ja en laske omien vanhempien tapaamista lomailuksi. ehh.

anne
208/424 | 

Minäkin haluaisin antaa mahdollisen Staycationin miehelleni, jonka kanssa itkimme yhdessä koko viime viikon. Miehelläni - muutoin terveellä, nuorella aikuisella - todettiin sydänvika, josta emme vielä edes tiedä tarpeeksi. Ehkä jonkin flunssan jälkitauti. Moneen asiaan se toki vaikuttaa. Vanhaa jonkin verran ruumiillista työtä ei luonnollisesti voi jatkaa, mutta kukapa sydänvikaista yleensä mihinkään töihin ottaisi. Kaikki tuntuu kaatuvan, lyövän kasvoihin ja kamppaavan meidät maahan. Äsh, alkaa taas itkettää ja tunteet heittelevät ääripäästä toiseen. Nytkin alkaa harmittaa, että mä yritän täällä jotain lomaa, vaikka mikään muu kuin rakkaan terveys ei ole oikeasti tärkeää. Anteeksi, olen ihan sekaisin ja raadeltu. Oikeasti haluan vain kotiin.

Josh
209/424 | 

Haluaisin voittaa tuollaisen miniloman Suomessa, koska raskaitten työpäivien jälkeen olisi ihana rentoutua ja pitää hauskaa hotellissa hyvän ystävän kera. Voisi kunnolla mennä shoppailemaan isompaan kaupunkiin, tutustua hyviin ravintoloihin oikein ajan kanssa. Se olisi ihana piristys talvea odotellessa. =)

jem
210/424 | 

Nelliina!! Olisi aivan mahtavan ihanaa saada miniloma, koska se tulisi aivan varmasti oikeaan osoitteeseen. Poikaystävä suorittaa asepalvelustaan tällä hetkellä, nyt on menossa kolmen viikon kiinniolo. :( Ikävä on iso, ja näinollen olisi ihana viettää miniloma hänen kanssaan joskus tulevaisuudessa. Kolme kuukautta on armeijaa takana ja yhdeksän vielä edessä. Pian hän myös vaihtaa palveluspaikkaa, joten hetkeksi lomamme lyhenevät vain entisestään. Olisi erittäin ihanaa saada tämä palkinto kaiken tämän erossaolon jälkeen. :)
-Inttileski

Cerp
211/424 | 

Olen vähävarainen opiskelija, joka on tällä hetkellä hyvin stressaantunut koulusta. Opiskelen mielenterveys- ja päihdehoitajaksi, joten kouluaiheet liittyvät pitkälti masennukseen, skitsofreniaan ja luonnehäiriöihin yms "piristävään". Toisinaan huomaan olevani, täysin tahtomattani, ärsyyntynyt ja ilkeä. Tiedän opiskelevani täysin oikeaa alaa, mutta nää koulupäivät on rankkaakin rankempia toisinaan! Ja koulun loputtua keväällä siirrytäänkin sitten työelämään, jolloin ei olekkaan enää itsestään selvää, että saa viettää viikonloppuvapaita. Eli siis valituksista itse asiaan: Haluaisin viettää rentouttavan loman jossain pois tavallisesta ja tylsästä kotiarjesta. Opiskelukin saisi luultavasti uutta potkua kun pääsisi kunnolla rentoutumaan. Niin ja samalla saisin hieman hyvitellä avokilleni ärtyisää käytöstäni :D

Anu
212/424 | 

Kotimaan loma tekisi hyvää miehelle (ja tietty mullekin ;))kun se on ollu viimeset 3 vuotta kesät töissä ja talvet opiskellu JA ollu töissä. Mulla sentään on paperit kourassa mutta työttömyys vaivaa eikä siks rahaa oo tarpeeks lähtee minnekään kotoo.. eikä kyllä miehellä tunnu olevan miltei lainkaan vapaa-aikaa. Ja se vielä on mun mielestä aika hieno peruste, että mies jaksaa uskoo että saan vielä töitä ja löydän oman paikkani. Olis ihana yllättää se pienellä reissulla vaikka marraskuussa vuosipäivänä..<3

Pippuri
213/424 | 

Tehtävänanto oli, että runoile, joten tähän tuli aikamoinen vuodatus. Uskon, että tähän boksiin on kommentoinut moni, joka tuon loman ansaitsee, ja olen todella onnellinen, että joku heistä sen saa. Tässä kuitenkin oma, itsekäs vetoomukseni :)

Olen opiskelija tyttö, väsynyt, kulunut puhki asti,
välillä pitäisi heittää pois hartioilta koko arjen lasti.
Yhdessä olen ollut muruni kanssa jo neljä vuotta ja rakkautta riittää,
tarjoamalla kahden keskistä laatu aikaa, haluaisin muruani tuestaan kiittää.

Meidän kahden opiskelijan kalenterit on aina buukattu täyteen töitä,
lisäksi on luentoja, harjoituksia ja tenttikirjojen kanssa vietettyjä unettomia öitä.
Meillä kahdella on viikossa yhteensä kymmenet harkat,
pikaruoka- ja siivoustyöt auttavat, että riittää elämiseen markat.

En ole täysin terve enää, vaikka on vain 21 vuotta ikää,
mutta nautin elämästä parhaani mukaan, niin kuin jokaisen pitää!
Murullani polvileikkauksesta toipumiseen meni kevät ja kesä,
ei tullut nähtyä muuta kuin tämä 36 neliön vuokrattu pesä.

Seuraavan kerran kun minä lähden matkalle,
menen puoleksi vuodeksi pois, Italian taivaan alle.
Yhteistä aikaa ei minulla ja murullani siis ole juuri lain,
saisimmepa viettää yhdessä edes miniloman verran vain.

Jos voitan, olen häkeltynyt, onnekas ja uskomattoman kiitollinen,
voin vannoa, että tuo palkinto olisi tähän kotiin tarpeellinen.

sani
214/424 | 

lokakuu ei olisi niin ikävä lokakuu, jos sitä piristäisi staycation-loma helsingissä! lähtisin lomalle avomieheni kanssa viettämään viime kuussa työkiireiden vuoksi juhlimatta jäänyttä viisivuotispäivää parhaalla mahdollisimmalla tavalla: käymällä loman alkajaisiksi eteeristen öljyjen värittämässä kokovartalohieronnassa, sen jälkeen nauttimalla romanttisen illallisen italialaisessa ravintolassa ja ilta päättyisi tietenkin hotellihuoneen rauhaan kaksistaan, enempää ei tarvinne kertoa ;) juuri tällaista hemmottelua suhteemme on ollut jo alusta saakka ja olen siitä erittäin kiitollinen - oman rakkauspakkauksen hemmottelu on niin palkitsevaa ja ihanaa :)

Hannel
215/424 | 

Ah, mikä arvontavoitto! :)
Ois ihanaa voittaa se siks, koska ollaan niin loman tarpeessa! Meillä on kaks pientä lasta ja oma koti valmistumassa, miniloma ois ihana koska se on niin mini, että lapset voi hyvällä syyllä jättää hoitoon, en oo IKINÄ ollu ilman niitä vielä missään! :D
Ja siks, että mies on puskenu raksalla aivan mielettömiä päiviä (en tajuu miten se jaksaa..) ja näyttää silti pysyvän järjissään, että ois ihana yllättää nappaamalla se raksalta käsilaukkuun ja viiä jonneki kauas pois (okei, vähän liioteltua, oliks tää miniloma LÄHELLÄ..? :D), mut kuitenki YLLÄTTÄÄ se, koska se ei ikinä osais oottaa sitä.
(Voitko muuten lainaa sitä Tunisiasta tuotua punasta nahkalaukkua, ainaki sen jalka(?) mahtus sinne ja kuolaan sitä veskaa niiiiiiiin paljon.<3)

Muutenki, ihana blogi. Huumori iskee ja kuvat kans. Ja kengät. Ja laukut. :D Kiits kiits!

Kutri
216/424 | 

Nyt täytyy kyllä kommentoida, että olette aivan uskomattoman suloinen ja ihana pari! <3

Jules
217/424 | 

Kirjoitan nyt tähän tämän päivän ketutuksesta ja rankasta aloituksesta, sillä parempiakin maanantaipäiviä on ollut. Maanantai alkoi tentillä ja kouluhommilla. Kun tulin kotiin oli postiluukusta tipahtanut kirje vuokraemännältämme. Siinä kerrottiin sitten, että keittiöremontti alkaa huomenna kello kymmenen. Siihen mennessä pitäisi koko keittiö olla tyhjennettynä astioista ja tavarasta. No eihän siinä mitään, mutta asun kahden kämppiksen kanssa, joista toinen on ulkomailla ja toinen muualla Suomessa loppuviikon ja tosiaan keittiöstä täytyisi nyt huomiseen mennessä tyhjentää kaikki tavara. Oli minulla suunnitelmiakin tälle päivälle, suunnitelmat meni uusiksi ja raivo vuokraemäntää kohtaan nousi taivaisiin. Olisi tästä voinut tietysti aikaisemminkin ilmoittaa. Onneksi tulin hetkeksi rauhoittumaan tietokoneen ääreen ja luin blogiasi ja tämän kilpailun. Toki halusin jakaa valtavan ketutukseni ja saada sinut ymmärtämään, että tämä pieni opiskelijaparka kaipaa hyvinkin rankasti pientä irtiottoa arjesta, joudunhan seuraavan viikon elämään yksin ilman vettä likaisten remonttireiskojen keskellä, kunhan ensin saan sen keittiön laitettua remonttivalmiiksi.
Ja on muuten mahtavat nuo kengät!

Pioni
218/424 | 

Huh, Nelliina, onneksi mun ei tarvitse valita näistä, kuka minilomalle pääsee! Onnea siihen hommaan, saattaa olla, että kun olet lukenut kaikki kommentit läpi, tarvitset sen loman itse... (ja mua ei tarvitse huomioida "loma-arvonnassa", kotisohva rules tällä hetkellä). Kiitos mainiosta blogista!

Lomantarpeessa..
219/424 | 

Oi oi, kyllä mullekki loma kelpais:) Nuo kuvat saa mut niin shoppaus tuulelle. Asun itse niin pohjoisessa ja pienessä kaupungissa, ja haluaisin tietty ostella jotain kivoja vaatteita tuollaisista kaupoista,, ja niitä ei tietenkään täältä löydy :/ Joten jos tässä kisassa olis onni mun puolella niin pääsis shoppaann<3 PS.. Kaikki sun Minna Parikan korkkarit on supersöpöjä. I LOVE IT<3

Nea
220/424 | 

Aviomiehen kanssa ollaan remontoitu omakotitaloa kesäkuun alusta lähtien. Apuna on hääräillyt pian kolme vuotias tyttäremme, joten vapaa-aikaa tai lomaa ei ole liiemmälti jäänyt. Itse opiskelen ja mies on töissä. Kun mies kesällä oli lomalla, minä olin kesätöissä, joten yhteistä lomaa ei ole meillä aikoihin ollut. Kotona emme pääse vapaalle, sillä miljoona asiaa on vielä tekemättä. Pieni irtiotto remontista, töistä ja muusta arkisesta tekisi meille oikein hyvää. Vuoden sisällä on lisäksi tapahtunut harvinaisen paljon ikäviä asioita perhepiirissä, joten iloiset yllätykset olisivat todella tervetulleita. :)

221/424 | 

Varmaan todella moni tarvisi minilomaa, mutta tällä hetkellä tuntuu, että myös minä tarvitsisin sitä. Asun mieheni kanssa tällä hetkellä evakossa vieraassa asunnossa putkiremontin takia. Meillä on mukana mm. kaksi lautasta ja neljä haarukkaa. Tätä ihanuutta pitää jaksaa vielä 5 viikkoa, jonka aikana minun täytyy opiskella uusi työ ja opiskella ja kirjoittaa tutkielmia 10v. opiskelutauon jälkeen. Minulla on suuri väsymys, johon miniloma auttais.

222/424 | 

Meillä on ranskalaisen mieheni kanssa tasan vuosi jäljellä asumisaikaa Suomessa, joten olemme päättäneet että nyt on viimeiset mahdollisuudet tutustua oikein kunnolla kotimaahani koska todennäköisesti tänne emme enää palaa.
Mies tekee yli 70-tuntista viikkoa ja itse painan opinnäytetyön parissa niin pikaloma takaisi meille pienen hengähdyksen ja minulle mahdollisuuden esitellä Suomea miehelleni! :)

Katri
223/424 | 

Moi! Oi olispa mahtavaa voittaa tämä :) Omasta mielestäni ansaitsisin miniloman, koska tällä hetkellä arkeni koostuu pelkästään opiskelusta. Minulla ei myöskään ole töitä tällä hetkellä (ei sillä että työnteolle jäisi näillä opiskeluaikatauluilla kovinkaan paljoa aikaa). Töiden puutteen vuoksi ei ole varaa lomailla omakustanteisesti, joten tälläinen arpajaisvoitto tulisi enemmän kuin tarpeeseen. Jos voittaisin, niin veisin maailman parhaan poikaystäväni, joka ahkerasti remontoi asuntoamme omien töidensä ohessa, lomalle vaikka Helsinkiin tai Turkuun.

Hanna
224/424 | 

Minä tarvisin miniloman, koska yritän taistella tässä vielä muutaman kuukauden töissä ennen ku äitiysvapaat alkaa. Voin kertoa, että 27h/vko englannin opetusta yläkoululaisille kaikkine valvontoineen, kokeineen ja luokanvalvontaryhmän ongelmien selvimisineen ei varsinaisesti auta kun valmiiksi on voimat poissa tätä mahaa mukana raahatessa ja raudanpuutteen kanssa kamppaillessa. Itse asiassa oon sitä mieltä, että ansaitsen ihan kaikki vapaat hetket ja minuutit mitä vaan päivän aikana saan varastettua - vaikka sitte kesken oppitunnin!

T.
225/424 | 

Minilomalla kävisi vierailemassa useampaan otteeseen isoäitini luona pitkäaikaissairaiden vuodeosastolla. Lääkärien mukaan isoäidin matka katkeaa talvella ja haluaisin käydä näyttämässä hänelle 5kk vanhan poikani viimeistä kertaa ja jutustelemassa myös ihan rauhassa. 5kk ikäisen kanssa ei voi kuitenkaan matkustaa useaa tuntia ihan vain sairaalassa pistäytyäkseen, eikä meillä ole paikakunnalla tuttavia, joiden luona voisi yöpyä.

Iisa
226/424 | 

Ihana tuo ivanan mekko! Mutta nyt siis, olen nuori vasta 15-vuotias ja meidän on äitini kanssa pitänyt jo pitkään toteuttaa ns. tyttöjen reissu jonnekkin päin suomea. Tampereelle tai Helsinkiin luultavasti. Reissu kuitenkin lykkääntyy aina vain ja nyt se olisi kyllä tarpeen. Äitini on paljon töissä ja itse käyn peruskoulun viimeistä luokkaa ja koulun eteen täytyy tehdä paljon plus lisäksi harrastan kaikenlaista eli vapaa-aikaa ei ole paljoakaan. Olisi ihanaa saada rentoutua yksi viikonloppu oikein luvan kanssa! Reissaamme paljon koko perheen kanssa eli rahaakaan ei ole vaikka muille jakaa! :)

eem
227/424 | 

Minä ja poikaystäväni olemme seurustelleet kaukosuhteessa 400 km päässä toisistamme jo puolitoista vuotta, ja aina kun näemme toisemme, olemme koulun tai töiden takia niin väsyneitä että olemme vain kotioloissa. Yksi päivä aivan kahdestaan irti kaikesta olisi juuri sitä mitä tarvitsisimme, laatuaikaa ja romantiikkaa. Junaliput ja opiskelu vie meiltä kaikki ylimääräiset rahat ja tällaisen yhteisen miniloman järjestäminen olisi meille rahallisesti miltei mahdotonta.

Sylvi
229/424 | 

Menimme naimisiin jo kuukausia sitten, mutta häämatkalle emme tunnu pääsevän millään. Ennen kaikkea se johtuu omasta mahdottomasta aikataulu- ja rahatilanteestani: teen epäsäännöllistä sijaisopettajan pätkätyötä milloin milläkin yläkoululla (ja yläkoulun opehan ei toki kaipaa koskaan lomaa ;)). Hulppeaa ja aikaavievää honeymoonia on siis vähän vaikeaa mahduttaa tämän kaiken rinnalle, mutta itselleni riittäisi palon pienempikin romanttinen pako arjesta. Kohdekin olisi valmiiksi mietitty, sillä olen haaveillut jo vuosia matkasta.....Tampereelle! Asuin nuorena pari vuotta Pyynikillä, ja muuton jälkeen en ole päässyt ikinä palaamaan vanhaan kotiin. Siksipä näkötornin munkit, Pispalan puutalot, Metso-kirjaston sokkelot, puistoissa käyskentely, Radiokirppis ja kaikki ne kivat baarit, joihin alaikäisenä ei oikeasti olisi päässyt - ja tietty ihan vaan TAMPERE yleensä - ovat kasvaneet muistoissani kerrassaan tarunhohtoisiksi ja elämää suuremmiksi. Toiveena siis: elämää suurempi minihääloma Tampereelle!

Sanni
230/424 | 

Avomies onnistui murtamaan jalkansa armeijan tyhmässä esteradassa ja sai sieltä lähtöpassit pari viikkoa sitten. Kipsi jalassa pitäisi klonkata vielä muutama viikko ja vaikka sainkin miehen vähän etuajassa takaisin kotiin, niin arki on silti aika raskasta. Nyt pitääkin tehdä kaikki kodin hommat yksin ja käydä sen päälle koulua ja harrastaakin vielä jotain omaa. Ja kurjinta on tietysti se, että mitään sen kummempaa yhteistä tekemistä ei oikein tahdota keksiä, kun eipä tuo oikein jaksa liikkua mihinkään koipensa kanssa. Oiskin siis ihan mahtavaa, jos tämän jälkeen voitaisiin hetkeksi unohtaa arki ja saada vähän sitä kuuluisaa yhteistä aikaa toisillemme. Oishan se aika luksusta lähteä pariksi päiväksi ihan vaan lomalle kaiken keskellä ja sit ois taas kivaa palatakin tänne kotoisaan Turkuun! :)

Saara
231/424 | 

Jes, joskus näinkin päin ton pituuseron kans! (y)
--
Minä ansaitsen miniloman ihan sen takia, että se näyttää mahtavalta tavalta irrottautua tästä kouluarjesta. En siksi, että olen köyhä ja elämä potkii päähän. Ei lomalle tarvitse lähteä sillonkun on kurjaa :)

Riikka
232/424 | 

Koska minä 24-vuotias en ole koskaan käynyt Tampereella.
Olen seurannut blogiasi alusta asti ja halunnut vieläkin enemmän päästä tutkimusretkelle Tampereelle. Haluan haahuilla kaduilla ilman päämäärää, shoppailla, käydä siellä ihanassa kahvilassa munkeilla :).
Olemme aina kaverini kanssa suunnitelleet reissua Tampereelle, mutta matkamme on aina kaatunut raha ja/tai aikatauluongelmiin.
Tämä kyseinen kaverini on pienen vauvan äiti joten nyt emme voi lähte pidennetylle viikonlopulle, joten tämä yhden yön reissu olisi aivan mahtava lahja hänelle :)
Ja omasta puolestani voisin juhlia perjantaina saamiani loistouutisia, olen nimittäin parin vuoden sairastelun jälkeen virallisesti terve!! Ilon kruunaisi skumppalasi Tampereella :)

riksu
233/424 | 

Voih... Olispa tarjolla rauhaisa kolo johonka kullan kanssa voisi käpertyä ja tutustua taas uudelleen siihen säihkysilmäiseen hölöttäjään jolta ei ekaa pusuakaan saanut sanomatta "ole virtanen nyt jo hiljaa pussaa!". Meillä piti olla häät joulukuussa mutta taloon tuli syksyn monsuunisateet sisälle ja *pim* häät peruuntui. Pettymys oli suuri, en ole tainnut toeta siitä vieläkään. Kartanohäät ja hääyöt vaihtuivat maistraattiin, mutta eniten mun sydäntä lämmittelee se että kumpikin haluaa naimisiin vaikka kaikki juhlallisuuskin on karsittu. Eli siis, haluaisin minilomalle mun suloisimman, rakastettavimman, kultaisimman ja ehdottomasti sen ainoan oikean kanssa. Me ollaan tarvottu ja rämmitty ja sitä samaa varmaan tehdään tulevaisuudessakin. Mitään ei kuitenkaan puutu ja luottamus siihen mitä kaksi ihmistä voi saavuttaa on ihan älytön. Käyttäisin loman näiden asioiden vaalimiseen :)

Kisu
234/424 | 

Syynä voisi nyt olla vaikka se, että käyn itse vuorotöissä vain pari kertaa viikossa ja palkkapussi on n. 400e kuukaudessa. Avopuoliso vuorostaan jäi nyt työttömäksi pari kuukautta sitten ja me kyllä pärjätään niillä vähillä tuloilla mitä on, kun käytetään ne rahat ihan vaan elämiseen.
Mutta joskus olisi kiva lähteä käymään jossain muualla, vaikka tykkään olla kotonakin. Monet kerrat ollaan jouduttu siirtämään reissuja sen takia, kun ne rahat voi käyttää johonkin järkevämpäänkin. Ja tähän mennessä yhtään niistä perutuista reissuista ei olla viiden vuoden aikana tehty.
Ollaan menossa seuraavana kesänä naimisiin ja ollaan aika arkisia, olisi kiva päästä viettämään aikaa ihan vaan kahdestaan pitkästä aikaa, kun tuntuu, ettei siihen jotenkin kotona ole mahdollisuutta. Aina tulee jotain muuta.

Päätettiin myös ottaa koira seuraavana keväänä, tultuamme siihen tulokseen, että ei meillä kuitenkaan ole varaa lähteä mihinkään matkalle, joten sitä on turha surra, että mihin sen koiran pistää hoitoon, kun ei kuitenkaan voida lähteä mihinkään :D

Kaipaisin itse myös maisemanvaihtoa edes hetkeksi, kun oma äärimmäisen rakas vanha koirani kuoli kuukausi sitten syöpään ja minun on ollut hankala päästä siitä yli. Niin hankala, että keskeytin koulun vuodeksi, kun en nyt vaan pysty keskittymään siihen ja samalla käymään töissä.

Toki voisin säveltää tähän vielä omasta pitkäaikaisesta masennuksesta ja selkävikaisuudesta, perheen alkolismista ja ties mistä saadakseni sympatiapisteitä, mutta se olisi jo julmaa muita kilpailijoita kohtaan, jotka kilpailee tästä kaikkein pahiten kärsivien palkinnosta ;) (Musta huumori taisi olla sallittua?)

sipi
235/424 | 

Tahtoisin minilomalle rakkaan äitini kanssa, sillä hän on juuri aloittanut uudessa työpaikassa. Miniloma olisi ns. palkinto mahtavalle äidilleni! Hän oli 11 vuotta samassa työpaikassa, jota vihasi sydämensä pohjasta. Vanhempani myös erosivat n. 10 vuotta sitten ja äitini jäi yksin kahden pikku lapsen kanssa. Äitini on jaksanut koko ajan todella hyvin. Viime talvella hän kuitenkin sairastui lievään masennukseen. Tultuaan töistä hän teki minulle ja kaksi vuotta nuoremmalle veljelleni ruoat ja alkoi heti nukkumaan. Nykyään kaikki on hyvin ja elämä hymyilee (: Uskon, että äitini uusi työpaikka ikään kuin alku uudelle elämälle!

pupu
236/424 | 

Minä ja poikaystäväni ehdottomasti ansaitsisimme miniloman! Molemmat olemme opiskelijoita, joten rahaa ei ylimääräiseen ole eikä aikaa kunnolla toisillemme kun aina täytyy lukea/laskea. Olemme jo jonkin aikaa seurustelleet eikä ikinä olla oltu 24 tuntia ilman ettei jomman kumman täytyisi tehdä opiskelujuttuja ja deadlinen painaessa päälle on kiuutteluakin paljon.

Voi että kun olisin heti huomenna valmis jo lähtemään. :D

Lodeka
237/424 | 

Olipa kerran nuori lukiolaistyttö ja hänen kymmenen vuotta vanhempi sisarensa. Sisarukset olivat toisilleen hyvin, hyvin tärkeitä, ja he rakastivat toisiaan. Heidän välissään oli kuitenkin matkaa liikaa, niin paljon, etteivät he nähneet kovin usein. Vanhempi sisarista oli jo löytänyt itselleen unelmiensa prinssin, ja heille oli siunaantunut jo kolme pikkuprinssiä. Tällä hetkellä he remontoivat kotilinnaansa, ja vanhempi sisar joutui viettämään kaiken aikansa rasittavan remontin keskellä kolmen lapsensa kanssa.

Sisarukset kuitenkin ikävöivät toisiaan kovasti, ja koska välimatka oli niin pitkä, he tarvitsisivat hieman pidemmän ajan keskenään vaihtaa kuulumisia ja viettää vanhaa kunnon tyttöjen iltaa kaiken kauniin ja ihanan merkeissä! He olivat vasta hiljattain alkaneet lähentyä toisiaan enemmän, nyt, kun nuorempi sisaruksista oli kasvanut isommaksi. Pelkät kyyhkyspostit eivät kuitenkaan riittänyt heidän keskusteluilleen, sillä kyyhkynen ei jaksanut kantaa niin raskaita kirjeitä. Siksi nuorempi sisaruksista toivoi kovasti, että he saisivat edes yhden kokonaisen päivän kahdenkeskeistä aikaa sisaren kanssa, ilman lapsia, ilman remonttia, ilman huolta kouluasioista. Vain he kaksi, vaalimassa yhtä maailman tärkeimmistä ihmissuhteista; sisarsuhdetta. Nuorempi sisar toivoi kovasti, niin kovasti, ja...

Se on sinun päätettävissäsi, Nelliina!

ihanan vapaamielistä
238/424 | 

Harrastan kuvittelemista. Kuvittelen kaupungilla kävellessäni minkälaisia maailmoita kenenkin pään sisässä on. Mistä tulossa, minne menossa, mistä haaveilee? Kuvittelu kiehtoo.

Hotelleissa lomamielessä majoittuvat ihmiset näyttävät lähes poikkeuksetta matkalaukkuineen kiehtovilta. Oma elämänikin on kiehtovaa (kunhan muistaisin joka päivä sen), mutta on aina hauska kuvitella minkälaisessa maailmassa joku toinen elää. Hotelliin astellessani hyvän ystävän kanssa voisin kuvitella olevani tuollainen fiini tapaus (omassa kuplassani)!

Ihanan vapaamielistä!

Hande
239/424 | 

Suorastaan tarvitsen tuon miniloman!

Olen kokopäivätöissä viisi päivää viikossa, jonka lisäksi teen perjatai- ja lauantaiöinä baarihommia neljään asti aamulla. Molemmista töistäni anstaitsen niin vähän, että en pärjää pelkästään toisella. Työn lisäksi yritän opiskella liiketaloutta, ja parhaillaan remontoimme uutta asuntoamme! En ole koskaan ollut näin väsynyt. Myös avomieheni on stressaantunut suuren projektityön alla. Meillä on harvoin aikaa toisillemme, sillä työrytmimme ovat aivan erilaiset.

Marraskuussa minulla on syntymäpäivä, ja olen valmiiksi toivonut sen viikonlopun vapaaksi. Voi miten ihana olisikaan matkustaa minilomalle vaikkapa Tampereelle tai Helsinkiin viettämään romanttista viikonloppua yhdessä! Saisimme hetken irtoutua kiireisestä arjesta, rentoutua, tutustua uuteen kaupunkiin ja nauttia sen antimista sekä tietysti siitä tärkeimmästä - toisistamme! Hengähdystauon jälkeen jaksaisimme taas uurastaa kohti unelmiamme.

Maarja75
240/424 | 

Ensi kuussa koittaa työpaikanvaihdos ja ennen sitä pidän vanhat lomat pois alta, budjetti ei sallisi matkailua eli viikonloppu Tampereelle olisi mukava extra, mukaan ottaisin opintovapaalla olevan ystäväni.

annika
241/424 | 

heippa!
olisi ihanaa voittaa miniloma aivan sama minne. olen opiskelija ja teen töitä sivussa elääkseni. töitä kertyy ja poikaystävän kanssa vietetty aika jää hyvin minimaaliseksi. olisi mukava lähteä viettämään kahdestaan aikaa ilman häiriötekijöitä ja nauttia toistemme seurasta. en silti valita. opiskelu ja työ yhdessä ovat oma valintani ja näitä täytyy nyt jaksaa toukukuuhun asti yhdistää. :) emme ole käyneet poikaystävän kanssa vielä yhteisillä lomamatkoilla edes suomen sisällä, joten olisi mukavaa vaihtelua arjelle. :)tämän isompaa romaania en ala kirjottamaan, sinä päätät !

Sisa
242/424 | 

Sekä minä että paras ystäväni olemme hiljattain päätyneet eroamaan kumppaneistamme ja molemmilla jäi taakse lähes kymmenen vuotta kestänyt parisuhde.

Olisi sanoinkuvaamattoman ihanaa lähteä minilomalle rakkaan ystäväni kanssa, jota valitettavasti näen aivan liian harvoin työ- ja opiskelukiireiden takia (asumme eri kaupungeissa). Loma olisi täydellinen mahdollisuus viettää yhdessä tyttöjen laatuaikaa ja samalla muistuttaa molempia siitä, että jo 20 vuoden ajan olemme voineet tukeutua toisiimme, jakaa ylä- ja alamäkiä, naurua ja itkua (joskus molempia samanaikaisesti).

Rakastan sinua ystäväni, aina ja ikuisesti. Vaikka miehet ja poikaystävät putoaisivat menosta mukana, minä pysyn kyydissä loppuun asti.

Niina
243/424 | 

Tavallisesti syksyllä riittää virtaa vaikka mihin, mutta tänä syksynä menin lupautumaan mukaan liian moneen ja voimat alkaa olla loppu. Opiskelut ja työn vielä hoitaa, mutta kun lisäksi kasataan hyvän ystävättären häiden suunnittelu ja partiolippukunnan muutama luottamustoimi, alkaa vapaa-aika olla jo kortilla.

Omaa kultaa ei löydy kainalosta, joten ottaisin mukaan parhaan ystävättäreni, joka on myös ansainnut pienen tauon arkeensa :)

Reissu suuntaisi ehkäpä länsirannikolle, jossa meillä on pari yhteistä ystävää, joita ei olla pitkään aikaan nähty.

Ah<3

pau
244/424 | 

Muutin pois kotikaupungistani työn perässä. Perhe, ystävät ja arjen ihanat rutiinit jäivät ja tilalle tuli tämä:

Työ itsessään on mitä rakastan ja jossa olen pätevä vuosien kokemuksen vuoksi. Uudessa toimipisteessä esimieheni on kuitenkin hirviö, joka saa jokaisen päivän tuntumaan helvetiltä. Heti töihin tullessani alkaa valitus ja vaahtoaminen enkä tahdo löytää motivaatiota enää mistään. Vaihtuvuus kyseisessä toimipisteessä onkin ollut suuri ja itsekin näin muutaman kuukauden jälkeen olisin valmis irtisanoutumaan jos vaan löytyisi toinen yhtä rakkaalta tuntuva työ.
Stressiäni ei helpota se, että talosta josta vuokrasin asuntoni, on remontti kesken. Joka päivä sietämätön poran ääni. Nyt taitaa siis olla asunnon vaihtaminenkin edessä..

Ja vielä pisteeksi iin päälle aloin tapailla miestä, joka asuu siellä kotikaupungissani.

Onneksi ystävät ovat puhelinsoiton päässä, vaikka mukavampihan se olisi kasvotusten purkaa pahaa mieltä.

Yeahs
245/424 | 

Miniloma tulisi tarpeeseen, koska olen tällä hetkellä elämässäni stressivälivaiheessa. Koulu jää kesken, muutto uuteen kaupunkiin ensimmäistä kertaa yhteen (<3), töiden etsiminen, rahan riittäminen, kun opntotuki loppuu. Stressin keskellä olisi mieletöntä käväistä nopeasti rentoutumassa jossain muualla. Kotimaan matka olisi paras tähän, koska ei tarvitse huolehtia passeista (niistäkin on muuten stressi nyt) saatika sitten lentokoneella matkustamisesta.

Samoin tällaisessa matkassa kiehtoo, se että pääsee olemaan kunnolla "turisti" omassa maassaan. Voisin lähteä poikaystävän kanssa vaikkapa Savonlinnaan, jossa en ole koskaan ollut. Yleensä tulee lähdettyä matkalle Helsinkiin tai Tampereelle tms, jossa asuu kavereita. Mutta tämän loman käyttäisin ehdottomasti siihen, että pääsen tutustumaan uuteen paikkaan ja täysin rentoutumaan ja vain viettämään parasta aikaa poikaystävän kanssa.

Reetta
246/424 | 

Mun tarve minilomaan ei välttämättä ole se perinteinen "liikaatöitäjataiopiskeluajatuntuuettäpääpamahtaa", vaan pikemminkin se, että mä kaipaisin elämysmatkaa tässä pikkuisessa kotimaassani, en nimittäin koskaan ole käynyt edes Helsingissä, Tampereesta puhumattakaan.. Siksi onkin valtavan hauskaa lukea ihmisten valitusta paikasta ja toisesta "on tää Hesa vaan niin pikkunen paikka.... ei täältä mitään löydä", kun itse on Seinäjoella jo ihan päästä pyörällä ja sekaisin, että mihin päin lähteä. Mutta onneks sitä on oppinu tuntemaan reitit tavallisimmille vaatekaupoille edes siellä, niin ei enää kierrä sitä yhtä rakennusta useampaan kertaan ympäri ja ihmettele miksi mä menin tästä just. Näinkin on käynyt!

Soma
247/424 | 

Ai miksi minulle kuuluisi miniloma? Syy tähän on kaksilahkeinen parempi puoliskoni joka on viimeisen vuoden aikana pitänyt kaksi(2)vapaapäivää töistä.

Haluaisin kerrankin irrottautua ja viedä hänet lomalle jossa olisi valmiit aamiaiset,pehmoiset lakanat,mahdollisuus kierrellä ja kaarrella kaupungilla(ostoksilla).

Miniloma olisi siinäkin mielessä,ettei tarvitse eläinlaumaa jättää pitkäksi aikaa muille hoitoon.

Ja tuleva joulu,mikä ihana tekosyy:)

Meri
248/424 | 

Haluaisin minilomalla yllättää ja piristää itseni lisäksi parasta ystävääni, joka on pienen tyttölapsen äiti. Hänen äidiksi tulemisensa myötä ennen kovin säännölliset yhteiset biletys- ja shoppailureissut ovat luonnollisesti harvinaista herkkua. Vaikka jumaloin pientä mahtavaa kummityttöäni ja ystäväni on mitä omistautuvaisin ja parhain äiti maan päällä, on myös tärkeää välillä päästä kahden kesken tuulettumaan ja etenkin muistaa että äititkin tarvitsevat sitä omaa aikaa. Ennen kaikkea haluaisin osoittaa ystävälleni tällaisella kivalla yllärillä kuinka paljon häntä arvostan ja tietysti myös pitää hullun hauskaa hänen kanssaan!

Jonneli
249/424 | 

Mä en itse oo harrastanut minilomia, mutta uskon todellakin että sellainen virkistäisi arjen ja tän pimeän syksyn keskellä!
Lähestyvä joulu saa myös huomioo, että silloin pääsisi kätevästi jouluostoksille ja sen jälkeen syömään hyvin, niiku tekin teitte:)
Jos nyt mietin miksi miniloma maistuis, olisi suurin syy koulustressi ja itsensä hemmottelu. Oon painanu abivuotta niin rankalla käellä koko syksyn, että kaupungilla haahuilu, hyvä ruoka ja itsensä tainnoksiin shoppailu olis erittäinkin tervetullutta.:)
Ja melkein tuli tippa linssiin, kun ajattelin että haluaisin siskoni mukaan, sillä olemme erkaantuneet jonkun verran kuluneen vuoden aikana. Mikä olisikaan parempaa kuin viettää ihanaa laatuaikaa siskon, maailman rakkaimman ihmisen, kanssa, ja tehdä tyttöjuttuja, joista molemmat on kiinnostuneita.
Ja ne mansikat skumpan kanssa olis kivat:)

Ja oishan se ihan kiva joskus olla hotellissa yötä, kun jutut tehdään valmiiksi sulle. Plus etten _koskaan_ ole ollut hotellissa yötä:D En oo koskaan käynyt ulkomaillakaan, joten tästä kotimaanmatkailusta ois varmaan hyvä aloittaa:D Aiemmin on suunnilleen harmittanut että sukulaisia asuu joka prrrrkeleen kaupungissa eikä oo syytä ollu mennä hotelliin:DDD

Jonneli:)

millamaariaR
250/424 | 

Minä tarvitsisin apua miehen päänkääntämisessä, jotta saataisiin KISSA taloon! Siis todellakin, lomalla voisi hoivata miehen pyörryksiin :)

(Ja ihan vakavasti kissanottoon suhtaudun, en kevytmielisesti)

Meillä oli aiemmin koira ja silloin onnistuin kääntämään miehen pään huovuttamalla koiran. Sitä sitten sopivasti kanniskelin ja otin esille...toimi :)

mzzzzz
251/424 | 

Huoh. No, minulla on syysloma tulossa, ja haluan ottaa siitä kaikki irti, koska seuraavaa lomaa ei ole sen jälkeen tiedossa. Olen ollut 7 edellistä joulua töissä (enkä siis mitenkään vain aaton tai joulupäivän, vaan pari viikkoa ennen ja viikko jälkeen, käytännössä joka päivä työtä), ja tämänkin joulun vietän viihdyttämällä brittituristeja, joten lomaa ei ole piiiiitkiiiin aikoihin tiedossa tuon syysloman jälkeen. Ja miksi juuri tuo Staycation? Asun noin tuhannen kilometrin päässä pääkaupungistamme, ja olen vieraillut siellä viimeksi kymmenen vuotta sitten (Helsinki-Vantaalle joskus mennyt mutta itse kaupunkiin en), ja haaveena olisi joskus ihan oikeasti käydä katsoon se Helsinki. Opiskelijalle toi budjetti vaan ei anna periksi, kun ei oo sukulaisia keiden luona yöpyä... Mutta jos siis hotelliin pääsisin, niin ensin bussilla ja sitten yöjunalla istumapaikoilla, kunhan vaan Helsinkiin lomaileen pääsis:D

252/424 | 

Suurin tarve mikä mulla olisi minilomalle on että vaikka olen tässä maassa elänyt jo 22 vuotta on vieläkin sellainen tunne etten ole nähnyt Suomea vielä ollenkaan. Suomesta löytyy matkailun helmiä vaikka kuinka ja niitä olisi aivan mahtava päästä availemaan.

sallimus
253/424 | 

Äiti ja tytär ilahtuisivat pienestä minilomasta ensi viikon syyslomaviikolla.

Iiduska
254/424 | 

No miniloma sopisi tänne kuin nenä päähän :) Olemme miehekkeen kanssa seurustelleet jo yli neljä vuotta, eikä vieläkään yhtään yhteistä lomamatkaa takana. Pidimme tärkeämpänä muuttaa yhteen vuosi sitten, kuin lähteä matkalle. Sinne ne rahat sitten sujahtivat. Vaikka nuorenparin opiskelija-arkemme onkin ihanaa, kaunista, kultaista, ruusuista, kivistä ja välillä makaroonia ja jauhelihaa, on silti maailman parasta asua yhdessä <3 Romanttinen miniloma olisi loistava yllätys tuolle miekkoselle :)

Rixuliini
255/424 | 

Vauvamme laskettu aika lähestyy hurjaa vauhtia ja olisi niin ihanaa nauttia vielä tästä ajasta kahdestaan miehen kanssa hotelliyön merkeissä.
Lisäksi hotelliaamiainen on jotain sellaista jota tämä tyttö taatusti arvostaa :)

Nenna
256/424 | 

Minulla on aluillaan uusi suhde aivan ihanan miehen kanssa. Suhde tuntuu olevan aikalailla juuri sitä mitä olen kuvitellut kumppanilta haluavani. Tahtoisinkin tarjota miehelle pienen hemmottelu viikonlopun ihan vain sen takia että hän on sen mielestäni ansainnut. Ja suhteen alussa kannattaa panostaa kahden keskiseen aikaan niin paljon kuin mahdollista ja myöhemmin vaalia näitä hetkiä ja mahdollisesti tehdä samanlaisia uusia muistojen verestämiseksi.

Martina
257/424 | 

Olen yksityisyrittäjä, jolle ei paljon ylimääräisiä (lue: lain mukaisia) lomia kerry. Mieheni tekee aika normaalia työviikkoa, mutta uskoisin että tämä olisi kummallekin erityisen kaivattu tauko. Emme ole koskaan (vielä) käyneet missään yhdessä ja tämä olisi semmoinen sopiva pikkuloma - vähän yhteistä aikaa mutta sitten olis taas kiva palata kotio arkeen :) Ja mikäs ihanampaa kun mennä oman kullan kanssa hotelliin yöksi ja käydä illalla vaikka jossain hämyisessä ravintolassa (en oo muuten koskaan mitään Hki:n ravintoloitakaan kokeillut!) ja aamulla herätä levänneinä :)(:

Jenni
258/424 | 

VAU aivan mielettömiä tarinoita täällä kaikilla! Jokainen tuntuu enemmän kuin ansaitsevan pienen irtioton arjesta, mutta niinhän se on, että syksyn uuvuttamina meille kaikille tekisi pieni miniloma ainoastaan hyvää :)

Aijon nyt kantaa myös oman korteni kekoon, ihan vaan testatakseni onko tarinallani läheskään yhtä suurta sympatia- arvoa kuin niin monilla täällä :D

Olen opiskelijatyttönen keskisuuresta suomalaisesta kaupungista ja poikaystäväni pakeni Suomen kylmyyttä lähtemällä puoleksi vuodeksi vaihtoon toiselle puolelle maapalloa. Yhteydenpito on näiden ensimmäisten kahden kuukauden eron aikana toiminu AH niin ihanasti pätkivän skyben ja monesti jökittävän facebookin avulla. Jostain kummallisesta syystä skybessä puhuminen (vaikkakin videon kanssa) ei tuo sitä samankaltaista läheisyyden tunnetta kuin ihan face-to-face kontakti ja kilometrin pituinen FB inboxikin on todella kolkko ja yksinäinen tapa kertoa päivän suurista tapahtumista(kuten lemmikki- kissan sekoiluista tai naapurin tädin ärsyttävyydestä). Aikaero myös laittaa omalta osaltaan pakkaa sekaisin, ja joinain päivänä ei ole yksinkertaisesti aikaa olla samaan aikaan koneella, työt ja opiskelut kun tuppaavat sotkemaan nörttielämää :)

Poikaystäväni palaa takaisin pakkaseen tammikuun alussa ja koska hän on Helsingistä kotoisin, on ainut vaihtoehtomme siirtyä lentokentältä suoraan hänen porukoittensa luokse. Niin ihania ihmisiä kuin appivanhemmat ovatkin, olisi mieletöntä yllättää muru kaappaamalla hänet pois kaikkien muiden ihmisten luona ja viettää yksi, rentouttava ja romanttinen yö jossain muualla kuin toisten nurkissa pyörien. Uskon että tällainen kahdenkeskinen aika ainakin osaltaa lievittäisi suurta tuskaa jota joudumme kokemaan tämän puolen vuoden aikana :)

nanna
259/424 | 

Ansaitsisin miniloman arjen keskelle, jotta saisin haalattua minulle tärkeän ihmisen viettämään kahdenkeskeistä aikaa ilman kiireitä, joita on viime aikoina riittänyt ihan liikaa. Lakanan mutkaan kääriytyminen niin kaukana arjesta ja oman kullan nuuhkiminen olisi nyt parasta mitä tiedän. Ehkä sieltä saisi sen pienen kipinän ja pilkkeen silmäkulmaan pidemmäksikin aikaa. Kaikki pieni ja vaikka lyhytkestoinenkin kunn tuntuu piristävän viikoiksi. Kahdenkeskeistä aikaa, herkuttelua ja rakkautta. Ilman arjen kaavamaista kiirettä. Eipä sitä muuta toivoa osaa.

medley
260/424 | 

Minulle ja miehelleni miniloma tekisi enemmän kuin hyvää. Mieheni on todella hektisessä työssä ja lisäksi hänellä on kaksi tytärtä, joita hän käy tapaamassa toisessa kaupungissa monta kertaa viikossa ja nämä reissut vievät kaiken vapaa-ajan niiltä päiviltä. Itse opiskelen ahkerasti ja hoidan siinä sivussa yhtä nelijalkaista kauraturpaa, joka on kyllä kovin ihana ja rakas mutta lihakseni ja pääni ovat enemmän kuin jumissa jokapäiväisestä tallihommien paiskimisesta. Miehelläni ja minulla on ollut yhteistä aikaa kokonainen päivä viimeksi kesällä. Ajanpuute nakertaa suhdettamme, sillä molemmat tahtoisimme olla enemmän yhdessä, mutta olosuhteiden takia se on vaikeaa. Olisi ihanaa paeta hetkeksi tätä kiireistä ja ikäväntäyteistä arkea rakkaan kanssa jonnekin ja vain nauttia yhteisestä ajasta. Miniloma Suomessa olisi siksikin otollinen, että olen melkoinen lentopelkääjä ja pelkkä ajatus siitä lentävään sillipurkkiin ahtautumisesta saa minut pahoinvoivaksi.

mimmi
261/424 | 

Olisi ihana päästä pujahtamaan puhtaisiin lakonoihin, nauttia kiirettömästä aamusta ja valmiista aamupalasta. Olla vaan ,ihan vaan olla ja nauttia hyvästä seurasta.Olen kaksi vuotiaan pojan yksinhuoltaja äiti ja elämä on erittäin hektistä pienen lapsen ja töiden kanssa tasapainotellessa. En edes muista milloin olisin saanut nukkua seitsämään pidempään ja ottaa aikaa ihan vaan itselleni :)Miniloma olisi erittäin mieluinen yksinhuoltaja arjen keskellä.

LOURA
262/424 | 

Seurustelen ensimmäisen poikaystäväni kanssa kuuden vuoden tauon jälkeen, vihdoin ollaan päästy lähelle toisiamme. Edelleenkään emme asu yhdessä, sillä koulut ja työt ovat eri kaupungeissa. Rakastetaan toisiamme intohimoisesti ja puuhaillaan aina kaikkea hullua (puhutaan omaa koodikieltä, järjestetään teemailtoja ja tehdään majoja joka paikkaan) mutta ei vielä olla ehditty yhdessä lomalle (reissua appivanhempien kanssa ei voi kutsua lomaksi). Arki on raastavaa kun molemmilla on niin paljon töitä ja kouluprojekteja, ja me kun vaan haluttas nukahtaa yhdessä.
Love's sweet ain't it !

Constina
263/424 | 

Töissä käyn ja opiskelen, kiirettä tässä pukkaa!
Varmaan jouluksi vielä valmistu, en ellen viimeistä uusintaa hukkaa... Loman tarvetta huutelee kroppa, henki, sekä mieli. Ukkokultani huokailee: Oot kuin viulun kieli! Blogisi luin ja ihastuin, tätähän voisi koittaa. Hyvän mielen sain ja oottelen kukanhan kilpailun voittaa. :)

Kati
264/424 | 

Teidän lomomanne kuulosti NIIN ihanalta että haluaisin viedä mieheni samanlaiselle lomalle! Hänellä on tulossa synttärit joten tämähän olisi mahtava tapa juhlistaa sitä päivää. Kuoharia ja mansikat:-)

Miksu
265/424 | 

Reilun 15 yhdessävietetyn vuoden aikana olen viettänyt minkäänlaista lomaa kahden mieheni kanssa yhden käden sormilla laskettavan määrän. Syynä 3 vilperttiä eli poikamme 12 v., 9 v. ja 7 v. eikä tietenkään ketään lastenhoitajaa alle 120 km:n päässä. Nyt kun nuorimmaisemmekin aloitti koulun, on äidille tullut valtava kaipuu hengähtää hetki äitiydestä ja antaa aikaa sille valtavan rakkaalle kumppanille, joka on vuosia jäänyt lastensa varjoon ja jonka kanssa kuitenkin olisi toive/ tarkoitus viettää loppuelämänsä, sittenkin kun lapset ovat lentäneet pesästä. Eli uusin haaveeni olisi herätellä parisuhdettamme arkisesta aherruksesta taas uuteen, romanttiseen kukoistukseen. Tällä hetkellä kun hetkittäin tuntuu, että olemme eläneet arkeamme niin kauan vain lastemme kautta, ettei aina löydy kahden ollessamme edes muuta puhuttavaa kuin lapset. Tärkeään tarkoitukseen olisi siis tämä loma tulossa, parisuhteen tekohengittämiseen ennenkuin vieraantuminen toiseen on tosiasia!

muikkuli
266/424 | 

Haluaisin antaa hotelliyön äidilleni syntymäpäivälahjaksi! Olisin halunnut hemmotella äitiäni jo viime vuonna, kun hän täytti 50v, mutta opiskelijabudjetilla elävällä ei ollut valitettavasti varaa hankkia kallista yllätystä. Äitini on kärsinyt useamman vuoden äärimmäisen stressaavasta työstä, mikä aiheuttaa usein univaikeuksia.

Äidilleni on aiheuttanut lisästressiä ja huolta hänen isänsä kuolema keväällä. Äitini on joutunut auttamaan oman äitinsä uuden elämän alkuun mikä ei ole käynyt todellakaan helposti. Haluaisinkin tarjota äidilleni mahdollisuuden nautiskella yhden illan ilman työkiireitä ja muita murheita hänen itse valitsemassa seurassa.

Jenny
267/424 | 

Olisi ihana päästä irti vähäksi aikaa vauva-arjesta ja löhöämään ihanaan hotelliin miehen kanssa KAHDESTAAN..hiljaisuuteen ja nauttimaan valmiista aamupalasta :D (vauva on tosin hurahtanut jo 1 vuotiaaksi aivan huomaamattamme.. ehkäpä siis oikeasti olisi loman aika!)

TiinaK
268/424 | 

Mieheni on vuoden työkomennukselle toisella mantereella. Tekstiviestit/puhelut täältä eivät mene paikalliseen liittymään perille, netti toimii tosin melkein joka päivä, mutta ei riittävän hyvin Skypea varten. Yhteydenpito onkin pääasiassa sähköpostin varassa, sillä näemme tämän vuoden aikana vain kolme kertaa. Että kyllähän tässä välillä ikävä on...

Hän on tulossa Suomeen nyt marraskuussa pariksi viikoksi ja olisikin ihana päästä tällaiselle minilomalle kahdestaan. Kohteena olisi Tampere, samaan syssyyn myös teatterireissu ja ehkä saisin hänet taivuteltua myös piipahtamaan kanssani Putiikki Rannalla -kaupassa, jonka nettisivuilla on tullut käytyä usein ;) Ulkomaanreissulle hän ei lomallaan halua, vaan haluaa viettää sen koti-Suomessa, joten Staycation olisi varmasti huippumieluinen yllätys! :)

Vipsu
269/424 | 

Itse en ehkä ansaitsisi lomaa, mutta kyllä elämä voi olla stressaavaa työttömänäkin. Eniten kuitenkin toivoisin minilomaa mieheni puolesta, jolla on varmasti ollut vielä rankempaa kuin minulla, hän on joutunut omien asioidensa lisäksi tukemaan minua koko syksyn. Muutimme mieheni kanssa heinäkuussa, heti hänen armeijasta päästyään uuteen kaupunkiin ensimmäistä kertaa yhdessä ja into oli valtava. Huolimatta siitä, että kesään mahtui paljon hyvää, siihen mahtui myös paljon huonoa. Ensimmäiset viisi viikkoa menivät lähinnä riidellessä, sain tietää etten päässyt Yliopistoon opiskelemaan, en saanut uudesta kaupungista töitä ja kun miehelläni alkoi koulu tunsin oloni täysin epäonnistuneeksi. Sekin kuormitti normaalin työkkärin/kelan kanssa taistelun lisäksi. Onneksi opimme rankan alun jälkeen kuitenkin taas uudelleen puhumaan ja kuuntelemaan toisiamme ja rakastuin mieheeni taas kerran entistä enemmän. Siitä sain uutta intoa ja kun mieheni hukkui erilaisiin projekteihin ja kouluhommiin, minä lähettelin työhakemuksia, tein kotihommia ja hain kursseille. Vihdoin viime kuussa pääsin kolmelle, erilaiselle kurssille ja ne käytyäni sain siivoustöitä. Nyt meillä on hirmu vähän aikaa yhdessä, siksi toivoisinkin, että saisimme pienen miniloman ihan kahdestaan. Se olisi juuri nyt täydellistä. <3

Vipsu
270/424 | 

Tulee muuten varmaan todella vaikea päätös. :S Sen verran luin näitä ihmisten tarinoita, että ihan sääliksi käy sinua! Ehkä Saku auttaa? =)

Minilomaaaaaaaa
271/424 | 

Minä haluan viettää aikaa mieheni kanssa KAKSIN vielä kerran ennenkö maailmaan putkahtaa uusi ihminen. Päästävä pois kotinurkista, jotta voimme keskittyä vain ja ainoastaan toisiimme.

n
272/424 | 

Minä löysin vihdoinkin,
sen oikean tuolta ojasta.
Ei kukaan koskaan usko,
kun kerromme heille sen.
Kesällä se tapahtui,
muutaman kerran soiteltiin.
Jo ensi treffit kertoi,
me olimme juuri se...
se pari ikuinen.

Nyt kuukauden jälkeen on tohina jo päällä,
muuttohärdelli uskomaton... me muutamme yhteen.
Me rakastamme. Voiko sen tietää näin nopeasti?
Voiko rakastua näin nopeasti?
Pitäisikö odottaa?
En usko...

Zig
273/424 | 

Uutta rakkautta tahtoisin juhlistaa
Kultani kanssa kahdestaan matkustaa

Tunteeni tahtoisin osoittaa
Yhdessä kokemuksia kartuttaa

Läpi Suomen tahtoisin kierrellä
Hotellissa nukkua armaani vierellä

LipLop
274/424 | 

Me emme ole koko 2 vuoden ja 9 kuukauden seurustelun aikana viettäneet kunnollista aikaa vain kahden. Olisi tosi ihanaa irtautua arjesta poikaystäväni kanssa! viimeiset kaksi kuukautta on olleet todella rankkoja ja stressaavia, täynnä hirveitä riitoja. Erokin on ollut lähellä, kaikki on nyt hyvin mutta olemme molemmat todella väsyneitä.

ilo
275/424 | 

Mulla on maailman ihanin perhe, 2 poikaa ja tyttö sekä mies, jota rakastan vuosi vuodelta enemmän. Lapset ovat vielä aika pieniä, joten viime vuodet ovat kuluneet pitkälti perheen kanssa yhdessä touhuten. Mutta se mies... kaipaan aikaa kahdestaan. Sitä, että arjen kuhinan ja vipinän katkaisee "salainen" matka ihan vaikka kotikaupunkiin. Haaveilen kiireettömästä haahuilusta kaduilla, spontaanista pysähtymisestä lasilliselle, mahdollisuudesta kuulla ja tulla kuulluksi, halutessa oven sulkemisesta omaan rauhaan ja keskittymisestä toiseen - rauhassa. Kiitos tästä mahdollisuudesta, ihana ajatus jakaa muillekin kivaa!

Lomalle mars
276/424 | 

Me paremman puoliskoni kanssa kaipaamme penkkeihin juurtuneille, puutuneille pyllyillemme pienen piristävän pyörähdyksen. Löhöäisimme ja haaveilisimme hotelliaamiaisesta suupielet jatkuvassa pienessä virnussa. Jokin uusi kaupunki tuntemattomine ihmisine antaisi mahdollisuuden pyöriä pussaillen pitkin katuja ja nauttia niin paljon kuin vain sielu sietää ja vielä enemmänkin. Voi riemua!

MeA
277/424 | 

Syksy kun nurkissa kolkuttaa,
voisi hotellin sisään sujahtaa.
Nauttia hetkestä hiljaisesta
ottaa rennosti hetken verran.

Tutustua samalla kaupunkiin uuteen
tuhlata rahat nautiskeluuni.
Mukaan kaappaisin rakkaan avon,
joka matkasta tekee erittäin jalon!

Illalla pehmoiseen petiin saa nukahtaa,
ja aamulla rauhassa voi vielä torkahtaa.
Aamupalasta saa nauttia rauhassa,
onhan se tehnynä luomusta.

Rouva 27 vuotta
278/424 | 

Voi kuinka mukavaa olisi matkustaa miehen kanssa kaksin junalla jollekin paikkakunnalle missä ei oltaisi käyty. Meillä on kaksi prinsessaa, 3 ja 5 v, kotona jotka vievät usein meidän viimeisetkin elämän halut, kyselyillä ja riitelyllä sekä ihan normaalilla arkisella aherruksella.
Arki on ihanaa, mutta uuvuttavaa ja kaksin matkalle ei vain tule lähdettyä ilman pientä alkusysäystä :)
Ollaan miehen kanssa löydetty toisemme taas uudelleen niin olisihan se mukava nauttia toisen seurasta rauhassa, joka ei muuten olisi mahdollista. Niin ja tietysti anoppi olisi onnessaan kun saisi tytöt yökylään ;) P.s olen hulluna hotellin aamupalaan...

suomineito73
279/424 | 

Tytär on jo pitkään pyytänyt, että äiti (minä siis) lähtisin hänen kanssaan Helsinkiin muutamaksi päiväksi. Raha on ollut aika tiukilla, koska mies (tyttären isä) opiskeli juuri vuoden.
Olisi ihana yllättää tyttö matkalla, jonka voisi toteuttaa syyslomaviikolla. Olen muutenkin tehnyt ihan liian vähän mitään yhdessä tytön kanssa ja taitaa olla viimeiset hetket käsillä tehdä yhdessä, koska pian tytär lähtee maailmalle opiskelemaan....

Siny
280/424 | 

Kenenpä arkea miniloma ei piristäisi? Minun ainakin!
Mutta eniten haluaisin loman siksi, koska itse olen opiskelija ja mieheni on työtön jo monetta vuotta ei meillä ole varaa lähteä minnekään viettämään lomaa.
Kahden keskinen aika on muutenkin vähäistä, kun minulla on aina vaikka mitä ja tiedän kuinka meitä kumpaakin piristäisi se yhteinen aika ihan jossain muussa ympäristössä, missä tulisi vietettyä oikeasti aikaa vaan sen toisen kanssa eikä ole muita menoja häiritsemässä. Hempeilylomaa siis kaivattaisiin :)

Milka
281/424 | 

Ouu tykkäilen sun rohkeutta käyttää punaista huulipunaa ku täällä lapin peräkylillä kaikilla ei oo sitä ja heti katsotaan oudosti mutta susta saa rohkeutta,i like =) ja kilpailuun liittyen: viikon kuumeessa olon jälkeen ja sohvalla suuren kasan räkäpaperien keskellä makoilun + amerikan ''hauskimpien'' videoiden katselu ehkä herättää pienen toiveen lomasta ja rentoutumisesta!

Niki-
282/424 | 

Ihana miniloma piristäisi kivasti tylsää inttilesken arkea. Ja mikä ihanampaa olisi poikaystävä lomilla viedä hotelliin yöksi ja hemmotella toista:) Itsekin näin työttömänä on raha hieman tiukassa, joten on tällaiset hemmotteluhetket jääneet aina "leffa-herkkuilloiksi". Olisi mukava viettää oikein mukava,syksyinen viikonloppu hyvän seuran, ruoan ja viinin kera!<3

marru
283/424 | 

Haluaisin yllättää avomieheni kahdenkeskisellä minilomalla. Ollaan oltu yhdessä neljä vuotta, eikä koskaan ole oltu kahdestaan missään lomailemassa. Meillä olisi monta syytä viettää romanttinen miniloma ja päästä kilistelemään kuohuvaa hotellille; miehen parantuminen syövästä, ensikesänä vietettävät häät ja elämän ihanuus yleensä!
Ja bonuksena tämä bride-to-be voisi käydä vähän sovittelemassa hääpukuja :)

ida
284/424 | 

On syksy jo tullut
mieli aivan turta
Piristäisi pienet lomailut
eihän se olisi pelkkää unta?

Mukaan kaappaisin kaverin
ja pikachun pehmoisen
Majan hotellihuoneeseen rakentaisin
hauskasta seurasta kai nauttisi jokainen!

Mutta loman esteenä on
kelan tuki olematon
Haaveiluiksi jäävät kaveri ja pika
ei edes hotellihuonetta, senkin sika.

Nyt olisi mahdollisuus uusi
voittaa ja sulkea suuni
Pehmoiseen sänkyyn hypähtää
ja kaverin kainalossa nyhvätään

Joten nelliina kiltti
eikä mikään piltti
Ota huomioon runoni
menihän sen tekoon monikin minuutti.

Pinja
285/424 | 

Nyt olisi minunkin korkea aika selvittää, mikä Tampereessa viehättää!
Niin moni kehuu/tykkää/rakastaa Tamperetta ja hävettää etten ole sinne ikinä eksynyt. Mikä aukko yleissivistyksessä! Tänään työpaikan kahvipöydässä vilisi Pispalaa ja juuri ja juuri ymmärsin edes mistä puhutaan :)
Reissu kyllä on ollut suunnitteilla useamman vuoden, mutta suunnitelmat aina kaatuu rahaan tai aikaan.

aava
286/424 | 

loma..ei tämän kiireen, opparin, töiden ja vapaaehtoisen järje
stötyön jälkeen paljoa muista mitä se on. sellainen mielikuva on että jotakin ihanaa se saattoi olla..

Susan
287/424 | 

Näitä muita viestejä kun lukee, tulee itselle tunne, että 'turhaa minä yritän, tuo tai tuo ansaitsee loman paljon ennemmin kuin minä.' Mutta aina kannattaa yrittää, eihän siinä mitään häviä. :)

Olen pari viikkoa sitten 18 vuotta täyttänyt tyttö täältä Oulun lähettyviltä. Olen tällainen "maalaistyttö", isompaan kaupunkiin pääseminen silloin harvoin on ollut suurta herkkua. Jo Oulussa kulkeminen ja ihmispaljouden katseleminen on jäänyt mieleen.
No joo, mennäänpäs asiaan. Haluaisin minilomalle, koska koulussa puurtaminen ja samanlaiset arkirutiinit päivästä toiseen tylsistyttävät ja väsyttävät.
Rahaa minulla ei juuri ole ja jos onkin, se ei kyllä riitä hotelliyöpymisiin tai ylipäätään mihinkään lomailuun. Kun nyt viimeinkin olen täysi-ikäinen, tämä hotellissa majoittuminen mahdollistuu. Olen jo vuosien ajan haaveillut, että voi kunpa olisin jo 18 ja olisi mahdollisuus lähteä pääkaupunkiseudulle, yöpyä hotellissa, nauttia hetkestä ja vain ihmetellä sitä väenpaljoutta.
Ja matkaan lähtisi luultavasti kaverini. Sattumalta me hänen kanssaan ollaan suunniteltu juuri tällaista reissua syyslomaviikoksi joko Helsinkiin tai Tampereelle, mutta saahan sitä haaveilla, kun matkustaminen junalla on kallista ja siihen päälle vielä yöpymiset.

En ehkä ansaitse tätä ilmaista minilomaa, onhan täällä muillakin niin paljon erilaisia tarinoita, että minä kuulostan heidän rinnallaan vain säälittävältä teiniltä, joka ei kuitenkaan osaa arvostaa pientä lomaa. Joku oikeasti ongelmissa oleva ansaitsee paljon enemmän.
Mutta kyllä minä arvostaisin. Jos edes kerran sattuisin voittamaan jossakin kilpailussa. Tämä loma tekisi minusta ja ystävästäni erittäin onnellisia, se olisi ensimmäinen kerta hotellissa pelkkä kaveri seurana, ensimmäistä kertaa ilman vanhempia! Saisi hoitaa aikataulut ja muut asiat juuri niin kuin haluaa. Ja tiedän, että kaverini ilahtuisi tästä, koska hän ison perheen lapsena, vuokralla asuvana ja rahan niukkuuden vuoksi, ei pääse nauttimaan tällaisista hienouksista. Tiedän, että tämä reissu jäisi kummankin mieleen!

288/424 | 

Auringon valon vähentyminen saa olon voimattomammaksi, mutta silloin jaksaa paremmin kun tietää, että on jotain kivaa odotettavissa. Viime vuonna ei ollut varaa lähteä yhtään mihinkään ja nyt ei ole mahdollista pitkään talvilomaan, koska miehellä ei uuden työpaikan takia ole vielä kertynyt lomapäiviä. Miniloma piristäisi pitkäksi aikaa ja korvaisi oikean loman puuttumisen!

Oliivikala
289/424 | 

Miniloma olisi mukava. Mulle. Mies(jonka ottaisin ehkä mukaan) sai jo oman minilomansa Helsingissä. Hain sen aamulla putkasta.

Sammakko
290/424 | 

Isäni täyttää kohta viisikymmentä vuotta ja hän olisi halunnut lähteä ulkomaille juhlimaan syntymäpäiväänsä, tai oikeastaan pakoon niitä. Äitini ei kuitenkaan innostunut ideasta, eli isä ei lähdekään etelään, vaikka oli siitä kauan unelmoinut.
Heti kun näin tämän kilpailun ajatelin heti isääni, joka kaipaisi aikaa kahdestaan äitini kanssa ja olisi upeaa, jos he voisivat mennä tutustumaan johonkin kaupunkiin turisteina. Ja niin isä saisi "etelän matkansa".

elia
291/424 | 

Miniloma tekisi onnelliseksi monta ihmistä!

Minut, koska en ole päässyt lomailemaan sitten lapsen syntymän.

Miehen, joka ei ole saanut olla kahden vaimonsa kanssa sitten lapsen syntymän.

Lapsen, joka ei ole saanut olla hoidossa muualla sitten syntymänsä.

Anopin, joka ei ole saanut lapsenlastaan hoitoon tämän syntymän jälkeen.

Sinut, joka meille tämän voi mahdollistaa.

Nostetaan malja syksyn kauneudelle ja tälle tilaisuudelle!

emmmi
292/424 | 

Itse minä en välttämättä ansaitsisi lomaa(vaikka se kyllä kelpaisi) mutta jos voittaisin, antaisin matkan äitylille ja isuliinille lahjaksi :) Vanhempani ovat nimittäinen aina tukeneet ja kannustaneet minua(vaikka se niin kliseeltä kuulostaakin). Sitä paitsi mun äiti ja isi on kaikkein parhaita, eikös ne ansaitse jotain pikku lomaa? ;)

Tuisku
293/424 | 

Osallistutaampas! Olen uurastanut yliopisto-opintojani nyt 5 vuotta, ja sain gradun hirmuisen puristuksen jälkeen valmiiksi. Siis valmiiksi! Pois silmistä, mielestä ja sydämestä. Osasyy huimaan puristukseen oli tieto vakityöpaikasta, ja siten tieto siellä aloitusajankohdasta. Olihan gradu saatava pois alta ennen sitä. Ja sainkin. Olen tällä hetkellä tosi onnellinen opintojeni päättymisestä ja vieläkin onnellisempi työpaikasta, jonka eteen uurastin ihan oikeasti monta vuotta. Tällä hetkellä 10-tuntiset työpäivät eivät haittaa, mutta pieni pako arjesta piristäisi kyllä mieltä. Mielestäni olisin sellaisen ansainnut. Lisäksi riemunkiljahdukseni saisivat varmasti hymyn myös sinun huulillesi. :D

kanelisokeri
294/424 | 

Oi kun olis miniloma ihana. Kirjoitan tätä kun olen kolmistaan kolme ja kuusivuotiaiden vesseliemme kanssa kotona, mieheni on ulkomailla suorittamassa yhtä koulukurssia ja tätä kestää yhteensä kuukauden. Kuukauden olemme siis ilman iskää. Jossain vaiheessa mieheni kotiutumisen jälkeen olisi ihan mahtavaa lähteä kahdestaan viikonloppulomalle. Minä ainakin haaveilen lomasta, ja olisi ihanaa yllättää mieheni :)

Pampula
295/424 | 

Takana seitsemän vuoden epäonni ja lopultakin alkaa näyttää siltä, että uusi elämä voittaa. Sitä olisi ilo juhlia minilomalla.

piitzi
Liittynyt28.2.2014
296/424 | 

Väsynyt ihanan pikku-ukkelin mamma ja kiukkuinen stressaantunut opiskelijaisukki kaipaavat hetken irtaantumista arjesta, kaksivuotis hääpäiväkin tuli hengailtua kotona... Olisipa kyllä vallan ihana kruisalla täältä Lapista vaikka Helsinkiin juuri samaan hotelliin missä tekin kävitte. Helsinki on mun lempparikaupunki, en ole päässyt kuljailemaan siellä vuosiin.

September
297/424 | 

Tuntuu vaikealta perustella, miksi minä tarvitsisin lomaa enemmän, kuin muut! Olen kuitenkin ihan lopussa. Viimeisen parin vuoden aikana on tapahtunut paljon ikäviä asioita, eikä niistä tunnu tulevan loppua. On ollut läheisten kuolemia, Onnettomuus isolla O:lla, oma vakava työtapaturma, työpaikan menetys, lapsen sairastuminen loppuiäksi, jatkuvat taloudelliset vaikeudet ja vaikka mitä muuta, joita ei edes haluaisi ajatella. Siksi sitä pientä lomaa niin kaipaisinkin. Että saisin ajatukset muualle, paitsi omat, niin myös lapsen. Että arjen vastoinkäymisten keskellä olisi jotain, mitä odottaa. Että lapsi pääsisi pitkästä aikaa ihmisten ilmoille ja tietysti minäkin. Haluaisin nähdä jouluvalojen syttyvän ja ihailla kauppojen materiaa. Kiertää museoita, istua hetken kahvilassa. Ajella ratikalla vailla päämäärää. Katsella ihmisiä ja miettiä, mihin he kiirehtivät. Olla itse kiireettä tytön kanssa. Olla hetken, niin kuin ennen.

Heidi
298/424 | 

Musta olis mahtavaa päästä lomalle poikaystävän kanssa, koska alotin tänä syksynä uudessa työpaikassa ja yliopistossa samaa aikaa, ja oon joutunu laittaa niihin tosi paljon aikaa, ja sen takia aika poikaystävän kanssa on jäänyt vähälle. Rahaa lomalle lähtöön ei ole, koska kaikki raha mikä tulee töitä ja opintotuista menee säästöön asuntoa varten. Olis mahtavaa päästä pois täältä Helsingistä johonkin kivaan pienempään kaupunkiin edes päiväks ja viettää laatuaikaa rakkaan kanssa.

Sue
299/424 | 

Minä ja miniloma sopisimme täydelliseti yhteen, koska haluaisin viettää välillä aikaa jotenkin muuten ja muualla kuin valtavien gradukirjapinojen kanssa keskellä kaaosmaista kylppäriremonttia. Haluaisin rokata, shopata ja pussailla itseni tainnoksiin elämäni tärkeimmän ihmisen kanssa.

Niina
300/424 | 

Olen tehnyt töitä niska limassa aivan liikaa ja tajuamatta ettei tämä aivan oikein ole. Ei tarpeeksi lepoaikaa yövuorojen välillä, lohduttomia noin kymmenenpäivän työputkia. Arvostusta ei näy bossilta, ainoastaan ne huonot asiat huomaa. Tässä samalla pitäisi hoitaa parisuhdetta, joka on ehtinyt rakoilemaan niin paljon että oltiin jo asumuserossa. Olisi mukava vaihtaa maisemaa ja lähteä oikeasti minilomalle jonnekkin muualle päin Suomea. Muualle päin siksi, että täällä pohjolassa muiden asiat tiedetään paremmin kun omat taskut. Kun ei jaksa.

Näytä kaikki kommentit (424)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla