Joskus elämässään harrastelijaompelija törmää haasteeseen, johon (koti)ompelukone ei pysty. Tässä on omalla kohdallani se projekti. Rennon villakangastakin tekeminen osoittautui ei-niin-rennoksi, kun koneeni ei kerta kaikkiaan pystynyt niin paksuun kankaaseen vaan veti takin etulistat ruttuun vaikka olisi päällään seissyt. 

Löysin Eurokankaasta maailman kauneinta kuparinhohtoista villakangasta. Tietenkin palalaarista eli tämä palanen oli ainoa mahdollisuuteni onnistua. Takki oli muuten ihan ok ommella ja lopputulos oli siisti, mutta etulista. Voi hyvänen aika sentään. Kun on tehnyt 10 kertaa koko roskan uudelleen ja lopputulos on tämä, on varmaan pakko luovuttaa alkuperäisen vision osalta. 

Luulen, että ratkon vielä kerran kuikkaan tuon etulistan ja jätän takin etureunat huolittelematta samaan tyyliin kuin hihansuut. Kimaltava kangas kaipaa vähän rosoa rinnalleen.

Toinen optio ratkomiselle olisi keksiä joku päälle ommeltava koristenauha tai muu härpäke (mustaa pitsiä?), joka peittäisi alleen nuo rypyt, mutta en tykkää patenttiratkaisuista vaan siististä lopputuloksesta. 

Jos sattuu tulemaan aiheeseen liittyen jotain neronleimauksia tai ratkaisuideoita, niin otan mielelläni vastaan. 

En luovuta näin hienon kankaan kanssa. 

Kommentit (21)

lusene
1/21 | 

Upea takki! Ei aavistustakaan mikä on etulista, mutta näyttää minun tietämättömään silmääni hyvältä :D Melkoinen kangaslöytö kyllä.

Siiri S
2/21 | 

Mitääääh, tuohan on aivan tosi hyvä! Rypyt voisivat olla tarkoituksellisiakin ihan hyvin, ei näytä mielestäni virheeltä vaan siltä että kangas elää kauniisti ^_^ (Itsekin ompelija mutten noin kunnianhimoinen, ehkä meillä on eri kriteerit, mutta musta toi on upea :D)

strilla
3/21 | 

Voisko tuon etulistan ommelluttaa ammattiompelijalla? Heillä tuppaa yleensä olemaan järeämpiä koneita eikä noin pienelle työlle varmaan kovin suurta hintalappuakaan tulisi.

Ite ompelin taannoin erään laukun paksuimmat saumat mumman poljettavalla Singerillä. Sillä homma sujui (koneen puolesta, polkija vain ei ollut kovin taitava!), toisin kuin omalla vuosikymmeniä nuoremmalla Singerillä. ;)

Vierailija
4/21 | 

Olisiko teillä lähettyvillä käsityöneuvontaa tms.? Meillä paikallisessa on käytettävissä teollisuusompelukone, jolla voi käydä huristelemassa hankalat jutut...

Vierailija
5/21 | 

Onko etulista kaksinkertaista kangasta? Voiko alapuolen tehdä ohuemmasta kankaasta?

Lui
6/21 | 

Tuo kangas näyttää sen verran jäykältä, et ehkä etureuna olisi parempi ilman tuota listaa. Jotenkin tuo lista näyttää vähän pönköttövän tuota etuosaa. Voi kyllä käytössä pehmetä?

-A-
8/21 | 

Näissä kuvissa ei ainakaan niitä ryppyjä näy, mutta ymmärrän kuinka turhauttavaa se on kun itse ne näkee :D minusta se pitsinauha tai ehkä jopa musta paljettinauha olisi mahtava lisä takkiin, mitä et voi peittää, korosta!

Vierailija
9/21 | 

Kuvissa mielestäni etureuna ei näytä olenkaan pahalle. Mistä olet löytänyt takin kaavat, näyttää kivalle.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kaava on muokattu Suuri Käsityö -lehden uusimman numeron kimonotakin kaavasta :) Eli käytännössä kun kangas oli todella paksua, tein takkiin noin 10 cm lisää leveyttä ko. kaavaan nähden sekä suurensin hieman hihoja.  https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/tee-itse/ompelu/surauta-trendika...

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Vierailija
10/21 | 

Vaativa työ tuo listan ompelu (peukku siitä). Yläosa näyttää siitä oikein hyvältä, ei tarvi kyllä sieltä purkaa, helmassa on pientä ryppyä, jonka huomaa tällainen toinen tarkka ompelija :)

Henriikka
11/21 | 

Oletko ommellut tuon etulistan nurjat puolet vastakkain etulista päälipuolella.? Selvästi miehustan kangas on venynyt jos se on ollut alapuolella ja kone ei jaksa tasaisesti syöttää sitä. Mä kokeilisin harsia palat yhteen ja todella hitaasti yrittää ommella. Paras olisi jos sun koneessa olisi paininjalan puristuksen säätö jonka saisi säädettyä löysemmälle. (Tai käske mies pitämään paininjalkaa vähän ylhäällä :D )

Sonjamie
12/21 | 

Saattaisin itse ommella käsin... (tähän sellanen käsiä silmillä pitävä apina -emoji)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011