Meidän 16-vuotias eläkeläiskissamme on näkynyt tässä blogissa alusta asti ja tasaisin väliajoin sen kuulumisia kysellään. Joten tässä tulee. Kuningatar Nöpö alkaa olla jo iällä, ja ikä myös alkaa karvakaverissa pikku hiljaa näkyä. Mutta onneksi mitään isoja ongelmia ikäneidolla ei ole.

Kulku ei ole enää kovin sulavaa, mutta toisaalta kissamme on ollut aina kömpelö. Ja omanarvontuntoinen. Nöpö ei todellakaan hyppää hyllyille tai mihinkään puolta metriä korkeammalle, kuten esimerkiksi portaikon lapsiportin yli. Tiedättekö yhtäkään kissaa, jota pidättelisi matala vauvaportti.... :D Hän odottaa, että portti avataan, ja ilmoittaa tyytymättömyydestään palvelun hitauteen kunnon naukaisulla. 

Lempipaikka on ikkunalaudalla, kuten nenänjäljistä ikkunassa sekä verhojen kissankarvakuorrutteesta voi päätellä. 

En tiedä kuinka paljon meidän kuningattarellamme on vielä vuosia jälkellä, mutta eläinlääkärin alkuperäinen arvio sydänvikaisesta kissasta, "tuskin elää vuoden vanhaksi", meni jokseenkin pieleen. Joka tapauksessa tämä on ensimmäinen vuosi, kun huomaan kissassa vanhuuden merkkejä. Arvon leidi mm. lasketteli eräänä päivänä portaat alas pyrstöllään, kun liukastui ylätasanteella. Ei ihan perusvahinko kissoille yleensä, mutta Nöpö on Nöpö. Myös uni maistuu nykyään enemmän kuin ennen, ja hän poistuu yläkertaan nukkumaan jo ennen meitä. Nöpö on koko elämänsä tullut samaan aikaan nukkumaan minun kanssani :D 

Kun on asunut eläimen kanssa kohta 17 vuotta yhdessä, nämä vanhuuden merkit ihan suoraan sanottuna pelottavat. Järkevänä ihmisenä tiedän, että kissani alkaa olla jo ehtoopuolella, mutta sitä on silti vaikea hyväksyä. Olen pian asunut Nöpön kanssa yhdessä kauemmin kuin yhdenkään ihmisen kanssa!

Toisaalta moni katti puksuttaa yli 20-vuotiaaksi, joten eihän sitä koskaan tiedä. Karvainen taistelijamme on touhunnut sydänviastaan huolimatta jo pidempään kuin kukaan olisi uskonut.

Kommentit (6)

Pesunalle
1/6 | 

Voi mikä ihana ikäneito! <3 Nöpöä on aina ihana nähdä, todellinen kuningatar. Long live the Queen!

Vierailija
4/6 | 

Ihana Nöpö, olen odottanutkin hänen kuulumisiaan :) Itselläni on 14v pikkukoira ja samanlaiset vanhuuden merkit ilmennyt sillekin; ei hyppää ja nukkuu paljon vaikka aina ennen menty yhtä aikaa nukkumaan.

paulii
5/6 | 

Kiva kuulla Nöpön kuulumista! Oma rakas koirani jouduttiin lopettamaan tänä keväänä, muutamaa viikkoa vaille 15 vuotiaana, ja tuo mitä sanoit vanhuuden merkkien pelottavuudesta oli niin totta.. Muutaman viimeisen vuoden panikoin ja pelkäsin jo etukäteen koska rakkaasta joutuu luopumaan, ja kun se päivä koitti, oli se kyllä juuri niin hirveää kun olin pelännytkin. Ikävä vaivaa vieläkin. Nöpölle leppoisia ja onnellisia vanhusvuosia, toivottavasti niitä siunaantuu vielä monta! <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011