Viikonloppuna Tampereen messukeskuksen lähellä riitti kuhinaa. Suomen Kädentaidot -messut teki kävijäennätyksensä, yli 55 000 kävijää! 

Meidän messuporukan viearilupäiväksi valikoitui sunnuntai, ja aamupäivällä tilaa oli vielä ihan hyvin. Iltapäivää kohden mentäessä messuhallit tiivistyivät aika tavalla, ja monessa paikassa kerrottiin halutuimpien tuotteiden loppuneen jo edellisenä päivänä. Tämän perusteella fiksuinta olisi mennä paikalle jo perjantaina, jos haluaisi täyden valikoiman. 

Mutta eipä siinä, vierailuajankohdasta huolimatta lähdin messuilta reppu täynnä upeita lankoja, erikoispuikkoja ja söpöjä tupsuja eli toisin sanoen nyt on käsityöprojekteja pitkän talven varalle. Tavoitteena on oppia aikakin magic loop -villasukkatekniikka loppuvuoden aikana. 

Tänä vuonna kässämessujen hittituotteita olivat makramee-tarvikkeiden lisäksi käsin värjätyt langat. Näitä oli joka lähtöön ja kaikissa sateenkaaren väreissä. Omat taitoni eivät ole vielä sillä asteella, että raaskisin ostaa 30 euron lankavyyhtiä, mutta nyt ainakin olen tietoinen millaisia hienouksia edessä odottaa. 

Makramee tarkoittaa solmutekniikoin tehtyjä erilaisia pintoja, joista tehdään usein seinävaatteita tai muita vastaavia koristeita. Suomalaiset ovat selvästi innostuneet solmuista, sillä tarjontaa riitti. Messuilla näkyi tarvikkeiden lisäksi valmiita makramee-lampunvarjostimia, -amppeleita, -joulukoristeita ja ties mitä mielikuvituksellisia narutöitä. Ideapankkina messupäivä on aivan huikea. Kuin Pinterest tuotuna liveksi. 

Olen varovaisen kiinnostunut tuostakin lajista, mutta toistaiseksi kohdistan vimmani neulomisen opetteluun. 

Messuilta löytyi käsityötarvikkeiden lisäksi paljon valmiita tuotteita, joita käsityöläiset myivät itse. Aivan ihastuttavia koruja, keramiikkaa, kenkiä, vaatteita ja asusteita löytyi erityisesti päälavan ympäriltä. Luulisin, että moni hankkii messuilta joululahjoja. Lähes kaikki valmiit tuotteet olivat tietysti kotimaista käsityötä, mutta ilahduttavan moni myös kierrätysmateriaaleista valmistettu.

Nyt oikeastaan harmittaa, etten ostanut kokeeksi kalannahkaa. Olisi ihan äärimmäisen kiinnostavaa kokeilla valmistaa esimerkiksi kukkaro tai jokin asuste kalannahasta, mutta se vaatisi kunnollista perehtymistä. Ehkä seuraavilla messuilla otan tästä projektin. 

Kodin Kuvalehden sukkaseinä täyttyi: 

Mitä sitten lähden toteuttamaan ensimmäiseksi. Ostin Pirtin kehräämöltä hahtuvalankaa, josta teen pesukoneessa huopuvat lapaset.

Alku hahtuvalangan kanssa on ollut vähintäänkin mielenkiintoinen. En ymmärtänyt etukäteen, että lanka katkeaa pienestäkin nykäisystä ja onnistuin katkaisemaan lankarullan lankoja muutamankin kappaleen suoraan kerästä. Hiki nouse pintaan myös neuletta tehdessä, sillä pelkään hauraan langan murentuvan painavien puikkojen kanssa.

Huh huh mitä hommaa, hommaan tottumattomalle :D Puolikkaan lapasen sain kuitenkin jo tehtyä ilman suurempia katastrofeja, vain muutaman katkeamisen kera. Nyt alan jo muistamaan, etten nykäise lankaa kerältä _yhtään_. Se pitää keriä auki vähän kerrallaan. 

Sitten saa vielä jännittää pesukonehuovuttamisen lopputulosta, kun on ensin selvinnyt hengissä neulomisesta! 

Kommentit (5)

Lottta
1/5 | 

Itsekin löysin messuilta vihdoin hyvät puikot millä harjoitella magic loop tekniikkaa. Sukkien kutominen sukkapuikoilla on jo tuttua mutta saas nähdä mitä tästä magic loopista tulee :D

jep
2/5 | 

Ooh miten ihanan näköiset messut!!! :O Ihan eri näköistä meininkiä kuin joskus tuhat vuotta sitten käymilläni joulumyyjäisillä Helsingissä, missä oli tungoksen lisäksi lähinnä ylihinnoiteltua mielikuvituksetonta tavaraa ja vähän roinankin tuntua. Sen jälkeen en vaivautunutkaan enää käymään ja sen jälkeen muutin turhan kauas...
 Juuri viime viikolla tutkailin netissä kasvisvärjäyksen saloja. Nuo kuvissa näkyvät vaaleanpunaiset näyttää samoilta kuin avokadolla värjätty, mistäköhän väri oli peräisin, jos satuit katsomaan? Kauniita. Ja, onko mulla silmissä vikaa vai miten merkin nimi näyttäisi olevan Frida Fucks???? :D 

JohannaH
3/5 | 

Heippa, muistatko mikä yritys tekee noita viimeisen kuvan ihania pitsikeramiikka-amppeleita ja valaisimia? Aivan ihania!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010