Hoitolakäynti ja EkoPharman ihonhoitotuotteet saatu testiin blogin kautta. 

Kun kosmetologini Kirsi Aurinkolintu-hoitolasta kysyi olisiko minulla kiinnostusta kokeilla luonnonkosmetiikkaa ihonhoidossa, vastasin välittömästi kyllä. Minulla on takana aika täysi syksy, johon olen reagoinut muun muassa rytmihäiriöllä. Kroppa on yrittänyt parhaansa mukaan kertoa, että tauko tekisi hyvää. Myös kasvojeni iho on kärsinyt tilanteesta.

Atoopikkona ihokriisit ovat sinänsä tuttuja, mutta en ole koskaan aikaisemmin onnistunut kehittämään stressinaamaa. Tarkoittaen ärtynyttä punaisena helottavaa ihoa. Pienikin kosketus kasvojen iholle on saanut aikaan reaktion. Raivasin ikionnellisena kalenterista vapaahetken hoitolakäyntiä varten lokakuun alkuun. 

Koska olen käynyt Kirsillä ennenkin, tiesin täsmälleen miten ihanan rauhalliseen ympäristöön olin menossa. Kirsi on käyttänyt luonnonkosmetiikkaa työssään jo 15 vuotta (Aurinkolinnun perustamisesta asti) ja hoitolassa on käytössä Dr. Hauschkan lisäksi suomalainen EkoPharma Helsinki. EkoPharmalle on myönnetty kotimainen FI-Natura -luonnonkosmetiikkasertifikaatti ja kaikki tuotteet sopivat vegaaneille. 

En ollut tätä ennen edes tietoinen, että markkinoilla on kotimainen luonnonkosmetiikkasarja. EkoPharman tuotteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Helsingissä. Luonnonkosmetiikkasertifikaatin lisäksi sarjalle on myönnetty avainlippumerkki ja Animalian Leaping Bunny -tunnus. Tuotteiden hinnat asettuvat n. 15-35 euron väliin. 

Aurinkolintu on samassa liiketilassa kampaamo Headmakersin kanssa Kauppakadulla. 

Tästä ei työkengät kauniimmaksi muutu:

En voi sanoin kuvailla kuinka ihanaa oli vajota hoitotuoliin kiireisen työpäivän päätteeksi ja tulla käärityksi lämpöisiin peittoihin. Olin todella ollut pikku tauon tarpeessa. Kirsi totesi stressi-ihoni akuutin tilanteen välittömästi ja valitsi käyttöön EkoPharman Herukka-hoitolinjan tuotteet. Herukka-tuotteet on tarkoitettu erittäin herkkäihoisille ja atoopikoille. Vaikuttavina aineina on mm. mustaherukan siemenöljyä. Mustaherukan terveysvaikutukset ovat itselleni tuttuja villiyrttien eli hortoilun parista, joten perusraaka-aine näissä tuotteissa kävi järkeen.

Minun ihoni kaipasi erityisesti rauhaa ja kosteutta, joten kasvohoito toteutettiin mahdollisimman hellävaraisesti ilman mekaanista puhdistusta. Puhdistus, kuorinta, lymfahieronta ja naamio tehtiin kaikki Herukka-hoitolinjan tuotteilla. Olin pari tuntia jossain tajunnan rajamailla, enkä olisi millään halunnut herätä nykyhetkeen hoidon päätteeksi! Kirsillä on onneksi tapana antaa asiakkaalle hoidon päätteeksi maailman parasta teetä, ettei siirtyminen hoidosta todellisuuteen ole liian karu :D toimii. Kävin ostamassa samaista Indiskan Stawberry-Ginger -teetä heti kotiin.

Olen nyt hoitanut ihoani erittäin tunnollisesti EkoPharman Herukka-hoitolinjan tuotteilla neljä viikkoa. Käytössäni on ollut päivittäin seuraavat tuotteet: puhdistusemulsio, kasvovesi, silmäympärysvoide, hoitoseerumi, hoitovoide ja siemenöljy. Kahden viikon välein olen kuorinut ihon entsymaattisella kuorinnalla ja levittänyt sen jälkeen kasvonaamion. Atoopikolle yleensä riittää kuorintarytmiksi kaksi kertaa kuukaudessa. 

En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt ihonhoidossa kokonaisvaltaisesti luonnonkosmetiikkaa, ainoastaan yksittäisiä tuotteita. Ensimmäisen viikon aikana stressi-ihoni alkoi silminnähden rauhoittua, punoitus laski melkein kokonaan. Herukka-linjan tuotteissa on C-vitamiinia, joka tasoittaa ihon sävyä. Tästä innostuneena jatkoin särmästi rutiiniani aamuin illoin, en ole jättänyt päivääkään väliin. Olen ennenkin kertonut että olen purkkihullu, eli useamman tuotteen kanssa pelaaminen on ihanaa vaikka vähän laiskanpuoleinen ihonhoitaja olenkin. 

Koko sarjan ylivoimainen suosikkini on siemenöljy. Voisin lutrata sillä vaikka tunnin välein. Iholta häviää kiristävä tunne välittömästi öljyn levittämisen jälkeen. Olen käyttänyt Herukka-siemenöljystä pääasiassa hajusteetonta versiota, joka tuoksuu... terveelliselle. Sen tuoksu on aika ruohoinen, joten voisin kuvitella ettei se miellytä kaikkia. Öljyn toisessa versiossa on mukana appelsiiniöljyä. Se on hyvä valinta jos ei ole herkkä sitrushedelmille ja ylipäätään pitää appelsiinin tuoksusta. 

Neljän viikon jälkeen ihoni on pehmoinen ja kimmoisa, enkä näytä enää paloautolta. Olen kokenut joka iltaisen neljän tuotteen levityksen erittäin tervetulleena pysähtymisen hetkenä. Laitan ensin silmänympärysvoiteen, seuraavaksi hoitoseerumin, sitten siemenöljyn ja lopuksi vielä kasvovoiteen. Annan tuotteiden imeytyä kunnolla ennen seuraavan levitystä. Hoitovartti tekee Duracell-vaihteella käyvälle todella hyvää.

Olen ollut niin tyytyväinen tähän säännölliseen ihonhoitorutiiniini, etten ole aikeissa lopettaa. Minua kiinnostaa ihan erityisesti tuleva pakkaskausi, miten luonnonkosmetiikka toimii tämän atooppisen ihoni kanssa silloin. Tyypillisesti tammi-helmikuu on iholleni todella tuskaista aikaa, katsotaan onko tänä vuonna. Ainakin minullla on kova luotto siemenöljyyn näiden testiviikkojen jälkeen. 

Oletko itse tutustunut luonnonkosmetiikkaan? Jaa kokemuksesi kommenteissa. 

Kommentit (16)

Tuikke
1/16 | 

Ekopharman löysin Tampereen Tammelan ihanasta Unicco-hoitolasta. Hyvän mielen tuotteet, muutamaa eri marjaa ja tuotetta nyt käytössä. Kiva, että kirjoitit niistä. Tuoksu hieman tökkii jossakin tuotteessa, mutta appelsiinin tuoksun valitsen aina kun mahdollista. Kotimaisuus on super-iso plussa!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kirsi mainitsi että EkoPharmaa on käytössä muissakin tamperelaisissa hoitoloissa, hyvä Tampere! Olen todella iloinen että suomalaisia vaihtoehtojakin on tarjolla, nostan niitä todella mielelläni esiin niin paljon kuin mahdollista :) Mä en ole vielä päättänyt että nautinko siitä ruohoisuuden tuoksusta vai appelsiinista, jotenkin se terveellinen tuoksu vielä entisestään korostaa luonnollisuutta. Se vaikuttaa omaan mieleen samalla tavalla kuin ylellinen hajuvesi saa käyttäjänsä olon kuninkaalliseksi :D jos tästä nyt tajusi mitä yritän selostaa, eli että ajatuksen voima on valtava.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Hilgero
2/16 | 

Tämä sarja pitääkin tsekata joskus! Itselläni on käytössä Madara-sarjan tuotteita.

Täysin offtopicina täytyy kysyä, että oletko jo bongannut Irregular Choicen Cinderella-sarjan kengät. Siellä on aika kreisiä led-glitter-kenkää ;)

Vierailija
3/16 | 

Täällä on atoopikolla käytössä hyvällä menestyksellä Madaran tuotteet vartalolle sekä kasvoille. Niistä jää iholle ylellinen tunne :) Mulla oli juurikin tuollainen stressi-iho ennen heidän tuotteita, se oli kelju vaihe. Mukavaa kuulla että löysit avun!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Minulle oli aika järkytys että ihoni reagoin noin voimakkaasti stressiin, koskaan aikaisemmin ei ole vastaava tilannetta ollut kasvoilla. Tässä väkisin tulee mieleen se, miten tärkeää on huolehtia itsestään eikä painaa 111 lasissa koko ajan. Hyvä herätys :) Madaran käsivoide (Tyrni) on todella hyvä tuote, löytyy aina työpöydän laatikosta.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Patu
4/16 | 

Mun naamaani hallitsi hillitön akne kymmenen vuotta, eikä siihen tuntunut tepsivän mikään. Sitten raaskin satsata muutamia euroja luonnonkosmetiikkaan ja jo kuukauden käytön jälkeen kehtasin lähteä kotoa ilman meikkiä! Voitokas yhdistelmä on siis hurmaavantuoksuinen Mossan puhdistusvaahto + suolasaippualla pesu + otsonoidun oliiviöljyn levittäminen kirskuvan puhtaalle iholle. Olen kohtalaisen laiska kasvojenhoitoasioissa, joten iloitsen myös siitä ettei tämä nykyinen jokailtainen pesurutiini vie kuin minuutin :D Ja tuotteet on kaikki äärimmäisen riittoisia, siitä myös suurta plussaa!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Mikä taika tuossa Mossassa on, kun niin moni sitä hehkuttaa :D Öljyt ovat melkein parasta mitä ihonhoidossa tiedän, varmaan aika moni rutikuivaihoinen on samaa mieltä. Minäkin olen laiska, mutta varmaan vanhoja kosmetologiopintojen perua että sellainen kohtalainen purkkihulluus on jäänyt elämään, en ole yhtään 3-in-1 tuotteiden ystävä :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Vierailija
5/16 | 

Nelliina, tykkään tyylistäsi kirjoittaa ja kertoa elämästäsi mutta tämän mainoksen osalta sorruit valitettavasti ylilyöntiin hehkutuksessa. Uskottavuus meni.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kiitos paljon palautteesta, arvostan suoruuttasi :) Postaus on kirjoitettu ihan täydellä sydämellä, voin vakuuttaa että olisin voinut leijua etenkin Kirsin suhteen vielä aika roimasti enemmän, hänellä on niin käsittämätön magic touch näpeissään, millä saada tällainen stressierkki rentoutumaan. Itsekin kosmetologiksi kouluttautuneena arvostan tätä ominaisuutta ammattilaisessa, koska esimerkiksi itse en ollut oikeassa ammatissa kosmetologina, onneksi ymmärsin sen heti ja jatkoin seuraavaan ammattiin.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Aino Pajukangas
Liittynyt9.9.2015
6/16 | 

Hauskaa, että sinäkin olet innostunut luonnonkosmetiikasta! Ekopharma kuulostaa todella lupaavalta: meilläkin on tuolla muutama puteli odottamassa testijaksoa. Meillä molemmilla tosin on vaivana pikemminkin couperosa eikä niinkään stressi tai atopia.
Olemme jo testanneet mm. Mádaraa, Dermosilin luonnonkosmetiikkaa, Davvia, Estelle & Thildiä ja parhaillaan mulla on menossa Mossan & Laveran vertailu. Toistaiseksi Mádara on vienyt voiton, saapas nähdä, onko Ekopharma vielä sitäkin parempi!

Kirjoitan blogia 13-vuotiaan tyttäreni kanssa: Sulassa sovussa

Blogimme myös somessa:
Facebook Instragram Pinterest YouTube | blogit.fi | Bloglovin

Aino
7/16 | 

Suomalaista luonnonkosmetiikkaa on toki muutakin, esimerkiksi Frantsilan luomuyrttitilan tuotteet! Pirkanmaalaistakin vielä :D

Anni-Iina
8/16 | 

Dermosilin ekokosmetikkaa on tullut testattua ja samoin Jurliquen ja Laveran tuotteita. Dermosil on mukavan perus, helppo lähestymistapa luonnonkosmetiikkaan (käsivoide, huulirasva, silmänympärysvoide). Jurliquelta testasin kahta eri kasvorasvaa sekä sellaista sumutettavaa kasvovettä. Muuten varmaan olisin sen kasvoveden kanssa jatkanutkin yhteiseloa, mutta sekä siinä että rasvoissa oli omaan nenään aivan liian multainen tuoksu. Laveran Dödön olen todennut yksinkertaisesti parhaaksi runsaaseenkin hikoiluun. 

Ylivoimainen suosikkini kuitenkin on nyt kuin vaivihkaa yllättänyt Valkoinen Huone -sarja. Siitä olen testannut Lakka-Tyrni naamaputsaria ja suihkugeeliä, 7 yrtin ihovoidetta sekä 7 yrtin kipuvoidetta lihashuoltoon. Tuo ihovoide on kyllä aivan loistavaa tavaraa: olen sitä nyt tässä viime aikoina käyttänyt niin stressinaaman ja siinä rehottavien finnien rauhoitteluun, kuivuneisiin ja halkeileviin kyynärpäihin sekä uunin vastuksista saatuun palovammaan. En tiedä kuvittelenko, mutta varsinkin tuossa palovammanhoidossa on ollut aivan ykköstuote.

hennis
9/16 | 

Olen käyttänyt Ekopharman Herukka-linjan hoitovoidetta ja silmänympärysvoidetta lokakuusta alkaen. Ihoni ei ole koskaan aiemmin ollut näin hyvä! Aiemmin laitoin aina seerumin ja voiteen, nyt olen selvinnyt pelkällä voiteella. Käytän myös Vadelma-linjan kasvovettä aamuisin ja Herukka Orange-puhdistusemulsiota iltaisin.

Hehkuttaa pitää aina kun siihen on mahdollisuus. Aito kokemus ja aidot tunteet eivät vähennä uskottavuutta, vaan lisäävät sitä.

vaikeanaama
10/16 | 

Mäkin tykkään tuosta herukkasiemenöljysyä, sekoittelen sitä muihin voiteisiin. Olisin kovasti halunnut tykätä myös muista sarjan tuotteista, mutta en kestä sitä hajua. Varsinkin hoitovoide lemuaa niin pahalle että oli pakko lopettaa siinä vaiheessa kun voiteen levitys meni yökkäilyksi. Hajusteallergisena en voi käyttää myöskään niitä appelsiinin tuoksuisia versioita. :( Öljyn käyttöä jatkan ja naamion myös silloin tällöin, mutta voiteiden ominaistuoksua en kestä. Nyt testaan Cattier Parisin kasvomaitoa ja Martina Gebhardtin shealotionia. Akneen taipuvalle superherkälle allergiaiholle on tosi vaikea löytää toimivia tuotteita, varsinkin luonnonkosmetiikan puolelta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu