Minulla on ollut koko elämäni vahva näkemys siitä, mikä on oma tyylini. Äitini päänsäryksi olin varsin määrätietoinen pukeutuja jo lapsena, ja vastustin henkeen ja vereen typeriä vaatteita. Eli niitä, joiden en katsonut olevan minua. Varhaisin pukeutumiseen liittyvä muistoni koskee sitä, että en voinut sietää kainaloon osuvia paitoja. Oli varmaan helppo pukea meikänaperoa :D Ja se, että halusin ehdottomasti käyttää vain punaisia (upeita!) nahkasaappaita, ihan sama vaikka yllä olisi ollut neonkeltainen toppahaalari. Punaiset kengät, ne rokkaavat edelleen. 

Myöhäisteini-iässä minulla oli hetken verran vaihe, että laukkasin muotivillitysten perässä. Halusin aina ihan viimeisintä muotia olevat asukokonaisuudet, joita olin ihastellut ulkomaisten muotilehtien sivuilla. Harmikseni budjettini ei sallinut merkkituotteiden hankkimista, joten piti olla kekseliäämpi. Kirppikset ja itse ompeleminen tulivat tutuksi. Tempoilu eli muotivillitysten perässä alkoi kuitenkin tuntua hullujen hommalta, siihen kului liikaa aikaa eikä mikään tuntunut omalta.

Muodin orja -vaiheen jälkeen aloin pikku hiljaa löytää oman tyylini. Se on kehittynyt matkan varrella jatkuvasti, tiettyjä elementtejä säilyttäen (tylli, punaiset kengät), tiettyjä tarkoituksella unohtaen (mustat peikkohiukset, body con -mekot). Tyyli on koko elämän kestävä pitkä ihana leikki. Tuo lause taisi olla kirjattuna jo ihan ensimmäisen blogini esittelytekstiin ja allekirjoitan sen yhä. 

En missään tapauksessa ylenkatso muotia kokonaisuudessaan, seuraan sitä edelleen lempilehtieni sivuilta. Olen old school, haluan lukea lehtiä. Nappaan enemmän kuin mielelläni omaan tyyliini sopivia elementtejä nykymuodista, joskus niitä on tarjolla enemmän, joskus vähemmän. Sporttimuoti esimerkiksi on ollut saatanasta, eli ei yhtään omaa tyyliäni, mutta rahapussi on kyllä kiittänyt näistä sporttimuodin täyteisistä vuosista. 

Tällä hetkellä voittokulkua muodissa elää suureksi ilokseni pitkät tyllihelmat, 100-prosenttisesti minua since 2001. Hypetetyn muotivaatteen voi helposti imaista omaan tyyliin sopivaksi, tai sitten voi yrittää jäljitellä koko muotiunivormua. Mitä veikkaatte kumpi näistä on minun tyyliäni:

Vain parilla pienellä asustemuutoksella saman asun voi kääntää vintagetyylistä wnb-moderniksi (enää huppari puuttuu). Se on oikeastaan aika hurjaa, miten paljon asu muuttuu pelkkää hattua vaihtamalla. 

Ps. ostin elämäni ensimmäisen hupparin hetki sitten, urheilukäyttöön. Se on possunvaaleanpunainen ja ihan överi. Sporttiystäväni järkyttyi ensin siitä, että näki minulla muksujen futistreeneissä hupparin ja seuraavaksi siitä, kun kerroin sen olevanin aikuisikäni ensimmäinen!

Kommentit (4)

Halina
2/4 | 

Mulle taas sporttimuoti on ollut suuri pelastus!! :D olen ihan pienestä asti tykännyt mukavuudesta, verkkareista ja liikkunut paljon. Tajusin yhtäkkiä liikkuessani juoksuhousuissa ja nikeissa, että kerranki oon trendikäs, ja siksi iloinnut sporttimuodin jatkumisesta :D osasyy sportti vaatteisiin on kyllä aina ollut se, että joudun liikkua paljon. kävelyä kertyy helposti se 10km päivän aikana ja siloin ei yhdet eikä kahdet tennarit saati jalat kestänyt sitä kulutusta, joten oli pakko siirtyä urheilukenkiin työkenkien lisäksi. Muodin ansiosta sporttivaatteet on myös halventuneet ja niitä löytää melkein joka vaateketjulta nykyään. Muistan ajan ku pystyi shoppailla ainoastaan kalliissa intersportissa ja topsportissa :D mutta hauskaa kun kaikkien tyyli on niin erilainen ja muodissa on usein tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010