Meidän olohuonetta ei voi missään määrin kutsua ajatuksella sisustetuksi, käytännössä sinne on vain nakattu tavarat sisään ja sitten jäimme odottamaan inspiraatiota. Väliaikaisverhot ovat olleet ikkunassa nyt jo kaksi vuotta (!), mutta siihen on sentään tulossa pian muutos. Toistaalta, eihän tässä mikään varsinainen kiire olekaan. Ei ainakaan tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä.

Kalusteemme ovat vanhoja ja rakkaita, en harrasta kertakäyttösisustamista vaan suhde huonekaluihin on pitkä kuin nälkävuosi :D Mutta joka tapauksessa olohuone on vielä pahasti kesken.

Suurin kiristelyä aiheuttava kohde on musta iso televisio, joka on todella hallitseva elementti. Kas näin:

Musta matto ja mustat koulutaulut auttoivat asiaa jonkin verran, mutta kun kesä tulee, mattokin lähtee. Meillä ei ole mattoja lattiassa lainkaan, sillä vanha lautalattia on kaunis ihan sellaisenaan. Ja myös siksi, että rakas kissamme, hänen armonsa, haluaa ehdottomasti tähdätä karvapallo-oksennuksensa mielellään aina matolle. On helpompi siivota lattiaa kuin mattoa.  

Olkkarimme on tyyliltään aika vanhahtava, ja se ehkä juuri on se televisio-ongelman ydin. Moderniin skandinaaviseen kotiin telkkarikin yleensä uppoaa kuin nenä päähän, sillä linjat ovat muutenkin suoria ja kulmikkaita. Mutta me kummatkin, sekä mieheni että minä, viihdymme parhaiten juuri tällaisessa vintage tyylisessä ympäristössä, joka vastaa myös paremmin tämän meidän 40-luvulla rakennetun vanhan puutalon henkeä.

Nuo kepeät pitsiverhot tosiaan katoavat ihan kohta, ja tilalle tulee ryhdikkäämpi ratkaisu. Pitsiverhot ovat turhan romanttiset, sillä vaikka meillä on talon alkuperäisväritystä eli melko hempeää mintunvihreää näkyvillä joka puolella, maalaisromanttisuus ei missään tapauksessa ole toivottu tyylisuunta.

Miten teillä on ratkaistu television sulauttaminen osaksi sisustusta? Olen itse ajatellut jonkinlaista taulukollaasia tuohon television taakse ja reunoille, josko se hieman rikkoisi mustan mötikän turhan suurta kontrastia. En tosin tiedä auttaako se yhtään.

Kommentit (33)

KatjaM
1/33 | 

On muuten tosi, että tumma matto ja taulut "tasoittavat" ilmettä. Yleisin ratkaisu on varmaan tv:n piilottaminen korkeampaan kaappiin. Myydäänkö televisioihin jossai esim. pleksistä tehtyjä kehyksiä xD Ruutua vaan ympäröimää esim. valkoinen koukeroinen (rokokootyylinen tms.) kehys, joka kiinnitetään tv:n omiin kehyksiin :D

Vierailija
2/33 | 

Itse hankkisin korkean kaapin ja jemmaisin tv:n sinne piiloon. Vai pystyisikö tekemään jonkin verhojutun, jolloin tv olisi piilossa, ja verhot sivuun kun katsellaan. En kyllä osaa yhtään jatkojalostaa verhoideaa... ?

möhököhö
3/33 | 

Mietin tässä juuri yksi päivä miksei telkkareihin tehdä sellaisia upeita irrallisia krumeluurikehyksiä (ja toki muihinkin tyyleihin sopivia) joilla saisi sen lootan sulautumaan paremmin eri sisustuksiin. Näyttäisi enemmän isolta taululta kuin suorakaiteenmuotoiselta mustalta aukolta :D

Jansku

Olin justiin kommentoimassa että, mitä ei voi piilottaa niin parempi sitten korostaa. Töllön asennus seinälle ja ympärille jylhät taulunkehykset. Sieluni silmin näen oikein kunnon koukeroiset ja kultaiset teidän seinällä. Siihen sopisi myös ne pienet taulut ympärille.

J3nn1

Tälle linjalle minäkin ehkä lähtisin. Valkoinen televisio on kuitenkin aina kiinniollessaan musta ruudun osalta, joten sekään ei koko ongelmaa ratkaise vaikka keventääkin hieman ilmettä. Iso kaappi on aika käytetty kikka, mutta itse en ainakaan siihen lähtisi, jos televisiota katsotaan usein, koska sitten saat olla aukomassa kaapin ovia ja ne ovat on levällää ym. epäkäytännöllisyyttä.

ihanaiines

Ei kai sitä nyt kannata uutta televisiota hankkia pelkän värin takia, jos vanhassa on "vikana" va in musta väri ;) Kyllä tilanne taulukollaasilla paranee tai sitten vain telsu pois, siinäpä ei tarttis miettiä enää.

Cremewanilla
7/33 | 

Meillä on liian iso ja ruma telkkari jonka sain melko onnistuneesti piiloon taulukollaasin avulla. Nyt telkkari sulautuu seinään eikä hyppää silmille. Inhoan myös ajatusta "telkkari-alttarista" ja taulukollaasin avulla siitä tulikin vain tauluseinä! Myös tumma seinä auttaa kummasti häivyttämään rumilusta! ? Instassa kuvaa @cremewanilla

Katje

Voi vau, kavin katsomassa Instassa kuvaasi, todella makea! Nyt tekee mieli maalata televisioseina mustaksi.. :)

teeveetön
8/33 | 

Luovu televisiosta. Sitä ei tarvitse mihinkään. 

Meillä on kyllä telkkari, mutta sitä ei ole katsottu... öö.. 10 vuoteen. Kaiken tarvittavan näkee tietokoneelta silloin kuin itse haluaa.

Cerp
9/33 | 

Aiheen vierestä, mutta meillä oli ennen aivan kamala violetti nahkasohva, joka ei todellakaan sopinut meidän yleisilmeeltään tummaan sisustukseen. Sohvalla oli kyllä aivan tosimukava istua, kun se oli vanha ja korkea.  Ostin olkkariin violetit verhot, ja johan tasapainoittui. Enempää en sitten osaakkaan sisustaa :D Sohva on (onneksi) edesmennyt, mutta kummasti ne verhot ovat jääneet roikkumaan olkkariin...

Luin muuten sellasen teorian kissojen mattofetissistä, että kissat tietoisesti valitsevat jotain alle ennenkuin oksentavat, koska muuten roiskuu naamalle. :D

pööpö
10/33 | 

"Meillä" eli vanhempieni kotona tv on ollut jo monta vuosikymmentä piilossa kaapissa, kun ei sovi sisustukseen. Viimeisin telkkarin piilottaja on aivan upea antiikkikaapi joka kätkee sisäänsä myös kaikki oheisroinat, eli blu-ray -soittimen yms. Minulla ei ole siitä nyt kuvaa, mutta voin nakata sinulle sähköpostia kunhan käyn vanhemmillani seuraavan kerran. Äidilläni ja sinulla muutenkin taatusti riittäisi puhuttavaa sisustamisesta, hänellä on myös tupa täynnä vanhoja huonekaluja.:)

Sannunna
11/33 | 

Mulla on vähä sama ongelma. Mun asuntoon sopis parhaiten varmaan semmonen Saloran retrotelkkari. :D

Elina
12/33 | 

Juuri tämän takia meillä ei ole telkkaria ollenkaan. Ollaan kyllä mietitty valkokangasta... :/

countryhome
13/33 | 

Televisio seinälle ja kehikko ovilla sen ympärille :) Televisio on aina musta kun se on kiinni vaikka olisi valkoiset reunat kuten meillä. Se ei juuri auta.

Romy
14/33 | 

Joku olikin tuolla ehdottanut samaa, mikä omaan mieleen hiipi välittömästi! Eli telkkari seinään kiinni ja ympärille kauniit, koristeelliset kehykset. "how to frame a flat screen tv" haulla löytyy paljon vinkkejä!

Linsku
15/33 | 

Meillä ongelma ratkaistiin ostamalla taulutelevisio, jossa on vain ohuet "hopeiset" kehykset. Uppoaa paljon paremmin muuhun sisustukseen, kun paksut mustat reunat ovat edes poissa!

nenna
19/33 | 

Ei muuta kuin metsästämään sellaista antiikkikaappia, mistä saa ovet auki ja telkka mahtuu sisälle. Sitten sen saa halutessaan piiloon - ovet vaan kiinni.

Sandra
20/33 | 

Joku tämän tyyppinen ratkaisu olisi teille varmasti passeli: http://juvilifestyle.blogspot.com/2015_07_01_archive.html?m=1
Meillä kun on 60 tuumanen telkkari niin sain sen sommiteltua hyvin ikean palasista koottavan tv:taso/seinäkaappien kanssa, mutta meidän kotiin telkkari menee tyylillisestikkin ihan hyvin vaikka se onkin järkelemäisen kokoinen. Ongelmia tuotti kaikki pelikonsolit, kotiteatterit yms. Mutta nekin meni tuonne kaappeihin joten pöydille ei jäänyt mitään näkyvää

strilla

Meillä on juurikin tuollainen televisiokaappi (tosin vain kaksi hyllyä väliseinällä jaettuna). Ei voi sanoa muuta kuin, että tykkään. Mietin aikanaan hankkiessa, onko se liian suuri ja massiivinen, mutta lopulta televisio tasolla ei ole juuri matalampi, ja nyt kaikki oheistilpehööritkin ovat piilossa ovien takana.

Meillä ei televisiota katsota likikään päivittäin, joten sikälikin on kiva piilottaa tuo ruma rohjake pois silmiä häiritsemästä. Aikanaan laitteet piiloutuivat myös pienten tahmatassujen ulottumattomiin.

Noora S.
21/33 | 

Minkä verran teillä katsotaan telkkaria? Pitääkö telkkarin olla nimenomaan olohuoneessa? Mietin, sopisiko se paremmin johonkin toiseen huoneeseen?

Pysyisi olohuone nimenomaan OLOhuoneena eikä minään televisio- alttarina. :)  Ollaan avokin kanssa suunniteltu, että kunhan tästä joskus muutetaan niin seuraavaan kämppään ei tule telkkaria olohuoneeseen sisustusta pilaamaan vaan se sijoitetaan sitten erikseen esim. työhuoneeseen tai keittiöön seinälle. Joutuu sitten oikeasti puhumaan vieraiden kanssa eikä kyläilyt mene siihen, että kaikki tuijottavat telkkaria olohuoneen sohvalta. 

Vierailija
22/33 | 

Miten olisi sellainen peilitelkkari? Pohdin sellaista meillekin. Ovat kyllä hintavia.

Laurasss
23/33 | 

Ensimmäiset sitä jo ehdottivatkin, kaappia. Naapurillani on aivan ihastuttava korkea, krumeluurinen kaappi, jossa mahtuvat majailemaan johdot, soittimet, DVD:t ymym. Avomiehen kanssa kun kodista haaveillaan, on yksi must have -juttu, nimittäin kellari. Jonne sitten rempataan mancave. Kunnon kotiteatteri ja ahoh. Oos teillä kellaria? Onhan teillä se piharakennus. Mutta ei ehkä kovin käytännöllistä sinne lähteä ruutua tuijaamaan. Hmmhm.

NinaB
24/33 | 

Kaunis olohuone telkkareineen kaikkineen! Jotenkin tutunnäköistä myös :) Tulkaapas joskus käymään Korsossa :D

Hanniskainen
26/33 | 

Helpointa olisi varmaankin hankkia iso ja korkea senkki/kaappi tyylin mukaisesti, joka soveltuu yhteen muiden huonekalujen kanssa. Kaappiin voi piilottaa television ja kaikki muut elektroniikkalaitteet. Kun televisiota tahtoo katsella, avaa vain ovet.

Toinen idea voisi olla asentaa televisio seinälle ja rakentaa sen ympärille dramaattiset kehykset. Saa naamioitua ns. tauluksi. Mutta se saattaapi olla vaikeampi toteuttaa ja täytyykö ihan kehystysliikkeestä käydä ostamassa television mittojen mukaisesti kehykset. Sekä miten onnistuu sitten kaukosäätimen käyttö, ettei jää se käskyjen vastaanotin kehyksen taakse piiloon.

Ansku123
27/33 | 

Meillä on television edessä peili, joka nousee kaasujousien avulla ylös, kun tv:tä haluaa katsoa. Mieheni rakensi sen. Jos haluat kuvia siitä, niin lähetän pyydettäessä. Laita siis sähköpostia jos kiinnostaa!

Moona
28/33 | 

Hehee...meillä on tuo sama sohvaryhmä ja myöskin vanha rokokoo pöytä jonka kannen olen maalannut valkoiseksi...samat maut =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011