Värikkäät mokkakengät, etenkin matalat ballerinat, likaantuvat helposti. Keltaiset Vagabondin rusettikenkäni alkoivat olla muutaman kesän käytön jäljiltä jo niin nuhruisen näköiset (kuva esimerkiksi täällä) että niitä ei kehdannut enää käyttää. Olin jo tehnyt kaikkeni niiden putsaamiseksi. Olin harjannut, pyyhkinyt kostealla rätillä ja jopa varovasti pessyt kenkien mokkapintaa, mutta edelleen niissä oli harmaita jälkiä joka puolella. Sitten ystäväni mainitsi että "taikasienellä" voisi vielä kokeilla ja kappas vain, kuin uudet!

Löysin tämän pinttyneen lian puhdistukseen tarkoitetun rätin ruokakaupan siivousosastolta, eli se ei ole varsinaisesti kengille tarkoitettu. Mutta väliäkös tuolla kun kerran toimi.


Hinkkasin varovasti kengät läpi liinan karheammalla puolella ja pian kengät hohtivat taas keltaisena.


Ennen kuin kukaan kokeilee vastaavaa kikkaa omiin kenkiinsä, pieni varoituksen sana. Tämä sieni saattaa olla kengän pinnalle aika kuluttava käsittely, sillä se hioo likaa pois. Minun ballerinojeni seuraava etappi olisi ollut roskis, joten uskalsin siksi kokeilla ja kengät saivatkin onneksi ihan uuden elämän. Ajattelin kokeilla tätä myös Converse-tennarien kumiosiin, josko ne saisi puhtaaksi myös. Muistelisin että joku on tästä joskus maininnut että toimii.

Nyt enää suojasuihke pintaan ja sitten matka jatkuu :)

Kommentit (11)

Riariina
1/11 | 

Minäkin suosin kynsilakanpoistoainetta, toimii takuuvarmasti! Varoituksen sanana tosin mainittakoon, että käsittelyn jälkeen kenkien kangasosat näyttävät entistä likaisemmilta hohtavan valkoisia kumiosia vasten :P

Heiiid
2/11 | 

Hei, conssien (samoin kuin muidenkin valkoisten kenkien kumiosiin) kannattaa kokeilla kynsilakanpoistoainetta. Nappasin tämän vinkin muistaakseni Strictly Style -blogista, ja toimii!!

3/11 | 

Olen vieläkin niin katkera näistä kengistä kun ne oli liian kapeat omaan jalkaani, melkein jopa ostin vaikka puristi : / Niin suloiset!

krisse
4/11 | 

ehoton ykkönen kumiosiin (ja vaatteiden sose yms tahroihin ;)) on sappisaippuan nestemäinen versio! :)

Kati
5/11 | 

Oi oi! Kiitos vinkistä! Kaapissa seisoo yhdet ihanat mokkasaappaat, joita en ole saanut puhtaaksi, mutta kun kyseessä on muuten aivan täydelliset saappaat, ei niitä ole raaskinut heittää poiskaan.. Joska näin saisin ne takaisin käyttöön. :)

krisse
6/11 | 

Ehdoton ykkönen kenkien kumiosien ja vaatteiden (esim sose) tahrojen puhdistuksessa on nestemäinen sappisaippua! :)

Valkoinen tähdikki
7/11 | 

Tennareiden puhdistuksessa toimii myös Universal Stone! Puhdistin juuri viikonloppuna useammat tennarit ja lenkkarit. Tuo tuote on ympäristöystävällinen ja hellävarainen, ja tuntuu toimivan melkein missä vain puhdistushommassa. Ja on vielä riittoisakin. Omani olen ostanut Stokkalta, ehkä sitä saa muualtakin :)

Minora
9/11 | 

Katselin kaupassa, että mokalle olis nykyään myös väritöntä hoitoainetta. Tää taikasieni on varmasti halvempi vaihtoehto kuitenkin!

10/11 | 

Kenkien kumiosat ja vaaleaan nahkaan tulleet mustat jäljet saa tehokkaasti puhdistettua myös kenkien suojaukseen tarkoitetulla suihkeella. Suihketta suihkutetaan kengän pintaan ja samantien pyyhitään rätilla, talouspaperilla tms. Suutari vinkkasi tämän neuvon minulle ja se toimii todella hyvin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011