Vaikka eilisestä lumisateesta päätellen kesä ei ihan vielä ole nurkan takana, toivo elää. Löysin hetki sitten Eurokankaasta palan pitsiä, joka näytti heti kättelyssä kaftaanilta, kun sitä mallailin kaupassa. Joten ei muuta kuin ompelukoneelle. Kaftaani on hieno vaate kärsimättömän ompelijan kannalta, sillä se jos mikä valmistuu nopeasti. Eurokankaan palalaareissa on usein juuri oikean kokoisia pitsipaloja, olen harrastanut tätä samaa ompelutyyliä ennenkin. 

Ihan erityisen nopeasti sen saa valmiiksi jos kankaan reuna on valmiiksi sellainen, että sitä ei tarvitse huolitella. Tässä pitsissäni alareuna oli juuri sellainen: 

Oman kankaani mitat näkyvät tuossa yllä. Valkoiset katkoviivat ovat ommeltavia saumoja. Kaula-aukkoon voi halutessaan tehdä vähän kaarevuutta, jos haluaa. Itse en siedä "kurkuttamisen" tunnetta yhtään, joten kevyt kaarros on pakollinen. Hihansuut ja kaula-aukon voi huolitella jos kangas sitä vaatii, mutta laiska valitsee kankaan joka ei sitä vaadi. Minä huolittelin saumurilla kyseiset kohdat että yleisilme oli siistimpi.

Siinäpä se. Pituutta voi säätää oman mielen mukaan, tällä kertaa tein pitkän version. Kaftaani toimii rannalta kesäjuhliin, riippuen siitä mitä sen alle pukee. Näissä kuvissa alla on valkoinen kapea olkainmekko. 

Ompeluun meni aikaa noin vartti (saumurilla), joten suuritöinen projekti ei ole :)

Kommentit (13)

Tua
1/13 | 

Ihana kaftaani! Viime aikoina minua on vaivannut valtava ompeluinnostus, mutta aika ei tahdo riittää sille tällä hetkellä. Tämähän olisikin sopiva pikkuprojekti ensi hätään. :)

Vierailija
2/13 | 

Oi kun kiva! Onnistuisikohan tuo huolittelu tiheällä siksakilla yhtä nätisti, saumuri elää haaveissa mutta ei nyt ainakaan lähi vuosien hankintoihin tule kuulumaan

Vierailija
4/13 | 

Helpon kuuloinen ohje pitsimekkoon, kiitos. Mistä on muuten tuo taustalla oleva aivan ihana tapetti?

Piax
7/13 | 

Upea kaftaani. Olet taitava. Olen tälläinen aloittelija. Kuinka pitkä tuo kankaasi oli vai onko siinä kaksi ja yhdistetty olkapäiltä?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kiitos :) Kaftaani onnistuu aloittelijaltakin, joten hommiin vaan jos löydät sopivan kankaan. Tuossa kuvassa ylempänä näkyy tuon kaftaani mitat, ja nyt täytyy sanoa että en muista kuolemaksenikaan oliko tässä yhtä ja samaa kangaspalaa koko hoito vai olenko taittanut kankaan, ompelusta on niin kauan. Ainakin olen leikannut joka sauman auki, joten olkapäätkin on ommeltu koneella. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011