Vaikka minun leipomistaitoni ovatkin hieman rajoittuneet, laitan silti Maailman parhaiden muffareiden reseptin ulos. Syyttäkää Sakua valehtelusta, jos nämä eivät oikeasti olekaan maailman parhaita ;) Pohjaohjeena käytin Kinuskikissan kardemummamuffinssien reseptiä ja modasin rohkeasti itselleni sopivaksi.
Pähkinärouhevalkosuklaamuffarit:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 munaa
2-3 rkl maitoa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl pähkinärouhetta (esim Pirkka)
2tl vaniljasokeria
valkosuklaata
Kuorrute:
100g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
n. 2dl tomusokeria (riippuu miten paksua tytinää haluaa)
elintarvikeväriä pikku loraus (ei pakollinen)
Vatkaa sokerit ja sula (jäähtynyt) margariini kunnolla vaahdoksi, sekoita mukaan kananmunat ja maito. Yhdistä erillisisessä astiassa jauhot ja leivinjauhot, ja sekoita varovaisesti taikinaan. Lisää pähkinärouheet lopuksi, edelleen varovasti.
Laita muffarivuuan pohjalle taikinaa ja siihen päälle valkosuklaan palanen, kuten yllä olevassa kuvassa. Lisää suklaapalan päälle vielä vähän taikinaa.
Uuniin n. 230 astetta ja 15 minuuttia. Riippuu toki ihan uunista, eli kannattaa tarkkailla ruskistumisen astetta välillä.
Kun muffarit ovat jäähtyneet, sekoita kuorrute. Tuorejuuston lisäksi voi laittaa sekaan esimerkiksi hieman maitoa jos tuntuu liian tönköltä. Mutta mitä tönkömpi, sitä paremmin pysyy paikoillaan. Valele kuorrute lusikalla muffarin päälle ja heitä perään nonparelleja tms. turhia koristeita.
Saa testata omalla vastuulla, nämäkin voi nimittäin mokata. Esimerkiksi lässähtämisellä. Minä tiedän.
Musta tuntuu että se muffari ei nouse ton suklaan takia. Ainaki joskus ku oon tehnyt jotain muffareita mihin piti heittää pätkikset niin se taikina nous sen pätkiksen ympäriltä mut ei sit itse pätkiksen kohdalta ja joissain se pätkis vei liikaa tilaa ettei se taikina kohonnut :O
Nojuu, emmä tiiä.
ps.Kannattaa kokeilla joskus mokkapalamuffinsseja :P
ei johdu siitä, kun yhden kerran sain niistä ihan täydellisiä :D veikkaan että turhan kovakouraisesti ja hartaasti sekoittelin jauhoja ja lisäksi meillä on crappy vanha uuni.
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
Muffinsseista ALE-myyntiin. Halosella oli aivan ihania villakangastakkeja ALEssa, joissa oli paljon rusetteja. Sinä tulit heti mieleeni! Menehän sinne siis kurkistamaan...heti ovesta vasemmalla. =)
taidan tietää mitä takkia tarkoitat, se jäi mieleen kun pyörähdin katsomassa uutta halosta pari viikoa sitten :)
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
Ei se suklaasta ainakaan johdu, etteivät kohonneet. Samankaltaisella ohjeella monesti tehnyt ja kyllä tulee kuohkeita ja korkeita muffinsseja! Enemmän epäilen tuota margariinin sulattamista, normaalisti margariini ja sokeri vatkataan kovana vaahdoksi... Mutta ohjetta pitää kyllä ehdottomasti kokeilla itse!:)
mä veikkaan että mun osalta noiden jauhojen varovainen kääntely on vaan liian tylsää puuhaa ja oon siinä aina turhan ronski :D
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
Kokeilepa maidon sijasta maustamatonta jogurttia. Teen itse aina yhdellä tietyllä reseptillä johon tulee siis jogurttia ja kyllä mnuuten kohoavat.
totta, varmaan käy hyvin :)
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
Mun vinkki ois vielä sellanen, että voita kannattaa sulattaa todella vähän, ihan sulana ei kannata käyttää. Ja maidon ja jauhojen kanssa oon aina toiminut niin, että ensin puolet jauhoista joukkoon, sitten kaikki maito ja sitten loput jauhoista. Ja siis en kyllä ihan allekirjoita tuota jauhojen varovaista sekoittamista, koska aina vatkaan itekin sähkövatkaimella ihan ronskisti, mutta vaan sen verran, että jauhot ovat menneet sekaisin.
Hyvännäköisiä muffinseja oot saanu kuitenkin aikaseks, se on pääasia! :)
toinenkin sulattamista vastaan oleva... pitänee sitten joskus kun selviän traumoistani ja kokeilen uudelleen, ostaa jähmeää margariinia. Mutta hei, yksi satsi onnistui, on sekin jo jotain :D
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
oi että näyttää hyville
muffarit on kyllä herkun näköisiä kieltämättä, etenkin ne kaikki koristellut :)
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
Mun sanavarastoon on jäännyt kyllä pysyvästi tuo muffari! :D <3
me ollaan muffareita kaikki... <3
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
Tämä leipuri on vakaasti myös sitä mieltä että vaikeuksia tuottaa tuo margariinin sulattaminen, yleensähän sitä ei tällaisissa resepteissä sulateta! Ja jauhojen ronski kääntely tuskin on ongelma, itse ainakin vedän aina sähkövatkaimella nekin sekaan ja ei ole mennyt pieleen koskaan! :)
Minulla oli sellaista valmiiksi litkua leivontamargariinia, ilmeisesti väärä valinta :) Toi jauhohommeli lienee muutunut sitten 90-luvun alun, muistan nimittäin hyvin elävästi köksän tunneilta että opettaja vannotti kaulin kädessä kääntelemään jauhot nuolijalla hyvin varovasti ja mielellään sihdin kanssa, ettei vaahto lätsähdä :DD
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
Mä en oo koskaan ajatellut että vois johtua jauhojen liiallisesta vatkaamisesta, mutta jos jauhojen seassa on leivinjauhetta niin sitten syy todennäköisesti siinä! Nimittäin kun johonkin taikinaan lisää leivinjauheen, ei sitä saa enää sekoittaa millään vatkaimilla tms. vaan kevyesti lusikalla käännellen :) Muuten ei kohoa!
Joskus muffinssit on hyviä, mut enimmäkseen mun tekis mieli syödä se pelkkä taikina... Oon raa'an taikinan ystävä! Piparitaikina, mmm.. Mutta paistetut on ihan pahoja! :D
Mä oon kyllä kanssa tällä reilun 15 vuoden leivontakokemuksella sitä mieltä, että helpommin vaahtoutuu rasva ja sokeri kun se rasva on vaan pehmeää, ei sulaa.
Ja veikkaan että ton köksänopen kohdalla kyseessä on ollut ennemminkin muna-sokerivaahto (esim. täytekakkupohjaan), jonka lätsähtämisestä on varoiteltu, kuin voi-sokerivaahto.
Sun pitää ehdottomasti käydä ilmoittautumassa Veikkauksen sivuilla
https://www2.veikkaus.fi/newyork/
ja sit sinuu voi äänestää New Yorkin fashion viikoille raportoimaan kaikesta hienosta siellä meille muille !!! :D
Se on Elle-lehden juttu ja minä kirjotan Olivialle joten ei välttämättä mun kisani :DD Ja oon menossa nykiin huhtikuussa enivei jei!
*Äänestäkää White trash diseasea*
Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina
Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook
Mäkin kummastelin tuota margariinin sulattamista. Itse käytän pehmeää versioo siihen vaahdottamiseen.. No mutta jokanen tyylillään - eikä se näkö vaan se maku. :)