Vaikka minun leipomistaitoni ovatkin hieman rajoittuneet, laitan silti Maailman parhaiden muffareiden reseptin ulos. Syyttäkää Sakua valehtelusta, jos nämä eivät oikeasti olekaan maailman parhaita ;) Pohjaohjeena käytin Kinuskikissan kardemummamuffinssien reseptiä ja modasin rohkeasti itselleni sopivaksi.

Pähkinärouhevalkosuklaamuffarit:

150 g margariinia

1,5 dl sokeria

2 munaa

2-3 rkl maitoa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 dl pähkinärouhetta (esim Pirkka)

2tl vaniljasokeria

valkosuklaata

Kuorrute:

100g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

n. 2dl tomusokeria (riippuu miten paksua tytinää haluaa)

elintarvikeväriä pikku loraus (ei pakollinen)

y1
y1

Vatkaa sokerit ja sula (jäähtynyt) margariini kunnolla vaahdoksi, sekoita mukaan kananmunat ja maito. Yhdistä erillisisessä astiassa jauhot ja  leivinjauhot, ja sekoita varovaisesti taikinaan. Lisää pähkinärouheet lopuksi, edelleen varovasti.

Laita muffarivuuan pohjalle taikinaa ja siihen päälle valkosuklaan palanen, kuten yllä olevassa kuvassa. Lisää suklaapalan päälle vielä vähän taikinaa.

Uuniin n. 230 astetta ja 15 minuuttia. Riippuu toki ihan uunista, eli kannattaa tarkkailla ruskistumisen astetta välillä.

v6
v6

Kun muffarit ovat jäähtyneet, sekoita kuorrute. Tuorejuuston lisäksi voi laittaa sekaan esimerkiksi hieman maitoa jos tuntuu liian tönköltä. Mutta mitä tönkömpi, sitä paremmin pysyy paikoillaan.  Valele kuorrute lusikalla muffarin päälle ja heitä perään nonparelleja tms. turhia koristeita.

Saa testata omalla vastuulla, nämäkin voi nimittäin mokata. Esimerkiksi lässähtämisellä. Minä tiedän.

Kommentit (21)

mirette

Musta tuntuu että se muffari ei nouse ton suklaan takia. Ainaki joskus ku oon tehnyt jotain muffareita mihin piti heittää pätkikset niin se taikina nous sen pätkiksen ympäriltä mut ei sit itse pätkiksen kohdalta ja joissain se pätkis vei liikaa tilaa ettei se taikina kohonnut :O

Nojuu, emmä tiiä.

ps.Kannattaa kokeilla joskus mokkapalamuffinsseja :P

Riikka

Muffinsseista ALE-myyntiin. Halosella oli aivan ihania villakangastakkeja ALEssa, joissa oli paljon rusetteja. Sinä tulit heti mieleeni! Menehän sinne siis kurkistamaan...heti ovesta vasemmalla. =)

Roosa

Ei se suklaasta ainakaan johdu, etteivät kohonneet. Samankaltaisella ohjeella monesti tehnyt ja kyllä tulee kuohkeita ja korkeita muffinsseja! Enemmän epäilen tuota margariinin sulattamista, normaalisti margariini ja sokeri vatkataan kovana vaahdoksi... Mutta ohjetta pitää kyllä ehdottomasti kokeilla itse!:)

Anneli

Kokeilepa maidon sijasta maustamatonta jogurttia. Teen itse aina yhdellä tietyllä reseptillä johon tulee siis jogurttia ja kyllä mnuuten kohoavat.

Sanni

Mun vinkki ois vielä sellanen, että voita kannattaa sulattaa todella vähän, ihan sulana ei kannata käyttää. Ja maidon ja jauhojen kanssa oon aina toiminut niin, että ensin puolet jauhoista joukkoon, sitten kaikki maito ja sitten loput jauhoista. Ja siis en kyllä ihan allekirjoita tuota jauhojen varovaista sekoittamista, koska aina vatkaan itekin sähkövatkaimella ihan ronskisti, mutta vaan sen verran, että jauhot ovat menneet sekaisin.

Hyvännäköisiä muffinseja oot saanu kuitenkin aikaseks, se on pääasia! :)

Pippuri

Tämä leipuri on vakaasti myös sitä mieltä että vaikeuksia tuottaa tuo margariinin sulattaminen, yleensähän sitä ei tällaisissa resepteissä sulateta! Ja jauhojen ronski kääntely tuskin on ongelma, itse ainakin vedän aina sähkövatkaimella nekin sekaan ja ei ole mennyt pieleen koskaan! :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Minulla oli sellaista valmiiksi litkua leivontamargariinia, ilmeisesti väärä valinta :) Toi jauhohommeli lienee muutunut sitten 90-luvun alun, muistan nimittäin hyvin elävästi köksän tunneilta että opettaja vannotti kaulin kädessä kääntelemään jauhot nuolijalla hyvin varovasti ja mielellään sihdin kanssa, ettei vaahto lätsähdä :DD

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Lapland

Mä en oo koskaan ajatellut että vois johtua jauhojen liiallisesta vatkaamisesta, mutta jos jauhojen seassa on leivinjauhetta niin sitten syy todennäköisesti siinä! Nimittäin kun johonkin taikinaan lisää leivinjauheen, ei sitä saa enää sekoittaa millään vatkaimilla tms. vaan kevyesti lusikalla käännellen :) Muuten ei kohoa!

Joskus muffinssit on hyviä, mut enimmäkseen mun tekis mieli syödä se pelkkä taikina... Oon raa'an taikinan ystävä! Piparitaikina, mmm.. Mutta paistetut on ihan pahoja! :D

Agatha

Mä oon kyllä kanssa tällä reilun 15 vuoden leivontakokemuksella sitä mieltä, että helpommin vaahtoutuu rasva ja sokeri kun se rasva on vaan pehmeää, ei sulaa.

Ja veikkaan että ton köksänopen kohdalla kyseessä on ollut ennemminkin muna-sokerivaahto (esim. täytekakkupohjaan), jonka lätsähtämisestä on varoiteltu, kuin voi-sokerivaahto.

inneJ

Mäkin kummastelin tuota margariinin sulattamista. Itse käytän pehmeää versioo siihen vaahdottamiseen.. No mutta jokanen tyylillään - eikä se näkö vaan se maku. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012