Ongelmana tässä neulomisharrastuksen aloituksessa on ollut pitkälti se, ettei yksinkertaisia ohjeita löydy sitten mistään. Korjaan, yksinkertaisia ja näyttäviä ohjeita. Pelkkää oikeaa -kaulahuivin neulominen on yhden kerran jälkeen jo liian helppoa, mutta pitsineuleisiinkaan ei taidot tai käsiala oikein vielä riitä. Eli sellaiset helppoa&näyttävää -välimallin ohjeet puuttuvat. Tai ainakaan en löydä sellaisia mistään. Ja siihen tietysti päälle vielä tyyliseikat, eli neuleen pitää olla omaan makuun sopiva. 

Totesin, että ohjeiden puuttuessa jäljelle jää kokeileminen. Miten teen helpoimman mahdollisen pipon? Kas näin. Pipo valmistuu hurjan nopeasti paksusta villalangasta, joten aloittelijan mielenkiinto säilyy.

Ajattelin, että jos vaikkapa joku muukin alkumetreillä oleva innostuisi tänä syksynä neulomaan itselleen pipon ja siksi kirjoittelin ylös tosi helppo & nopea pipo -ohjeen. Lopputulos on oikeasti aika jees, ei hävetä käyttää omien kätösteni jälkiä :D

Tosi helppo ja muhkea pipo

 

Tarvikkeet:

  • 40cm pyöröpuikot, koko 8.
  • 2 kerää Novita Hygge Wool -lankaa haluamassasi värissä.

Ohje on väljään pipoon / isoon päähän:

  • Luo 66 silmukkaa (tässä hyvä ohjevideo luomiseen). Jos pääsi on pienempi, voit luoda esimerkiksi 60 silmukkaa. 
  • Neulo 24 kerrosta 1 kiertäen oikein, 1 nurin. Jos haluat myssymäisemmän pipon, neulo enemmän kerroksia.
  • Viimeisen kerroksen voi hoitaa joko silmukat päättämällä, jolloin pipon yläosa kurotaan lopuksi langalla ja neulalla umpeen. Tai katkaise lanka (jätä varaa noin 50 cm) ja neulo lanka silmukoiden läpi ja kuro langan avulla päälaki umpeen. Tässä ohjeessa ei kavenneta lainkaan, jolloin pipo pysyy mukavan muhkuna. 
  • Vedä vapaaksi jäänyt langanpää pipon sisälle odottamaan tupsua.
  • Tee tupsu esimerkiksi näin.
  • Kiinnitä tupsu pujottamalla tupsun solmimiseen käytetty lanka pipon sisään ja solmi kiinni päättelylankaan.
  • Päättele vapaana heiluvat langat neulalla.

 

Kommentit (10)

Kaisu
1/10 | 

Miten sellainen fiilis (blogisi lukijana sinut tuntien), että saamme tulevaisuudessa käsiimme Nelliinan neulemalliston tai neulemallikirjan =) Jään odottamaan.

Ihania syyspäiviä!

Emmmmmm
3/10 | 

Hei käy katsomassa Iineksen (iinesaaltonen.fi) blogista neuleohjeita! Iines on jakanut useitakin helppoja ohjeita juurikin aloittelijoille :)

Vierailija
4/10 | 

Tein pipon omaan päähän 70 silmukalla, jotta sain reunan käännetyksi ympäri. Kääntämättä se on löysä räppipipo! Kaksi kerää meni (en tehnyt tupsua ollenkaan). Kiitos ohjeesta ja inspiraatiosta!

Oma malliko?
5/10 | 

Tämä ohje on hyin samanlainen kuin Katin Kotilaituri blogista, julkaistu jo viime vuonna

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kyllä tämä ohje on ihan omasta päästä ja tehty kokeilemalla ensin parikin eri versiota. Mutta ei kai peruspipoa (oikein - nurin) voi kovin monella eri tavalla tehdä, joten vastaavia ohjeita löytyy maailmalta varmasti vaikka kuinka paljon. Jos käyttäisin lähteenä kirjan/lehden/blogin tms ohjeita, kerron siitä aivan varmasti linkkien kera, sitä ei tarvitse kohdallani epäillä. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010