Haluaisin muistuttaa tässä vaiheessa syksyä heijastimen käytöstä. Tuli asia mieleen kun palasin illansuussa autolla kotiin, ja osalla tiepätkistä täällä ei ole kävelyteitä ollenkaan eli jalankulkijat liikkuvat kapeiden ja pimeiden autoteiden reunoilla. Ei ollut sydäri kaukana kun näin mustiin pukeutuneen juoksijan vasta metriä ennen kuin olin jo kohdalla, hän maastoutui täysin näkymättömiin sysimustaan tienreunaan. Jos tällä kyseisellä tienpätkällä tulisi auto vastaan, molempien pitäisi siirtyä ihan tien reunaan ja tällöin kävelijä ilman heijastinta alkaa olla jo ihan tosissaan vaarassa. Nyt ei onneksi ollut muuta liikennettä, mutta pelästyin silti.


Nykyään heijastimiakin saa vaikka kuinka kivoja malleja, esimerkkinä vaikkapa yllä oleva Oma Perhe -heijastinsarja (kuva: Heijastinkauppa). Turvallista viikonloppua :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (9)

SatuKoo
1/9 | 

Itse olen lapsuuteni asunut maalla, jossa katuvaloja ei ollut ollenkaan, niin heijastimen käyttö on ollut lapsuudesta saakka luonnollista. Ja sama jatkuu edelleen. En kyllä osaa lähteä minnekään ilman heijastinta enkä millään ymmärrä ihmisiä, jotka syyspimeillä lenkkeilevät ja pyöräilevät mustissa vaatteissaan ilman minkäänlaisia heijastimia tai valoja. Käyttäkää niitä heijastimia hyvät ihmiset!

Jenni
2/9 | 

Heijastimet ja pyöränvalot, siinäpä kaksi ylivoimaista haastetta suomen märässä ja pimeässä syksyssä. Molemmat voi hoitaa pikkurahalla kuntoon, mutta mieluummin kuljetaan henkiriepu uhattuna ilman kumpiakaan, mikä logiikka touhussa on? Tekis mieli kysyä jostain vakuutusyhtiöstä tai mistä lie taskut täyteen mainosheijastimia, ja antaa niitä sitten pimeille kanssakulkijoille, jos niistä jokunen tarttuis takinhihaankin.

Anna

Oma isäni tekee juurikin tuota, että sillä on autossa läjä heijastimia jota se jakelee pimeille kanssakulkijoille (:
Ja nyt suutarin lapsella ei ole kenkiä, koska itse en ole vielä saanut aikaiseksi laittaa heijastimia kiinni. Pitääpä muistaa heti kun pääsen kotiin!

3/9 | 

Mulla on jossain takissa kyllä heijastin, mut tottahan se on, et jokaiseen pitäisi hankkia ennen kuin sattuu jotain. Jotenkin vaan aina valheellisesti kuvittelee, et kyl kaikki mut näkee...

-B-
4/9 | 

Hyvä muistutus! Eräs toinen asia, mikä ei liity tähän: tämä huolestunut kansalainen on miettinyt että, oletko ollenkaan saanut aaverahkaa näinä päivinä?!

Tuumummi
5/9 | 

Tuolta Heijastinkaupasta saa tosi kivoja heijastimia ja ne tulevat kotiin nopeasti kirjeenä, suoraan postiluukkuun. Ja ilman eri kuluja jopa. Sain omani kahdessa päivässä! Olen aivan rakastunut niihin seepran ja kirahvin näköisiin, toimivat laukussa koruna ja samalla heijastimina pimeässä illassa!

Noora
6/9 | 

Investoin tuossa taannoin heijastinliiviin ja käytän sitä myös kaupungissa lenkkeillessä, vaikka se varmaan jostain "noloa" onkin. Kelailin, että jos osalla kuljettajista on ees yhtä huono hämäränäkö kuin mulla (jolla ei ees oo kauheen huono näkö) ja osalla vanhemmasta väestöstä varmaan vielä puolet huonompi näkö niin on omaa typeryyttä olla näkymättä.
Jotenkin huvittaa ne ihmiset, joilla on kyllä koiralla vaikka ja minkälaiset vilkkuvalot, mutta itse kuljetaan tyystin ilman heijastinta.

Reetta
7/9 | 

Itse asun maalla ja täällä ei ole erillisiä väyliä jalankulkijoille kuin aivan ydinkeskustassa, joten täpäriä tilanteita on piisannut. Mulla on aivan onneton hämäränäkö ja monta kertaa oon huomannut sen mustissa kulkevan lenkkeilijän ihan viime sekunnilla ja ehtinyt väistämään - ja pelkällä hihansuussa roikkuvalta heijastimella olisi nämä läheltä piti -tilanteet saatu vältettyä. Ja ehdottomasti nimenomaan se roikkuva heijastin, se on ainakin mun mielestä helpompi bongata auton ratista kuin takeissa valmiiksi olevat heijastinnauhat, ne kun ei liiku samalla tapaa roikkuva version kanssa niin menee hetki paikantaa onko tuo nyt joku eloton mööpeli tienvarressa vai naapurin rouva iltalenkillä.

helu
8/9 | 

Joka vuosi käydään puolisoni kanssa sama keskustelu läpi, minkä takia on niin vaikeaa laittaa heijastin roikkumaan takin reunaan? Nuorempana tuli ajateltua että heijastinten käyttö olisi noloa, nykyään mulla on melkeen joka takissa heijastin. Joka vuosi ostan niitä lisää (ku niitä tuppaa menemään rikki/katoavat).
Heijastin on kuitenkin pidemmän päälle erittäin halpa henkivakuutus.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011