Tein joskus vuosia sitten pikku kokeilun verhopitsistä, saisiko siitä aikaiseksi väljää kepeää mekkosta. Sai siitä, mutta samalla se näyttää siltä että on ihan kirjaimellisesti pukeutunut mummolan verhoihin. Minua ei varsinaisesti pue empirelinjaiset vaatteet, ja sekin varmasti vaikutti siihen että tämä kokeilu lensi takaisin kangashyllylle jatkojalostusta varten. En jostain syystä tarttunut tähän toista kertaa, koska kuningasidea mekon muokkaamiseen antoi odottaa itseään ja nyt törmäsin siihen kaappia siivoillessa uudelleen. Ajathan ovat sittemmin muuttuneet, ja empire on sattuneesta syystä päivän sana joten... verhomekko käyttöön pariksi kuukaudeksi :D

v5maalis14

En oikein tiedä miten tuota pitäisi fiksata että siitä tulisi mieluinen ajalla vatsankasvattamisen jälkeen. Toimisiko se hihattomana paremmin? Minulla on nimittäin tässä mekossa sellainen olo että olen tosiaan pukeutunut niihin verhoihin, ja leikin vintissä prinsessaleikkejä. Enää puuttuu kullanvärinen paperikruunu päästä heh... Hyviä ideoita otetaan ilolla vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (41)

1/41 | 

Mie varmaan suurentaisin hieman kaula-aukkoa ja laittaisin siihen mustan (tai valkoisen jos haluaa säilyttää puhtoisen värin) kanttinauhan. Vyötärölle voisi lisätä vaikka mustan leveän satiininauhan mikä solmittaisiin selässä rusetiksi.

Ieva

Komppaan tätä vastausta! Kapeammat hihat voivat osoittautua epämukaviksi tuolla kankaalla. Suurella kaula-aukolla voisi saada aikaan hieman "hippitunnelmaa", ja kun tarkoituksena on muutenkin pitää alla jotain, kaula-aukko saa olla ylisuurikin ilman, että tulos olisi "antelias".

JohannaH
2/41 | 

Joo, ajattelin samaa, eli hihat tyköistuviksi ja sit vielä vaikka vajaamittaisiksi tai sitten hihat kokonaan pois. Se voisi keventää vaikutelmaa ja tehdä mekosta vähemmän verhomaisen.

pihlax
3/41 | 

Mie kaventaisin noi hihat tyköistuviksi, häviäis osa siitä kangaspukeutumisen fiiliksestä :)

Kannatan kanssa tyköistuvuutta tai hihattomuutta. Itse tykkään empirelinjoista ja mielestäni mulla kävi päinvastoin, että raskaana ollessa ne eivät sopineet ja muuten sopivat :) Mutta toi mekko on ihana! Oma häämekko on teetetty mummon pöytäliinasta ja sitä pitsiä on vielä jäljellä ja oon ideoinut siitä mekkoa.

Itse oliain myös tullut ehdottamaan hihoihin muutosta - kavennusta, kavennusta &lyhennystä kyynärpään yläpuolelle tai poistoa.. Tosin verhopitsi tuskin on kovin joustavaa, jolloin kapeat hihat eivät olisi ehkä käyttömukavuudeltaan paras vaihtoehto. Tällöin ehdottaisin hihojen poistoa, tai sellaisten minihihojen, hihakkeiden jättöä :)

Jennny
5/41 | 

Yläosa irti, siitä iso rusetti ja kiinnitys jäljelle jääneen hameen kylkeen :D tai yläosasta hihat ja olkapäät pois ja ns. korsettiyläosa tilalle :)

Sanjana
6/41 | 

Minä (valkoisesta pitsistä ja leveistä (haltija)hihoista innostuneena) ehdottaisin että kaventaisit hihoja yläosasta, mutta jättäisit leveät hihansuut (<3) ja ehkäpä leikkaisit olkapäät näkyviin, joko niin että toppimallinen tuo yläosa ja sitten hihat kiinni siitä tai sitten että olkapäiden kohdalla aukot että näkyy ihoa vähän, veis raskautta yläosasta. Jälkimmäisen vaihtoehdon kanssa isontaisin pikkuisen ehkä kaula-aukkoakin. :) Visioita, visioita!

Leeli
7/41 | 

Mä ehdottaisin että tekisit yläosaan eteen ja taakse kaarrokkeen jostain toisesta kankaasta, vaikka sopivasta trikoosta. Hihat kannattaisi muokata joko 3/4-mittaisiksi + kuminauha hihansuihin, tai lyhyiksi/pieniksi siitä samasta toisesta kankaasta. Jos viitsit/raskit helmaa vielä muokata, voisi helmaankin tehdä kaitaleen toisesta kankaasta. Toisen kankaan käyttö voisi vähentää verhofiilistä...nyt kun mekko on vain pitsistä, näyttää vähän siltä että on tosiaan kääriytynyt siihen verhoon... Toivottavasti saat mieleisesi muokkaukset onnistumaan, pitsi on nätti ja sääli jos sitä ei saa käyttöön :)

Tiina
8/41 | 

Miltäs tuntuis lyhyemmät hihat, pussimainen helma ja leveä punainen nauha vyötärölle :)

Juu
9/41 | 

Hmm, mulle tuli myös "hihattomana sirompi" fiilis aluksi. Sitten tuli mieleen että jos haluasi tuunata vähän enemmän, niin muokkaisi mekkoa niin, että tekisi sivut kokonaan uudesta kankaasta (tai päällystäisi?). Eli se pitsi olisi vaan keskellä, kaula-aukosta helmaan ja sama takana ja kaventaisi hihat. jos oikein repäisi niin korvaisi sivusuikaleet nahkamaisella kankaalla :DD Siitä on vehot kaukana! :D

10/41 | 

Itsekin kannattaisin joko hihatonta tai ihan minihihallista. Ja ehkä erilainen kaula-aukko keventäisi kokonaisuutta, vaikka vähän avoimempi v-mallinen?

Katja
11/41 | 

Minäkin ehdottaisin paremmin istuvia hihoja - joko t-paita tai 3/4 mittaisena. Lisäksi laittaisin jonkun vuorikankaan, josta kaunis pitsikuvio kuitenkin erottuisi

T100
12/41 | 

Minä varmaan sipeltelisin ihan piloille jos saisin mekon omiin käsiini, mutta ainahan voi neuvoa, eli: entä jos tekisin mekon yläosan toisenlaisesta kankaasta? Kokopitsi on todellakin melko raskas, mutta ryhdikkäämpi yläosa rikkoisi kivasti verhomaisuuden. hihat lyhyiksi, ihan t-paita-mallisiksi tai kapeiksi 3/4 -mittaan.

Purpur
13/41 | 

Yhdyn muihin kommentoijiin, hihat pois tai selvästi lyhyemmiksi/kapeammiksi. (Semmoinen "short puff sleeve". En tiedä mikä se on suomeksi.)

Ehkä yhdistäisin tuohon empire-vyötärön kohdalle jonkun värikkään silkkinauhan tai muun? (Raikkaan sininen tai viinin/verenpunainen?)
Jotenkin pitäisi tosiaan rikkoa tuo yhtenäinen "verho-kokonaisuus", tuoda siihen se jokin juju.

Kankaana on todella kaunis kyllä, ja tuosta saa hyvinkin pienellä vaivalla ihanan kokonaisuuden! Olisi sääli pitää tuota vain kaapissa, toivottavasti tuunaus onnistuu.

Roosa
15/41 | 

Pahin verhofiilis tulee hihoista. Kavenna hihat tai tee hihaton tai kapeat 3/4 hihat. Vyötäröstä en osaa sanoa kun kuva ei kerro koko totuutta.

Noora
16/41 | 

Jos kangas on joustamatonta ja hihojen kavennus (joka on myös mun mielestä hyvä idea) ja mahdollinen lyhennys meinaa tuottaa ongelmia mekon pukemiselle tms. niin lyhyet metalliset vetoketjut hihansuissa vois tuoda tuohon vielä vähän lisää "raffia".

Kaula-aukkoon en lähtisi ainakaan ihan ekaksi puuttumaan, ainakaan jos lyhennät hihoja, kokeile ensin hihojen fixaamista.

Salla
17/41 | 

Samaa vinkkailen kuin muutkin, olen huomannut, että lyhentämällä hihaa 3/4-mittaan saa monen liian raskaanonoloisen vaatteen keventymään kummasti.

Noi hihat on riittävän leveät, että jos lyhennyksen jälkeen vetäsee kuminauhat hihansuuhun, saa kauniin pussimaisen muodon, joka sopisi tyylillisesti tuohon yltiöromanttisuuteen.

Pääntiestä olen myös samaa mieltä muiden kanssa, sitä voisi koittaa vähän suurentaa alaspäin tuosta edestä niin, että kokonaisvaikutelma on enemmän pyöreä, kuin venemäinen. Laittaisin kevyen kuminauhan siihen vielä, koska tuo materiaali rupeaa varmaan helposti lörpsötämään muuten.

Verhomaista yleisilmettä voisi varmasti vielä vähentää nostamalla hihoja hieman olkapäätä kohti niin, että hihan sauma asettuisi ryhdikkäästi olan kohdalle, Nythän se roikkuu hieman olkapään alapuolella lisäten roikkuvaa vaikutelmaa.

Helma on monusta kaunis, mutta vaatii liehuvuutensa kontrastiksi vähän parempaa istuvuutta yläosalta.

19/41 | 

Mie ite aattelisin tähän semmoset vähä enne kyynärpäätä loppuvat tyköistuvat hihat. Sit voisit rypyttää vyötärönauhan kohdalta helma osan, luoda vekkiä joka rikkois tuota pitsin säännöllisyyttä hieman. Sit joku aluskangas viel messii ni johan olis makea!

lukija
21/41 | 

Haha ei pahalla mutta tuo kyllä oikeasti näyttää ihan mummolan verhoilta:D mutta siinä on just jotain tosi söpöä;) Itse leikkaisin hihat pois ja jättäisin ehkä niin että ne eivät ole sellaiset "rintsikka" olkaimet. Kaula-aukkoa isontaisin ihan hitusen vain :)

h
22/41 | 

hihoihin semmoset öööö ranteesta tyköistuvat osiot ja nätit napit! Sellainen puhvi ranteeseen. Maailman paras selitys.

tik
24/41 | 

Värjää kangas niin saat mummon pitsiliinatunnelman pois :) Olen nähnyt mustaksi värjättyjä vanhoja pitsejä ja niiden ilme muuttui ihan täysin. Ei välttämättä tarvitse sitten näyttää ompelukonetta ollenkaan mekolle ;)

Kate
25/41 | 

Oi, mulla tuli heti monta ideaa!
1) hihat pois, istuvampi yläosa, valkoinen kangas pitsin alle
2) 3/4 kapeat hihat (eri kankaasta?), suurempi kaula-aukko, eteen metallinen vetoketju (20 cm?)
3) hihat pois, nahkasuikaleet sivuille, hieman suurempi kaula-aukko
4) yläosa kokonaan eri kankaasta, suht. syvään uurrettu pyöreä kaula-aukko, lyhyet (prinsessamaiset) puhvihihat, eri värinen nauha yläosan ja helman välille, kellohelma

Carita
26/41 | 

Mä näkisin mekon sellaisenaan, mutta ombre värjättynä! Kaikki sateenkaaren värit käyttöön tai tietty jos on joku mieluisa lempiväri ittellä! Ekana tuli mieleen että helma olis oikeen hot pink ja siitä vaalenisi kaulaa kohden niin että olisi melkeen valkoinen. Mikä muuten on lempivärisi? :) ps. ite olen värjännyt näillä väripusseilla, jolla voi värjätä käsin tai pesukoneessa. Aikansa lutraa värjätyn veden kanssa, lisäämällä pieneen määrään väriä aina paljon vettä, mitä vaaleampaa väriä tahtoo ;)

Joy
27/41 | 

Yhdyn aiempiin mielipiteisiin hihoista: joko kapeammaksi tai lyhyemmäksi tai pois, mikä nyt materiaalin huomioonottaen olisi järkevintä.
Kaula-aukkoa suurentaisin myös alaspäin, pyöreämmäksi.
Lisäksi mieleeni tuli, että vuorikankaan laitto voisi viedä pois verhomaisuutta, ja lisätä mekkomaisuutta. :)

28/41 | 

Itse varmaan ottaisin kans hihat pois, kaventaisin olkaimia ja muokkaisin pääntietä vähän avarammaksi (ei leveästi avara vaan alaspäin, you know :D). Kaunis tämä on, mutta hihoissa se raskaus (pun not intended...) nyt näyttäisi olevan. Yläosasta istuvampi ja joku metallivetskari vaikka vaan päälle ommeltuna niskan puolelle.

29/41 | 

Tai sitten hihat kokonaan eri kankaasta? Vuori voisi myös toimia (hihat jättää ilman). Tai eteen vetoketju, nappirivistö tms.

Varjosudenhetki
34/41 | 

Minä kaventaisin ja pätkäisisin hihat kyynärpään kohdalta poikki. Sitten siihen hihansuuhun vekitetty suikale. Yksityiskohdat tekisivät mekosta räätälöidymmän ja harkitumman.

Pauliina
35/41 | 

Mä ehdotan, että teet sen keltaisen prinsessakruunun ja leikit prinsessaa. Because You can!

37/41 | 

Mielestäni sinulle sopivat kaikista parhaiten kapeat 3/4 hihat, joten ei ihmekään jos eivät pitkät hulmuhihat tunnu omilta. Uskoisin että jo tuo hihojen lyhennys & kavennus auttaisi asiaa melkoisesti. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012