Tänne lähtiessä minulla oli tietynlaisia mielikuvia ja ennakko-odotuksia muotiviikosta. Kuvittelin että on kiire, sellainen mukava pikku vilske joka pitää homman mielenkiintoisena. Totuus on, että muotikansa ravaa munaravia showpaikasta toiseen, palelee ulkona jonossa ennen ovien aukeamista ja kaikki tämä max. 10 minuutin näytöksen takia. Ei ihan niin glamoröösiä kuin voisi luulla.

Mutta älkää käsittäkö väärin, täällä on mahtavaa! Kaiken sen juoksemisen ja jonottelun antaa ilomielin anteeksi, kun valot sammuvat ja näytös alkaa. En haluaisi tehdä tätä joka viikko, mutta muutaman kerran vuodessa kyllä. Ja suurin osa ihmisistä on täällä töissä, eli työaikaa ei hukata pitkillä brunsseilla.

Pressillä on usein nimetyt paikat katsomossa. Me olemme istuneet enimmäkseen ensimmäisessä tai toisessa rivissä.


e14

e14


d1

d1

Ennen näytöstä revitään irti catwalkin suojamuovi. Muovin tarkoitus on suojella kuraisilta kengiltä lavaa.


e13

e13

Veera on viettänyt aikaa paljon kuvaajaseinustalla. Lavan eteen on kasaantuneena jokaisessa näytöksessä valokuvaajien vuori hyvin tarkkaan asetelmaan. Ensimmäiset istuvat, toiset ovat polvillaan jne.


e6

e6


e18

e18

Eturivi on täynnä kaikenlaista porukkaa. Pääsääntöisesti lehdistöä ja julkkiksia. Ruotsin blogijulkkiksista näytöksissä on ollut paikalla mm. Elin Kling. Lisäksi bongasin Suomessakin kohutun Blondinbellan jättimäisessä turkiksessaan. Täällä on aitoa turkista puolella porukasta joko ihan takkina tai sitten erilaisina asusteina. Olen hieman hämmentynyt tästä turkiksien selkeästä puoltamisesta.

Local Firmin näytöstä seurataan silmät tarkkana.


e5

e5

Ennen showta odotellaan ja seurataan keskellä meneillään olevaa "katukuvausta". Cooleimmat tyypit hengaavat keskellä ennen näytöstä ja loput ottavat heistä kuvia. Ilmeisesti pelin henki, mutta en voi välttyä nauramasta sisäänpäin kun kuvattavat ottavat tottuneesti parhaimmat posensa ja hymyilevät miljoonalle hihasta nykijälle kuin automaattitoiminnolla.


e7

e7

Täällä on pitkälti naisilla vain kaksi kenkämerkkiä. Acne ja Jeffrey Campbell. Acnen Pistolien määrää ei pysty edes laskemaan, jokaiselta löytyy sellaiset! Ja Campbellin jättiplatokengät tulevat hyvänä kakkosena.


e2

e2

Ja niitä turkkeja. Löytyy kaikenlaista kettua kaulan ympärille kiedottuna. Missä ovat kettutytöt ja maaliämpärit?


e1

e1


e3

e3

Turkkien lisäksi erilaisia sulkakoristeita on myös pistänyt silmään useammastakin suunnasta. Mitä näyttävämpää, sen parempi.


e15

e15


e16

e16

Muotiviikko on yksi iso ihana kaaos. Ympärillä pyörii ihan uskomaton sirkus ihmisiä, sulkia, TV-kameroita, kuvaajia, poseeraajia. Ne itse näytökset ovat varmasti se kaikista pienin osa tätä koko spektaakkelia, kulisseissa tapahtuu paljon enemmän.

Kommentit (15)

1/15 | 

Niinhän se menee jotta kun kaikki koittaa olla niin erikoisia näyttäen lopulta kaikki pitkälti samalta. Ja tuo tiettyjen merkkien puoltaminen ja käyttäminen on näkyvää myös meillä blogeissa. Onneksi meillä sentään turkisvastaisuus on ainakin pintapuolisesti edelleen voimassa ja uskon kyllä tulevaisuuden tekijöiden kiinnittävän entistä enemmän huomiota niiden vastustamiseen näkyvämmin. Muoti on niin kaunis asia ettei siihen kannattaisi yhdistää minkäänlaista ihmisten tai eläinten riistoa. Nautitaan kuitenkin ja pidetään yllä omia periaatteita. Viva la fashion!

anonyymi
3/15 | 

eiks ne kettutytöillä oo VERIämpärit, eikä MAALIämpärit :D mut samapa tuo, niitä tuolla silti kaivattaisiin..

sari-62
4/15 | 

Just aattelin samaa kuin SalSa-kaikki näyttää samalta.Varmaan on just hienosti Acnea,Carin Westereitä,Demeulemeesteriä ja blaa blaa.Missä se persoonallisuus?Onneksi meidän Nelliina on uniikki!Style is always in fashion!

käppänä
6/15 | 

Anonyymi, kyllä ne on ihan maaliämpärit, ja se punainen maali siis kuvaa verta, mutta miksi eläinten puolustajat käyttäisivät oikeaa eläinten verta :D

Taika
8/15 | 

Hei upeeta, yhdet Swedish Hasbeensit näkyi kuvissa, joten ostokseni on IN :D

Mielenkiintoinen postaus, kiva tietää onko tuolla yhtään sellaista kun olen kelannut... Aika pintaliitoa mutta silti ihan kiinnostavaa... Ainakin salaa toivoisin pääseväni joskus itsekin :)

laura
10/15 | 

hei!

olisi tosi kiva, jos vastaisit tähän;

kuinka pitkä olet ja mikä on kengän kokosi? (:

itse olen melko pitkä ja sinäkin näytät ja olisi kiva tietää vain kuinka pitkä oot, kun vaatteet istuu sun päällä niin hyvin aina!

12/15 | 

Mielenkiintoinen juttu. Hyvä vaihteeksi nähäd ja lukea jostain muustakin kuin aina siitä mitä juuri catwalkilla tapahtuu.

13/15 | 

Mielenkiintoinen juttu. Hyvä vaihteeksi nähdä ja lukea jostain muustakin kuin aina siitä mitä juuri catwalkilla tapahtuu.

14/15 | 

Mielenkiintoinen postaus! Mua vaan jäi aika pahasti hämäämään, että ootko sä siis sitä mieltä, että kettutytöt on oikeutettuja heittämään maalia turkisten käyttäjien päälle?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011