...tulppaanihullu. Viime keväänä kun kukkapenkeistä alkoi nousta muutamia yksittäisiä kirkkaankeltaisia ja tulipunaisia tulppaaneja keskelle kalpeaa kevättä, ymmärsin miten mielettömän kaunis kukka tulppaani lopulta on. Siihen asti olin pitänyt sitä melko tavanomaisena. Loppusyksystä laitoin maahan lisää sipuleita sinne tänne ympäri pihaa ja jäin jännäämään tuleeko sieltä mitään. Nyt tämä sipulien piilotus on lopulta palkittu, vaikka se perhanan rusakko kävikin verottamassa paria kukkapenkkiä aika ronskilla kädellä. Anteeksi, hampailla. Aika upeita: Tänä keväänä olen kastellut tulppaanipaikkoja vedellä mihin olen sekoittanut ravinnetta, varmuuden vuoksi. Kuulemma avittaa sivusipulien kasvamista. Huomasin myös että kun antaa vähän lisäenergiaa kasteluveden joukossa, suuret tulppaanit oikein loistavat ja varret venyvät hurjan pitkiksi.

Tällaiselle puutarhauunolle ja vasta-alkajalle on ihan mielettömän palkitsevaa että oma kädenjälki alkaa näkyä. Pihamme oli entuudestaan niin taitavasti tehty, että kynnys mennä räpeltämään sinne sekaan oli aika suuri. Mutta nyt se on ylitetty ja pikkuhiljaa alamme muokkaamaan tästä paikasta entistä enemmän meidän näköistä.

Tulppaaneja pitää lisätä joka syksy, jos haluaa kukkivan kevään joten ensi syksynä taas uusi kierros.

Kommentit (4)

aamuyö
1/4 | 

Ovat kyllä ilahduttavan näköisiä!
Minä tykkään just tuollaisesta "sekametsästä" jossa eri kukkalajit ovat vähän sikin sokin keskenään (jos nyt oikein kuvistasi ymmärsin).
Britanniassa on vuosittain Chelsea flower show, joiden kukkaistutuksia lehti- ym. kuvista ihailen. Ammattilaiset sinne tekevät erinäköisiä herkkurykelmiä, joskus pitää kyllä päästä itse sinne paikan päälle kuolaamaan.

Emilia
2/4 | 

Voi mitä värejä! :) Tässä alkaa jo itekin haaveilemaan isosta pihasta, jonne sais istutella sitten paljon värikkäitä kukkia. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012