Kun Annille hankittiin uusi hiekkalaatikko, mietin pitkään minkä värisen siitä teen. Vanha tiensä päähän tullut hiekkalaatikko oli sävyltään vaaleanharmaa, eikä se sopinut pihaan kovin hyvin. Kelonharmaa on kyllä muuten kaunis väri, mutta meidän pihan värikylläisyyteen se ei istu. Vanha hiekkalaatikko oli vielä meille liian suuri, joten tässä saatiin näppärästi myös pienempi malli samalla.

Vanha hiekkis:

Hiekkiksen nikkarointi ei ole iso homma, mutta vielä helpompaa oli ostaa Biltemasta valmis sopivan kokoinen hiekkalaatikko. Se piti vain koota ja öljytä. 

Puuöljyjä voi sävyttää maalikaupassa melkein millä värillä tahansa, mutta kun näin Tikkurilan Valtti mustan puuöljyn, kaikki naksahti kohdalleen. Musta oli mielettömän kaunis sävy öljyssä ja sillä oli helppo maisemoida hiekkis uuden mustan paviljongin viereen.

Öljyn levittäminen oli sudin ja sienen kanssa helppoa ja sen sai levittymään tasaisesti kun vaan ymmärsi miten paljon annostella öljyä kerralla. Käsittelemättömään puuhun öljy myös imeytyi niin että humpsahti, ei jäänyt pahemmin pyyhittävää käsittelyn jälkeen. Olin lukenut etukäteen netistä kauhujuttuja tahmeista puupinnoista, mutta tässä tapauksessa ei ollut pelkoa siitä. 

Hiekkalaatikko ei ylipäätään ole mikään varsinainen pihan kaunistuselementti, mutta mustalla öljyllä maisemoituna se ei hyppää silmille ja käy kokonaisuuteen.

Kommentit (3)

AH
1/3 | 

Perinteinen pihakeinu sai jatkoajan mustalla öljyllä, voisi sanoa jopa tyylikkääksi:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011