Harmaat neulesukkikset toivat kivaa piristystä mustaan kokonaisuuteen. Yritän kovasti muistaa hyödyntää värikkäitä sukkiksia pukeutumisessa, ihan liian helpolla tulee vedettyä jalkaan ne iänikuiset mustat. Olin tosi iloinen alkuviikolla, kun katukuvassa tuli vastaan kunnon smurffinsiniset sääret, näytti ihanalta!


neulesukkahousut

neulesukkahousut
Tunika - Vero Moda Very
Sukkikset - Lindex
Kengät - Irregular Choice


r1

r1

Ihanaa, perjantai! Olen ollut niin totaalisen rikkipoikkiväsynyt tämän viikon, täysi zombie suoraan sanoen. Ystäväni ovat maininneet aina aika ajoin, etteivät ymmärrä kuinka jaksan suhata niin paljon, että osaanko levätä tarpeeksi. Ja tällä viikolla on pitkästä aikaa tuntunut siltä, että taidan tosiaan haalia ja tehdä asioita vähän liikaa. Asiaan liittynee myös aamujen ylle langennut pimeys, joka vaikuttaa minuun syksyisin melko kovalla teholla. Mietinkin, että onko sellainen sarastelamppu (sarastuslamppu?) oikeasti toimiva, että aamulla heräisi asteittaiseen luonnonvaloon? Jos jollain on kokemusta, kertokaa piristääkö se?

Kommentit (36)

Kristina
1/36 | 

Huomenta! Kyllä sellanen lamppu piristää, tai no sanotaan et on kyllä huomattavasti helpompi nousta sängystä kun on huoneessa jo valoisaa ja kai siihen valoon on vähän aikaa jo heräillytkin kun se voimistuu puolen tunnin aikana. Ollaan todettu ihan toimivaksi ja syys/talviaamujen pelastukseks. Muuten vetäisin vaan peiton takasin korville ja läiskäsisin torkkua... Kivaa viikonloppua! :)

Paula
2/36 | 

Itsekin olen jo muutaman vuoden ajan miettinyt kirkasvalolamppua, mutta eipä ole tullut hankittua. Ehkä vähän epäilyttää sen toimivuus. Ja sitten kysyisin, että onko IC:n kengät minkälaista kokoa? Itselläni 39 jalka, että kannattaako ottaa ihan oman normikoon mukaan vai ovatko koot suuria/pieniä?

3/36 | 

Tosiaanki toimii! Tänäänki heräsin pirteänä aamuun, ku huone oli kirkas puoli seiskan aikaan. :) Oon tottunut siihen myös, että Nrj:n aamipojat on mun päivän ensimmäiset äänet, ku herään :D

Oon kuulu, että on olemassa myös niitä ns.aurinkolamppuja, jotka virkistää sillä valolla esim. keittiön pöydälle aamupalaa syödessä :) Se valo jotenki virkistää tai jotain vastaavaa.. Mutta en muista niiden nimeä tai sitten ne on saman tyyppisiä ku tää hertätyskello sydeemi!

Hauskaa viikonloppua sulle :)

4/36 | 

Tuo musta mekkonen on kyllä todella kuolattava. Ja täällä on podettu koko viikko samaa vaivaa eli ylitsepääsemätön väsymys meinaa iskeä. Olen kuullut, että sellaiset valot toimivat tosi hyvin ja nyt itsekin miettimässä, jos sellaisen laittaisi.

Viserrys
5/36 | 

Kyllä se sarastuslamppu toimii! Ennen oli ihan tukossa ja äkäinen kun tuli se shokkiherätys kännyn herätyskellosta, mutta sarastuslampun kanssa herääminen on jotenkin paljon lempeämpää. Aika usein sitä herää jo ennen kuin se linnunviserrys alkaa. Aika rumia ne lamput kyllä on...

6/36 | 

Itsellä ei ole kokemusta tuosta mystisestä sarastuslampusta, mutta eräs aamu-uninen tuttavani haukkui oman lamppunsa lyttyyn kun kyselin toiveikkaana sen toimivuudesta. Kaippa se on vähän ihmisestäkin kiinni että tuoko valo virkeyttä vai ei. :)

7/36 | 

Hei, tokakuvassa sää näytät ihan Jenni Vartiaiselta! ps. pidä toi tyyli, potkupuvut on vauvoille...;)

NN
8/36 | 

Kohta aikuisella tyttärelläni on ns. sarastuslamppu ja tykkää kovasti. Senhän pitäisi toimia niin, että lampun valon pikkuhiljaa lisääntyessä ihminen herää kevyen unen aikaan, eli luonnollisempaan heräämisaikaa, kun taas herätyskello saattaa katkaista sen syvän unen. Joskus tyttö kyllä onnistuu piilottamaan itsensä niin hyvin peiton alle, ettei valo toimi, mutta useimmiten hänkin herää ennen sitä linnunviserrystä/merenkohinaa/radion ääntä, minkä nyt onkaan laittanut herätysääneksi.

Itselläni on töissä kirkasvalolamppu, jonka paisteessa nytkin paistattelen:-) Ja minulla tuo toimii, vaikken tuohon edes ensin uskonut. Se on jännä, miten se mm. tekee yöunet paremmiksi, minulta vähentyvät sellaiset aamuyön heräilyt.

Anja
9/36 | 

Todella toimii, joudun heräämään joka aamu klo 06.00 ja aamut ovat muuttuneet aivan siedettäviksi lampun avulla. Voin kertoa, että se on ehkä paras tekninen vimpain, jonka olen koskaan hankkinut.

Suosittelen ehdottomasti!!!

nunu
10/36 | 

muutama viittasi täällä kirkasvalolamppuun - en voi ainakaan omien kokemusten perusteella suositella, jumalaton hedari ja silmät älyttömän arat pitkään kun on sen vieressä ollut. vaikkei katsoisi suoraan lamppuun päin, syrjäsilmällä tulee jo pahaa jälkeä..

sarastusvaloa sen sijaan olen itsekin harkinnut, onhan se paljon hellempi vaihtoehto ja saatavissa myös ledeillä =)

moma
11/36 | 

Mulla on vuosi sitten hankittu sarastusvalo ja aloitin sen käytön taas viime viikolla. Voin kyllä suositella! Ei se täysin väsymystä poista, mutta pää toimii paremmin ja herääminen on huomattavasti helpompaa. Bonuksena meidän kissat ovat rakastuneet lamppuun eikä niiden ahteria meinää saada siitä aamuisin irti. Istuvat vaan siinä silmät kiinni ja kehräävät. Taitaa toimia siis kissoillekin :D

Jossupossi
12/36 | 

Meilla on sellainen sarastelamppu vai mika onkaan. Noin 30 minuuttia ennen kuin heratys soittaa niin lamppu imitoi auringonnousua ja siten helpottaa ylosnousemista. Mulla toimii, miehella ei...mutta meillaa riittaa etta toinen heraa ja patistaa toisen ulos sangysta :)

mimmi
13/36 | 

Nyt täytyy kyllä itse todeta ettei sarastuslamppu ole meillä toiminut yhtään :D Toisaalta omataan muutenkin niin hyvät unenlahjat että veikkaan ettei mikään auta :D

14/36 | 

Minäkin olen miettinyt tuota lamppua, ja uskoisin sen toimivan omalla kohdallani hyvin! Minä kun herään parhaiten juuri valoon, ja talvet ovat ihan karseita sen suhteen:D Te ihmiset, jotka omistatt lamppuja! Mistä niitä saa ja millä hinnalla? Olisin erittäin kiitollinen jos voisitte valaista tässä asiassa:)

-Halina

LaLau
15/36 | 

Nyt täytyy jakaa eriävä mielipiteeni tuosta suuresta huijauksesta nimeltään sarastuslamppu. :D

Avomiehen painostuksesta sellainen hankittiin viime syksynä ja rehellisesti sen ainoa havaittu vaikutus muhun on suunnaton ketutus heti aamusta. Mikä voi ärsyttää enemmän kuin se, että pitää herätä klo 7.00 pimeään aamuun? NO tietysti se, että heräät samaan pirun aamuun jo klo 6.35 kun kiva pikku sarastusvalo päättää räsähtää päälle ja osoitella sua suoraan silmään?! Hitto vie se syö naista. :D

Olen tosin itsekkin kuullut että toiset valehtelevat sen olevan toimiva, joten voi olla että mä vaan oon omituinen. :D

Sanna
16/36 | 

Olen aika kateellinen noista kengistä. Aivan mahtavat! =D Mistähän itsellekin saisi.. Rusetit <3

Pimeät märät syysaamut </3
Sarastusvalo ei välttämättä tee heräämisestä yhtään helpompaa, mutta ehkä lieventää herätyksen aiheuttamaa säikähdystä = ärsytystä melkoisesti. :) Mukavampi se on päivä aloittaa vain tokkuraisena, eikä kiukkusena ja tokkuraisena. Syksyn vetämättömyyteen kirkasvalolamppu edes kerran viikossa toimii sitten paremmin.

Alva
17/36 | 

Minä olen myös vastarannankiiski tuon sarastuslampun suhteen. Miehen yöpöydältä sellainen löytyy, ja itse herään ainakin mieluummin kännykän herätysääneen kuin siihen että valo herättää melkein puoli tuntia ennen oikeaa heräämisaikaa! Sen jälkeen on turha toivoakaan saavansa enää unta ennen kellon soimista ja herääminen ottaa päähän kahta kauheammin. Jos pitäisi valita, kokeilisin mieluummin kirkasvalolamppua pimeyden taltuttamiseen.

Blanche
18/36 | 

Sarastuslamppuja on käsittääkseni sekä kirkasvalolla että ihan tavallisella valolla. Kannattaa ostaa sellainen kalliimpi kirkasvalosarastuslamppu, koska siinä nimensämukaisesti on se kirkasvalo-ominaisuus mukana. Omistan itse sen sellaisen tavallisen halpiksen (n. 50 euroa Anttilasta) enkä herää siihen, mutta minulla onkin uskomattomat aamu-unenlahjat. :/ Tuossa minun lampussa on myös aika kornit äänet ja todella kirkas led-näyttö päällä koko ajan.

qwerty
19/36 | 

Nyt oli pakko kommentoida tuohon sarastuslamppuun, että se oikesti toimii! ostin viime jouluna sellaisen lahjaksi poikaystävälleni, joka on valehtelematta maailman suurin unikeko, ja jota saa (sai) aina aamuisin repiä väkisin ylös. Lampun ostamisen jälkeen en ole KERTAAKAAN joutunut repimään häntä ylös, sillä lamppuun on kuulemma niin helppo herätä! Kyseiseen versioon saa vielä valittua itseään miellyttävän herätysäänen tai valita radion herättämään. Jännitystä elämään, kun ei tiedä mihin ääneen sitä seuraavana aamuna herääkään! :)

qwerty
20/36 | 

Sen lampun voi asettaa myös niin, että se ei osoita suoraan silmiin. Meillä se on sängyn yläpuolella hyllyllä ja ainakin siinä toimii mielestäni loistavasti, ja on vielä ihan kivan näköinenkin. Voi olla, että lampuissakin on eroja, sillä omassa lampussani aloitusvalo (se mikä pärähtää ensimmäisenä päälle) on todella himmeä, eikä ainakaan minun uniani keskeytä ennen kuin herätysääni soi.

22/36 | 

Mulla on kirkasvalolamppu, jota käytän heti kun syksy alkaa ja se on kyllä mahtava. Isken sen heti päälle kun herään, se herättää ja siinä on sekin hyvä puoli että näkee kunnolla laittaa hiukset ja meikit ! :----D Suosittelen ihan tosissaan, kyllä se ihan tosiaan piristää.

Hah, smurffinsiniset sääret ! Mun lempisukkikset on kirkkaansiniset, eli varmaan smurffinsiniset jotka oon pölliny meidän mummilta ! Värikkäät sukkahousut on ihania, ne piristää asua kuin asua ja mieltäkin vielä :--)

CARITA
23/36 | 

Kauniit nuo hiuksesi!

Missä pidennyksesi on laitettu ja minkämerkkiset ne ovat?

Varjosudenhetki
26/36 | 

Sarastevalo on jees. Äiti sen sai jostakin kaupanpäälisenä ja antoi minulle. Itsellä ainakin herääminen helpottunut, herään siihen valoisuuteen yleensä jo vartin ennen kun herätysääni edes visertää.
Plussaa se, että sitä voi käyttää myös normaalina pöytälamppuna ja kirkkautta voi säätää.

Satu
27/36 | 

Suosittelen sarastuslamppua! Täällä on tullut negatiivista kommenttia sen suhteen, että lamppu herättää liian aikaisin, mutta silloin sitä valon kirkkautta täytyy säätää itse pienemmäksi! Ihmisten valoherkkyys vaihtelee hyvin paljon, toiset heräävät pienestäkin valomäärästä, toiset tarvitsevat enemmän. Lampun asettelu on kuitenkin tärkeä, kasvojen pitäisi olla edes jollain tasolla lamppuun päin.
Joku kysyi lampun hintoja ja ostopaikkoja, omani hankin anttilan nettikaupasta (gigantista saa halvimmalla tätä kyseistä merkkiä, anttilalla vain sattui olemaan joku tarjouskampanja juuri silloin, kun omani hankin), merkki on Philips ja malli HF3465, hintaa oli n. 60 euroa. Gigantissa hinta tällä hetkellä 65 euroa. Lamppu on helppokäyttöinen, valon kirkkautta voi säätää, ehkä ainoaksi miinukseksi voisin mainita herätysäänen, jota ei voi vaihtaa ja joka voisi olla tulos äänityksistä jonkinlaisessa avaruusviidakossa. :D

Varjosudenhetki
28/36 | 

Senhän voi asettaa soimaan 7.30, eli valo alkaa syttyä vasta klo 7 alkaen. Tai 7.15, jolloin vastaavasti kirkastuminen klo 6.45.

hemuli
29/36 | 

Kyllä se lamppu toimii :D Itelläni on Philipsin Wake-Up light ja hyvin se toimii! Se lamppu toimii hyvin ja talviaamuisin on ihana herätä linnunlauluun ja "auringonpaisteeseen" :)

^^Ankka
31/36 | 

Meilläkin tuosta sarastusvalosta hyviä kokemuksia. Äidille tuollaisen viime jouluna lahjaksi hankin ja pian juoksin itsekin kauppaan ostamaan omani pois. Hyvin heräilee. Ainoa ongelma on, että keväällä/kesällä kun aurinko tosiaan nousee todella aikaisin niin siinä sitten heräilee aamuyöllä neljän aikaan ja ihmettelee että mitäs nyt sitten keksii :D

Laura
32/36 | 

Täälläkin yksi, jolla herätysvalo on toiminut! Se vaan tosiaan täytyy säätää itselleen sopivaksi, eli laittaa se oikealle etäisyydelle (laitoin aluksi lattialle...ei ihan toiminut juu) ja säätää kirkkaus ja kirkastumisnopeus oikeiksi. Kokeilemalla oppii. Sain omani lahjaksi, eli ostopaikoista ja muista en osaa sanoa.

Mutta enää ei ole tarvinnut herätä siihen hirvittävään tunteeseen, että joku yrittäisi väkivalloin riuhtaista mieleni ja kehoni unesta tosimaailmaan!

33/36 | 

En nyt jaksanut selailla noit aedellisä kommentteja sarastuslampusta, mutta tässä kuitenkin omani: MIeheni osti moisen, jossa siis asteittain kirkastuva valo, ja myös valitsemasi ääni, myöskin asteittain koveneva. Äänen saa myös pois.
Minulle, ei mitään hyötyä, porskutin menemään, elikkäs nukuin tyytyväisenä edelleen, vaikka valo oli jo täysillä ja linnut liversi täydellä volalla...

Näin täällä!

ps. miehellä tuntuu toimivan ihan ok, vaikk asanoo kuitenkin ettei nyt ihan ole hintansa väärti.

34/36 | 

Mulla melkein vuoden ollut käytössä Philipsin sarastuslamppu, ja vaikkei omat aamuherätykset ennenkään mitään kamalan vaivalloisia olleet (kelloradiolla, nyt käytössä valo + radio), niin kyllä on heräämistä huomattavasti helpottanut :--)) Parasta valossa on kuitenkin se, että kun ryömii valon ääreltä vessaan ja räpsäyttää halogeenivalot päälle, ei tunnu enää missään <3 Kauhulla muistelen niitä aikoja kun heräsin pilkkopimeässä ja sitten vessan valot päälle... meni ekat 10min kun yrittää väkisin availla silmiä :FFF

35/36 | 

Heippa!
Itse olen pimeydestä ryytyvä ja halusin tuollaista lamppua. Aikani puhuin ja sitten kun mieheni hokasi että olen tosissani, hän sanoi että laita kaikki valot heti päälle kun heräät niin saat luxeja riittävästi. Ja se toimii. Mies on muuten sähköalalla. Eli ihan tavalliset kodin valot, joita meillä on runsaasti, heti aamusta päälle niin herään nopeammin ja pääsen käyntiin paremmin.
S

Bonjour
36/36 | 

Se on toimiva sen kuukauden ja sitten siihen tottuu siinä määrin ettei sitä valoa enää huomaa :D Mulla on ollutsemmoinen kolme vuotta ja en pystyisi enää herätä normaalilla kellolla, siihen jää koukkuun. Tuntuu ehkä jotenkin yleelliseltä muttei tarpeelliselta omistaa valo herätyskello..

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu