KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Myllyn Paras

Mustikkapiirakkapäivää vietettiin ensimmäisen kerran Suomi 100 -juhlavuonna eli vuosi takaperin 6.8.2017. Mustikkapiirakkapäivä, voiko olla parempaa teemapäivää! Mustikkapiirakka on yksi rakastetuin jälkkärimme, joten se ansaitsee ehdottomasti oman teemapäivänsä.

Mustikkapiirakka on yksi kaikkien aikojen lemppareistani, sillä paraskaan resepti ei vaadi turhanpäiväistä hifistelyä. Jos voi saada herkkua pöytään nopeasti, valitsen nopean tien. Minulla on aina pakastimessa taikinakiekkoja (sekä suolaisia että makeita), jos pitää saada tarjottavaa pöytään lyhyellä varoajalla. Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikina on suosikkini nimenomaan mustikkapiirakan pohjana, joten tämän postauksen reseptiin pohjan valinta oli varsin helppoa. Suorastaan ilmiselvää.

Halusin mustikkapiirakkapäivän kunniaksi leikitellä perinteisen piirakan ulkonäöllä, mutta en maulla, sillä luotan tähän vanhaan reseptiini kuin kallioon. Kaura, tuorejuusto ja mustikat ovat takuuvarmasti tie herkulliseen lopputulokseen. 

Käytin tällä kertaa Lidlin pieniä pyöreitä silikonivuokia, jotka näyttävät kahvikupeilta. Niiden avulla saa hauskalla tavalla näyttävyyttä kahvipöytään. Mikä tahansa silikoni- tai muffinivuoka ajaa saman asian, jos haluaa kokeilla minipiirakoita. Ja toki tällä reseptillä voi tehdä mustikkapiirakan myös isoon pyöreään vuokaan (halkaisija n.24-27cm, ja hyödyntää pakastetaikinan valmista pyöreää muotoa. 

Pienet mustikkapiirakat

Myllyn Paras: Pyöreä Kauramurotaikina

200 g mustikoita

200 g maustamatonta Philadephia-tuorejuustoa

1 dl sokeria

vaniljasokeria oman maun mukaan

Sulata kauramurotaikina pehmeäksi, ja jaa se 12 osaan. Pyörittele taikinoista palloja, litistä ne kädessä ja aseta vuokien pohjalle. Painele taikina vuokiin tasaisesti ja nosta reunoilta hieman ylös. Sekoita tuorejuusto, 1 dl sokeria ja n. 3 tkl vaniljasokeria tasaiseksi massaksi. Jaa massa vuokiin. Jaa seuraavaksi mustikat vuokiin ja ripottele päälle hieman vaniljasokeria. 

Paista uunissa 175 asteessa n. 30 minuuttia, uunin tehokkuudesta riippuen.

Tarjoile vaniljavaahdon kera. 

Selaa lisää ihania mustikkapiirakkareseptejä Myllyn Paras Mustikkapiirakkapäivä-sivulta! Takaan, ettet selviä selaamisesta ilman valtavaa mustikkapiirakkanälkää ;)

Kommentit (4)

Lotta

Oo, en oo ennen nähnyt tuorejuustoa käytettävän piirakassa noin. WOU! Tää menee testiin! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010