Alkaa olla se aika vuodesta, kun eräät pitkäkorvaiset vekkulit uhkaavat puutarhamme hyvinvointia. Tänä vuonna ne vielä näkyvät tulevan aika suurissa karvapaketeissa... en ole koskaan nähnyt näin suuria pupuja luonnossa! Sakun mukaan ne ovat mutanttijäniksiä, mikä itseasiassa saattaa pitää paikkansa, eikä vain populaarikulttuurin luomien kokostandardien perusteella arvioituna.

Kuvista mittasuhteita on vaikea hahmottaa, mutta meidän jättikokoinen kissa jäisi kakkoseksi tuolle harmaalle pörröturkkisemmalle. Olisin äkkiä sanonut, että nämä ovat rusakkoja, mutta rusakko ei vaihda talviturkkia. Ja tuo toinen oli selvästi karvanvaihdon vaiheessa. Ehkä se on rusakkojänis eli risteytys.

Siellä oli taas tulppaaneja rouskuteltu aamuhämärissä mrrrh... 

Mutta toisaalta parin tulppaanin hinnalla meillä on luontodokkari omalla pihalla, joten antaa pupujen temmeltää. Kunhan pysyvät syksyllä kaukana daalioistani. 

Kommentit (4)

Tuumummi
1/4 | 

Eivät ole rusakoita, tosiaankaan. Rusakon hännänpäällys on musta ja usein korvien kärjetkin. Hyvin syöneitä metsäjäniksiä, siis. Ovat tainneet rouskutella tulppaaneja useammalla pihalla! ??

Vierailija
2/4 | 

Hei, kyllä rusakotkin vaihtaa talvikarvaan, joka on vaaleimmillaan hopeanharmaa! Tosin useimmin rusakon talviturkki on vain hieman vaaleampi versio kesäturkista. Eikä metsäjäniskään mikään ihan minityyppi ole, painavimmillaan melkein kuusikiloinen. Jänöt on jotenkin tosi sympaattisia.

Tarvitsen lasit
3/4 | 

Katsoin etta ekassa kuvassa on kolme janista!?
Tummemman ruskea pupu korvat luimussa=naemma sittenkin kanto...

Ulla
4/4 | 

Terveisiä täältä hiukan pohjoisemmalta Pirkanmaalta. Meilläkin on jättimäisiä jäniksiä / rusakoita pihalla. Pari vuotta sitten jänisemo oli tehnyt viisi poikasta pihalla olevaan hiekkakasaan. Se kävi imettämässä niitä siinä, kunnes vei poikaset pois. Myöhemmin jänönpoikaset loikkivat sinne ja tänne pihallamme. Hiukan tietysti harmittaa, että kasvit saattavat tulla syödyksi, mutta jäniksenpoikasten söpöys estää ajattelemasta pahaa noista ristihuulista :) Kannattaa kokeilla, jos taittelee tuomen oksia kukkapenkin reunaan pystyyn niin jänikset eivät mene sinne, koska inhoavat tuomen hajua.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat