Joulukuun ollessa jo pitkällä, ajattelin ottaa osaa joululahjavinkkikeskusteluun. Läheisten muistaminen on ihanaa puuhaa, joskin se on alkanut omassa lähipiirissäni kohdistumaan entistä enemmän jälkikasvuun. Mutta tämän postauksen vinkit eivät ole lapsille, vaan aikuisille. Lapsille kun on sangen helppoa keksiä pakettien sisällöt, kiitos joulupukille kirjoitettujen kirjeiden. 

Parhaalle ystävälle kotimaiset korut ja vanhaa arvostavalle vintagelöytö

Suomessa on nykyään jo monta pientä ja suurempaakin brändiä joiden valikoimista löytyy kauniita koruja. Hyvän ystävän tyyliä on yleensä helppo analysoida sen verran, että osaa valita esimerkiksi mieleiset korvikset. Kuvassa alla Uhana Designin klassikot, Pisara-korvakorut (35€). Pisara-korviksien alta löytyvät Outa by No:n sievät kettuaiheiset korvakorut. (22€) 

Pisara-korujen kanssa samassa kuvassa on siro hattuneula, jonka löysin kirppikseltä 0,50 eurolla. Ei kannata pelätä kierrätettyä ja puoli-ilmaista lahjaa, jos tietää mistä lahjan saaja pitää. Esimerkiksi itselleni alle euron maksanut hattuneula olisi lahjana napakymppi. Kirppiksiltä (ja divareista) voi löytää pikkurahalla kierrätettynä kirjoja aina klassikoista uutuuksiin, hintahaitari on yleensä eurosta vajaa kymppiin.

Neulo itse tai anna lahjaksi hyvät ohjeet

Kodin Kuvalehden ja Suuri Käsityö -lehden yhteisjulkaisu Rakas Villasukka -lehti (5,90€) pitää sisällään 40 ihanaa ohjetta. Jos oma sorminäppäryys tai aika ei riitä neulomiseen, voi antaa lahjaksi pari lankakerää ja ohjeet. Neulomista harrastaville läheisille aivan takuulla kiva paketti.

Käsityöläisherkut kruunaavat joulun 

En yhtään vähättele maailman parhaiden Vihreiden Kuulien tehoa tai konvehtien autuutta, mutta 5 rasiaa riittää yhdelle joululle. Edellä mainittujen sijaan suosittelen tekemään visiitin esimerkiksi Tallipihan Suklaapuotiin (Tampereella) ja hankkimaan lahjaksi käsintehtyä suklaata. Suklaaherkkuja ja muita nameja löytyy laajalla hintaskaalalla aina parista eurosta ylöspäin. 

Alla näkyvät julmetun kauniit ChocoMe -suklaalevyt (n.13€) ovat takuulla makuelämysten ykkösjunassa.

Poikain Parhaat -käsityöläisglögit (n. 6€) ovat takuulla glögifanin mieleen. Kauniille pullolle voi löytyä helposti jatkokäyttöä, jos lahjan saaja asuu marjapuskien lähellä. 

Kotimainen kosmetiikka

Pieni ylellisyyslahja toimii meistä useimpiin. Käsintehdyt palasaippuat (n.4€), värikkäät vartalokuorinnat ja muut kauniit kotimaiset tuotteet ovat somia kuin karamelli. Kuvan saippuat ovat Gitte's Soap Shopin tuotteita. Ihonhoitotuotteissa on myös se hyvä puoli, että ne kuluvat käytössä. Sama juttu kaikkien syötävien lahjojen kanssa, ne eivät kerrytä kodin tavaramäärää.

Muista myös muita

Omien läheisten lisäksi haluan kannustaa muistamaan myös muita. Näin joulun alla moni hyväntekeväisyystaho aktivoituu taatakseen joulun myös niille, kenellä ei välttämättä ole juuri nyt resursseja juhlaa järjestää.

Nuorkauppakamareiden Joulupuu-keräykseen voi lahjoittaa paketteja lapsille, jotka jaetaan perille toimijan puolesta. Joulupuu-keräyksen pakettipisteet ovat monin paikoin vielä auki, mutta osa on alkanut jo sulkeutua eli kannattaa tarkistaa lähimpien keräyspisteiden aukioloajat.

Jouluapua -sivuston kartalta taas voi tarkistaa oman lähialueen perheiden tilanteen ja toimia paikallisesti. Paketit toimitetaan lahjansaajalle itse. Ilahduttavan hiljaista kartalla tällä hetkellä, joka tarkoittaa sitä että moni lahjoittaja on ollut jo liikenteessä.

Yksinäisille senioreille voi laittaa joulukukan kukkakaupan välityksellä. Ole Joulupukkina Seniorille -kampanja on ilahduttanut vanhuksia kukkaterveisin jo vuodesta 2009 asti. Kukkalähetyksen voi tehdä 17.12. asti. 

Jaettu ilo on moninkertainen ilo. 

Mukavaa joulun odotusta!

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Kiitos kun muistat muistuttaa meitä siitä että lahjan voi antaa myös muille kuin omille läheisille!

Halina
2/3 | 

Itselläni on menossa lahjapaketteihin tallipihan suklaapuodin suklaata ja poikain parhaat glögejä! :) Lisäksi menee Lushin saippuoita, itse tehtyjä keksejä jne. Ajattelin myös ehkä lahjoittaa esim suomen Luonnonsuojeluliitolle rahaa ja antaa sen lahjana läheiselle (netistä saa tulostettua sellaisen lahjoituskortin). Tykkään jotenkin mieluummin tukea esim. urheiluseuroja tai muita liittoja mieluummin koko vuoden kuin ostaa yksittäisen lahjan jouluna (vaikka olen joskus osallistunut joulupuu keräykseenkin kun äitini työpaikkka koordinoi sitä vuosittain omalla paikkakunnallani). Tänä vuonna olen kuitenkin ollut vapaaehtoisena sekä joukkueen huoltajana vammaisurheilujoukkueessa ja tukenut seuran toimintaa, jotta vammaiset nuoret pääsevät liikkumaan. Sekä opintojen puolesta ollut ruokajonossa ja muussa vapaaehtoistyössä. Ensi vuonna ajattelin mennä Hope järjestölle vapaaehtoiseksi! :) Mutta tosi kivaa kun ihmiset innostuvat auttamaan näin joulun alla ja on erilaisia tapoja muistaa myös avuntarvitsijoita!

Vierailija
3/3 | 

Kiitos kivoista vinkeistä. Pistin heti tilaukseen tuota Poikain parhaat Suomi100 -glögiä. Osa hinnasta menee vielä veteraaneille, mahtavaa!
Tiina

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010