Johan oli myteriä kerrakseen viikonloppuna! En ollut jotenkin yhtään tajunnut että kyseessä on ihan oikea myrsky, ajattelin että vähän reippaammin tuulee vain. No, ei ihan. Meinasin saada slaagin kun ensimmäinen daalia napsahti poikki, saatatte muistaa että olen varjellut niitä aika huolellisesti tässä parin kuukauden aikana. 

Meillä on ihan valtava omenasato tänä vuonna, mutta lauantain jäljiltä suurin osa siitä on maassa. Omenarupi on iskenyt tänä vuonna erityisen ärhäkkäästi sekä meidän että ilmeisesti aika monen muunkin omppuihin, mutta onneksi hyvääkin omenaa riittää. Tässä vähän savottaa piisaa:

Myrskyistä huolimatta puutarha on tässä elo- ja syyskuun vaihteessa todella kaunis, auringonkukkani alkoivat juuri loistaa ja daaliatkin sain suunnilleen pelastettua tukikepeillä, kun tajusin millaisen luonnonvoiman kanssa ollaan tekemisissä. Kaatuneet yksilöt pääsivät maljakkoon sisälle. 

Koko kesän sinivioletteina kukkinut hortensiani on vaihtanut syysväriin sekin, tämä on todella kiitollinen pihakukka juuri siksi että suuret kukat säilyvät nätteinä, eivätkä kuihdu pois. Muutama uusi kukintokin on vielä nupuillaan. 

Myrsky tipautti myös ikävä kyllä yli puolet luumusadosta maahan, joten nyt pitää olla nopea jos aikoo niitä hyödyntää. Opin yrityksen ja erehdyksen kautta viime vuonna että satoa kannattaa käydä nyppimässä päivittäin, ja poimia luumuja aina hieman raakana, ne kypsyvät sisätiloissa nopeasti. Edellisellä kierroksella odotin että luumut ovat puissa kypsiä ja poimin ne vasta sitten, jolloin kävikin niin että koko sato oli käsissä parin päivän sisällä. Tekemällä oppii :)

Ps. on tehty aika monta kertaa tätä maailman parasta omenapiirakkaa tässä viimeisen viikon aikana, suosittelen erityisesti kuumana vaniljajäätelön kanssa!

Kommentit (2)

Pitsiperhonen
1/2 | 

Meillä ei omia omppupuita ole, mutta lähimetsässä kasvaa villinä jotain omppua. Olen yhden puun käynyt keräämässä lähes tyhjäksi. Pudokkaitakin olen ottanut matkaan, ne on helppo hukata hilloihin! Rakastan omena-vaniljahilloa! Omenatahnaa (applecurd, melkein sama kuin lemoncurd, mutta ompuista) olen myös ajatellut kokeilla. Ja loput kuivasin, niitä voi napsia kun tekee mieli jotain hyvää tai lisätä mysliin/puuroon yms :)

Petra P
2/2 | 

Hei kiitos tuosta omenapiirakan ohjeesta! Siitä on tullut perheemme luottoresepti ja sitä on tehty raparperista, mustikasta ja puolukasta noin ainakin esimerkiksi! Ihan parasta on aina.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010