Historiani nahkatakkien kanssa on pitkä. Ja värikäs. Yläasteikäisenä löysin mummolan vintiltä vanhan suomalaisen nahkatrenssin, mummoni vanhan. Onneksi takki sopi minulle, vaikka mummoni oli hieman yli 150 cm pitkä ja minä melkein 30 senttiä pidempi.

Minusta ja takista tuli erottamattomat, vaikka siihen maailman aikaan sain kuulla jatkuvasti kommentteja kuten ihan kiva, että kehtaat käyttää tuota takkia. Olin silloin ja olen edelleen sitä mieltä, että jokainen pukeutukoon juuri kuten itse haluaa. 

Mummon takki on luonnollisesti minulla edelleen, mutta se on mystisesti kutistunut vaatekaapissa :D en silti luovu siitä, ties vaikka oma tyttäreni haluaisi joskus käyttää isoisoäitinsä rotsia. 

2000-luvun taitteessa ihastuin väreihin, ja ostin vaaleanvioletin nahkatakin. Se oli ihaninta mitä kuvitella saattaa. Silloin värikkäät rotsit ilmestyivät kauppohin, ja synkkien grungevuosien jälkeen ne olivat kuin ensimmäisiä kevään kukkia pitkän talven jälkeen. 

Kolmekymppisenä tein paluun mustan klassikon äärelle ja sen äärellä pysyn. Nahkatakki sopii oikeastaan minkä tahansa vaatteen pariksi, mutta erityisen kiva se on tällaisen kukkahörsellyksen kera: 

Rotsi: Mango / Laukku: vintage / Hattu: matkamuisto Irlannista / Mekko: Erdem H&M, kirppis / Nilkkurit: London Brogues

Vuosia vanha Mangon nahkatakki on ihanan pehmeäksi kulunut, takki vain paranee vuosi vuodelta. Luottovaatteiden hieno puoli on juuri tämä seikka.

Kommentit (9)

miiainkeri
1/9 | 

Mietin juuri tänä aamuna biker-rotsia päälle kiskoessani, että jokohan aika alkaa ajaa ohi takista. Malli on toisaalta niin klassinen, että se ei ole ikinä muodissa tai pois sieltä ja mielettömän mukava päällä. Päädyin itsekin siihen lopputulokseen, että niin kauan kuin tykkään siitä, se on itselleni muodissa. Näköjään sama pätee muihinkin :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Pitää kaivaa takki esiin ja kuvata :) mutta se on lyhyesti kuvailtuna sellainen, joka nykyään löytyy jokaiselta (vahva stereotypia) mustaa bändipaitaa käyttävältä hevarilta. Eli aika teki tehtävänsä ja mummoni vanha takki tuli yleishyväksytyksi klassikoksi :D nimim. Mummo oli pioneeri!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Daphnion
3/9 | 

Mulla on nahkatakkien kanssa ollut aina yksi ongelma. Koska on sopiva keli käyttää sitä? Aina kun laitan nahkatakin päälle mulla on joko aivan liian kylmä tai sitten saa kulkea hiki päässä. :D Juuri tänään hypistelin nahkatakkia vaatehuoneessa ja pohdin, että pitäisikö laittaa myyntiin kun en vaan osaa käyttää sitä.

Halina

Mulla tää sama ongelma! :D siksi käytän nahkatakkiani pari päivää keväällä ja toiset pari päivää syksyllä :D takkini on nyt 11vuotta vanha, sillä ostin sen 14v ja olen nyt 25v. En raaski vieläkään luopua, jos sitä vaikka joskus muuttaa maahan missä voisi käyttää enemmän ympäri vuoden :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Mitä ihmettä Halina ja Daphnion, mä käytän rotsia varmaan puolet koko vuodesta :D Mitä viileämpi tulee, sen muhkeampi kaulahuivi, lisäksi käsineet ja pipo. Lämpimämmällä taas alle riittää kevyt T-paitamekko. Käytän nahkatakkia myös perus kesäsäällä ja myös talvella, jos tiedän etten joudu olemaan ulkona kovin kauaa. Nahkatakkia käytettävämpää takkia en äkkiseltään keksi :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Pallokala

Ihanaa, en olekaan yksin. :D Haluaisin käyttää nahkatakkia enemmän, mutta pääsyn aina valitsemaan jonkun muun takin! Voisko tää olla joku takin vuoreen liittyvä asia, jos vuorimateriaali onkin se hiostava osuus takista? Palelemisen voi yleensä korjata alla olevilla vaatteilla, mutta yleensä toi hiki päässä hiihtäminen onkin suurempi ongelma. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010