Ei mene viikkoa ettei joku kysyisi miten teen loivat kiharat tähän moppiini. Ajattelin, että ehkä kiharapostaukselle olisi täten tilausta. 

Käytän kiharoihin kahta erilaista rautaa riippuen siitä, millaisen lopputuloksen haluan. Suoristusraudalla kääntelen loivat surffilaineet ja Remingtonin kapealla kiharruspuikolla teen tiukemman kiharan. Hyvä nyrkkisääntö omalla kohdallani on myös se, että jos hiukset eivät ole putipuhtaat, käytän suosilla kiharruspuikkoa. Suoristusrautakiharat muodostuvat parhaiten puhtaaseen tukkaan, ne eivät tartu edellisenä päivänä pestyyn hiukseeni. 

Aina kun käyttää kuumia rautoja, kannattaa suojata hiukset ennen käsittelyä lämpöä kestävällä tuotteella. Lämpösuojia löytyy lähes jokaiselta merkiltä, itse käytän Sebastianin Potion 9 -hoitovoidetta. 

Rennoimmat kiharat syntyvät siten, että ihan kaikkia hiuksia ei kiharreta vaan osio sieltä toinen täältä. Teen yleensä vielä niin, että en kiharra latvaan asti, vaan ainoastaan puolet tai 3/4 tyvestä latvaa kohti. Kun latva jää "hapsottamaan" suorana, kihara näyttää nimenomaan surffikiharalta. 

Tässä alla demonstroituna missä kohdin vapautan kiharan: 

Jos suoristusraudalla kihartaminen ei ole tuttua, siitä löytyy monta opetusvideota esimerkiksi Youtubesta. Homma on niin yksinkertaista, että ottaa hiussuortuvan pihtien väliin ja lähtee kääntämään kiharrinta pystyssä akselinsa ympäri ja samalla vetää hitaasti suortuvaa raudan läpi. 

Kihartimen kanssa sama juttu. Vain muutamia suortuvia sieltä täältä ja mielellään aika paksuja osioita ettei tukka imaise kiharaa liian tiukkaan. Myöskään puikolla ei kiharreta latvaan asti vaan latva saa jäädä suoraksi, jos tavoitteena on huolettoman näköinen tyyli, eikä pynttäys.

Todellinen surffikihara on tietysti matta. Kiiltävät kiharat ovat ihania nekin, mutta pito ja karheus saa kampaukseen ihan omanlaista fiilistä. Karheus tuo myös kestoa, pipo päähän pipo pois ei tee kampaukselle mitään. Hieman pöyhäisee sisätiloihin tultaessa ja se on siinä. Omat luottotuotteeni tässä asiassa ovat seuraavat: 

Joicon Hair Shake on kunnon ihmeaine tuuhennuksessa. Sitä suihkitaan hiusten tyveen ja se muuttuu hetken päästä kosteasta puuteriseksi. Hiuksen tyveen tulee hetkessä rakennetta ja kampaukseen muhkeutta. Suosittelen lämmöllä lyhyehköihin hiuksiin volyymin tuojaksi. En osaa sanoa miten tämä toimii pidemmässä hiuksessa, jaksaako kantaa raskaampaa hiusmassaa. Suihkin tätä hiusten tyveen kiharruksen jälkeen.

Jos kaipaan oikein HC-luokan muhkeutta ja pitoa, suihkaisen perään vielä vanhaa kunnon Klippoteketin kuivashampoota. Sitä voi suihkaista kevyesti vaikka koko tukkaan kiharruksen perään, ja lopputulos on aivan taatusti sekä matta että muhkea. Halpistuotteiden kuningatar!

Tämä seuraavan esimerkkikuvan kampaus on ollut päivän aikana moneen otteeseen pipon alla, mutta loivat kiharat eivät ole siitä ottaneet itseensä. Hiuslaatuni on toki pörröinen luonnostaan, eli tätä lupausta pysyvyydestä en uskalla antaa kiiltävähiuksisille liinaharjoille.

Tämä on tehty suoristusraudalla.

Tässä taas esimerkki kiharruspuikon jäljestä: 

Viimeistelyyn voi käyttää hiuslakkaa. 

Kommentit (4)

Hanniskainen
2/4 | 

Ihailen tuota kampaustasi ja tukkamallia. Reilun vuoden hiusten kasvatuksen jälkeen haaveilen myös leikkauttavani tuollaisen lyhyen mallin takaisin. Viimeksi kampaajalla käydessä en raaskinut, mutta nyt uuden ajan häämöttäessä maaliskuun alussa ihan odottelen jo malttamattomana ja alkaa nämä pitkät, painavat suortuvat jo ärsyttämään. Mutta sillä juurikin olen kasvattanut hiuksiani, kun on niin kätevä vetää taakse nutturalle pienen vauvan äitinä. Nyt kun on alkanut hiukset lähtemään päästä, niin voidaan sitten maaliskuussa tehdä kampaajan kanssa korjausliike, joka peittää ohimoilla loistavat pienet kaljut. :D Itselläkin on luonnontaipuisa kihara hiuslaatu ja mielenkiinnolla odottelen muuttuuko hiuslaatu tämän raskaus/imetyksen myötä. Missäs tuota Klipoteken tuotteita myydään? Tokmanni?

Vierailija
3/4 | 

Käytän Klippoteketiä myös, toimii hyviin myös huonon hiuspäivän (kun hiukset ovat jo vähän liian likaiset ollakseen edustavat) pelastajana. Saa ainakin Sokokselta ja Stokkalta, on sekä Hulliksien että 3+1 päivien vakiokamaa. Sieltä ostan puolen vuoden varastot aina kerralla. Eikä maksa paljon, viimeksi muistaakseni 4 euron paikkeilla.

PP
4/4 | 

Klippotek haisee hirveältä, tosi vahva parfyymihaju. Viimeisetkin hiukset lähtee päästä kuivashampoolla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011