Pitkästä aikaa kutsuin itseni taas kylään kotimaiseen yritykseen, tällä kertaa Poikain Parhaat "glögitehtaalle" Tampereelle. Ihastuin palavasti Poikain Parhaat -käsityöläisglögeihin viime vuonna Suomen Kädentaidot messuilla, kun ostin myyntikojusta pari pulloa kotiin. Glögi on talvisten juomien Ferrari, ja aloitan kauden joka vuosi jo syyskuussa.

Hauska juttu sinänsä, että yrityksen asiakasvastaava Eeva laittoi minulle vähän messujen jälkeen viestiä, että haluaisinko saada maistiaisia glögeistä. Hän ei tiennyt, että olin jo ihan oma-aloitteisesti tutustunut tuotteisiin. Totesin silloin, että kiitos paljon, mutta olette myöhässä, koska ostin tuotteitanne ihan oma-aloitteisesti.

*kuvituskuvien 1,7 ja 8 juomat saatu blogin kautta PR-näytteenä.

Uteliaana ihmisenä toki kutsuin itseni silloin samaisella kerralla kylään, kun kerran tilaisuus oli. On äärimmäisen kiinnostavaa nähdä itse ja kertoa myös teille, millaista yritteliäisyyttä Suomesta löytyy. Vierailun ja glögitastingin ajankohta sovittiin tälle syksylle, kun kausijuoman valmistus on kuumimmillaan. 

Ja kuumimmillaan oli, huumaavan mausteinen tuoksu leijui ilmassa jo yrityksen parkkipaikalla!

Poikain Parhailla on matkaa takanaan vasta vajaa 2 vuotta, mutta siinä ajassa on tapahtunut melkoisesti. Pertti Hakalan ja Nikolas Jokisalon idea on lähtenyt lentoon sekä kovan duunin että onnistuneen tuotekehityksen myötä. Jälleenmyyntikanavia on jo yli 300 aina Cittareista pieniin käsityöläistuotteisiin erikoistuneisiin kahviloihin ja putiikkeihin. Tuotevalikoimakin on laajentunut glögeistä limppareihin, kahviin ja teetuotteisiin.

Alkumetreillä miehet keittivät ja pullottivat glögiä Nikolaksen asunnossa, mutta nykyään valmistus vaatii jo omat tilat. Tosin nekin uhkaavat loppua kesken, vaikka laajennusosa otettiin vasta hetki sitten käyttöön. Poikain Parhaat työllistää tällä hetkellä jo 9 työntekijää joko osa- tai kokoaikaisesti.

Pieneen glögitehtaaseen on hankittu puoliautomaattinen pullotuslinja, helpottamaan työntekijöiden urakkaa. Siitä huolimatta suurin osa prosessista hoituu edelleen käsityönä. Tällä hetkellä vuorokaudessa valmistuu keskimäärin tuhat pulloa.

Pääsin vierailun aikana maistamaan tänä syksynä markkinoille tulevaa kauniin keltaista tyrniglögiä (Halla), josta tuli heti suosikkini. Tuotekehityksestä vastaava Pertti hifistelee jatkuvasti erilaisten makujen kanssa, joten uutuuksia on takuulla odotettavissa myös jatkossa. 

Poikain Parhaat jääteetä löysin jo kesällä Cittarista, mutta limpparit eivät ole vielä osuneet silmään. Yleensä napsin kauppareissulla kaikki mahdolliset alkoholittomat juomauutuudet heti kotiin testikierrokselle.

Tastingissa pääsin maistamaan glögien lisäksi puolukkalimua, joka vei happamien makujen ystävän kielen mennessään. Hienovarainen hiilihapotus kruunasi juoman. Jos hapan on juttusi, tämä limonaadi kannattaa pitää mielessä. 

Vierailu & tasting oli kiinnostava retki kotimaisen käsityöläisyyden ja pienyrittämisen ytimeen. On ihan selvää, että hienon idean kylkeen vaaditaan sekä taitoa että hitunen hulluutta. Tältä porukalta edellä mainittuja löytyy, ja uskon, että latu on auki laadukkaille tuotteille myös jatkossa. 

Kiitos vierailun järjestämisestä Poikain Parhaat!

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat