Meillä on täällä Toijalassa järjestetty kesäisin jo 15 vuotta ympäristötaidenäyttely Näkymä, joka levittäytyy ympäri kaupunkia, mutta pääasiassa Nahkialanlammen rannoille ja veteenkin. Kävin tässä iltana eräänä kävelemässä taidekierroksen, joka oli tänäkin vuonna sangen kiehtova. On todella hauskaa kulkea ympäriinsä järven rannoilla ja yllättyä kerta toisensa jälkeen siitä, mitä ympäristöstä löytyy. 

Installaatiot, maalaukset, romu- ja lankataide ja veistokset ovat Näkymässä sulassa sovussa tekijöidensä näköisinä. Koskaan ei osaa arvata mitä seuraavan puun alta löytyy. Teemana on tänä vuonna ITE, jonka voi tulkita esimerkiksi Ite tein, tai miten nyt kukakin sen näkee. Tässä muutamia kännykkäkameran linssin läpi. 

Ikävä kyllä tämäkään tapahtuma ei ole selvinnyt ilman ilkivaltaa. Teoksia on rikottu, tärvelty ja heitetty veteen, niin etten ehtinyt itse edes nähdä niitä teoksia mitä olisin halunnut: Tuomo Rantasen Sammakkia (valtavaa sammakkoa) ja Taisto Kaurasen koira- ja kissa-aiheista patsaskehää. Olen todella ärsyyntynyt (näin kevyesti ilmaistuna) ja pahoillani, että tällaista tapahtuu. Kylillä syytetään tietysti nuorisoa, mutta paha sanoa ilman todisteita kuka on niin nolo, että pitää teosten tuhoamista ok juttuna. 

Se voi olla, että tulevina vuosina on vaikeaa löytää enää taiteilijoita luovuttamaan teoksiaan näyttelyyn, kun lopputuloksena aina rikkominen ja perseily. 

Mutta kiitos kaikille niille taiteilijoille, joiden työ ehti minua ilahduttaa kauniina kesäiltana, oli poikkeuksellisen kiinnostava iltalenkki. Näkymää ehtii kiertää elokuun loppuun asti.

Kommentit (2)

atomi
1/2 | 

Olen niin samaa mieltä tuosta vandalismista ja muustakin perseilystä yhteisessä ympäristössämme. Toivoisin julkisuuden ihmisiltä ja nuorisoidoleilta (esim pop-ja rocktähdet) voimakasta paheksuntaa vandalismiin ja roskaamiseen. Ehkä tällä olisi vaikutusta nuoriin. Varttuneempiin nuijiin tuskin mikään valistus tehoaa, valitettavasti

Näkymä #näkymä2017
2/2 | 

Tuomo (Tumppi) Rantasen Sammakki on juuri kotiutunut pieneläinklinikalta ja odottaa jo kovin pääsyä takaisin Nahkialanjärven maisemiin.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010