Kauluspaidat saavat näppärästi jatkoaikaa, kun solmin ne rusetille vyötärön yläpuolelle. Minulla pakon sanelemaa, mutta näyttäisi varmasti kivalta muutenkin. Korkeavyötäröiset hameet ovat olleet suosikkejani jo vuosia, koska ne yksinkertaisesti sopivat sekä tyyliini että kroppaani. Pidän kynsin ja hampain kiinni niistä vaatekappaleista, jotka olen kerran todennyt itselleni istuviksi, aivan sama ovatko ne muotia vai ei. Ylipäänsä pukeutumisen suhteen kannattaa mielummin seurata omia muotojaan, ei niinkään muotia. Olisin ollut hieman pulassa 1920-luvulla tällä kropalla, sillä aikansa muotivaatteet, flappermekot, eivät todellakaan istu minulle. Pudotettu vyötärö on mielettömän kaunis niillä kenelle se sopii, mutta ei minulla.


Vero Modan pallopaita (saatu blogin kautta) on tämän kevään uutuuksia, ihanaa että pallokuosi on taas in. Pukeutukaa ihmiset pallokuosiin, että voin ihastella teitä kaupungilla :D


i82maalis14

Päivän ilo: nuo vintagesaappaani jotka suutari korjasi suoraksi. En edes tajunnut miten viturallaan korot aikaisemmin olivat, kuvittelin että se on ihan normaalia taittaa nilkkansa melkein joka askeleella. Kengät ovat siis muuten ihan poikkeuksellisen hyvät jalkaan, se vähän kompensoi tuota korko-ongelmaa.

Päivän suru: appelsiinit. Itkin (!) vartin verran turhautumistani appelsiinin kuorimisen kanssa. Tekee ihan älyttömästi mieli appelsiineja koko ajan, mutta ne ovat ihan mahdottomia saada kuorittua ilman että on käsivarsia myöten mehussa. Suuret on murheet taas.

Kommentit (34)

UrsaMajor

Appelsiinin kuorimisen jalo taito.
Osa 1.
Jo kaupassa pitäisi periaatteessa osata hedelmää tunnustelemalla tietää mikä appelsiini kuoriutuu helposti ja mikä ei. Mutta ellei sitä ole kantapään kautta vielä oppinut, äidiltä peritty neuvo on, että hedelmää pyöritellään käsissä niin kauan, että kuori ei ole enää piukea, vaan tuntuu ikään kuin hellittäneen otteensa itse hedelmästä. Aikaa kuluu n. 1-x minuuttia. Sen jälkeen terävällä veitsellä leikataan VAROVASTI appelsiinin yläosasta (siis siitä mistä hedelmä on ollut kiinni puussa) hedelmälihaa myöten kuoren pää pois niin että sitä valkoista nilaa jää siihen mahdollisimman vähän, mieluiten ei ollenkaan. Sen jälkeen tehdään pystyviiltoja kuoreen sen mukaan kuinka paksu kuori on. EI SIIS LEIKATA APPELSIINIA RIKKI, niin että mehu pääsee sormille! Näillä ohjeilla appelsiinin saa kuorittua siististi ja sitten vaan ottaa lohkot erilleen ja syö. Vaatii harjoittelua ja hiukan pitkäjännitteisyyttä käsissä pyörittelyn osalta, mutta kun sen oppii, se palkitsee.

H

Appelsiinit kannattaa tosiaan lohkoa ja syödä siitä haukkailemalla, mun kaverin äiti teki niin kun olin lapsi, muistan sen riemun ja oivalluksen kun käsitin että voin tehdä niin myös kotona itse!

Mulla on nyt odottaessa himo vihreisiin omeniin. Yks aamu kävelin kaupan ohi bussille, enkä ois ehtinyt hakea omenia, mutta kun ehdin jo nähdä ne vilaukselta, pääsi itku.

Imetyshormonit on hurjia mutta kyllä ne siitä tasoittuu! Maidonnousu ja ekat viikot on kyllä pillittämistä, mutta kyllä siitä selviää :) Sit voi olla tukka takussa ja herkistellä ihan perushyvällä mielellä <3

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

on tullut hyvin selväksi että reagoin raskaushormoneihin todella överisti, olen itkenyt tässä viimeisen 5kk aikana enemmän kuin koko elämässäni yhteensä, normaalisti en itke ikinä :D nuppi ihan sekaisin ja yhtä isoa tunnekimppua koko akka! Toivon todella että tämä ei tästä ainakaan pahene syntymän jälkeen tai sitten kukaan ei kestä olla kanssani enää xD

Tsemppiä sulle, kyllä se siitä, tai niin ne ainakin väittävät :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Cerp

Tämän appelsiiniasian takia syönkin vain klementtiinejä :D Kommenttiboksin vinkkien perusteella vois kyl kokeilla joku kaunis päivä. Muakin inhottaa se valkoinen höttö (luin jostain, että se olisi terveellisempää kuin itse hedelmäliha? YÖK) ja appelsiinissa valkoista on paaaaljon enemmän kuin klementiineissä. Mutta melonitapa kuulostaa siltä, että mullekkin maistuis ne keltaiset pirulaiset :)

Lende

Mie himoitsin raskausaikana myös appelsiineja, tais tulla juotua liian vähän kun ne tuntu niin raikkailta ja mehukkailta! Jätskinhimon ja -syömisen imetysaikana sai hyvin perusteltua sillä et tarvii maitotuotteita oman maidon tuotannon tueksi

Outi

Hei, ootko kokeillut appelsiinin kuorimista näin: leikkaa ensin veitsellä molemmista päistä pieni siivu pois. Sitten tee kuoreen viillot alaosasta yläosaan appelsiinin ympäri (noin 5-6 viiltoa, että tulee melko ohuita) ja sitten vaan kuorit "viillot". Helppoa ja menee noin puoli minuuttia per appelsiini. Ja yleensä mehut pysyy myös hyvin appelsiinissa eikä ole käsissä ja ympäri kämppää. :)

Heli L.

Ihana pallo se sun masukin näyttää jo olevan! Ja tsempit muutto tohinoihin. Pakkaaminen ja roudaaminen ja se kaikki siivoominen ei niin kivaa. Mutta se on niin mahtavaa kun saa ne romppeet laittaa paikoilleen uudessa kodissa. :)

Antsku

Jos haluat kuitenkin syödä appelsiineja greippityylillä ja mehut roiskuu lusikkaa survottaessa lihoihin, niin ota apuun greippiveitsi! (Turhake, eieieieeieiei. ;D) Sillä saa siististi "sahailtua" palat irti ja eikun lusikalla suuhun. (Linkki greippiveitsen kuvaan, jos et satu tietämään miltä se näyttää. :) ) http://www.eleganet.fi/images/gre2_1104_b47.jpg

Saikku

Mun teki raskausaikana mieli ihan älyttömästi appelsiineja. Ja tykkään niistä ihan muutenkin. En ole vuosikausiin kuorinut appelsiineja. Sehän on ihan hirveän sotkuista hommaa ja kaikki tahma on kynsien alusissa. Eli TERÄVÄLLÄ, isolla veitsellä vaan päädyt pois ja kuoret myös. Sitten vaan paloiksi ja kohti suuta! :)

Tiuhti

Olenko jotenkin alieni koska mun mielestä se appelsiinien valkoinen hötö on ihan ookoo. Et sellaiset isotkaan rannut ei haittaa xD

Vigi

Apua, en ikinä lähtisi appelsiinia kuorimaan, hermothan siinä menisi. Siispä nyt raskaana ostin puristimen ja teen tuoremehun päivittäin.

Jenski

Peukuttaa Tupperin sitruspuristimen puolesta. Joka aamu helposti ja nopeasti tuoremehu höttöineen (tai ilman). Ihana aloitus aamuun! <3

Marjo

Appelsiinien takia itkeminen johtunee raskaushormoneista, mutta odotahan, kun vauva syntyy: imetyshormonit + mahdollinen baby blues = voi morjens. T. 7-viikkoisen vauvan välillä todella turhautunut mamma

ano

Mie turhauduin aikanani appelsiinin kuorimiseen (kaikki valkoinen saatava pois --> meni ikuisuus!), joten nykyisin leikkaan appelsiinin lohkoiksi ja syön sitten kuoresta sen appelsiinin pois. Ei tarvi kuoria eli valmista nanosekunnissa ja jostain kumman syystä ne valkoset hötötkään eivät häiritse, kun niitä ei näe :D Mehua tosiaan saattaa valahtaa niistä paloista, sillä niihin jää veitsen jäljiltä leikkuupinta, mutta itse pidän lohkoja aina lautasen päällä, niin eipä valuttelukaan murheita aiheuta.

hanko

Lisää appelsiinivinkkejä jonon jatkoksi :D : mää syön ne ihan vaan lohkoina. Eli päistä palat pois ja sit pitkittäin vaan lohkoiksi koko homma. Vähän niin söis melonia.

Ps. Oot kyllä varsin tyylikäs tuleva mamma!

Miisu

Pari vinkkivitosta appelsiinien kuorintaan: leikkaa ylä- ja alaosa ("hatut") irti hedelmälihaan saakka ja viiltele pystysuunnassa 4-6 viiltoa tasaisin välein taas hedelmälihaan saakka. Nuo kuorislaissit on astetta helpompi repiä irti, kuin yrittää sipertää pala palalta.

Jos aplari on sitten sitä sorttia, ettei tahdo luopua kuoristaan niin millään, niin ota greippikeinot käyttöön: puukolla halki, slaisseiksi ja näppärällä ranneliikkeellä vielä kuori irti takaosasta.

Kumpikaan vinkki ei tietenkään toimi keskellä kaupunkia irti päässeen appelsiinihimon kanssa, ellet sitten kanniskele teräasetta jatkuvasti laukussasi :)

Mytty

Ihanaa kun ihmiset haluaa pukeutua nätisti myös raskausaikana :) Äiti sanoi mulle samaa, ennen kuulemma pukeuduttiin vaan kaapuihin, kun kaikki raskausvaatteetkin oli naisille vain sellaisia. Nyt kun äitiysloma on alkanut niin katosi kyllä se nätistipukeutuminenkin :P legginssit ja liian lyhyt (lue: normaalikokoisen ihmisen) toppi on hirveen kivoja kun kukaan ei näe... Aika hyvin kyllä pärjäsi onneksi koko 9kk omilla vaatteilla, mulla ei tainnut olla kuin yksi yläosa ja 4 alaosaa + mekko, jotka ostin vartavasten raskautta ajatellen, näistäkin vaan nuo alaosat olisi oikeasti olleet tarpeellisia. Mut joo, ihana asukokonaisuus taas kerran! :)

p.s. Mä en ikinä syö appelsiineja kuorittuna, vaan niin kuin greipit eli halkaistuna lusikalla. Inhoan sitä kuorimista ja niitä valkoisia höttöjä.

nööt

Täällä kans yksi raskaana oleva appelsiinin himoitsija ilmoittautuu! Itse harrastan tällä hetkellä sitä, että syön päivittäin appelsiineja _seisaaltaan_ _tiskipöydän_ äärellä. :'D Kuorimiseen käytän tätä perinteistä tapaa eli (terävällä!) veitsellä "hatut" pois, kylkiin joku neljä viiltoa ja sitten peukalon kynnen avulla kuorisiivut irti. Jos kuori on tiukassa niin sitten enemmän viiltoja kylkiin. Kuorimiseen menee alle minuutti ja syömiseen reilu pari minuuttia, hihi. Jos mehuja on tursahtanut kuoriessa yli niin ne on helppo siivota tiskirätin pyyhkäisyllä. ;) Istualtaan se kuoriminen menee sellaiseksi nypertämiseksi ja sitten sitä mehua on joka paikassa ja yääh..

Marjaani

Mä opin rakastamaan appelsiineja, kun opin, miten ne "kuoritaan". Eli veitsi käteen ja halkaistaan se kuuteen lohkoon eli ensin siis puoliksi pystysuunnassa ja kumpikin puolikas vielä kolmeen osaan. Sitten veitellä veistää sen hedelmälihan osuuden irti kuoresta. Nam, hyvää on.

Pukeudut muuten tosi kauniisti, vaikka raskaus asettaa varmasti haasteita. Ei mitään epämääräinen säkki -tyyliä ollenkaan :D

napin

vielä yksi appelsiini-vinkki! Osta niitä appelsiinejä missä lukee "Jaffa"! niitä löytyy juuri nyt kaupoista eikä mistään appelsiinistä irtoa kuori niin helposti :) irrottelen vaan yläpäästä pyöreän hatun irti ja lopppu lähtee ihan kolmessa-neljässä osassa sormilla!

Mä olen myös huomannut tuon saman - että vyötärön pitää vaatteessa olla oikeasti vyötärön kohdalla. Se kyllä helpottaa elämää, kun tunnistaa oman vartalotyyppinsä mukaisen pukeutumisen, koska ei tarvitse enää sovittaa miljoonaa rytkyä vaan näkee jo melkein rekiltä, että mikä istuu päälle ja mikä ei. Sitten välillä voi yllättää itsensä kokeilemalla jotain ihan uutta - palatakseen takaisin kellohelmojen pariin!

Naks

Appelsiiniongelmaan on hyvin simppeli ratkaisu. :D Appelsiini kuoritaan tietysti TERÄVÄLLÄ ja tarpeeksi suurella veitsellä (ei millään pienellä hedelmäveitsellä pelleillen) niin, että ensin sivalletaan molemmista päistä kuori pois, sitten kuori leikataan hedelmäpintaa mukaillen lohkoina niin, että kaikki valkoinen lähtee pois. Sen jälkeen kuoreton appelsiini vasta leikellään paloiksi. Ei roisku, vaikka mehua tietysti vähän leikkuulaudalle jääkin.

mzmeulle

Sulle sopis flapper-mekot tosi kauniisti. Aloin lukea sun blogia nykypäivästä taaksepäin pari kuukautta sitten ja tyylisi on tullut tutuksi. :) Kyse on varmaan vain siitä, miten on itsensä tottunut näkemään. Kun olet pitkä ja hoikka ja superkorkkarit siihen vaan ja nyt sulla on ihana polkkatukkakin mistä voisi tehdä 20-luvun kampauksen helposti!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011