En koskaan nuku päiväunia. Tai jos nukun, minun pitää olla ihan poikkeuksellisen väsynyt. Tänään oli se päivä kun en saanut silmiä auki missään vaiheessa, vaikka oli asioita hoidettavana kaupungilla. Kun lopulta pääsin kotiin, uuvahdin sohvalle heti. Tässä vaiheessa iltaa oli hyvä kaivautua ylös ja alkaa miettiä miten saa unen kohta uudelleen normaalin vuorokausirytmin mukaan. Tämä on juuri se mitä en tajua päiväunien nukkujissa, miten ihmeessä sitä saa illalla enää uudelleen unen. Tiedän jo valmiiksi että ensi yönä tuijottelen kattoa pirteänä kuin peipponen.


Maaliskuu ja Vagabondin vanhat tennarit ne yhteen soppii. Nyt nuo rakkaani alkavat näyttää jo vähän kärsineiltä, joten ehkä jo kolmen vuoden päästä saan syyn hankkia ne minunvihreät versiot :D

Kommentit (13)

Ilona
1/13 | 

Mulla on noi Vagabondit mustana ja mintunvihreänä (kiitos sun!) ja käytän jompiakumpia valehtelematta ainakin viitenä päivänä viikossa. Täällä Hollannissa kun ei ole tota lumiongelmaakaan, niin ovat ympäri vuoden käytössä. Pelottaa jo nyt ajatus siitä, että mitäs kun niistä mintuista aika jättää, kun ne on vaan niin parhauskengät!

Chenille
3/13 | 

Voi, mutta mintunvihreitä ei taida enää olla...Ovat ottaaneet vaaleankeltaiset tänä vuonna mallistoon. Mintunvihreitä ei ainakaan vielä ole eteen tullut, kovin monessa kaupassa olen jo käynyt näitä hiplaamassa.

Kirsi
5/13 | 

Paitsi ettei niitä mintunvihreitä taida enää olla :( nimittäin omat pinkit ovat alkaneet osoittaa uuvahtamisen merkkejä ja annoin myös itselleni luvan ostaa nyt ne mintut niin arvaappa löytyikö kenkäkaupoista... luonnonvaaleaa ja muuta olisi ollut, mutta haluan ne mintut!

Iida
7/13 | 

Ihmettelen kanssa kovin niitä jotka pystyvät nukkumaan päikkärit ja vielä päälle kunnon yöunet. Itse jos nukun päikkärit niin on turha toivoa, että yöllä nukuttaisi.

Mulla on nyt Vagabondin tennarit tummanruskeana. Ihastuin kans niihin mintunvihreisiin ja ostin ne viime kesänä. Kestivät viikon ja pohjien liimaukset alkoivat repsottamaan, sain uudet tilalle ja sama ongelma myös uusissa. Kengistä repesi reunoista nahan pinta liimauksien mukana. Onneksi sain rahat takaisin ja sitten kuulin että monella muullakin on ollut samoja ongelmia noiden mintunvihreiden kanssa. Olisin niin kovasti halunnut nuo kengät, vieläkin harmittaa.

mallu

Mullakin mintunvihreät ja ne alkoivat kovin nopeasti irvistää pohjan liimauksen kohdalta, mutta vein ne suutarille. Suutari liimasi haljenneet kohdat kiinni ja ompeli kauttaaltaan reunan kiinni nahkaan, joten ovat kuin uudet :) Ompeleet tietty näkyvät, mutta eivät ole mielestäni ollenkaan rumat. Alkuun harmitti ihan hirveästi kun lempparikengät hajosivat, mutta onneksi suutari teki taikoja :)

8/13 | 

Mä nukuin ziljoonan tunnin päiväunia, kun odotin Karkkia. Ja parin-kolmen tunnin valveillaolon jälkeen suvereenisti myös yöunet.

Sanoisin siis, että kuuluu kuvaan... :)

K
11/13 | 

Aika moni nukkuu 15-30 min päikkärit osittain sen takia, että silloin tarvitsee parhaimmillaan muutaman tunninkin lyhyemmät yöunet. Rytmin täytyy tosin olla erittäin säännöllinen ja tarkka. Itse en yleensä nuku päiväunia, koska minua ei silloin saa ylös ollenkaan. Maksimissaan 30 min on yhtäkkiä 2-6 tuntia.

En ikinä koskaan elämässäni ole ollut uudesti syntynyt heti päikkäreiden jälkeen (lyhyiden tai pitkien). Paitsi jos se tarkoittaa sitä, että tuntee kuin olisi tungettu vähän limaisena ulkomaailmaan lämpöisestä kohdusta ja valo häikäisee ja vituttaa.

Joskus kyllä töissä nukun osan ruokatauosta päikkäreitä, jos yöunet ovat jääneet todella lyhyiksi. Herätessä on hirveä olo ja pystyy tekemään vain jotain monotonista, mutta puolen tunnin pöhnän jälkeen jaksaa olla loppupäivän tehokas.

Ruokataukopäikkäreissä on sekin hyvä puoli, että ainakin oman kokemukseni mukaan päikkärit pitää nukkua ennen kahta, jos haluaa saada illalla unta. Nyrkkisääntönä siihen aikaan päivästä kun ei juoda enää kahvia, ei nukuta päikkäreitäkään.:D

12/13 | 

Mitä luulet onko tuosta Seppälän maksimekosta (oletan, että sulla on se päällä tuossa kuvassa) 180cm pitkällä hoikalle naikkoselle semmosta kokoa, että se riittäis ihan maksimekoksi asti? :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011