Maanantain kuvauksiin liittyvä asia mihin eilen viittasin, on yksi koko blogihistoriani kivoimmista projekteista. Ennen joulua sain sähköpostia, jossa kysäistiin haluaisinko suunnitella minimalliston Suuri Käsityö –lehdelle. Voitte varmasti kuvitella, miten iloinen vastaanotto tällaisen ompeluintoilijan päässä ehdotukselle oli.

Olen toteuttanut vaatteita Suuren Käsityön kaavoilla lapsesta asti! Ihan älytöntä, että kesäkuussa omat mallini ovat lehden sivuilla. Oikeampaa osoitetta itselleni on vaikea kuvitella. Jos yksikin ihminen kokeilee kaupasta ostamisen sijaan käsitöitä tämän myötä, olen onnellinen.

En ole suunnittelija, ainoastaan vannoutunut harrastaja, ompelija ja tuunaaja. Olen kiinnostunut muodista, mutta muoti ei määrittele tyyliäni. Siksi mietin ensin, että odotetaankohan ”muotibloggaajalta” jotain muodikasta. Tosin sanoin KYLLÄ jo ennen kuin aloin edes pohtia asiaa tarkemmin. Näissä asioissa teen aina päätöksen 100% tunteella, enkä anna järjen tai epävarmuuksieni vaikuttaa asiaan. Rohkea heittäytyminen on ainoa tapa saada aikaan.

Kun juttelin asiasta ystävieni kanssa, kerroin olevani tuhannen idean limbossa. Millaiset kolme vaatetta tekisin? Yltiömäisen överit spektaakkelit, vai jotain päräyttävän värikästä? Ja piti myös huomioida ajankohta, kesäkuu. Sitten ystäväni sanoi jotain nerokasta. Teet tietysti sellaiset vaatteet, joihin itse haluat kaavat. Heureka.

Näin alkoi muodostua kolmen vaatteen minimallisto, joka taipuu moneen. Vaikka olen tunnettu välillä runsaastakin värien käytöstä, valitsin tähän mallistoon rauhaa. Malliston mekko on niin hyvä pohja sekä asustamiselle että erilaisille kangasvariaatioille, että uskallan liittää sen eteen sanan luotto.

Tammikuussa esittelin Suuren Käsityön toimitukselle piirrustukseni ja sen jälkeen projekti siirtyi kaavottajan pöydälle. Tässä vaiheessa piti myös päättää lopulliset kankaan. Eurokankaan valtavan valikoiman keskellä kesti hetkisen, kun mieleni muuttui tuuliviirin lailla ja oikean vaaleanpunaisen metsästys sadan sävyn keskeltä nosti hikikarpalot otsalle.

En voi kieltää, ettenkö olisi jännittänyt, kun kävin alkukeväällä ensimmäisessä sovituksessa. Mitä jos mallit ovat ihan kauheita, eikä yhtään sellaisia kuin mielikuvissani! Koska en ole piirtäjä enkä suunnittelija, en tiedä miten hyvin olin osannut ideani selvittää. Mutta ilmeisesti jotain ajatustenlukua oli ilmassa, sillä vaatteisiin tehtiin vain pari pientä muutosta ja se oli sillä selvä.

Maanantaina kaikki oli vihdoin valmista ja kuvaukset polkaistiin käyntiin. Olen maailman epäkuvauksellisin ihminen, joten kun piti yrittää sekä liikkua että järjestää naamansa samaan aikaan... mietin koko ajan Zoolanderia :D

Yllä tilannekuva maanantailta: olin korkkareissa niin pitkä, että pieni rokokootuoli näytti kirppulan kalusteelta seistessäni sen vieressä :,D Näin ollen sitä oli pakko korottaa. Zoolanderia nauratti.

Tämä pieni minimallisto (työnimeltä Loma Roomassa) tulee Suuri Käsityö –lehden kesä-heinäkuun tuplanumeroon ja se pitää sisällään mekon, joka sopii kaikille vartalotyypeille, aikuisen naisen monikäyttöisen yläosan ja jotain vaaleanpunaista. Ja rusetin! Tietenkin.

Viime viikolla sain jo kaavat käsiini, joten nyt pääsen vielä ennen lehden ilmestymistä testaamaan ne itse käytännössä. Toivon, että helpot mallit innostavat ompelukoneen äärelle myös niitä teistä, jotka olette tähän asti arastelleet ompelua. Sekin oli osa suunnitelmaani, mukana on oltava ainakin yksi iisi malli, nyt niitä on kaksi. 

Kommentit (10)

Nanette
1/10 | 

Eikä, NIIIIIN SIISTIÄ!!!!! Huippujuttu, tuhannet onnittelut! En malta odottaa ko. lehteä!!! :) <3

Hilmukka
3/10 | 

No nyt! Mummuni on tilannut Suuri Käsityö -lehteä ikuisuuden ja nykyään hän lukee sen itse ensin, jonka jälkeen antaa minulle ja aina kysyy, löytyykö uusimmassa lehdessä jotain tekemisen arvoista. Voi kunpa nyt viimein saisin tämän solmun auki, mikä estää tekemästä itselleni vaatteita. Odotan siis innolla!

-T-
4/10 | 

Vau, onnea! On varmasti ollut hieno kokemus. Mä aina säännöllisen epäsäännöllisesti tilaan ko. lehden kun tulee hyvä tarjous. Ja nyt harmittaa kun tilaus ei ole päällä!! Pakko ostaa irtonumero :) 

Mun mielestä SK-lehdessä on monesti ne ompeluohjeet selitetty jotenkin tosi hankalasti ja into ommella stoppaa siihen kun aloittaa sen ohjeen lukemista. Viime keväänä ompelin sen scuba-kankaisen mekon sun suosituksesta, ja se oli kyllä helppo :) En oo mitenkään kauheen kärsivällinen ompeluhommissa, vaikka niistä paljon tykkäänkin, joten ohjeen pitää olla helppo...

Innolla jään odottamaan kesäkuun numeroa :)

Marikav
5/10 | 

Onko näin, että joudun etsimään ompelijan, joka toteuttaa nämä minulle?! Ja lukemaan käsityölehteä 😳..?

Mahtava homma, sopii sulle loistavasti!

Pfaff
6/10 | 

Sitä odotellessa! Olen jo vuosia etsinyt kaupoista kivaa kesäistä kukkamekkoa arkeen. Mekot tuntuvat omaan makuun joko liian juhlavilta tai malli/kuosi ei miellytä. Josko nyt olisi sellainen täydellinen malli joka innostaisi ompelemaan itse. Nuorempana ompelin rahanpuutteesta lähes kaikki itse talvitakkeja ja bleisereitä myöten, silloin kankaatkin olivat edullisia. Nykyään harvoin viitsii ommella kun kaupoista saa valmiita niin edullisesti ja kankaidenkin hinnat ovat nousseet melkoisesti.

Elinaj.
7/10 | 

Onpa hieno homma :
Ongelmani on se, että tarvisin uuden ompelukoneen, osaisitko suositella peruskonetta?

Ellukoo
8/10 | 

En malta odottaa sitä kesä-heinäkuun numeroa! Olen taas innostunut ompelemisesta ja tänä keväänä olenkin jo ommellut pari kivaa juttua kesäksi. Onnittelut sinulle tästä ihan mahtavasta mahdollisuudesta! :) 

Lausku
9/10 | 

Ihan mahtavaa!! :) Mä oon viimeisen 2 vuoden aikana aloitellut ompeluharrastusta kansalaisopistolla ja jotain helppoja vaatteita olen saanut tehtyäkin. Odotan innolla mallistoasi! :)

Chatte
10/10 | 

Jee mahtavaa, taatusti kokeilen. Viimeka olen tosin yläasteella ommellut huppareita, mut kaikki välineet kyllä löytyy. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010