Tämän kuun Suuri Käsityö -lehdessä 2/2019 on Nelliina-sarjan kolmas vaate, tulppaanihihainen kietaisupaita. Paidan hiha ei tule lehtikuvassa juuri esiin, joten otin sitä varten kotona pari lisäkuvaa. 

Tiesin jo etukäteen, että haluan ehdottomasti tähän mallistoon monikäyttöisen kietaisupaidan. Korkeavyötäröiset kynähameet ja muhkeat tyllihameet kaipaavat kaverikseen lyhyttä paitaa. Naisellinen kietaisupaita on silloin paikallaan. Paidan voi sitoa väljemmin tai tiukemmin, ihan omaan makuun sopien. 

Nimesin hihan tulppaaniksi, mutta on ihan mahdollista, että tällä on jokin toinenkin nimi. Olen nähnyt hieman samantyyppisestä hihamallista kuvan vintage-paitoja tutkiessani. Ihastuin kepeään tulppaania muistuttavaan leikkaukseen niin paljon, että piirsin siitä oman version kietaisupaitaani. Ja nyt se saatavilla kaavana, mahtavaa!

Samaisen Suuri Käsityö 2/2019 numeron muita herkkuja tulee tässä: 

Heti kun on aikaa, toteutan kietaisupaidastani polka dot -version. Pitää vain ensin etsiä valkoinen kangas punaisilla pilkuilla tai sitten ihan perinteinen mustavalkoinen. 

Kommentit (5)

Senni
1/5 | 

Hihan oikea nimihän on "petal", joten ei se tulppaani kaukana siitä ole! Mutta kaunis paita kaiken kaikkiaan!

Rhia

Petal-sleeve kääntyy itseasiassa suomeksi tulppaanihihaksi joten olit aivan täsmälleen oikeassa. En ainakaan ole ikinä kuullut käytettävän tästä nimeä terälehtihiha, tulppaani-hiha nimen sen sijaan olen kuullut aiemminkin.
Hihamalli on mielestäni lyhyistä hihoista yksi kauneimpia.

Janica
3/5 | 

Tuollaiselle paidalle olisi tarvetta ja kaupasta ei löydy. Voi että kun osaisi ommella!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010