Vihdoinkin! Nyt oma minimallistoni on Suuri Käsityö -lehden kansien välissä ja lehti kaupassa. On ollut ihan yhtä tuskaa odotella sitä, että pääsen käyttämään vaatteita! Tai olen kyllä salaa käyttänyt malliston vaatteita, mutta en ole kuvannut niitä :D En malttanut pitää näppejäni irti. 

Ensimmäinen malliston vaate, jonka esittelen virallisesti, on kimonohihainen A-linjainen liehumekko. Tämä on malli, joka sopii varmasti useimmille, ja ilmavuus ja liikkuvuus imartelee vartaloa. Lempimittani hihoissa on joko 1/2 tai 3/4, silloin käden siroin osa eli ranne jää kauniisti näkyviin ja antaa tilaa suurille koruille. 

Lehden mallikappaleeseen valitsin valkoisen mattapintaisen hyvin laskeutuvan kankaan. Se on hyvä pohja näyttäville asusteille. Kuvan asusteet ovat kuvauslainassa Mustahöyhenestä

Koska ideana oli tietysti testata itsekin omia kaavojani, oli ilmiselvää, että valikoin ompeluprojektiin jonkun aivan överin kankaan valkoisen yksinkertaisuuden rinnalle.

Tämä huikea yksisarvisen värinen painava ja laskeutuva paljettikangas löytyi Eurokankaasta, kangas saatu blogin kautta. 

Lainasin Annan sovitusnukkea kuviin, sillä en ole vieläkään saanut aikaiseksi hankkia omaa. Ikuisuusprojekti. Anna on ihan samanlainen harakka kuin minäkin, olisitte nähneet naisen silmien säihkeen, kun vetäisin paljettihörselön laukusta ulos :,D

Olin ensin aikeissa jättää mekon helmat huolittelematta, sillä paljettikangas ei välttämättä vaadi sitä. Mutta lopulta täydellisyydentavoittelija sisälläni otti ylivallan ja vietin yhden illan harsien käsin kaikki reunat. Siihen meni muutama tunti, mutta oikeastaan sormilla näpertely on rentouttavaa. Muuten mekko on ommelu koneella. Näissä kuvissa reunat ovat vielä luonnontilassa. 

Yksi kantava asia tämän malliston suunnittelussa oli se, että työ ei ole aloittelijallekaan liian vaikea. Uskon, että tämän mekon pystyy toteuttamaan myös vähemmän kokenut ompelija, ja että työ palkitsee tekijänsä sellaisella mekolla, joka sopii joka tilaisuuteen. Kangasvalinnalla voi vaikuttaa paljon, ja suosittelen lämmöllä jotain hyvin laskeutuvaa materiaalia, jolloin mekko liikkuu käyttäjän yllä kauniisti. 

Jatketaan huomenna seuraavalla vaatteella :)

Kommentit (17)

Vierailija
3/17 | 

No tää näyttää jo niin yksinkertaiselta, että pakko kokeilla 😍. Tähän mennessä oon ommellut lähinnä verhoja, mutta raskausaikana innostuin tekemään vauvalle unipesän ja inetystyynyn niin ei tää niitä vaikeampi voi olla 🙈

lusene
4/17 | 

Ihana paljettimekko! Olisipa rahaa ja tilaa ompelukoneelle. En osaa ommella, mutta haluaisin opetella.

Halina
7/17 | 

Onpa nätti mekko! :D Ihana blinbling versio varsinkin! Odotan innolla seuraavia vaatteita! Itse en ompele, mutta voisin ajatella meneväni ompelijalle teettämään mekon :)

Sarpsukka
8/17 | 

Vau!!!! Tosi kiva et on kahella eri kankaalla, ihan erilainen sama mekko!!! Vois jopa kokeilla tarttua koneeseen 10v tauon jälkeen.

Sarkkku
9/17 | 

Aivan ihana mekko!
Mistä eurokankaasta olet löytäny noin ihanan paljettikankaan? :) Kävin juuri mylläämässä Ideaparkin liikkeen, mutta ei osunut silmiin. :)

Tiiduli
10/17 | 

Ihan mielettömän ihana! Sekä malli että kangas ovat aivan täydelliset <3 Oletko vuorittanut vaatteen? Olen juuri aloittamassa tämän ompelua ja kankaani kaipaisi vuoria, mutta pelkään siitä tulevan liian tönkkö.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011