Aikavälille heinäkuusta joulukuuhun mahtuu kaikkea mahdollista, aina hellemekoista talvitakkiin. Toinen puolivuotinen piti sisällään eeppisen hellejakson, ja lunta ei kuulunut kunnolla edes vielä joulukuussa. Suomessa kelit vaikuttavat väistämättä pukeutumiseen, ja loppuvuoden lumettomuus heijastuu myös vaatevalintoihin. Sanoisin, että sävypalettini oli tänä syksynä poikkeuksellisen tumma.

HEINÄKUU

Heinäkuu oli tänä vuonna äärimmäisen helteinen, joka tiesi monen monituista päivää shortseissa ja släbäreissä. Helle on oikeastaan minun kohdallani yhtä kuin pukeutumistylsyys, sillä rakastan nimenomaan vaatteita, en lämpötilan sanelemaa vaatteiden vähyyttä. Jotain pientä yritystä näköiseeni kesätyyliin kuitenkin oli:

ELOKUU

Elokuussa pääsi jo käyttämään vaatteita, joka lämmitti helteen näivettämää mieltäni. Yritin muistella mitä ihmettä olen tehnyt koko kesän 2018, enkä saa päähäni mitään järkevää. Ilmeisesti me vain olimme möksällä ja kotona, ja toki tein paljon töitä, sillä olin vaihtanut työpaikkaa kesäkuun taitteessa. Uuden opettelu vaatii aina hieman enemmän kapasiteettia, ja nautin siitä mielettömästi. 

SYYSKUU

Heti ensimmäisessä syyskuun kuvassa näkyy yksi kaikkien aikojen lempimekkoni, joka on vilahdellut aiemmissakin kuvissa. Pitkä ja kapea Zaran sifonkimekko pelastaa aina, kun en tiedä mitä pukea. Pakkaan sen poikkeuksetta käsimatkatavaroihin mukaan ulkomaille, ja toki myös kotimaan reissuille, sillä tässä mekossa viihdyn joka tilanteessa. Käsimatkatavaroihin siksi, etten ota pienintäkään riskiä siitä, että mekko mahdollisesti hukkuisi ruumana laitettavan laukun mukana. 

LOKAKUU

Oi ihana lokakuu, jolloin pääsen käyttämään lempitakkejani. Lasten maailmassa tämän ajan vaatteita kutsutaan välikausietuliitteellä. Minun välikausivaatteitani ovat pitkät liehuvat takit, kimonot ja pitkähihaiset mekot. 

MARRASKUU

Siinä missä maaliskuu on minulle se kuukausi jota kammoan, marraskuu taas on lähestulkoon parasta. Marraskuun pimeys tietää kynttilöitä, glögiä, hyviä kirjoja ja valtavaa pukeutumisinspiraatiota. Mustat pitsit ja pitkät helmat ovat parasta mitä tiedän, ja tässä vaiheessa vuotta olen jo syvällä Kyöpelivuoressa. 

JOULUKUU

Vuoden virallinen juhlakausi oli tänä(kin) vuonna täynnä tylliä ja kimalletta. Loppuvuodenna meillä oli poikkeuksellisen paljon juhlia (synttäreitä, nimiäiset, pikkujouluja, teatteria, konsertti...), mutta hyvä niin, sillä juhlamekotkin pääsivät tuulettumaan. Joulukuun alkupuoli oli lumeton, joten korkkareilla sipsuttelu onnistui vielä hyvin.

Tänä vuonna epävirallinen juhlavärini oli tummansininen.

Jos pitäisi summata pukeutumisen osalta vuotta 2018, se olisi kohdallani housujen uusi tuleminen ja alati pitenevä helma. Kimonotakit ja mekot ovat tulleet elämääni jäädäkseen, sen sai todeta vuoden 2018 aikana. Aiempien vuosien hienovaraiset kokeilut johtivat pysyvään lopputulokseen. 

Kommentit (4)

Laura123
1/4 | 

Moikka, ensinnäkin kiitos inspiroivasta postauksesta. Mietin, haluaisitko joskus merkitä asukuvien teksteihin niiden ostovuoden. Tätä on viime aikoina näkynyt joissain blogeissa ja mun mielestä olisi mielenkiintoista lukea niitä sun asupostauksista, koska sulla on niin monipuolinen tyyli ja laaja vaatekaappi.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kiitos paljon :) Täytyy sanoa että minun huonolla muistillani olisi aikamoista arpapeliä heittää ostovuosia, ei mitään tietoa onko esimerkiksi Zaran lempimekkoni ostettu vuonna 2013 vai 2015. Teen yleensä niin, että kerron jos jokin asia on uusi eli että se on mahdollisesti ostettavissa juuri nyt, ja kaikki ne mistä en mainitse ko. asiaa, voi olettaa olevan vanhoja eli ei kaupoissa olevia :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Katrinsessa
2/4 | 

Aivan ihania! Kaikki. Niin tykkään sun vaatteista ja siitä, että käytät just sitä, mistä tykkäät.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010