Suhtaudun melko intohimoisesti asioihin, jotka haluan oppia. Yleensä täysin överisti, niin etten näe tai kuule mitään muuta harjoitellessa. Mottoni on yleensä luokkaa täysillä, tai ei ollenkaan. Ensimmäinen viikonloppuni neulojana tuotti kaksi erilaista aikuisten pipoa, yhden lastenpipon (tytär sai itse valita värit pipoonsa) sekä kaulurin. Kauluri muodostui lopulta ihan ensimmäisestä pipoyritelmästä, josta tuli aivan liian suuri. Purin yläosan veks ja jatkoin neuletuubia pidemmäksi - tadaa, putkihuivi. 

Näihin mihinkään ei ole ohjetta, vaan kysyin neulomistaitoisilta ystäviltäni parhaan arvion tarvittavasta silmukkamäärästä, ja pipojen korkeuden säädin ihan vain sovittamalla tekelettä joka välissä. Eri silmukkalajit, kaventamisen ja päättelyn opettelin YouTuben avulla. Ainakin Novitalla oli todella helppotajuisia videoita. 

Sanotaanko näin, että ei ihan kivuttomasti syntyneet nämä, mutta toisessa pipossa alkoi kuitenkin muodostua jo joku rytmi. Pääasiassa ongelmani on aivan liian kireä neule, joka ei liikahdakaan puikolla. Tai vaihtoehtoisesti niin löysä, että silmukat juoksevat puikon toisesta päästä karkuun. Paksusta langasta oli kuitenkin kiva neuloa, sillä lopputulostakin syntyi jopa näin kärsimättömän tyypin mielestä suht nopeasti.

Kokeilin vielä eilen illalla neuloa koetilkkua ohuemmasta puuvillalangasta, mutta siihen en taida pystyä. Tällaiset nopeat pipot ja kaulurit pitävät mielenkiinnon yllä, mutta piperrys selvästikään ei. Tai sitten pitää kehittää jostain rauhallisuutta ja hyväksyä se, että valmista tulee hitaasti. 

Joka tapauksessa pieni kipitä neulomiseen syttyi, sillä onhan se nyt kivempaa tehdä käsillään jotain järkevää telkkaria katsellessa, kuin vain maata sohvalla. Neulejälki ei ole vielä ihan priimaa, mutta äitiäni siteeraten: en olisi ikinä uskonut että sinä saat aikaan nuo. (Hän siis tietää erittäin hyvin tyttärensä neuletumpulointihistorian :D)

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Hurjan kaunista jälkeä olet saanut aikaan. Ihanat väriyhdistelmät. 10 pistettä!

siruleea
2/8 | 

Kauniit pipot olet saanut aikaan. Käsityöt on mukavaa ajanvietettä.

Kiitos monesta ompeluvinkistä ja laadukkaasta blogista.

-R
5/8 | 

Kauniita! Hyvä sinä! Puiset/bambuiset puikot eivät ole luistavimmat, eli jos on kireä käsiala niin kannattaa kokeilla metallisia jotka saattaisi luistaa paremmin.  Ja jos vielä opettelee magicloopin pyöröpuikoilla, ei tarvitse pelätä puikon päästä karkaavia silmukoita ;). Tampereelle on muuten vastikään avattu uusi lankakauppa, Lankakauppa Nurja. Sieltä löytyy hyvä valikoima sekä puikkoja että iiiiihania lankoja ja aivan varmasti opastusta neulehaasteisiin, vaikkapa keskiviikkojen neuleilloista.. Menisin itsekkin, jos Tampereessa asuisin :D

Vierailija
7/8 | 

Tampereella on marraskuun puolivälissä kädentaitomessut. Sieltä löydät huikaisevan ihania käsinvärjättyjä lankoja.

Tervetuloa lajin pariin. Suosittelen tutustumaan Ravelryn sivustoihin.  Kohta sinulla on Treysta puikoilla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011