Muistatteko vielä viime syksyn OmaOlivian paperinukkehaastetta, jossa saitte ehdotella minulle eri tyylejä? Nyt OmaOlivia on tehnyt paluun ja tällä kertaa minä kaipaisin tuunausapua. Lähinnä ideatasolla, ei tarvitse tulla Tampereelle ompelukoneen kanssa :)

Let`s potkaistaan käyntiin Nelliinan tuunausnurkka! Jee! Tämän takia luuhasin viime viikolla kirppiksiä läpi hirveällä innolla, etsin jotain elämää kauheampia rytkyjä fiksattavaksi. Ja halusin nimenomaan vähän haastetta, ei mitään lisää tähän pitsi helmaan ja sillä selvä -juttuja.
Tuunattavat vaatteet ovat:

Kasari-iltapuku. Tämä sifongista ja loimusametista ommeltu upeus löytyi Fidalta ja kaiken röyhelön ja rimpsun alla näen siinä paljonkin potentiaalia. Näettekö te, vai menisikö suoraan matonkuteiksi? Mekon helma on pahasti repeytynyt parin sifonkiosion kohdalta, joten helmaa ei voi sellaisenaan käyttää.
 

Toinen tuunauspohja on pohjemittainen tätihame, joka on todellakin maailman epäimartelevin pituudeltaan. Mitä sille keksittäis?
Seuraavana vuorossa vihreällä glitterillä kirjailtu laatikkomainen olkatoppauspaita. Materiaali on paksuhkoa sileää plyyssiä. Tämän kanssa olen kieltämättä vähän hukassa, en vain näe tuota hienona vaatteena vaikka kuinka yritän. Eli oikeasti, help me!
 

Ja lopuksi vielä haaleansininen ankea säkkitakki, joka on minulle n. 4 kokoa liian suuri. Tykkään tosi paljon noista kainaloiden tereistä, eli uskoisin että tästä säkistä voisi saada oikein kivan syystakin. Mutta kuinka?
 

Tuunausmateriaaleina on käytössä: nauhoja, nappeja, vetoketjuja, pitsejä, virkattua pitsiä ja vaatteiden ylijäämäkangasta. Ja mahdollisesti voin hankkia jotain muutakin, jos nyt ihan killeri-idea jostain putkahtaa.

Eli sitten vaan viuh rekkautumaan OmaOliviaan ja ideamylly päälle. Jos OO ei ole viime vuodesta tuttu, esittelynä sen verran että kyseessä on sivusto, missä lukijat voivat vaikuttaa 12.12.2012 ilmestyvän lehden tekemiseen. Mukana on paljon erilaisia haasteita mihin osallistua ja lisäksi tarjolla hienoja palkintoja, jotka projektin lopuksi arvotaan (osa myös valitaan aktiivisuuden perusteella). Lisätiedot täältä.

Suora linkki tuunaushaasteeni löytyy täältä KLIK! Pienetkin ideat on pop, ei tarvitse rakentaa jokaista vaatetta uudestaan, voi vain fiilistellä mahdollista lopputulosta ilman teknisen toteutuksen painetta, minä hoidan sen puolen. Vitsi miten kivaa käydä tuon vaatekasan kimppuun, sormet syyhyää jo!

Ps. Eli ei kannata jättää ideoita tämän postauksen kommenttiboxiin, vaan kerätään ne nimenomaan tuonne OO:n puolelle.

Kommentit (18)

1/18 | 

1. Tässä on jo valmiiksi brittiläisen Allsaints-vaatemerkin henkeä, jonka ehdottomasti säilyttäisin.
Mekkoa kavennetaan vyötäröltä itselle sopivaksi ja ommellaan edestä roikkuvan hapsut ylös sivuille kaartuen siten, että mekon pituus on omalle vartalolle imartelevin, vähän polven yläpuolelle. Takana olevat hapsut jätetään ennalleen tai lyhennetään oman ptiuuden mukaan. Sitten van niittivyö vyötäröä korostamaan.
2. Helpoin tuunaus: lyhennetään sopivaksi ja ommellaan musta pitsi alareunaan tai muutama pitsinauha viistosti kaartuen kohti helmaa muotoja korostaen.
3. Tästä tekisin juhlapaidan leikkaamalla pisaran muotoisia aukkoja kaulaaukon ympärille ja ompelemalla aukkojen reunoihin jotain kiiltävää nauhaa, sädehtivää helminauhaa tai "jalokivi"nappeja.
4. Säkkimäistä takkia kavennetaan ja ommellaan nyörikuja vyötärölle ja valkoista karvaa kauluksen ympärille ulkopuolelle tai sitten ihan kauluksen reunaan. Jos halutaan rokkihenkisempi maihari niin värjätään koko komeus armeijanvihreäksi tai harmaanmustaksi ja vaihdetaan karvan tilalle niittejä. Etuhelmaa voisi myös leikata kaartaen lyhyemmäksi.

Kate
3/18 | 

Tuon kasari iltapuvun voisi lähettää Helena Bonham-Carterille. Helena varmasti tykkäisi. Säästäisi siinä omia hermoja. No, itse en olekaan yhtään tuunaaja. Propsit kaikille tuunajille!

emme
4/18 | 

Mussa on varmaan jotain vikaa kun laittaisin mukisematta päälleni sekä tuon iltapuvun että vihreän plyysipaidan ihan tuollaisinaan. Jos siis ideat loppuu niin täältä löytyy vapaaehtoinen huostaanottaja!

sinun
5/18 | 

Itse suosittelen Radiokirppiksen lisäksi Hervannan UFFia (kauppakeskus DUO:ssa). Hinnathan ovat hieman korkeammat kuin kirppareilla, mutta sieltä löytyy vaikka mitä ! Varsinkin euron päivien jälkeen maanantaina rekit ovat pullollaan "uutuuksia".

Riikka
7/18 | 

Moikka! Harmaasta täti-hameesta voisi voisi saada kiva jos katkaisisi mallin tulppaaniksi ja leveämmästä helmasta voisi takapuolelle ja lantiolle ommella peplum-tehosteet, jättäen kuitenkin etupuolen ilman. Näitä peplum-ideoita näyttää olevan aika paljon! :)

Mymmeli
8/18 | 

Tuon vihreän plyysipaidan kuosi ja kangas olisi täydellinen sellaisena nostalgisena säkkimäisenä minikäsilaukkuna. Kankaasta leikataan ympyränmuotoinen pala johon ommellaan koko reuhan pituudelta harvavälinen ommel (etäisyys reunasta n.1cm tai enemmän, halutusta "reunaröyhelöstä" riippuen). Kankaan päälle voi ommella myös vaikka toisen kankaan joka jää sisälle vuoreksi (kullanväristä wannabe-silkkiä? lisää nostalgiaa katsos). Tämän jälkeen narun päistä vedetään niin että kankaasta tulee sellainen pallo. Keskellä on reikä johon laitetaan mahdollisesti vetoketju. Kantohihnaksi Bauhausista kullanväristä kettinkiä (koska kulta vaan toimii). Toivottavasti sait selvää mitä hain :D

P.s. Pliis, älä tee siitä toista paitaa. Ei vaan toimi tuo enää paitana...tai jos on koskaan toiminutkaan. Kassina tai sitten koristetyynynä..ehkä

9/18 | 

Kävin jo kommentoimassa OO:n puolelle. Mutta voisin kommentoida lisääkin. Tuon ilotapuvun kanssa auttaisi, jos sen näkisi sun päällä. Pelkäsit jossain kommentissa lukijoiden naurukuolemaa, mutta ihan suotta. Se on ihan kiva tapa kuolla. :)

Innkkuw
10/18 | 

Saatan olla hieman väärä henkilö ideoimaan tuunausideaoita, koska itsehän osaan säkällä ommella kangaskassin (ja siihen ompelukone-kokemukseni rajoittuukin). MUTTA ideoita aina voi pursuta, joten:

Tuosta kasarimekosta voisi tehdä olkaimettoman tuosta "hihojen" saumojen kohdalta. Sitten tuo hassu sametin näköinen kaistale rintojen alta pois ja jos sattuisi sauma osumaan vyötärölle niin tukiluut vain sisään niin olisi tukevampi päällä. Helmaan sifonkia ja jotain vähän paksumpaa eli ryhdikkäämpää kangasta (siis päälle ohutta ja harsomaista, alle paksumpaa ja nätisti laskeutuvaa).

Tuntuu vähän siltä että toi visio on mahdoton (tai ainakin järjetön), mutta myös siltä että kevään wanhojen tanssit ja niiden mekko kuultaa vähän läpi.
Ja kuten parikin on jo sanonut niin tosta vihreästä peplum-helmainen toppi!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
11/18 | 

ehdin käymään ehkä kerran pariin viikkoon, Radiokirppis on aina eka kohde ja sieltä teen yleensä parhaat löydöt :) tosin hintataso on kiipinyt sielläkin jo aika korkealle. Tässä kirppiskierrokseni tampereella: http://www.olivialehti.fi/nelliinan-vaatehuone/2011/01/kirpputorit-tampere/

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

sanni
12/18 | 

Heips, tuunaajaksi musta ei ole, mutta kysyisin, että mistä kirpparilta teet eniten löytöjä? Tamperelaisena toivon tietenkin, että joltain täkäläiseltä kirppikseltä, mutta oletko löytänyt kivoja juttuja joidenkin muidenkin kaupunkien kirpputoreilta? Kuinka usein ehdit käydä kirppiksellä? Nämä kyssärit lähinnä siksi, että kadehdin ihmisiä, jotka löytävät jäätävän edullisesti hienoja juttuja ja haluaisin kovasti liittyä heidän joukkoonsa. Vinkkejä, pliis!

Sanna
13/18 | 

Minäkin ajattelin siitä vihreästä brodeeratusta paidasta peplum-helmaista tyköistuvaa toppia. Peplumin voisi tehdä ehkä kultaisesta, leveästä pitsinauhasta kerroksittain ompelemalla. Siitä saattaisi tulla pikkujouluihin sähäkkä toppi.

14/18 | 

Omat visiot O-O:n puolelle jätetty, saanko tulla sinne Tampereelle ompelukoneineni kun sormet alkoi syyhyämään?? :D

16/18 | 

Tosta paksusta paidasta vois saada aika rouheen liivin tai ehkä ihan paidankin kultaisilla niiteillä ;) Takkia vois lyhentää, laittaa ehkä jotkut kivat napit siihen hihoihin ja noiden kainalokohtien "nappikohtiin" jotain koristenappia tms.

Elina
17/18 | 

Melkein lähti taju viimeisen kohdalla, koska..
Kaunotar on mun suurin lempitakkimerkki!
Kaapista löytyy 70-luvun musta pitkähkö ulsteri ja 60-luvun musta-punatäysvinoruudullinen A-linjainen ulsteri-ihanuus! Kumpikin kangas vielä täydessä iskussa, vaikka itselläkin käyttökertoja on jo viime vuosien ajalta kymmeniä tai enemmänkin.
Mutta sinisen takin muuntaminen käyttikseksi onkin jo vähän haastavampaa.. mutta ehkä se hieman huutaa hempeää prätkärotsia itsestään. Reilusti helma poikki taskujen alta, pystysaumat koko miehustaan molemmin puolin olalta alas ja liika väljyys pois ja sivusaumoista muotoa vyötärölle ja hihoista liikaa väljyyttä veke, ehkä hieman vajaamittaisiksi jos alkuperäinen rannekkeen ympärys antaa siihen mahdollisuuksia. Valkoisilla nahkahansoilla viimeistellään lopputulos!

Vihreäglitterkangas on ehdottomasti laukkumatskua, mutta mun mielestä ei pussukkana vaan napakkana cluthina metallikehyksellä, sisälle joku metallinhohtoinen vuorikangas niin täydellistä!

Ompeluiloa matkaan!

Omppu poski
18/18 | 

Hei sä voisit leikata siita sun vihreästä paidasta
lyhythihasen ja rypyttää ne hihat , sekä vaikka tehdä sille kaula-aukolle jotain.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011