Tässä neulomista opetellessa korin pohjalle on muodostunut epämääräinen valikoima lankakerän jämiä, jotka ovat jääneet yli neulotuista asioista. Piti keksiä jotain pienempiä projekteja, mihin hyödyntää lankoja. Donitsit!

Tosiasiassa ajattelin alunperin, että teen harmaasta paksusta Novitan Hygge Wool -jämäkerästä valkin. Muhkea harmaa villalanka toimisi hyvin valkkina harmaaseen sävytetyssä tukassani. Mutta neuloessa totesin, että tämähän toimii myös nutturan ulkopuolella eli donitsina. Muhkeasta donitsista tulee muhkeutta nutturaan näinkin käytettynä:

Valkki tai hiusdonitsi Novitan Hygge Wool -langasta

8-koonpyöröpuikot, 40cm

Luo 44 silmukkaa ja neulo aina oikein 15 kerrosta. Päättele ja jätä pitkä pätkä lankaa hännäksi. Sen jälkeen neulerinkula näyttää tältä: 

Harsi rinkulan vapaat reunat yhteen, mutta jätä kuminauhan pujottamista varten pieni aukko rinkulaan. Pujota aukosta pätkä kuminauhaa ja solmi kumppari lopuksi lenkiksi. Tässä vaiheessa on helppo säätää kuminauhan pituutta. Neulo sen jälkeen aukko umpeen. 

Valmis!

Tämä seuraava donitsi on tehty Novitan Helmi-langasta, joka on reilusti ohuempaa kuin Hygge Wool. Tätä varten loin 80 silmukkaa ja neuloin n. 20 kerrosta aina oikein. Pörrölangasta tuli donitsi, joka näyttää melkein enemmän lampaanvillalta kuin langasta neulotulta. 

Kommentit (2)

LauraL
1/2 | 

En ole oikein lämmennyt näille hiusdonitseille, vähän on jäänyt kammo siitä kun nämä viimeksi oli muodissa :D

Mutta tuo neulottu näyttää oikein kivalle ja sellaista voisin jopa pitää. Ehkäpä tässä syksyllä semmoisen tekaisenkin.

Vierailija
2/2 | 

Teineille nämä ovat taas ihan must, täytyy tehdä saman tien monta eri väreistä. Kiva idea!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010