Kirjoneule ei todella ole minun juttuni, en kestä sellaista keskittymistä, jossa jokainen silmukka on tarkistettava kartasta. Voisin ehkä nippa nappa kestää sellaista kirjoneuletta, jossa kuvio olisi toistuva eli että olisi edes pieni mahdollisuus oppia se ulkoa.

Otin kuitenkin joululomalla härkää sarvista sen verran, että sain aikaan toivomani sirot säärystimet. Näissä kirjoneuleen osuus oli alle viisi senttiä ja sen kanssa pystyin elämään. 

Nämä säärystimet ei ole tehty neuleohjeella vaan ideoin ne itse seuraavasti: 

  • Tarkistin, että 7 veljestä -langasta neuloessa villasukan silmukkamäärä on yleensä siinä 50 silmukan paikkeilla. Villasukan varsi on hyvä ohjenuora myös säärystimeksi, jos ei halua kovin löysiä säärystimiä. 
  • Löysin vanhasta lehdestä kirjoneulelapaset, joiden ranteessa oli nätti kuvio. Poimin kyseisestä ohjeesta vain sen kyseisen pienen pätkän kirjoneuletta, jonka toteutin säärystimen yläreunaan. Kuvio vaati 56 silmukkaa, joten säärystimeen tuli näin 56 silmukkaa. 
  • Otin mallia helmineuleosuuksiin Islannista ostamistani säärystimistä, sillä tykkään erityisen paljon helmineulereunoista. Joustinneuleella saa aikaan tiukemman reunan, mutta kapea ja siro säärystin ei tarvitse joustinneuletta. 
  • Tutkin islantilaisia säärystimiäni ja totesin, että helmineuleella syntyy sileän neuleen jatkoksi kevyt levennys ilman silmukoiden lisäämistä, jolloin säärystin laskeutuu kauniisti kengät päälle. 
  • Säärystimet tehty seuraavasti: 3,5 sukkapuikoit, 7 Veljestä -lanka. Silmukoita 56. Alkuun pari senttiä helmineuletta, sitten sileää neuletta jossa helppo kirjoneulepätkä. Loppuun viitisen senttiä helmineuletta ja päättely. 

Tämä vinkiksi muillekin aloittelijoille, että ei ole pakko etsiä kokonaista täydellistä ohjetta vaan voi myös pilkkoa kivoista ohjeista parhaat palat. Lapasen kirjoneulekuvio toimi ihan hyvin villasukan varressa tai säärystimessä ja toisin päin. 

Kommentit (2)

Amy
1/2 | 

Vitsit miten upeat! Sun innostus neulomiseen inspiroi niin, että tekisi mieli itsekin uudelleen kokeilla neulomista. Olen yrittänyt useasti ja aina se menee mönkään, visio ei vastaa toteutusta :D

Kiitos ihanasta ja piristävästä blogistasi!

atomi
2/2 | 

Mä en voi kuin ihmetellä sun mielettömän nopeaa oppimiskykyä kutomisen suhteen. Ikinä ei voisi uskoa että opit vasta muutama kuukausi sitten kutomaan koska kudot todella nopeasti ja teet monenlaisia neuleita. Itse olen oppinut alaluokilla kutomaan hyvin työläästi. Olen kutonut jonkin verran mutta ihan tavis lapaseenkin kuluu useampi päivä ja pipoon varmasti viikko vähintään eivätkä ne ole puoliksikaan niin hienoja kuin sinun. Mä en kerta kaikkiaan jaksa lakata hämmästelemästä miten sä ehdit työn, blogin, vaatteiden tekemisen ja hankkimisen, kirjojen lukemisen,leivonnan ja kokkauksen ja lapsiperhearjen lisäksi kutomaan kymmeniä toinen toistaan kivempia neuletöitä. Oot kyllä supertaitava ajankäyttäjä! Kun itse tulen duunista ja käytän koiran lenkillä ja käyn vaikka kaupassa tuntuu varsinkin iltavuoron jälkeen ettei aikaa jää juuri mihinkään - varsinkin jos haluaa lukea kirjaa tai katsoa jotain telkasta. Krooninen aikapula lieneekin meidän sähläreiden ominaisuus :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat