Kun olin todennut oman kapean kirjoneulehuivini maailman kätevimmäksi kapistukseksi, neuloin vastaavan myös miehelle. Valitsin pohjaväriksi mesänvihreän Novitan 7-veljestä -langan ja kirjoneulekuvioon valkoista. Graafinen nuolikuvio on Drops Designin Hokey Pokey villasukista, siihen löytyy ilmainen ohje täältä

Ihan mielenkiinnosta kysyn: kumpaan suuntaan nuolet mielestäsi kulkevat? Minun ja siskoni mielestä ylöspäin kun taas mieheni mielestä ilmiselvästi alaspäin :D

Tämä pyöröhuivi syntyy nopeasti ja kuvion voi lainata mistä tahansa mieleisestä kirjoneuleesta. Tai tehdä ilman kirjoneulettakin tietysti, mutta silloin lopputulos ei ole niin jämäkkä. Kirjoneuleella vahvistettuna huivi pitää muotonsa ja pysyy ylhäällä. Kirjoneule myös suojaa tuulelta paremmin.

Perusohje:

7-veljestä lanka, pyöröpuikot 4-kokoa ja 40cm. 

Kirjoneulekuviosta riippuen silmukkamäärä noin 100 (kapea) ja 120 (väljempi) välille. Ota myös oma käsiala huomioon, jos se on tiukka, kannattaa silmukkamäärä olla yli 100. Omalla väljällä käsialallani tuo miehen huivi on tehty 100 silmukalla ja oma vaaleanpunainen huivini 104 silmukalla. 

Alkuun ja loppuun muutama kerros 1 oikein, 1 nurin joustinneuletta. Kirjoneuleen pituus noin 20-25cm tai oman maun mukaan. 

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Alaspäin kulkee nuolet! :DD Todella kauniita käsitöitä olet tehnyt, kiitos ohjeiden jakamisesta!

Vierailija
2/5 | 

Nuolien suunta riippuu ainakin kuvasta katsottuna siitä, miten huivi on kuvaan taiteltuna. Nyt näyttää, että nuolet menevät ylös päin, mutta jos huivin taittaisi pituussuunnassa "puolikkaan nuolen verran" eri kohdasta, niin näyttäisi, että nuolet menevät alaspäin. : )

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat