Olen päässyt tänään ulkonäkökommentoinnin kohteeksi taas oikein urakalla, mutta ehkä se on oma vika kun kulkee hämmentävissä trikoissa julkisella paikalla. Ensin eräs nestemäisen aamiaisen nauttinut herrasmies ryntäsi liikennevaloissa viereeni ja tokaisi että jo on sulla likka villit housut jalassa, en minä niitä rumiksi kutsu mutta villit päntsit oot kyllä löytänyt! No mikäs siinä, villipäntseillä mennään :D ja hetken päästä ravintolassa syödessä eräs toinen (selväpäinen tällä kertaa) herrasmies tulee ihmettelemään pöydän viereen kuinka näytän kuulemma kasvoista ihan uskomattoman paljon Ninja Sarasalolta. Wait... what?!! En kyllä näytä, mutta kiitos kuitenkin.

Villipäntsit ovat tietty Black Milkit, jotka eivät lähde jalastani kulumallakaan.


Poikkesin kaupungilla ensin ystävän kanssa tsekkaamassa Studio 25:n Pop Up hässäkän ja sitten mentiin siskon kanssa syömään Ravinteli Huberiin. Olen nyt riittävän kauan kuullut ja lukenut ylistyssanoja Huberin hampurilaisesta, joten oli aika testata. Ja samalla saada viikon lihakiintiö kerrasta täyteen, tsiisus mikä setti!


Ravinteli Huber avasi ovensa Aleksis Kiven kadulle alle vuosi sitten, ja manselaiset ovat tainneet ottaa ravintelin omakseen, ainakin jos pöytävarausjonoja on uskominen. Huberissa on muutama walk in -pöytäkin, mutta jos seurue on isompi, kannattanee ottaa varman päälle ja tehdä varaus etukäteen.


Savuinen funkkisrafla on tyylikäs kuin kaupungin coolein hipsteri, olematta silti liikaa. Jopa minä, rappioromantiikan ylin ystävä, ihastuin simppeliin sisustukseen heti. Eikä tule äkkiä mieleen mansesta yhtään saman tyylistä paikkaa.

Huber on liharavintola (tarjolla on lähinnä paimiolaista lihaa), mutta listalta löytyy myös tofu- ja kalavaihtoehto. Sanoisin kuitenkin, että tämä ravintola on ensisijaisesti lihan ystäville. Vegeporukalle jo pelkästään avokeittion paistokäryt voivat olla liikaa. Todennäköisesti ovatkin, ja varmasti monelle muullekin. Minusta savuinen ilma oli ihana, ja nyt hiukseni tuoksuvat mökin grillinuotiolle :D Eniveis, paikka ei ole herkkiksille.

No se hampurilainen. Voi herranjumala se oli hyvää. Meinasin pussata tarjoilijatarta kun hän tuli kysymään maistuuko. En tiedä mitä mausteita purilaiseen oli laitettu, mutta välissä olevissa sipulirenkaissakin oli jotain spesiaalia. Pihvi oli medium, eikä tuollaista paksua jytkyä voi kypsäksi paistaakaan, tai se on liian kuivaa syötäväksi. Huhut pitivät paikkansa, Huberin hampurilainen on parasta A-luokkaa.


Ranut olivat niin suolaisia, että kerrankin tälläinen lisää suolaa -tyyppi ei joutunut kurottamaan sirotinta. NAM! Normaalisti joudun käymään suolasirottimen kanssa kaikki ravintolaruuat läpi, koska suolassa on aina pihistelty. Voita ja suolaa ei nyt vaan voi koskaan olla liikaa. Ihastusta aiheutti myös pieni peltiämpäri, missä ranskalaiset tarjoiltiin. Pieniä extrajuttuja, jotka ilahduttavat aina.



Kannattiko maksaa purilaisesta 15 euroa? Kyllä. Ja ranuista vielä extra 4 euroa lisää. Hampurilaisfriikkinä maksan mielelläni annoksestani vähän enemmän, jos saan vastinetta rahoilleni.

Vitsi että tulen hyvälle tuulelle tällaisista onnistuneista ravintolakokemuksista, missä kaikki menee ihan nappiin ja tarjoilijakin on mahtava. Liian usein Suomessa saa välinpitämätöntä palvelua ja tusinaruokaa, mikä tietty on erakkomaiselle meitsille ihan jees välillä sekin, mutta joskus on hienoa että homma toimii.

Kommentit (42)

Jee-jee! :)

HOT TIP! Parin viikon sisään on tulossa ainakin pari "uutta" testausta. Toivottavasti Huberin lisäks!

Shrek

Huberin burgeri on ihan huippu. Helsingistä löytyy ravintola nimeltä Stone, jonka burgerit ovat lähes yhtä hyviä. Toisaalta Stonessa on niiden itse tehty ketsuppi ranujen kanssa, ja se on taivaallista. Jos Huberiin saataisiin vielä Stonen ketsuppi, niin sitä ei voittaisi mikään :D

Vierailija

Moro Nelliina, sipulit on valmistettu hyvin yksinkertaisesti pikkelöimällä. Lähes samaan tulokseen pääset kun toimit seuraavasti:
Tee perinteinen 1-2-3 liemi, eli 1dl väkiviinaetikkaa 2dl sokeria ja 3dl vettä, laita kaikki kattilaan ja kiehauta. Leikkaa sipuli renkaiksi ja kaada kuuma etikkaliemi päälle, anna jäähtyä ja sipulit ovat käyttövalmiita, tulos on lähes sama kuin meillä Huberissa. Liemessä tärkeintä on ainesosien suhde, makuja voit lisäillä itse. Samalla menetelmällä voit piklata vaikka sieniä tai muita vihanneksia.

Terveisin,
Pekka (se toinen ravintoloitsija)

Chenille

Täältä länsirannikolta suosittelen ehdottomasti Raumalta testaamaan Ravintola Salin herkkuburgeri. Ihan mahtava! Me reissataan aina tasaisin väliajoin naapurista Porista Raumalle ihan vain niiden hamppareiden takia. Muutenkin Rauma voisi sopia, sillä sieltä löytyy vanhasta kaupungista ihania puutaloja ja pikkuputiikkeja mm. Parikan kenkiä muistaakseni saa Busstop liikkeestä.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ei tule postikuluja, mutta saattaa tulla tullimaksuja (yksillä leggareilla se muistaakseni oli n. 17e jos lähetys jää tulliin). Luottokortilla maksetaan, ja muistaakseni paypalilla voi maksaa myös (tsekkaa tarkemmat tiedot sieltä black milkin sivuilta). Minä olen 179cm pitkä että tuskin oot mua pidempi? Puntti riittää tälläiselle koipeliinillekin vallan hienosti :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Satu

Ite oon 175 cm ja se on niin harmittavaa, kun lahkeet jää useasti just pikkusen liian vajaiksi. Harmittaa sitten, jos ei olekaan tarpeeksi pitkät, kun noin kaukaa tilaa ja hintaakin kertyy kuitenkin leggareille.

Satu

Ihanat nuo Black Milkit! (Kade...)

Olen itsekin ihastellut noita Black Milkin leggingsejä jo jonkin aikaa, kun törmäsin Youtuben Anna Akanan videoissa niihin: niissä vilahtelee vähän väliä toistaan villimpiä kuvioita ja tälläkin tytöllä ne ovat tulleet näköjään ehdottomiksi suosikeiksi, kun ne ovat hänellä melkein joka videolla päällä.

Itse asiaan siis, eli millaiset postikulut tuolta Australiasta tilatessa tulee? Millä tilauksen voi maksaa?

Entä kuinka pitkät lahkeet noissa m-koon leggareissa on? Voisitko kertoa vaikka lahkeen sisäpituuden (haara-nilkka), niin sitten ehkä osaisi ja uskaltaisi tilata isellekin sopivat ihanuudet tuolta kaukaa... Itsellä kun on aika pitkät jalat, niin housuissa/leggareissa meinaa aina lahkeet jäädä juuri himpun verran liian lyhyiksi.

Vierailija

Öööh... siis ton burgerin leipähän on ihan palanut!!!!! Ja ranskiksetkin näyttää ainakin kuvassa vähän liian tummilta...ei vakuuta, ei.

Oho! Olin tietysti aika tuoreeltaan testaamassa burgeria, vaikka paikka on ollut jo kauemmin pystyssä.

Mutta hieno kuulla että mun blogista on tosiaan noinkin konkreettisia vinkkejäkin löytyny :)

Nam. Mutta onko tuossa viimeisessä kuvassa lenkkimakkara valkosuklaakastikkeessa kera kananmunan valkuaisen =D? ps. Just hyvät pantsit!

Hanna

Mie mietin ihan samaa! Se näyttää iha joltai todelta friikiltä makkara-annokselta :D MITÄ SE ON? :D :D

Pesunalle

Ensiksi, ihanat päntsit! :D Toiseksi, kiitos että kerroit tästä ravintolasta. :D Mun lihaa rakastava mies tulee olemaan äärimmäisen onnellinen kun tullaan seuraavalla kerralla käymään Tampereella. :D

Voih... Miksi menin lukemaan tämän nälkäisenä? Tietääpä mikä rafla on mun listalla kun seuraavan kerran eksyn Tampereen suuntaan. ;)

maya

Omistajat ja heidän ruokafilosofiansa hyvin tuntevana voin vakuuttaa, että kyse on hyvistä raaka-aineista ja mietitystä kokonaisuudesta - ei muusta! :P

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

maya, kysy mitä niissä hampurilaisen sipuleissa oikein on, tai tuun hulluksi :D olen yrittänyt miettiä miten ne on marinoitu, valkosipulissa? Jotain erityistä niissä jokatapauksessa oli.

Joonas, se on muuten sun vanha postaus mistä ihan ensiksi näin Huberin, ja sen jälkeen sitä on hehkutettu vähän jokapuolella :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

enena

Heips, nyt on pakko kysäistä, että minkä kokoiset nuo Black Milkin leggarisi ovat? Olen huumaillut jo pitkään tuollaisten tilaamista, mutta koosta en oikein ole varma. Olen saman pituinen ja ehkäpä muutenkin aika saman kokoinen kuin sinä, enkä haluaisi lököttäviä tai ihan kireänä soivia pöksyjä, niin pyydän nyt apua :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ne on tosi tosi TOSI napakkaa trikoota, eli näiden suhteen ei kannata olla optimistinen koon suhteen. Mulla on M-koko, ja se on just passeli, ja meidän liigassa sellaiset miniperseet käyttää S-kokoa, eli varmaan koot pitää paikkansa. Kuitenkin, jos on yhtään taipumusta kerätä pehmeyttä mahanseudulle, niin voi olla hyvä ottaa melkein kokoa isompi, koska tuo vyötärö ja vyötärönauha on tosi napakka.

Black milkit eivät missään tapauksessa lötkötä, ne ei veny käytössä kuten normitrikoot.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Wu-huu! Vesi oikein herahti kielelle, kun luin tätä juttua. On nimittäin pitänyt mennä jo pitkän aikaa ottamaan uusintakierros tuosta burgerista, enkä vain ole ehtinyt!

Jos ottaisin parin viikon tähtäimeen tuon tavoitteeksi :) On jo nyt vähän liikaa taas ravintolasuunnitelmia mielessä, mutta eiköhän se tästä.

...ja btw. haluan uskotella itselleni, että siellä ei todellakaan ole mitään piilomausteita, vaan tuossa burgerissa tosiaan maistuvat yksinkertaisesti laadukkaat raaka-aineet...

Kiitti tästä, kiinnostavaa! En syö lihaa, mutta kiinnostaisi testata Huber ihan siksi, että tykkäsin Berthasta niin kovasti. Ehkä lohi- tai tofupihvikin ois hyvää? Lisukelistalla on ihania herkkuja kans. Lihankäry ei tosin kuulosta kauhean houkuttelevalta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kaksivuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2017
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013