Työkaverini mainitsi viime viikolla, että oli tehnyt Lidlin valmistaikinasta aivan taivaallista suolaista piirakkaa, johon tuli parmankinkkua, parmesania ja muita herkullisia täytteitä. Tämä jäi selvästi kytemään alitajuntaani, sillä tänään (sattuneesta Klum-syystä) Lidlissä aamulla poiketessani piirakka-asia nousi mieleeni. Etsin koko kaupan läpeensä kyseistä taikinaa, sillä muistin, että sen piti olla pyöreä ja ohut, mutta en tasan mitään muuta.

Se mitä lopulta löysin, oli Puff Pastry -niminen ohueksi kaulittu lehtitaikina, jonka tarjoiluehdotuksessa näkyi olevan sekä suolaista että makeaa täytettä. Ei muuta kuin kokeiluun. En edes tiedä onko tämä se sama taikina mitä Krista tarkoitti, mutta voi mooses että tuli hyvää!

Lehtitaikina on aivan äärettömän ohut ja tietysti rapea, myös paistamisen jälkeen. En tiedä miksi olen tottunut paksumpiin taikinapohjiin, mutta tämä ohuen ohut on aivan mahtava! Käytin täytteinä pestoa, punajuuria, vuohenjuustoa ja hunajaa. Yksinkertaista ja todella herkullista. 

Punajuurivuohenjuustopiirakka - Puff Pastry

1 taikinapaketti (Lidl) tai tee itse lehtitaikinaa

2 pientä punajuurta

vuohenjuustotanko

juoksevaa hunajaa

vihreää pestoa

Avaa taikinarulla ja laita se uuninpellille. Levitä pestoa reilulla kädellä pohjan päälle, jätä 2cm reunoilta tyhjäksi. Kuori punajuuret ja siivuta ne ohueksi (todella ohueksi) ja levitä siivut tasaisesti peston päälle. Siivuta vuohenjuustotanko ja levitä juustopalat piirakkaan. Valuta juoksevaa hunajaa reilusti noroina koko piirakan päälle. Taittele taikinan reunoja kuin karjalanpiirakoita hieman sisäänpäin (ks. kuva yllä). 

Voitele reunat vedellä ja paista uunissa keskitasolla n. 200 asteessa n. 15-20 min tai kunnes juusto ja taikinareunat saavat väriä. 

Tämä katosi meillä parempiin suihin ennen kuin ehti kissaa sanoa. 

Kommentit (6)

Krista

Juuri sitä tarkoitin :)! Pitää kokeilla sun ohje viikonloppuna. Näyttää aivan sairaan herkulliselta!

Vierailija

Tuo taikina on pirun hyvää ja kätevää! Tein jokin aika sitten tuollaisen klassikkomaussa, eli pestoa, vuohenjuustoa ja tomaattia, mausteeksi vähän mustapippuria. Syötiin koko "piiras" poikaystävän kanssa samalta istumalta. 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015