Jos joku kuuluu 80-luvulla syntyneen lapsuuteen, niin muovilaukut ja -kengät. Muovisia kesäkenkiä kutsuttiin jellyiksi ja koottava laukku oli meillä ehkä vain rantalaukku. Erään vintage-putiikin sivuilla kerrottiin, että Sun Jellie Bag on vaikuttanut jo 60-luvulla, mutta itselleni tämä edustaa ehtaa kasaria. Toki asiat tulevat uudelleen muotiin tietyin väliajoin, ja uudelle sukupolvelle ne edustavat aina viimeisintä uutta. 

Kyseessä on joka tapauksessa eräänlainen klassikkomalli, joka sopii kuumiin kesäpäiviin. Lapsena tätä laukkua oli sangen hauskaa purkaa ja koota:

Äitini vanha Jellie-laukku oli punainen, eikä sitä valitettavasti ole säilytetty. Tämän mintunvihreän retrolaukun löysin vahingossa Clas Ohlsonilta, kun kävin ostamassa uutta pyykkitelinettä. Voi olla, että nostalgia tehoaa minuun enemmän kuin pitäisi. Mutta toisaalta, tätä parempaa rantalaukkua saa hakemalla hakea: sinne mahtuu paljon tavaraa, kastuminen ja hiekka ei haittaa pätkääkään ja talven tullen sen voi purkaa levyksi säilytystä varten. 

Kokoa hahmottaakseni laitoin kuvia varten laukkuun rantapyyhkeen ja oikean ananaksen kokoisen ananas-valaisimen :D 

Punainen jellie-laukku oli meillä sekä torilaukkuna (tuoreet ja vielä hieman multaiset vihannekset voi laittaa suoraan laukkuun) että monikäyttöranta- ja mökkilaukkuna. Hauskaa elvyttää tämä kyseinen perinne, sillä en muista lapsuudestani tasan mitään muuta käsilaukkua näin elävästi. Laukku merkitsee kesää. 

Kommentit (11)

Henne
1/11 | 

Tiedän, että asiat tulee vähän jälessä maalle, mutta kyllä määkin jopa 90-luvulla syntyneenä olen tuollaisen miniversiota pitänyt leikeissäni mukana :) Mun siskot on syntyneet kasarilla, joten laukku taisi olla niitten vanha. Muistan miten kiva siinä oli kuskata pieniä pehmoleluja ja leikkilompakkoa.

Jutta
2/11 | 

Oo! Meillä oli tällainen keltainen (oli sekin väri Ohlsonin valikoimassa näköjään) enkä tajunkut että sen olisi saanut purettua. Mistähän se oli kulkeutunut. Ehdottomasti nostalgiavibat!

Vierailija
5/11 | 

Ensin ajattelin "ihan jees", mutta tajutessani koon... Minun on pakko saada tuollainen kesäksi! Todella kätevä juuri sanomistasi syistä, eli ei haittaa märkä eikä hiekka, tuollainen on helppo puhdistaa kylppärissä suihkuttelemalla ja koosta huolimatta sisällön löytää helposti, kun sen näkee koko ajan... 

TiinaL
6/11 | 

Tulipa nostalginen olo 70-luvunkin lapselle. Äidilläni oli tuollainen vastaava punainen kassi ja itselläni valkoinen miniversio. Kuskasimme vielä 90-luvulla satunnaisesti pientä koiraamme siinä isommassa laukussa. Koira tykkäsi natustella kassin kahvoja ja yläosaa. Ei onneksi syönyt muovia, mutta teki siihen pieniä sieviä hampaanjälkiä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011