Olen etsinyt mustapohjaisia vanhoja kansakoulun opetustauluja Ebba Masalinin kuvituksilla niin kauan kuin jaksan muistaa. Halusin kärpässieniaiheisen nostalgisen taulun opiskelijayksiööni. Kaikki eteen tulleet ovat olleet joko liian huonokuntoisia tai aivan luokattoman kalliita opiskelijalle. Vielä nykyäänkin hinnat vain nousevat vuosi vuodelta. Minulla on edelleen vakiohakuna nettihuutokaupoissa Masalinin opetustaulut, vaikka olenkin jo luopunut toivosta. Pitäkää tunkkinne.

En viitsi edes aloittaa miten kulmia nostattavaa on se, että teen koneellani opetustauluhakuja esimerkiksi Huuto.netissä, ja sitten yhtäkkiä Facebookissa silmilleni hyppää mainosbanneri uusiotuotantoon otetuista Masalinin kuvista. Tällä kertaa mainos toki oli ihan napakymppi, ette voi uskoa miten vauhdilla soppakauha kävi ruokatunnilla, kunnes viiletin jo kohti Tampereen Taito Shoppia.

Näitä on alettu ottaa uusiotuotantoon muutamia kuukausia sitten, ja niitä myydään Taito Shopeissa ja Taito Shopin verkkokaupassa. Valikoimissa on sekä tavallisia julisteita (7,90e) että suuria pahvitettuja seinätauluja (25e). Lisäksi löytyy pussilakanasettiä (Finlayson), keittiöpyyhettä, kaitaliinoja ja kortteja, kaikki näistä olivat todella upeita. Jokin tuossa mustapohjaisessa kuvituksessa viehättää.

Vaikka periaatteessa olenkin sitä mieltä, että alkuperäiset 100 vuotta vanhat taulut olisivat olleet mieluisammat, niin en valita näistä uusista pahvikuvistakaan. Pahvitaulujen pinta on jätetty kauniin mattamustaksi, mattaisuus sopii vintageaiheeseen upeasti. Lisäksi taulut ovat varmasti terveitä. Tällä tarkoitan sitä, että olen törmännyt kirppiksillä sellaisiin pahveihin joita on säilytetty ilmeisesti kosteassa ja tuoksu on sen mukainen. Kukaan tuskin haluaa tuoda kotiinsa homeisia tauluja. Oma nenä on yksi parhaista työkaluista wanhoja tawaroita hankkiessa, kannattaa nuuskia :D

Ostin kaksi pahvia olohuoneen seinälle ripustettavaksi, Kärpässienen ja Niittyleinikin.


Eikö ole upeita!

Tämä vinkiksi muillekin, jos kansakoulujen nostalgiset opetustaulut viehättävät. Taito Shopeissa myydään.

Kommentit (14)

JohannaT
2/14 | 

Voi kiiiiiitos vinkistä!! Itsellänikin ollut hakusessa nämä, mutta juuri tuon mahdollisen homeen takia nettikirpparit poissuljettu.
Onnea vielä blogimuutosta! Meinasin tosin saada slaagin, kun Vaatehuoneen otsikon perusteella luulin hetken, että lopetat... Niin taisi luulla moni muukin :)
Ihanaa joulunalusaikaa Pätsiniemeen!

Mintsi
3/14 | 

Kiitos vinkistä! Meillä ei valitettavasti sopivaa seinäpinta-alaa noille varsinaisille tauluille ole, mutta nuo tekstiilit, ai että! <3 Tänään lähtee tilaus, se on varma! :)

Martta
5/14 | 

Kiitos kiitos kiitos tästä vinkistä! Enää on vaikeus päättää minkä/mitkä noista upeista kuvista tilaisi :)

Jänis
7/14 | 

Ihastuttava Taito shop! Kiitos vinkistä, nyt tiedän mistä kotiväelle joululahjat ja itselle lisäinspiraatiota.. Näitä katsellessa ymmärrän miten oma äitini hallitsee kasvit noin sata kertaa paremmin kuin meikäläinen :-)

MutiNa
8/14 | 

Mä törmäsin noihin aivan vahingossa Taito Shopissa jo kesällä, tosin korttina. Pakko oli kotiuttaa pari isompaa korttia (oiskohan noi 15x20 cm). Tuolla ne tosin vieläkin odottaa, että saisin hommattua niille sopivan kokoiset kehykset.

9/14 | 

Samoja tauluja löytyy myös meiltä kolme kappaletta ja myös ne löytyivät random Facebook mainosbannerin takaa ihan yllättäen. :)

Mirea
10/14 | 

Kiitos vinkistä! Olen jo vuosikausia himoinnut Niittyleinikkitaulua keittiön seinälle. Nyt se lähti heti tilaukseen!

Katsu
11/14 | 

Olipa hauska törmätä tauluihin myös täällä, kävin tänään Käsityömessuilla ja siellä myytiin näitä myös, mukaan lähti Orvokkeja - käsipyyhe :)

Valkosuklaa
13/14 | 

Sinua varmaan kiinnostaisi sitten Työväenmuseo Werstaalla joulukuun alussa avautuva näyttely Kauneimmat koulutaulut johon myös tulossa samankaltaisia tauluja ;)
Terv. Kyseisen museon työntekijä :D

14/14 | 

Olen haaveillut Masalinin tauluista myös jo vuosia, mutta ei kyllä budjetti kestä aidon ostamiseen. Satasen huitteilla näyttivät olevan keräilymessuilla pari viikkoa sitten. Aikamoista ryöstöä minusta. Luulen että minunkin on tyytyminen näihin uustuotannon versioihin.
Jaksan edelleen kauhistella jo vuosien takaista tapausta kun isäni kertoi että entinen kouluni oli vuosikymmen sitten kantanut satoja opetustauluja kaatopaikalle, joukossa useita Masalinin tauluja, koulun varastoja siivottaessa. Karvat nousee pystyyn kun ajattelenkin moista tuhlausta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu