Opettelin ensin neulomista pariin otteeseen erilaisilla pipoilla, että sain edes jonkinlaisen käsityksen siitä miten puikot toimivat ja kuinka neulotaan oikeaa ja nurjaa. Sen jälkeen siirryin neulomaan muhkean beanien eli jättimyssyn. Kun myssy oli saateltu melko onnistuneesti maaliin, oli aika siirtyä jättimäiseen kaulahuiviin.

Löysin huivin idean Novitan sivuilta kuvasta, jossa Hygge Woolista oli toteutettu vastaavanlainen muhkea huivi. Ohje oli kuitenkin maksumuurin takana (sivuilla on paljon myös ilmaisohjeita), joten painoin ideakuvan mieleeni ja tein huivista oman version. Huivi muodostui tehdessä, eli niin sanotusti matkan varrella. 

Tämä huivi on helppo toteuttaa, jos osaa tehdä oikean ja nurjan silmukan, sekä ymmärtää miten sileä pinta muodostuu (1 kerros oikeaa, 1 nurjaa). Se sopii täydellisesti aloittelijalle, joskin huivin tekemiseen menee tovi aikaa. 

Kaulahuivi on neulottu Novita Hygge Wool -langasta:

Muhkea kaulahuivi

Tarvikkeet: 

 • 8-9 kerää Novita Hygge Wool -lankaa, käsialasta riippuen
 • 8-koon puikot, neuloin itse tasona kahdella puikolla, joiden päissä stopparit

Ohje: 

 • Luo puikolle 40 silmukkaa
 • Neulo 4 kerrosta joustinneuletta 2 oikein, 2 nurin
 • Neulo 6 kerrosta sileää neuletta (sileää: ensimmäinen kerros oikeaa, seuraava nurjaa, seuraava oikeaa jne).
 • Neulo seuraava nurja kerros oikein, jolloin huiviin tulee raita sileälle puolelle
 • Sitten taas 6 kerrosta sileää + 1 raitakerros. Neulo näitä pätkiä niin monta, että sileitä osioita on 4 (ja yht 3 nurjaa raitaa).
 • 20 kerrosta helmineuletta. Helmineule tehdään niin, että neulotaan vuoronperään 1 silmukka oikein 1 nurin, ja seuraavassa kerroksessa oikein neulotun silmukan päälle tulee nurja ja nurjan päälle oikea. 
 • Helmineuleen jälkeen aloitetaan taas sileät osuudet (5kpl), joiden väleihin 1 nurja kerros (4 kpl)
 • Helmineuletta 20 kerrosta, jonka jälkeen taas sileät osuudet nurjalla raidalla
 • Helmineuleosioita tulee yhteensä 4. Viimeisen osion jälkeen tein vielä vastaavan, pykälää lyhyemmän, sileä/nurja osion kuin huivin alussa + tietysti 4 kerroksen joustinneuleen (2 o, 2 n). 

Tämä hmm.. hieno piirros saattaa selventää edellistä. Tai sitten ei. Ei aavistustakaan miten neulemalleja piirretään tai edes nimetään, mutta ehkä tästä saa ainakin idean. 

Ja muutenkin tuota ohjetta on jokaisen neulojan niin helppo muokata oman maun mukaiseksi, että pelkkä perusidea huivista riittänee :) Kun laittaa neuloen 40 silmukan leveyttä 8 kerän verran, käsissä on ihana muhkea huivi vaikka neuloisi pelkkää oikeaa koko matkan.

Vaikka tämän  neulomiseen meni aikaa, lopputulos on niin mieleinen, että se oli koko vaivan arvoinen. 

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 | 

Kaunis huivi! Ja ihailen tarmoasi opetella uusia asioita <3 Jatkoa varten vinkkinä, että tasona neulominen onnistuu myös pyöröpuikoilla varsin kätevästi ja säästää ranteita neuloessa, kun tekeleen paino jakautuu koko ajan molemmille käsille. Jos siis ranteet tuppaavat valittamaan painavasta kutimesta kuten minulla :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Elämä on ikuista oppimista :D Siskoni alkoi neuloa vastaavaa huivia pyöröpuikoilla ja kehui samaa kuin sinä. En kokenut tuota kahdella puikolla hankalaksi, kun tuin neuleen syliin hyvin. Sen sijaan peukaloni ovat aivan muusina, ihan kuin olisi pelannut Nintendoa 8h päivässä, tuli niin vahva flashback lapsuuteen :,D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Käyttäjä17225
Liittynyt24.8.2018

;,D Just. No, mulla oli kerran kaupassa asiakas joka ihan oikeasti sovitteli torkkupeittoja huivia etsiessään. Toimivat kuulemma todella hyvin reissussa, monikäyttöisiä. Eteläamerikkalainen maailmanmatkaaja.

Käyttäjä17225
Liittynyt24.8.2018
4/11 | 

Ahaa, kiva oppia että kyseessä on helmineule! Vastaavasta on tehty tyttäreni neule, jonka ostin käyttämättömänä 2nd handina. Jonkun mummon käsintekemä. On pesty varmaan 100 kertaa pesukoneessa muun pyykin mukana eikä mitään ole tapahtunut, villaa. Olen miettinyt nko neuloksen ansiota.

HannaIrene
5/11 | 

Aloin tekemään tätä eilen,joskin omilla kröhöm kuvioilla kun en saa sitä helmineulosta näyttään samalta kun kuvassa,vaikka teen juuri ohjeen mukaan,ehkä en tajua jotain😂mikä on huivisi kokonaispituus?

Vierailija
6/11 | 

Jos tällä ohjeella en saa edes vähän tuon näköistä huivia aikaiseksi, niin jo on ihme! Hienosti olet "avannut" tämän ohjeen tumpeloneulojallekin sopivaksi :)

LA
7/11 | 

Tämä kaulahuivi on ollut mielessäni siitä asti kun näin postauksen!!! Hämmennystä herättää se, että kaupasta löydän vain rahkasammal nimistä vihreää novita hygge lankaa. Onko huivisi jelllonan keltainen vai hygge rahkasammal?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010