Onnistuin vihdoin löytämään kaupasta ei oo -lapun sijaan Nyhtökauraa! Hurraa! Olen halunnut kokata nyhtistä siitä asti kun se tuli markkinoille, mutta saatavuus on ollut ylitsepääsemätön este. Tein pikaisen wokin ensimmäisenä kokeiluna, sillä nopeat sapuskat ovat kovassa huudossa hektisessä arjessa. Viikonloppuisin voin harrastaa slow cookingia, mutta arkena en.

Nyhtökaura (proteiinia 31g/100g) on periaatteessa gluteeniton (<0.1% gluteenia) tuote, mutta on kuitenkin huomioitava, että sitä on käsitelty myllyissä joissa on voitu duunata myös gluteenia sisältäviä viljoja. Käyttämäni Palmuston kikhernepasta (proteiinia 21,6g/100g) taas on kokonaan gluteenitonta. Joten annos on melkein gluteeniton, sopinee ainakin ei-keliaakikolle, joka muuten vaan noudattaa gluteenitonta ruokavaliota. Oikaiskaa jos olen väärässä.

Nyhtökaurawokki

1 paketti Nyhtökauraa (maustamaton tai inkivääri)

porkkanaraastetta, sipulia ja herkkusieniä, tai Tuorekset-paketti 

kiinankaalisuikaleita

cashewpähkinöitä

2 rkl kasvisfondia / gluteenitonta soijakastiketta oman maun mukaan

chilijauhetta, suolaa tarvittaessa

kuivattua nokkosta tai korianteria

Palmuston kikhernepastaa (1/2 pss)

melko reilusti öljyä paistamiseen

Tästähän ei juuri helpommaksi voi homma mennä, kunhan vaan saa hellalle mahtumaan kattilan ja kaksi pannua samaan aikaan. Vesi kiehumaan ja kikhernepastat pariksi minuutiksi kypsymään. Öljyt pannuille ja kuumaksi, toiseen pannuun kasvikset ja sienet ja toiseen Nyhtis ja pähkinät. Muutaman minuutin kääntely riittää per pannu. Valuta vesi pastasta ja kippaa ne isoimmalle pannulle, samoin kuin myös toisen pannun sisältö. Laita kasvisfondia/soijakastiketta oman maun mukaan ja tarvittaessa vähän vettä ettei wokki kuivu ja mausta yrteillä ja chilillä. Valmis!

Nyhtökaura ei itsessään maistu oikein millekään, mutta  suutuntuma on vähän kuin tonnikala tai jokin tummempi linnunliha (metsien kanalinnut). Hyvät maustekastikkeet ja mausteet ylipäätään takaavat sen, että sapuskasta tulee maukasta (itsestäänselvyys). Nyhtökaura oli mielestäni todella hyvää, korvaan sillä upeasti broilerin, jonka olen tiputtanut ruokavaliostani jo vuosia sitten. Saku tykästyi tähän paljon enemmän kuin Härkikseen, minulle taas maistuu molemmat. 

Wokki toimi lämmitettynä myös seuraavana päivänä, lisäsin päälle kosteutta tuomaan makeaa Thai chilikastiketta ja morjens, että oli hyvää!

Kommentit (6)

Vierailija

No hittolainen, tämähän tuli kuin tilauksesta. Meilläkin nyhtistä saa nyt kaupasta ja ostin paketin. En ole vielä vain kelsinyt mitä teen siitä ja googlailin tänään juuri ohjeita. Menköön sinun ohjeesi siis testiin :) kiitti!

Vierailija

Namm, ruoka oli hyvää! Kikhernepastaa en tosin löytänyt kaupasta. Enkä työntekijöitäkään näin sunnuntaina. Tavallinen tuorepasta övereineen ajoi asian :D

Venla

Nyhtökauraa on ainakin jollain viidellä viimeisimmällä käyntikerralla ollut iso kasa Kalevan Prismassa, siinä lihahyllyn päädyssä. :)

Vierailija

Suosittelen kokeilemaan myös nyhtöhernettä, löytyy k-kaupoista pakasteena.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, kolmevuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010