Enpä olisi uskonut että viime viikkoisten ensimmäisten tuntuvien potkujen jälkeen meidän neitokainen aloittaisi näin täysipainoisen treenaamisen seuraavaksi Eva Wahlströmiksi. Kauhia mylläys päällä koko ajan! Se varmaan on sitten niin, että tästä meno ei juuri loppua kohden rauhoitu, kun bebe saa koko ajan lisää voimaa. Että kävelevä nyrkkeilysäkki täällä moro :D

Tässä samalla voin myös heittää hetkelliset hyvästit rakkaalle Sonia Rykielin mekolleni, koska mitä ilmeisemmin nyt viimeistä viedään että se vielä mahtuu ylleni.

f77maalis14


f79maalis14

En yleensä "hötkyile" juuri mistään asiasta, vaan osaan olla rennosti, mutta tämä käsittämättön elämöinti vatsassa ja lauantaina oman talon avaimien saaminen sekoittaa nuppia pahemman kerran. Käyn ihan kauheilla kierroksilla koko ajan, naureskelen itsekseni ja jännitän lauantaitakin ihan uskomattoman paljon. Eihän siinä nyt himpura vieköön ole mitään niin ihmeellistä, että saa talon avaimet, mutta silti vaan säädän, pyörin ja hyörin tämän asian kanssa 24/7. Tekisi mieli ravistaa itseäni että nyt rauhoitut nainen! Että jos postauksissa ei tunnu olevan mitään järkeä kuluvan viikon aikana, se johtuu pitkälti siitä että päässäni ei juuri järki liikahtele tällä hetkellä.

Ps. onko joku repinyt asunnossaan vanhoja tapetteja irti seinästä? Veikkaan että on, joten kiitollisena otan vastaan kaikki vinkit tämän asian suhteen, ajattelin kuluttaa talvilomani kyseisen homman parissa. Päätettiin muuten säilyttää se tummanpunainen huone, ja tehdä siitä ihan överi "kuninkaanhuone" kultakehyksisine rokokoopeileineen kaikkineen. Oikeasti tosi kiva juttu että en päässyt huoneen kimppuun heti kättelyssä, koska uskon siitä tulevan ihan mahtavan näillä suunnitelmilla.

Kommentit (58)

taija
1/58 | 

Me poistimme 5 kerrosta tapettia liisterillä, maalitelalla reilusti koko huoneeseen usempi kerros. Sottaista puuhaa, mut ei valu samanlailla kuin vesi. Säilyttää kosteuden pidempään ja kupruilee parhaimmillaan (kun malttaa odottaa) niin että koko vuota tulee rullana alas!! Ja suihkupullolla sit ne pienet rääppeet mitkä jäi...

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
2/58 | 

Poistin viime kesänä tapetit yhdestä huoneesta. Revin ensin "päällimmäisen" kerroksen tapetista pois. Sen jälkeen sumutin alle jääneeseen kerrokseen vettä ja kaavin sen teräslastalla irti. Tosin kyseessä oli betoniseinä ja tapettia vain yksi kerros. Kannattaa ensin kokeilla helpointa mahdollista vaihtoehtoa ja vasta sitten ostaa tapetinpoistoaineita ym. Niin ja kannattaa myös suojata listat ja lattiat seinien vierestä ettei niille valu vettä.

w-täti
3/58 | 

samaa mitä muutamat edellisetkin - jos tapetit ovat kiinni liisterillä, ne lähtevät kostuttamalla (vesi/tapetinpoistoaine) mutta jos ne on liimattu (tapettiliima tms) niin eivät lähde. ehkä höyrytys tehoaa niihin. vuonna 2002 nylpytin raskauspahoinvoinnissa ensiasunnon seinistä just vittuliimattuja tapetteja, kananpaskaseinästä lähti paloja mukana... ja tuossa muutama kk sitten sukulaismiehet poistivat tuoreimmasta kodistamme tapetteja kaikilla kunnon ämneillä mutta liimattuhan ne oli eivätkä meinanneet lähteä millään. tapetti on saatanasta!

Tajja
4/58 | 

Meillä lähti yhden huoneen tapetit tosi helposti irti, oli kyllä tosi huonosti kiinhnitettykin.. :D vaikeimpiin kohtiin suihkepullolla ihan vettä, niin johan lähti nekin helposti.

karkkinen
5/58 | 

Ja tosiaan ero pelkän veden ja poistoaineen välillä oli oikeasti huomattava! Poistoaineella lähti jopa yksi tapettilevy kerrallaan, kun veden kanssa pieniä palasia.

karkkinen
6/58 | 

Suosittelen lämpimästi hankkimaan erityistä tapetinpoistoainetta tapetin repimiseen (vaikka teho hieman riippuukin tapetin materiaalista), mutta meillä oli aivan ehdoton, kun tapettikerroksia oli kuusi päällekäin. Saman kohdan saattaa siis joutua käsittelemään useaan kertaan, koska poistoainekaan ei läpäise montaa kerrosta kerrallaan.

Ensin kostutetaan seinä muutama tapettirivi/seinä kerrallaan ja odotetaan hetki, että tapetti alkaa kupruilla. Kun kupruilu alkaa, tulisi tapetin lähteä suht helposti. Jos ehtii kuivua, se jämähtää uudelleen seinään. Kostuttamiseen paras väline on jokin pesusienen tyylinen, jolla saa helposti levitettyä riittävästi vettä seinään.
Se aine säilyy sekoitettuna ämpärissä päiviä, joten ei tarvitse joka päivä sekoitella uudelleen..

7/58 | 

Juu, olen - ja kerroksia oli päällekkäin erilaisten materiaalien muodossa jostain 40-luvulta saakka. En haluaisi masentaa, mutta ihan kamalaa hommaa. :D Tapettien irtoaminen riippuu tosi paljon siitä, onko kerroksia yksi vai useampi, millaisia tapetteja ne ovat ja miten kiinnitetty. Jos yhtään alkaa näyttää tuskaiselta niin kannattaa ainakin kokeilla tapetinpoistoainetta. Minä en kokeillut, ja niinpä n. 11-neliöisen huoneen kahden seinän siivoamiseen meni viikko.

LauraL
8/58 | 

Älkää missään tapauksessa laittako vanhan tapetin päälle vaan poistakaa vaikka menisikin aikaa (tai levyttäkää seinät uudestaan). Jos tapetit on tiukassa niin tehkää niihin reikiä, on olemassa ihan omanlainen telakin, mutta esim. puukolla tmv. terävällä voi raapia/tökkiä pintaa rikki ja sitten vettä perään, useampi kastelu kerta ja välillä koittaa kuinka tapettikerros lähtee. Ja taas vettä. Mielellään isolla suihkepullolla lämmintä vettä. Tapetinirrotusainetta voi käytää, mutta kyllä ne ilmankin on lähtenyt. Ja joku lasta, 7-10cm leveä, sillä on hyvä tökkiä tapettia irti. Ja kärsivällisyyttä. Toisinaan vanhat tapetit voi lähteä kaikki pohjiaan myöten tai sitten kerros kerrokselta kastellen ja tökkien.

riikka
9/58 | 

Paksu liisteri toimii siinä missä tapetin poistoaine. Iloisesti irtoaa tapetti kun antaa vaan olla seinässä riittävän kauan. Se ei edes valu kun telakka ruokailee seinään. Tsemppiä urakkaan!

Fee-
11/58 | 

Ehdottomasti höyrytin.. Tapetinpoistoaineet eivät pure kaikkiin liistereihin, varsinkin, jos niihin on sekoitettu jotain liimaa. Höyryttimen vuokra ei paljoa maksa, suhteessa siihen miten paljon aikaa (ja hermoja) säästää. Trust me.
Nimim. vasta asuntoansa rempannut ja appiukko rakennusalalla.

Fee-
12/58 | 

Vielä lisäksi tuohon edelliseen kommenttiini.. Meillä ainakin nuo "kunnon" tapetinpoistoaineet eivät tehonneet sitten ollenkaan. Kovasti kehuivat myyjät, mutta meillä oli vissiin liisteröity erikeepperillä :D joten, höyrytin on se, mihin tartun seuraavassakin rempassa.

SJM
13/58 | 

Joku vinkkasikin jo kommenteissa aikaisemmin tapettipalojen säästämisestä ja kehystämisestä mitä mäkin suosittelen. Remontoin mummoni kämppää ja siellä oli läimästy kaikki tapetit 50 vuoden ajalta vaan ronskisti toistensa päälle. Niiden irrottaminen oli tuskaa, mutta sain kaikista kerroksista paloja talteen ja tein niistä kollaasin. Siitä tuli yllättävän hieno ja oli hauska seurata kuinka monet kämpällä myös aikaisemmilla vuosikymmenillä vierailleista sukulaisista hihkaisi taulun huomatessaan "mä muistan ton tapetin!". :)

sokeri
14/58 | 

Mun kämpän seinille tapetinpoistoaineesta oli pelkkää haittaa (useampi kerros vanhaa ja vähemmän vanhaa tapettia). Osasta tapettikerroksia tuli hajoavaa mössöä, josta erottui vielä paperi- ja liimakerros. Se liimakerros ei tietenkään liikahtanutkaan. Lämmintä vettä suihkepullolla siten, että kastuu kunnolla + metallinen lasta, sillä ne lähti sitten kohtuu helposti. Jos joku suikale jumitti, täsmäiskulla lisää vettä. Jos taustalla on puinen seinä, niin en sitten tiedä miten järkevää veden kanssa läträäminen on. Tarinan opetus on, että ei kannata ostaa isoa satsia tapetinpoistoainetta ennen kuin testaa toimiiko se toivotulla tavalla. :)

mima
15/58 | 

Vettä ja fairya suihkepulloon ja tapetit kunnolla märäksi niin, että ne kupruilee. Juuri tänään poistin omasta kämpästä tapetteja. Hyvin lähti tapetit, ainoa pieni ongelma tuli, kun huomattiin, että alimman tapetin päälle oli maalattu niin niitä sai ihan kunnolla kostutella, että vesi imeytyin maalin läpi tapettiin asti, mutta lähtihän nekin vihdoin :) Niin jos teillä on sellainen hyörypesuri niin se auttaa myös hommassa.
En malta odottaa, että muutatte Toijalaan. Itsekin siellä lapsuuden viettäneenä ja vieläkin siellä säännöllisesti käyn niin jännä nähdä tuttuja maisemia blogissa :)

Pauliina
16/58 | 

Tapetin repiminen on mun mielestä ihanaa, ja oon ollut kavereillakin omien kämppien lisäksi taperinpoistohommissa. Kunnolla kun malttaa läträtä veden kanssa ja antaa tapetin kunnolla vettyä, tai hommaa tosiaan tapetinpoistoainetta (yhtä hyvin toimii vähän liisterillä terästetty vesi), on poisto miellyttävää. Kuivan tapetin nyhtämisessä menettää vain hermonsa. (Tosin jotkut tapetit nimenomaan kuuluu poistaa kuivana. ;) )

Amanda!
17/58 | 

Itse yritin epätoivoisesti tapetteja irti veden kanssa suihkuttelemalla, sillä menestyksellä, että sain aina parin sentin nyperön pois. marmotin kovaan ääneen tästä fb:ssa ja sain ihan huippu vastauksen: tapettien poisto höyrypesurilla!! Siis semmosella esim kärcherillä! suosittelen!

Aba
18/58 | 

Tapetin poistoon ihan ykkönen on juurikin tuo höyrystin masiina,ei maksanut kuin muutaman kympin ja en tajua kuinka ennen tulin ilman tuota toimeen,hermothan siinä meni ennen aina!!
Nyt ei mene,lastalla avittaa kulmasta homman käyntiin kun on pehmittänyt tapettia pitämällä höyrysuutinta seinässä kiinni muutaman sekunnin ja volaa,nätisti rullaa pois jo vettyneistä kohdista.kahdestaan homma käy kuin tanssi ja yksinkin onnistuu =)
Ja kaverit on jonossa lainaamassa tätä vehjettä nykyään =)

19/58 | 

Riemastuttavan kesä-mökkimäinen tunnelma puolukkamekon ja lautaseinän kanssa!

Tapettien repiminen riippuu tapeteista ja mitä niiden alla on. Jos on paperitapettia, niin saattaa lähteä helposti vedelläkin, mutta jos on pinnoitetapetteja, niin repiminen voi olla aika tuskien taival.

Tuija
20/58 | 

Meillä meni kolmen huoneen paperitapettien repimiseen ja uusien laittamiseen 3 päivää. Ostettiin tapetinpoistoainetta, mutta ei lopulta käytetty sitä. Suihkepulloon vaan vettä ja suihkutteleen niin paljon, että tapetti läpimärkä. Tosiaan riippuu vissiin tosi paljon siitä millasta tapettia ja millä kiinnitetty. Meillä kävi tuuri.

R.
21/58 | 

Ah, no hyvä tietää ettei välttämättä tehtykään turhaa työtä kun revittiin tapetit seinistä :) Itse saatiin aika paljon kommentteja, ettei niitä välttämättä olisi tarvinnut poistaa alta. Mutta kannattaa tosiaan tsekata tuo pinkopahvihomma, siitä tulee aika paljon ekstratyötä jos ne pahvit repii samaan syssyyn.

Anni
22/58 | 

Vanhat tapetit kannattaa poistaa, jos niitä on 2 kerrosta tai enemmän, näin neuvoi tuttu maalari. Lopputuloksesta tulee paljon siistimpi. Hän myös neuvoi poistaan vanhat tapetit niin, että ne kastellaan ensin valmisliisterin ja veden sekoituksella (levitys isolla pörrökarvaisella telalla, nopeaa), annetaan olla vähän aikaa (pitää vettyä hyvin) ja sitten sellasella isolla teräslastalla kaavitaan tapetit pois. Ainakin meillä lähti tapetit näin melko hyvin. Tosin yhdessä huoneessa oli varmaan käytetty jotain erilaista liisteriä/liimaa, ja niinpä vanhat tapetit peitettiin saneerauscyproc-levyillä, kun ei enää hermot kestäny. :D
Täälläkin totutellaan vauvan liikkeisiin, ihanaa. :)

adenne
23/58 | 

Sain hullun maineen kun kehuin kaikille miten helppoa ja kivaa oli ottaa neljä kerrosta tapettia irti. Kunnes selitin. Eli yksi sana; höyrykone. Clasulta hankin oman vempeeleni muutaman kympin hintaan ja nyt sitä on saanut lainailla ympäri kaveristoakin (joista on koneen avulla tullut yhtä hulluja kuin minä). Nopeaa, helppoa ja tapettikerrokset kostuu höyryn ansiosta hetkessä ja ne saa revittyä samantien pois isoina suikaileina, jos ei jopa koko vuonina.

Ani
24/58 | 

Koska olen laiska enkä jaksanut lukea kaikkia aiempia kommentteja, voi olla että joku on tämän jo sanonutkin: Tapettien poistossa sitä vettä on suotavaa käyttää ihan ronskisti. Ei siis mitään suihkepullon kanssa hipistelyä, vaan ihan reippaasti vaikka sienellä siihen seinälle sitä että tapetti kastuu KUNNOLLA, irtoaa paljon suosiollisemmin. Joku höyrykone voisi olla tosi toimiva ratkaisu jos semmoisen omistaa?

Meeri
25/58 | 

Me poistettiin viime kesänä tapetit olkkarista ja kahdesta makkarista, ja vaikka tapettia olikin vain yks kerros niin kyllä siinä silti aika kauan meni! Me käytettiin höyrypesuria ja se toimi ihan hyvin mutta meni jotenkin epäkuntoon (:D) ja sen jälkeen mentiin sitten ihan suihkepullojen ja pesusienten voimin... Ja kun tarpeeksi kostutti, niin sai ihan kokonaisia vuotia vetää koko seinän korkeudelta pois, se oli kyllä kivaa :)

Ninni
26/58 | 

Kaverin 60-luvun asunnossa oli varmaan kymmenen kerrosta tapettia päällekäin betoniseinässä. Repiminen oli hurjan hauskaa kun se lähti hyvin, isoina suikaleina. Ainoa vaan että irtoamisen ohella lähti jotain pölyä josta nappasin lenssun. Suosittelenkin muistamaan suojamaskien tärkeyden. Ystäväni joutui irrottamaan niitä pikkusuikaleita vedellä, oli kuulemma ihan helvettiä.

Taas omassa kämpässäni oli maalattu tapettien päälle, en todellakaan ruvennut irrottaa tapettaja seinistä vaan ronskisti maalasin päälle. Alkuun vähän kuprutti mutta kyllä se siitä tasaantui. Onneksi. :)

kat
27/58 | 

Me revitiin kahdesta makuhuoneesta viime kesänä tapettia irti. Tuolla jo todettiinkin, että riippuu varmasti paljon tilanteesta, auttaako poistoaine vai ei. Meillä ei ollut mitään eroa, yrittikö aineella vai ilman. Käytettiin repimisessä apuna auton jääraappoja niiden ihan varsinaisesti siihen tarkoitettujen työkalujen lisäksi (ajoi ihan saman asian). Ja suihkepulloja yhtä monta kuin on tekijää. Riittävä veden määrä on tärkeä!

Täällä on laskettu aika käsillä ja voin kertoo, että potkut tosiaan muuttuu sellaiseksi möyrimistyyppiseksi aktiviteetiksi sitten kun tilaa on vähemmän. Välillä tämä äitiä vähän hermostuttaakin, etenkin öisin, mutta toisaalta niin kiva tietää, että eloisa tyyppi on kyseessä <3

pemina
28/58 | 

Hah hah, musta tuntuu, että sulla on kaikki oikeudet olla intona ja pyöriä jännityshihityksissäsi.. Mä pääsen muuttamaan solusta 20m2 yksiöön huhtikuun alussa ja melko lailla samanlaiset tunnelmat kuin sulla. Mutta sehän se on parasta, mukava odotus:-)

hanna
29/58 | 

Täällä rautakauppamyyjä kommentoi, suosittelen lämpimästi esim. kiillon tapetinpoisto ainetta! 5 l/10-14 e/ n. 25 m2 ! tällä tapetit lähtevät kerroksittain ja juurikin tällä taktiikalla että levitys esim. telalla -> annetaan vaikuttaa n. 10-15 min että kupruilee -> poisto, lähtee koko vuota kerrallaan, todella näppärää! Mutta suosittelen tarkistamaan jos on niitä pinkopahveja jne koska ne kyllä tulevat tämän aineen mukana.. vanhan tapetin päälle tapetointi ei ole ikinä suositeltavaa, ei mikään estä sinänsä jos vanha tapetti on seinässä kunnolla kiinni mutta juurikin se että ei tiedä mitä siellä on alla käytetty jne niin lopputulos voi olla kamala... Lisäksi markkinoilla on hyviä tasoitetapetteja jotka voidaan asentaa vanhan tapetin päälle ennen uusien laittamista (tasoitetapetin päälle voi myös maalata) Tämä tasoitetapetti nimensä mukaisesti tasoittaa vanhat pinnat ja tämän päälle voi tapetoida uutta päälle! :) näissä rullahinnat ovat noin 20-60 e/ 15-25 m2

30/58 | 

Ekat liikkeet on ihania kun ei tiedä oliko se eksynyt pieru vai potkaisu <3. Sitte odottaa seuraavaa ja seuraavaa ja seuraavaa :) Sitte myöhemmin ne potkut ja lyönnit on vielä hauskempia kun pistät Sakun katsomaan sun mahaa mikä on välillä oikealla, sitten se on vasemmalla ja sitten sieltä sojottaa jalkapohja jostain kohtaa :D Tapettihommaan en kommentoi koska olet jo saanutkin hyviä vinkkejä paljon :) Multa ei siis mitää uutta sille rintamalle.

PiiaTuuli
31/58 | 

Joihinkin tapetteihin tuntuu paremmin tepsivän tapetinpoistoaine, joihinkin ihan vesi. Mutta paras muistisääntö on, että kastelee sen tapetin KUNNOLLA! Muuten ei tule mitään... Tsemppiä!

Marika
32/58 | 

Suosittelen lämpimästi hankkimaan tapetinpoisto höyryttimen, saa mm vuokrattua K-raudasta tai muista vastaavista kaupoista. Auttaa huomattavan paljon kun tapetti on liimautunut seinään niin tiukasti kiinni ettei meinaa millään lähteä irti. Ja helppo käyttää, senkuin vettä koneeseen ja odottaa minuutin pari ja höyrtyttämään, niin paljon nätimmin saa tapetit irti, eikä kädet irtoa lihaskramppien takia ainakaan ihan heti. Ainakin jos teidän talossa on niin sanotut tuplapaperi tapetit, ensimmäinen kerros lähtee helposti irti mutta toista kerrosta ei saa kiljumallakaan irti.

Vim

Suosittelen myöskin tällaista höyrytintä. Mun asuntoa rempatessa ei oltais kyllä ilman sitä vehjettä pärjätty, oli useampi tapettikerros tosi piukassa. Höyrytin ei muistaakseni maksanut paljon, eikä tarvi läträtä epämääräisillä kemikaaleilla, pelkkä vesihöyry pehmittää tapetin niin että se irtoaa melkein itsestään.

boots
33/58 | 

Tapetinpoistojaa kehui kaveri, joka remppaa tällä hetkellä. Jos mainostus on ok niin Clas Ohlsonilta löysi kuulemma hyvän hinta-laatusuhteen. Lasikuitutapettikin lähtee.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
36/58 | 

*****************************
KIITOS kaikille kommenteista ja tapettivinkeistä!

Tuo höyrytin kuulostaa sellaiselta että sietää harkita, kunhan joku asiantuntija on ensin katsonut mitä seinässä oikeasti on, itsellä kun ei ole hajuakaan mistään pinkopahveista yms joten parempi kun ei ala suorilta vaan "kokeilemaan" itsekseen :D

Palataan aiheeseen toivottavasti pian :)

*************************************

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Anna
37/58 | 

Kannattaa ensin selvittää vaikka jostain pienemmästä seinästä, että mitä siellä on alla. Meidän 20-luvun talosta laskin olkkarista 12 kerrosta tapettia. Pari seinää piti loppujen lopuksi levyttää kokonaan uudelleen, kun kaikki tapetit oli liimattu pinkopahviin. Yhtä seinää tasoittelin, pohjamaalasin uusiksi ja tapetoin päälle, siitä tuli ihan hyvä ja paljon helpommalla. Nykyään on niitä tasoitustapettejakin, mutta ne taitaa olla aika kalliita...

TUIKKU
39/58 | 

Jos ne tapetit ovat kohtuullisen sileät, ja varsinkin jos laitat paksua tapettia päälle, niin ei maksane vaivaa alkaa irrottelemaan alempia kerroksia. Jos ennenkin on voinut laittaa lisää päälle, niin miksi ei nytkin?

Tapettien irroittaminen voi olla hermoja raastavaa puuhaa. Jotkut tapetit eivät irtoa millään.

Jos päädyt irrottelemaan, niin sitä vettä pitää tosiaan käyttää runsaasti. Ja suojautua samalla vesivahingoilta!

Vauveli mahtuu myöhemmin (onneksi) vähän vähemmän potkimaan. Siis ihan lopulla. Ja mahakin saattaa laskeutua alemmas, niin että mekot mahtuu taas päälle!

R.

Komppaan tätä. Me revittiin varmaan mökin seinästä tapetit irti ihan turhaan, kun päällekin olisi voinut vaan ronskisti laittaa. Repimisen alkuvaihe on kivaa, kun se lähtee suurina suikaleina, mutta niiden hitusten pois rapsuttelu onkin sitten ihan tuskaa. Terv. suunnilleen samoilla viikoilla olevan poitsun nyrkkeilysäkki ;)

R.

Ai niin, vanhassa talossa saattaa olla pinkopahvia tapettien ja hirren välissä, ja pahvi lähtee pois samalla repimisellä. Kannattaa miettiä, mitä sille teette. Me ollaan laitettu yhteen seinään uusi pinkopahvi, sitä saa tilaamalla rautakaupoista eikä ole kallistakaan, mutta menee jo aika perinnerakentamisen puolelle. Ei kyllä itsekään olla mitään perinneremonttireiskoja mutta kyllähän tuo seinään pienellä vaivannäöllä asettui ja siihen sai sitten tapetin näppärästi kiinni. Muissa seinissä onkin sitten edellisten remontoijien jäljiltä jotain levyä. En osaa sanoa, kumpi parempi ratkaisu.

Susanna

On riski laittaa vanhan tapetin päälle uutta tapettia. Etenkin vanhoissa taloissa "vanhat aineet" saattaa reagoida liisterin kanssa, voi syntyä esim. kupruja tai jopa tapetti alkaa irtoamaan ikävästi.

Suosittelen hommaamaan semmosen höyrykoneen jolla tapetti on helppo irrottaa! Niitä saa rautakaupasta varmaan parillakin kympillä. Säästää aikaa, hermoja ja vaivaa!

jenni
40/58 | 

Hei!

Kannattaa hankkia kunnon lasta tapetin repaleitten repimiseen ja tapettien irtoamista avittaa huomattavasti tapetin kostutus ennen sen repimistä esim. jollain höyrypesuri laitteella tai ihan kostealla ruutulla. :)

Nina
41/58 | 

Tapetteja on poistettu, ja yks hyvä keino on kastella tapetti kunnolla suihkuttamalla vettä ja sitten esim. jotain muovia päälle (jätesäkki leikattuna mahdollisimman isoksi) pitämään muutamaksi tunniksi kosteutta seinässä, niin jo lähtee.
Onnea uuden kodin omistajille!

NOPPA
42/58 | 

Ihanan tyttömäinen ja söpö olemus!
Mekko on namipala, väri varsinkin ja peittää masunkin ovelasti =)

Mitähän tapettien alta paljastuu...sisko rapsutti hirsiseinät näkyviin, mutta osa seinistä oli vinossa ja paikattu hirttä reunoihin hieman sekavasti...
Millaisia nykyiset tapetit ovat, ei mahdollista säästää?
Laitathan pian kuvia uudesta talosta =) ? Olen kade.

hop
43/58 | 

Pakko sanoa, jos löytyy useampia kerroksia tapettia, ottakaa vähän isompi pala kutakin tapettia talteen ja kehystäkää. Tämä vinkki löytyi eräästä sisustusblogista. Pala talon historiaa jää elämään.

riikka
44/58 | 

Itse poiston vanhasta kämpästä tapetit veden ja tiskiaineen sekoituksella ja kunnon metallilastalla, tosin jos alla on puuseinä niin lasta saattaa naarmuttaa

Gepa
45/58 | 

Hyi tuli hirveet muistot pelkästä ajatuksesta :D Tehtiin täysremontti meijän nykyiseen asuntoon ennenkuin tänne muutettiin. Ja joka huoneesta lähti tapetit. Voin kertoo, ettei paljoo naurattanut kun tapetteja oli kolmee päällekkäin ja siinä välissä oli vielä joku fiksu maalannut tapettien päälle eli sitä alinta kerrosta ei meinannut millään saada pois sieltä. Nyt on onneksi kuitenkin mieleiset tapetit eikä niitä hirveitä mitä tässä aikasemmin oli.

Oon tosi huono antamaan vinkkejä, mutta meillä käytettiin jotain ainetta x ja vettä. Suihkutettiin seinään ja odoteltiin hetki ja sitten alettiin repimään/ rapsuttelemaan.

Onnea kärsivällisyyttä vaativaan tehtävään :D

Anna
46/58 | 

Höyrytytin ehdottomasti peliin! Se on kaikista helpoin…varsinkin vauvamasun kanssa :)

Rytsis
47/58 | 

Jos tapettiseiniä on enemmän, kuin yksi, niin lähtisin kyllä heti hakemaan tuota vuokralaitetta............. Nimittäin on sen verta paskoo hommoo tuo tapetin irroittaminen, ettei mtn järkee

Laurahenriet
48/58 | 

Mm. Biltemasta taisi saada 25e hintaan sen tapetinpoistohöyrittimen, sen kanssa oli niin helppoa! Tapetti sen kun valui alas suikaleina. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan vaikka omaksikin, hinta ei päätä huimaa. Meillä tapetit oli lyöty suoraan kiviseinää vasten ja irroitti myös nekin.

tiitiäinen
50/58 | 

Jokunen tuolla vannoi tapetinpoistoaineen nimeen. Itselläni se oli yksi turhake! Ei mitään, siis MITÄÄN, apua tapettien irroitukseen. Lopulta tapetit käytännössä liotettiin lämpimällä vedellä irti. Eli kunnon perusieneen tai juuriharjaan niin paljon vettä kuin menee ja sitten vaan laappimaan seiniin. Karkea juuriharja rikkoi tapetin pintaa niin että vesi pääsi imeytymään. Sitten vain odoteltiin ja lopulta vuodat irtosivat melko kivuttomasti. Tapettikerroksia oli onneksi vain kaksi, yksi 50-luvulta ja toinen kultaiselta ysäriltä. Kärsivällisyydellä, pizzalla ja colalla rempasta kuitenkin selvittiin. Onnea teille uuteen kotiin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013