Reilun parin tuhannen asukkaan Oetz on rakennettu moneen tasoon vuoren rinteille ja juurelle. Kun kävelin ensimmäisen kerran kylän läpi, mieleeni tuli ensimmäisenä Sissi-elokuvat ja niiden unenomainen idyllisyys. Etenkin ne pätkät, missä Sissi on vielä lapsuudenkodissaan. Koti oli muistaakseni Saksan puolella, mutta maisemat pitkälti samankaltaisia. 

Ja tietenkin Sound of Music, sehän nyt on itsestäänselvyys. Tuli useampaan kertaan mietittyä, että onko näköala paikallisten mielestä yhtä järisyttävän upea kuin meistä turreista. Heti kun avaat ulko-oven tai katsot okkunasta ulos, edessä on mahtavat Alpit. Vai tottuuko kaikkeen. 

Kauniita ja koristeellisia taloja jatkui silmänkantamattomiin, koko kylän matkalta. Kauniita taloja näkyi siellä täällä myös vuoren rinteillä sellaisissa korkeuksissa, että sieltä ei tosiaan kipasta pikapikaa maitokauppaan. Paikkakunnalla on kuulemma neljän perheen talot sellaisessa paikassa ylhäällä vuorilla, että edes taksit eivät suostu ajamaan sinne, Näin ollen perheiden pitää huolehtia itse lastensa koulukyydeistä. 

Koska tapanani on luuhata läpi matkakohteiden hautausmaat, johdattelin työkaverini Hannan heti ensimmäisenä päivänä kylän kirkolle. Tarpominen rinteisiin kannatti, sillä paikka oli suorastaan häkellyttävän upea. Taidan käyttää paljon sanaparia häkellyttävä ja upea Itävallasta puhuttaessa, mutta sitä se nyt vaan on. Osa näistä kuvista saattaa olla Hannan ottamia, kamera vaihtoi omistajaa sujuvasti päivän aikana.

Korkeuksiin rakennettu kirkko oli kaunis kuin karamelli ja sisältä niin runsaasti koristeltu, että piti hetki sulatella näkymää. Eikä yhtään huonommaksi jäänyt pieni hautausmaa kirkon pihalla.

Kaupunkilomakohteeksi Oetz ei riitä, sillä se todella on kovin pieni. Mutta jos on yhtään aikeissa harrastaa ulkoilmalajeja, voin suositella tätä paikkaa 10 pisteen verran. Patikointi, uinti, fillarointi, extreme-lajit, maisemien ihastelu tai rentoilu riippumatossa, kaikki onnistuu. Talviaikaan laskettelu on tietysti paikan juttu, mutta minä lähtisin uusintakierrokselle juuri näin kesäkuun alussa kun luonto on vihreimmillään ja kesäinen lämpö hellii matkaajaa. 

Lähimmät lentokentät ovat Innsbruck ja Saksan München, joista molemmista on lyhyt ajomatka Oetziin ja muihin upeisiin alppikyliin. Hintataso on varsin kohtuullinen, myös aktiviteettien osalta, joten pienemmälläkin budjetilla selviää, etenkin talvisesongin ulkopuolella. Nyt kesäkuun alussa ilma oli täydellinen ja hinnat ennätysmatalalla!

Lue Oetzin vuoristoreissusta tämän linkin takaa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010