Kaltaiselleni vintage-harrastajalle ja keräilijälle Yle onnistui heittämään ruudulle melkoisen napakympin. Vintage-valtakunnan pääosissa touhuavat Tomppa Kekäläinen, Ulrika Bachér ja Mike Kairenius. Ulrika olikin tuttu nimi entuudestaan vintagen ja burleskin puolelta, mutta herrat taas avasivat oven ihan uuteen romumaailmaan ja pukivat sarjan aikana sanoiksi oikeastaan kaikki omat ajatukseni vanhojen tavaroiden keräilystä. Kyllä, ahmaisin taas kerran koko sarjan kerralla. Mitäs olivat laittaneet kaikki 10 jaksoa saataville Areenaan!

Jätkäsaaressa Weird Antiques -liikettä pyörittävät Miken ja Tompan suusta on kuultu mm. seuraavia väittämiä: 

Maailma hukkuu paskaan (kaikkea ei tarvitse ostaa uutena)

Uusia tavaroita ei ole tarkoitettu korjattavaksi, mutta vanhat voi melkein aina fiksata

Kaikki 80-luvulla ja sen jälkeen tehty tavara on rumaa

Artek on tylsää

Patina saa näkyä ja outous on plussaa

30-luvun design on upeinta

Romustelijaa ei kiinnosta vain tavaran potentiaalinen arvo vaan sen tyyli, väri ja fiilis. Romustelu on ihan eri taiteenlaji kuin Arabian pyttyjen keräily. 

Allekirjoitan tasan kaiken. Oli ilahduttavaa katsoa sarjaa jonka päähenkilöiden kanssa on suorastaan pelottavan samoilla linjoilla. Vanhoilla tavaroilla on tarinoita kerrottavana eikä esineiden jälleenmyyntiarvolla ole mitään merkitystä minulle esimerkiksi kotia sisustaessa. Teen valinnat kotiin pitkälti visuaalisen tuntuman perusteella, brändit ovat ihan yhdentekeviä. Taidan olla romustelija, vaikken teekään hommaa kuin omaksi ilokseni.

Jos ohjelmaa pitäisi kuvata lyhyesti, se on saman suuntainen kuin Amerikan kovimmat keräilijät (joka on ihan huippu!). Kaksi kaveria ja tyttö pyörittää vanhan tavaran liikettä, etsii myytävää, tapaa muita keräilijöitä, innostuu tyylikkäistä romuista ja jakaa kiinnostavaa faktaa menneistä ajoista. Lisäksi Vintage-valtakunta antaa katsojalle todella kovia vinkkejä kotimaanmatkailuun, sillä ympäri Suomea reissaava parivaljakko käy joka jakossa kiinnostavissa museoissa, myyjäisissä ja kirppiksillä. Osoitteet ylös ja renkaat alle!

Kommentit (7)

katika
1/7 | 

Oih! Tämä vinkki laitettiin visusti korvan taakse. Aivan ohi mennyt tällaisen ohjelman olemassa olo. Kiitos vinkistä siis!

Halina
2/7 | 

Just äsken katsoin telkkarista yhden jakson ja nyt ryntäänkin areenaan! :D rakastan kaikkea 50-luvulta olevaa tavaraa! Myös naiaten mekkoja, meikkejä, hiuksia jne! Halusin aina pienenä vakaasti kuplan (en sitä nyt aikuisena saanut, nyyh!). Sen sijaan arteeni on turkooai 50-luvun lipasto <3 voisin myös sisustaa esim keittiöni kokonaan 50-luvun tyyliin mutta poikaystävä ei suostu haha :D tykkää kyllä lipastostani onneksi!

Vierailija
3/7 | 

Voi olla että tämän jo tiedätkin mutta Siurosta löytyy ihastuttava Vintiikki jossa nimensä mukaisesti on mm. vintagea, myös vaatteita ja asusteita löytyy välillä.

Viljamieli
4/7 | 

Artek ja Alvar Aalto ei ole tylsää. Se on suomalaista, muotoilultaan simppeliä, kestää vuosikymmenet. Ensimmäiset aallot suunniteltu jo 30-luvulla, eli nää sarjan romustelijat ovat ihan pihalla. Miksi suosia amerikkalaista kun meillä on sentään Suomi pullollaan kaunista muotoilua? No, makuasioita.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010